Google Translate

joi, 13 mai 2010

Acum se pune sub semnul intrebarii existentei statului de drept!

Liderii marilor confederatii sindicale au anuntat miercuri ca nu vor participa la sedinta Consilului Economic Social unde urmeaza sa fie reanalizat memorandumul dintre Guvern si Fondul Monetar International.
"Nu am primit documentatia necesara pentru aceasta sedinta. Am cerut o amanare, dar nu am primit niciun raspuns. Banuiesc ca cei care au elaborat pachetul de masuri l-au utilizat in momentul in care le-au gandit, dar pana acum nu am primit nimic",
a declarat liderul sindical BNS, Dumitru Costin, pentru Antena 3.

La randul sau, Bogdan Hossu, presedintele Cartel Alfa, a explicat, la Realitatea TV, ca sindicatele nu au primit documentele care au stat la baza propunerilor Guvernului, asa cum le-a fost promis.
"Intrucat reprezentantii Guvernului nu si-au indeplinit angajamentele, nu mai mergem la discutii. In urma intalnirii cu presedintele, trebuia sa primim marti documentele justificative ale masurilor, urmand ca noi sa propunem alternative. Nu am primit nicio hartie, drept care nu participam la CES. Acum se pune sub semnul intrebarii existentei statului de drept",
a precizat Bogdan Hossu.

Oficialul spune ca sindicatele vor ca reducerile de salarii si pensii sa fie rezolvate sub o alta forma.
"La ora actuala, Guvernul vrea sa transfere cheltuielile crizei economice spre categoriile defavorizate si sa ii scuteasca pe guvernanti. Este o lipsa de responsabilitate. Daca nu se doresc alte masuri de redresare economica, atunci vom iesi in strada si cerem caderea Guvernului",
a completat Bogdan Hossu.

Confederatiile sindicale au cerut Consiliului Economic si Social (CES) amanarea sedintei de plen de vineri, cand ar urma sa fie dat avizul pe Memorandumul de intelegere cu FMI, pentru luni, 17 mai, dupa ce Ministerul de Finante nu a pus la dispozitia sidicatelor datele tehnice ale acordului.
"Am trimis o scrisoare CES in care le propunem ca sedinta Comisiei de Politici Monetare sa se tina vineri, si nu joi, cum era programat initial, intrucat nu am primit de la Ministerul de Finante datele tehnice ale scrisorii de intentie pe care Guvernul doreste sa o transmita FMI si in acest conditii nu am fi putut avut pe ce sa discutam maine (joi -n.r.). In aceste conditii, sedinta de plen a Consiliului Economic si Social va fi reprogramata pentru luni, la ora 13.00",
a declarat pentru NewsIn vicepresedintele BNS Minel Ivascu, care detine in prezent si functia de vicepresedinte al CES.

Guvernul a decis: de la 1 iunie salariile la stat scad cu 25% (reducere aplicata venitului brut), alocatiile copiilor pana in doi ani si pensiile vor fi reduse cu 15%, la fel ca si ajutoarele pentru veteranii de razboi si invalizi. Nici pensia minima garantata nu a scapat intreaga - scade la 300 de lei.

_______________________
Dupa 20 de ani de capitalism bezmetic,
"democratie originala" de care nu avem nevoie,
Ne vom intoarce de unde am plecat!?
Mai bine acum, decat prea tarziu!

Col.(r) Vasile Burcu

Citez, spre aducere aminte:
"Revoluţie socială, acţiune socială de mare anvergură avînd ca obiect transformarea calitativă radicală a societăţii, prin care se realizează trecerea de la o formaţiune socială inferioară la alta superioară.

„Revoluţiile sînt locomotivele istoriei“ (Karl Marx).
Revoluţia socială este un fenomen care decurge din dezvoltarea condiţiilor materiale ale vieţii sociale, din acţiunea legii concordanţei relaţiilor de producţie cu caracterul forţelor de producţie.

Revoluţia socială provoacă transformări calitative, de esenţă, în toate domeniile vieţii sociale: economic, politic, ideologic, în structura de clasă şi comunitară a societăţii, la toate nivelele organizaţionale ale vieţii sociale."
Dicţionar politic - Revoluţie socială
_________________________
Cu cea din decembrie 1989,
Am dat GRES, fara indoiala!
Nimeni dintre cei care au fost
pe "baricade", nu cred ca si-au inchipuit
ca AR DORI SA FIE, ce a urmat dupa ...
Pacat de sangele varsat! Mare pacat!

Nu ma indoiesc,
POPORUL ROMAN se va destepta!
Problema este CAND!
Dar mai ales, CUM!

Col.(r) Vasile Burcu

8 comentarii:

  1. MIŞCĂRI DE STRADĂ

    Mitinguri şi grevă

    Confederaţiile sindicale au anunţat şi programul comun al protestelor de stradă de luna aceasta, care ar putea culmina, pe 31 mai, cu greva generală. Acestea se vor derula astfel:

    Joi, 13 mai - pichet la sediul guvernului şi la Administraţia Prezidenţială;

    Vineri, 14 mai - pichet la guvern şi la Administraţia Prezidenţială;

    Luni, 17 mai - pichet la sediul guvernului şi la Administraţia Prezidenţială;

    Marţi , 18 mai - pichet la guvern şi la Administraţia Prezidenţială;

    Miercuri, 19 mai, orele 10.00-14.00 - miting al celor cinci confederaţii sindicale, la care sunt aşteptaţi 40.000 de oameni în Piaţa Victoriei, din Capitală.

    RăspundețiȘtergere
  2. Azi? Doar... Epigonii!

    Ehee...
    S-au dus demult, vitejii neamului!
    Slava lor si recunostiinta vesnica!
    Vlad Tepes,
    Mihai Viteazul,
    Tudor din Vladimiresti
    si multi, foarte multi altii!

    Azi? Doar... Epigonii!
    Adica... urmasi nedemni, ai unor inaintasi ilustrii!

    RăspundețiȘtergere
  3. http://www.exploziv-news.ro/abc/464-atac-la-sigurana-militar-a-romaniei-eful-mapn-gabriel-oprea-puntea-de-legtur-intre-serviciul-secret-sirian-i-un-dublu-spion-sie-fsb.html

    Domnilor colonei si generali ADEVARATI ai Armatei Romane, acceptati rusinea ca la conducerea MApN sa fie Oprea-ospatarul-spionul?

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnilor, Oprea e si el o unealta . Adevaratul spion , adevaratul vanzator si tradator, adevaratul satrap , sta la Cotroceni .Cand vrei sa omori un sarpe , ii dai in cap, nu in coada . Identificati adevarata tinta . Oprea nu ar fi ajuns unde este fara Basescu . Boc nu ar fi miscat un deget fara Basescu . PDL-ul nu ar fi ajuns la putere fara Basescu . Degeaba cerem demisia lui Boc, a lui Oprea , Basescu ii va pune la loc , asa cum l-a mai pus pe Bock dupa ce a fost demis de parlament , sau va pune un alt Boc sau alt Oprea . Se vehiculeaza inlocuirea lui Boc cu Oprea ca prim ministru si cu Udrea ca sef de partid . Dar asta nu acuma . Mai sunt inca acastane de scos din foc si mana lui Boc e inca buna pentru asa ceva . Oricum ar fi , pana nu taiem capul sarpelui, ii taiem degeaba coada . Aia se regenereaza .
    Si inca un lucru care ma uimeste:
    pe blogul SCMD , la scrisoarea lui Dogaru si interventia lui Pricina , cand am atacat neispirata cerer a lui Dogaru, au aparut zeci de comentarii si comentatori gata sa ma omoare pentru ca am indraznit sa atac punctul de vedere al domnului Dogaru, zeci de scuipatori care nu au spus altceva decat ca sunt un vanzator, pentru ca am indraznit sa ma iau de domnul Dogaru. Iar aici , unde se pune intr-adevar problema supravietuirii neamului si implicit a sindicatului, cu adevarat , unde se pun in discutie subiecte de importanta VITALA pentru noi toti, nu comenteaza nimeni . Astia sunt sindicalistii nostri ? CU ASTIA VREM SA SCHIMBAM CE ? AICI NU COMENTEAZA NIMENI , AICI NU ARE NIMENI NIMIC DE SPUS , AICI NU VINE NIMENI CU PROPUNERI SAU SOLUTII ? RUSINE COLEGI SINDICALISTI . Se poate trage concluzia ca suntem buni numai sa ne amenintam unii pe altii, sa ne improscam cu noroi, nu reactionam decat pentru a ne arata " atasamentul " fata de sef , , dar cand e vorba de a ne implica in ceva serios, nu ne preocupa problema , nu avem nici de spus . Ce face oare Broasca ?NU IMI VINE SA CRED CA ASTA E ADEVARATA FATA A COLEGILOR NOSTRI . NU POT CREDE CA NU SUNT IN STARE SA REALIZEZE ADEVARATUL PERICOL.Nici o filialal nu vine cu actiuni concrete , nici o filiala nu face mai mult decat i se spune sa faca . Amortire totala . Toti asteapta sa actioneze altii si eventual ei sa aprobe zgomotos si plini de zel. sa nu uitam ca FIECARE PASARE , PE LIMBA EI PIERE .

    RăspundețiȘtergere
  5. scorpio,

    Noi doi o cautam cu lumanarea!
    Sa nu ne miram, de ce poate urma!
    La altii, instinctul de conservare inca functioneaza!

    Al nostru, s-a dus dracului!
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  6. Mai precis ce vreti sa facem? Sa punem mana pe arma? Sa iesim in strada? Si cine ne impiedica? Au zis raspicat toti sindicalistii militari ca vor sa iasa in strada? Credeti ca suntem pregatiti pentru asa ceva? Dar, mai ales, credeti ca nu ne vor mai taia pensiile in felul asta? Sa fim lucizi, domnilor, sa nu chibzuim bine si sa ne avantam doar in batalii pe care stim sigur ca le putem castiga. Altfel, vom sfarsi in derizoriu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Tortue,
    Nu vreau sa aud de arme,violente!

    As vrea insa un DIALOG real cu PUTEREA,cu Guvernantii.

    Dialog pe care insa,asa cum am vazut, noua celor din SCMD ni-l REFUZA sistematic, chiar ostentativ!

    Ca urmare,eu cred ca nu ne ramane decat strategia "picaturii chinezesti"! Sa le reamintim zilnic,prin TOATE mijloacele,inclusiv NETUL, ca existam, avem PROBLEME!

    Cred ca numai ASA, ii vom determina sa plece URECHEA si la NEVOILE noastre! In rest, apa de ploaie!

    Ne MINT, de ingheata apele! Iar unii dintre noi, precum... acum 20 de ani:
    "Dinescule, fa-te ca lucrezi!" Sau alte cele... "jucarele"!
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  8. Vasile , spune-i tu te rog lui tortue sa stea in fotoliu la tv si sa se uite cum pensionarii de 70 de ani, in carje , protesteaza la poarta Cotrocenilor. Si mai spunei ca daca sta in fotoliu, are toate sansele sa castige o batalie pe care nici nu a inceput-o .Dar e mai convenabil sa stai si sa comentezi la realitatea tv alaturi de Monica Tatoiu daca e bine ce au facut pensionarii aia cu 600 lei pensie decat sa organizezi o participare la demonstratie alaturi de ei . In ceea ce priveste armele , sa stea linistita broasca , nu o sa mai vada prea curand arma in mana.Nimeni nu a cerut insurectie armata , nici lovitura de stat . Dar un pic de miscare nu strica nimanui .

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri