Google Translate

sâmbătă, 24 aprilie 2010

Un viitor sumbru! Chiar negru!

Ieşirea din criză a României va fi mai dificilă decât se anticipează, întrucât ţara a intrat în criză "absolut dezarmată" din punct de vedere al politicii monetare şi fiscale, singura şansă fiind realizarea reformelor, a declarat vineri Theodor Stolojan, membru în Parlamentul European.
"De data aceasta, spre deosebire de deceniul precedent, respectiv perioada 1991 - 1999, România nu mai are nicio altă şansă să prevină alte riscuri decât să facă ceea ce trebuie, reforme",
a spus Stolojan în cadrul conferinţei "Privind spre viitor: România şi strategie Europa 2020".

El a explicat că politicile macroeconomice ale României nu au reuşit să gestioneze echilibrul extern, iar depăşirea vulnerabilităţilor create la mijlocul anului 2008 s-a făcut prin producerea altor riscuri, precum costul finanţării externe a statului.

Oficialul Parlamentului European a arătat că majorarea cu 1% a dobânzilor pe piaţa internaţională înseamnă pentru România un miliard de euro risc suplimentar de dobânzi.

BNR:Datoria externă a României a crescut în februarie cu 4,5 miliarde de euro faţă de ianuarie, până la nivelul de peste 82 de miliarde de euro, arată datele publicate de banca centrală. Factorul determinant au fost tranşele trei şi patru de la FMI, în valoare de peste două miliarde de euro.

Trebuie facut ceva!
Col.(r) Vasile Burcu

Un comentariu:

  1. D-le Vasile, daca avem o ambarcatiune care ia apa, prioritatea interventiei consta in acoperirea gaurilor mari. Aceasta mare filozofie nu a fost inca descoperita de specialistii nostri din guvern, pentru ca nu au nici un interes sa-si dea cu stangul in dreptul. La noi toate merg pe dos, pana si Curtea constitutionala, constat ca e din acelasi aluat. Nu trebuie sa ne mai mire nimic. Nici batalia pentru cele 300 de locuri din parlament. La noi este tara tuturor posibilitatilor, IN RAU.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri