Google Translate

miercuri, 3 martie 2010

Legea privind sistemul unitar de pensii este neconstituţională!

Consiliul Superior al Magistraturii consideră că proiectul legii pensiilor este neconstituţional, a declarat judecătorul Dan Lupaşcu, la discuţiile cu senatorii din Comisia de Muncă, informează NewsIn.
"Legea privind sistemul unitar de pensii este în opinia noastră vădit neconstituţională. Este vorba, în primul rând, de principiul neretroactivităţii vis a vis de recalculare. În al doilea rând, în opinia noastră, pensia, salariul şi celelalte drepturi pe care le au magistraţii fac parte din ceea ce noi numim statutul magistratului. Prin urmare, orice atingere în această privinţă pune în discuţie statutul magistratului",
a spus Lupaşcu, prezent din partea CSM la discuţiile din Comisia de Muncă şi Protecţie Socială din Senat, pe marginea legii pensiilor.

În opinia lui Lupaşcu, adoptarea proiectului legii pensiilor în forma actuală va duce la o "serie de tulburări foarte însemnate în justiţie". (...) Dacă proiectul va rămâne aşa, nu numai cei care ar îndeplini condiţiile de pensionare s-ar gândi să iasă la pensie, ci s-ar gândi dacă ar rămâne în sistem şi cei care în momentul de faţă sunt la început de carieră, pentru că se gândesc că se aleg cu o pensie care să îi permită să agonizeze", a punctat Dan Lupaşcu.
Totodată, reprezentatul CSM consideră că numărul proceselor legate de conflictele de muncă va exploda în perioada următoare.

În final, Lupaşcu a amintit că proiectul legii pensiilor avea nevoie de avizul Consiliului Superior al Magistraturii.

Legea privind sistemul unitar de pensii
este neconstituţională!
O spun magistratii, o spun militarii,
o spun chiar si unii politicieni!
Interesant si de vazut: cine va reusi sa invinga?
Adevarul sau arbitrariul?
Legea sau samavolnicia?
Vom trai si vom vedea!

Col. (r) Vasile Burcu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri