Google Translate

miercuri, 19 mai 2010

Scăderea salariilor şi pensiilor, va scoate poporul in stradă!?

Sindicatele au anunţat că vor aduce, miercuri, în faţa Guvernului peste 60.000 de oameni, cărora sunt aşteptaţi să li se alăture studenţi, pensionari, şomeri sau simpli cetăţeni ai Capitalei, nemulţumiţi de ultimele măsuri anunţate de guvernanţi, privind reducerea salariilor şi a pensiilor.

Marile confederaţii sindicale, care reprezintă acum mai puţin de două milioane de angajaţi, faţă de peste patru milioane înainte de anul 2000, au promis că miercuri Piaţa Victoriei va fi neîncăpătoare.

De această dată însă oamenii par destul de revoltaţi şi ameninţă că vor să dea jos Guvernul dacă scad salariile bugetarilor şi ale angajaţilor din societăţile comerciale şi regiile autonome cu capital de stat şi se diminuează pensiile.

Pe lângă cei câte 15.000 de oameni promişi de "Cartel Alfa", CNSLR -Frăţia, CSDR, 10.000 de la BNS şi 5.000 de la Meridian, la protest sunt anunţaţi studenţi, pensionari, şomeri sau "simpli cetăţeni ai Capitalei".

Deşi opoziţia şi-a exprimat susţinerea faţă de proteste, liderii sindicali au solicitat politicienilor să nu se implice în această acţiune, pe care au calificat-o ca fiind una a oamenilor nemulţumiţi de salarii şi de pensii.

Peste 1.000 de efective ale forţelor de ordine din Capitală, printre care 250 de poliţişti rutieri, au fost mobilizate pentru mitingul de miercuri din Piaţa Victoriei. Aproximativ 700 de jandarmi vor asigura ordinea publică la eveniment, precum şi 50 de poliţişti de ordine publică şi comunitari.

Integral, stire pe Mediafax.ro

Se adună, să ardă gazul de pomană!

Conform europarlamentarului
Elena Basescu,
"În contextul crizei economice şi financiare mondiale, Guvernul ţării mele a fost nevoit să reducă salariile bugetarilor, pensiile, ajutorul de şomaj şi să taie subvenţiile".
Aceasta este cea mai nouă declaraţie a Elenei Băsescu, din ParlamentulEuropean, care, iată, este sigură că aceste măsuri de austeritate, anunţate de preşedintele României, vor intra în vigoare.

Se pare că informaţiile ei sunt mai bune decât cele ale românilor, care încă speră că pot convinge Guvernul
să nu adopte setul de măsuri.

Quod erat demonstrandum!
p.s.1.: Cine doreste,in dreapta sus,
poate urmari si un material video!

Click link: Bruxelles. Elena Băsescu dă ca sigură măsura de taiere a salariilor şi pensiilor

p.s.2.: Antena3 vă ţine la curent cu evoluţia mitingului de amploare din Piaţa Victoriei.
Postul de televiziune Antena 3 va acoperi cu efective tehnice şi umane impresionante desfăşurarea a ceea ce se anunţă a fi unul dintre cele mai mari mitinguri post-decembriste din România.

De-a lungul întregii zile, veţi putea urmări transmisii live, atât din mijlocul manifestanţilor, cât şi din aer, din elicopterul Antena 3, care va survola Piaţa Victoriei.

Totodată, veţi putea afla ultimele informaţii de la invitaţii ministudio-ului Antena 3, care va fi amplasat lângă locul în care se desfăşoară protestul.
Blogger de serviciu &
Comentator de ocazie,
Col.(r) Vasile Burcu
______________________
UPDATE:
______________________
Si a fost ziua miercuri!
Milioane de telespectatori, au urmarit cu atentie!
In rest, asa cum am stabilit! EBA are drptate!

V.Burcu

11 comentarii:

  1. http://militar.infomondo.ro/actualitate/legea-unitara-a-pensiilor-a-trecut-prin-adoptare-tacita.html/comment-page-1#comment-5327
    Cititi si va cruciti. Oare cine e INCORUPTIBILUL?

    RăspundețiȘtergere
  2. Constantine , nu ai citit comunicatul SCMD? daca ai citit nu ai inteles ?
    1. "Ne mentinem opinia ca trebuie sa actionam la solicitarea de ajutor venita din partea celorlalte sindicate, pentru a contracara actiunile imagologice si de razboi psihologic intreprinse impotriva noastra."
    NU NE-A CERUT NIMENI AJUTOR .Nici un sindicat, nici o confederatie sindicala nici un cartel nu a cerut inca ajutorul SCMD . Daca o faceau,, aflam si noi probabil .
    2 " e dificil sa ai incredere 100% in miliardarii care astazi sunt lideri sindicali, iar maine ministri, prim-ministri sau, mai nou, presedinti de partide. Ne este teama ca vor organiza pe 19.05.2010, la Bucuresti, un „karaoke” sau un "folk you" fara alt scop si finalizare decat parada modei pentru sepcutele si tricourile multicolore si lansarea de lozinci politice pro sau contra. In fond domniile lor lupta de doua decenii si rezultatul actiunii lor este, odata cu disparitia industriei, si disparitia „eroicelor detasamente de lupta ale clasei muncitoare”.
    Asta este parerea oficiala a SCMD fata de celealte sindicate , cartele , confederatii sindicale fata de demonstratiile din tara. E foarte explicita nu ?
    3."Daca filialele din Capitala, si numai din Capitala, vor sa ia parte la actiunile din data de 19.05,.2010, suntem de acord, rugandu-le insa sa ia act de faptul ca, nu numai ca nu am fost solicitati oficial, dar nici macar contactati in acest sens. Vom organiza insa, pentru antrenament, si pentru a stavili tentativele de manipulare a noastra pe fondul nerabdarii, O ACTIUNE PROPRIE."
    Deci SCMD se disociaza de orice actiuni, DAR daca filialele vor sa organizeze , SCMD va face lobby pe langa primarul capitalei sa li se dea voie sa participe , si ca sa nu spuna nimeni totusi ca SCMD nu organizeaza nimic si nu face miscare , va organiza o " ieseala de antrenament "
    LAMURIT ?
    Dar .. si aici e un dar .. cateva filiale de sector au participat la demostratie in Bucuresti si probabil si in tara In felul asta , acuma ca totul a iesit ok, NE PUTEM LAUDA SI NOI, SCMD, CA AM LUAT PARTE LA demonstratii. Inteligent lucrat nu ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Constantine spunea mama , CONSTANTINE , TINE SEAMA , DACA MERGI LA BUCURESTI ..

    RăspundețiȘtergere
  4. Apropos , te sfatuiesc sa iti insusesti punctul de vedere al SCMD , altfel vei fi ostracizat, declarat tradator, vanzator, platit de PDL, securist, denigrator, propagandist,etc .
    De trailo bahtalo !

    RăspundețiȘtergere
  5. Militari,cruciţi-vă!

    O alta semi-analfabeta este pe cale de a deveni absolventă a Colegiului Naţional de Apărare, mai exact a cursului “de nivel înalt” al Colegiului numit “Securitate şi bună guvernare”.

    Potrivit unor surse din Colegiu, fiica cea mică a preşedintelui a devenit ­cursantă “automat” şi fără nici o piedică fiind europarlamentar.

    “Securitate şi bună guvernare” se adresează “personalităţilor militare (generali) şi civile (miniştri, secretari de stat, deputaţi, senatori, prefecţi, ambasadori, directori de mari companii)”.

    Integral aici:"EBA, cursantă la FF a Colegiului Naţional de Apărare" / Ziarul Puterea.ro

    RăspundețiȘtergere
  6. Greva generala in 31 mai!

    Protestul impotriva masurilor de austeritate organizat miercuri de marile centrale sindicale in Piata Victoriei s-a incheiat.

    Manifestantii - 50.000, potrivit organizatorilor, 30.000, dupa estimarile Jandarmeriei - au parasit piata, dar sindicalistii ameninta cu declansarea unei greve generale in 31 mai.

    Protestul, la care au asistat aproape 1.200 de politisti si jandarmi, a fost foarte bine organizat, astfel incat nu s-au inregistrat incidente deosebite.

    Protestul a inceput putin mai devreme fata de ora autorizata de Primarie (11,00) si s-a incheiat in jurul orei 13,30. Pe parcursul protestului, sapte manifestanti au fost transportati la Spitalul de Urgenta Floreasca, alte 22 de persoane primind ingrijiri in cele doua corturi ale serviciilor de prim-ajutor, amplasate in zona pentru situatii de urgenta, potrivit medicului Constantin Olteanu de la SMURD, citat de Mediafax.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ora 11,50 Marius Nistor:

    Suntem in Piata Victoriei, a victoriei sindicale impotriva dictaturii

    Sunt peste 60.000 de sindicalisti aici, iar alaturi de noi sunt milioane
    Treziti-va, stimati conducatori, au trecut alegerile prezidentiale, e vremea sa cunoasteti realitatea in care traim toti

    Traim intr-o tara in care cei aflati la putere isi infometeaza copiii, isi infometeaza parintii, isi condamna la moarte pensionarii

    RăspundețiȘtergere
  8. Ora 11. 40: Bogdan Hossu cere demisia Guvernului:

    Cand cetatenii mor de foame sunt indreptatiti sa-si manance conducatorii

    Dupa ce nu au vrut sa stea de vorba cu noi, ne-au anuntat marea realizare: scaderea pensiilor, a salariilor, a ajutorului de somaj si ne-au cerut sa fim solidari. Sa le cerem sa fie solidari cu noi si sa-si dea demisia

    Singura chestiune e Jos Guvernul. Sa plece!. Azi ne cer sa mai facem un sacrificiu. Raspunsul nostru e un NU hotarat

    Dl presedinte Basescu trebuie sa demita acest guvern si sa aduca alt guvern capabil sa faca treaba in folosul cetatenilor.

    Noi vrem sa muncim si pentru munca noastra vrem sa avem un salariul decent, normal

    Trebuie sa le amintim ca nu vrut sa schimbe scrisoarea si de 10 zile batem pasul pe loc, ca nu exista o alta solutie.

    O alta solutie poate sa inceapa cu schimbarea actualului guvern si le reamintim ca este una dintre cele mai bune solutii

    p.s.: ORA 11,30 Democrat-liberalul Marcel Hoara a fost huiduit copios de protestatari, in timp ce era invitatul Antenei 3, in Piata Victoriei, fiind nevoie de interventia moderatorilor, pentru a-i calma pe manifestanti.

    RăspundețiȘtergere
  9. ORA 11,00 : De la tribuna amplasata in piata se striga: "Unde-i metalurgia, unde sunt minerii, unde sunt cei din constructiile de masini", "Veniti si ocupati locurile, trebuie sa ocupam piata", "Unde sunt cei din Bucuresti? Veniti si voi!".

    Sindicalistii sustin ca in piata sunt 50.000 de oameni, in jurul orei 11,00, dar estimarile reporterilor HotNews.ro de la fata locului indica prezenta a pana in 30.000 de oameni.

    Ora 10.30: O coloana de citeva mii de oameni intra in Piata Victoriei dinspre Bd. Kiseleff (sindicalisti din Iasi, Suceava, Botosani, Brasov, Prahova, Vrancea), scandind lozinci anti-Basescu

    Ei poarta pancarte pe care scrie: "Basescu, asasin economic", "Demisia iresponsabilului, care prin minciuna si instigare sociala duce tara in dezastru si razboi civil".

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri