Google Translate

luni, 17 mai 2010

Alte solutii, ori... "Jos Guvernul"!

ULTIMA ORA,
CES,face Guvernului o propunere:
O noua scrisoare catre FMI!

Presedintele SCMD, a participat la CES.
________________
UPDATE:
________________
După 20 de ani, minerii ameninţă că se întorc în Bucureşti
________________
Peste 60.000 de persoane vor participa miercuri la mitingul organizat de sindicate în Piaţa Victoriei. La protest vor participa alături de angajaţii din sănătate şi învăţământ şi de funcţionarii publici şi cel puţin 1.000 de mineri din Valea Jiului,+ 2.000 de angajaţi de la calea ferată, au anunţat luni liderii sindicali.
"În condiţiile în care CSDR, Cartel Alfa şi CNSLR Frăţia vor scoate în stradă 45.000 de oameni, iar BNS alţi 10.000 de oameni, la fel ca şi Meridian care anunţă între 8.000 şi 10.000 de oameni, probabil că peste 60.000 de persoane vor participa miercuri la mitingul organizat de sindicate în Piaţa Victoriei",
a declarat vicepreşedintele BNS, Ovidiu Jurcă.
"Dacă nu se găseşte o rezolvare, mişcarea sindicală mai are doar o revendicare: Jos Guvernul! Dacă nu găsim o soluţie, situaţia va degenera, şi va urma căderea Guvernului.
Nu putem să stăm la infinit, faptul că preşedintele României a pasat responsabilitatea CES este o încercare de a culpabiliza, de a şantaja partenerii sociali",
a declarat, la Sinteza Zilei de duminică, Bogdan Hossu, preşedintele CNS "Cartel Alfa".

Liderul sindical a atras astfel din nou atenţia că măsurile anticriză propuse de autorităţi vor duce la căderea Guvernului, dacă sunt adoptate.
"Mişcarea sindicală încearcă să construiască o a treia alternativă, nu există doar două alternative", a precizat Hossu, care este de părere că "dacă nu se vor găsi resurse, ceea ce se întâmplă azi în România se va întâmpla din nou peste două-trei luni, şi singura soluţie va fi creşterea TVA-ului la 25%, şi impozit de 25%".
"Astăzi suntem într-o criză reală, actualul guvern şi-a demonstrat incompetenţa, dar situaţia de acum are nevoie de o soluţie aceptabilă. Trebuie să ne asumăm cu toţii sitiuaţia de criză. Varianta preşedintelui trage în grupele cele mai defavorizate, protejând anumite grupuri",
a mai spus Bogdan Hossu. Şedinţa Consiliului Economic şi Social (CES) programată să aibă loc vineri, 14 mai, a fost amânată pentru luni, 17 mai, la solicitarea sindicatelor. În cadrul şedinţei, partenerii sociali - Guvern, sindicate, patronate - urmează să discute Memorandumul cu Fondul Monetar Internaţional.
Informeaza Antena 3.ro

2 comentarii:

  1. 40.000 de oameni sunt aşteptaţi miercuri în Piaţa Victoriei, la cel mai mare miting din ultimii ani.

    În acelaşi timp, bugetarii vor continua să picheteze Palatele Cotroceni si Victoria.

    Profesorii reiau protestele. Membrii FSLI vor picheta Palatul Parlamentului în zilele de 18,19 şi 20 mai. Nemulţumiţi de reducerea salariilor cu 25 de procente, peste 200 de cadre didactice vor protesta timp de două ore în fiecare zi. De asemenea, membrii sindicaliştii din învăţământ ameninţă cu o posibilă grevă generală pe 31 mai.

    Dublarea taxei de cazare în cămin şi înjumătăţirea burselor, îi scoate şi pe studenţi în stradă. Peste 7.000 de tineri sunt aşteptaţi să protesteze luni în Capitală.

    Măsurile de austeritate luate de guvernanţi îi nemulţumeşte pe toţi bugetari. Cele cinci confereraţii sindicale vor continua să picheteze Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria. Sindicaliştii vor organiza pichete la Palatul Victoria şi Palatul Cotroceni pe 17 şi 18 mai.

    Acţiunile de protest vor culmina pe 19 mai. În ziua în care se împlinesc trei ani de la referendumul pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, peste 40.000 de oameni sunt aşteptaţi la un miting de amploare în Capitală. Profesori, studenţi, funcţionari publici, poliţişti, medici îşi vor striga nemulţumirile în Piaţa Victoriei. Liderii sindicali speră ca bugetarilor să li se alăture şi angajaţii din mediul privat.

    După miting, sindicaliştii Cartel Alfa vor decide dacă vor recurge la o grevă generală, din 25 mai, sau la o mişcare de stradă asemănătoare celei din Grecia, adică blocarea Pieţei Victoriei în fiecare zi. Şi sindicaliştii din transporturi sunt pregătiţi de grevă. Dacă salariile vor fi reduse cu 25%, angajaţii CFR şi Metrorex ameninţă cu declanşarea unei greve simultane.

    Informeaza Antena 3.ro

    RăspundețiȘtergere
  2. Şi mamele se pregătesc de protest. Revoltate că guvernul va reduce cu 25 % indemnizaţia pentru creşterea copilului, ele îşi vor striga luni supărarea la Ministerul Muncii. Ele vor veni la protest cu bebeluşi în cărucioare, pamperşi şi banderole negre, în semn de doliu pentru "înmormântarea" pe care o pregătesc guvernanţii. Intenţia executivului a stârnit revoltă inclusiv în interiorul partidului de guvernare. Organizaţia de femei a PDL critică intenţia lui Emil Boc de a reduce veniturile mamelor.

    Femeile cer Guvernului să nu se atingă de indemnizaţia de creştere a copilului, care în prezent reprezintă 85% din veniturile realizate în ultimele 12 luni.

    Mamele din Braşov, de exemplu, s-au pregătit de protest de mai bine de o săptămână: nu mai aruncă scutecele folosite.

    La protestul mamelor de luni vor participa câteva sute de persoane. Vor veni în faţa Ministerului Muncii inclusiv tătici care le susţin cauza.

    Informeaza Antena 3.ro

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri