Google Translate

miercuri, 14 iulie 2010

Fabula furnicuţei muncitoare


Furnicuta muncitoare
În fiecare zi, în zorii zilei, sosea la serviciul său Furnicuţa productivă şi fericită în felul ei. Acolo îşi petrecea zilele Furnicuţa; muncea, muncea cu spor şi canta vesela. Ea era fericită şi firma mergea foarte bine.

Dar… BONDARUL, director general la firma unde lucra Furnicuţa, a considerat că nu era posibil ca Furnicuţa să lucreze de capul ei, aşa că a creat postul de Supraveghetor. Pentru acesta l-a angajat pe SCARABEU, care avea multă experienţă.

Prima preocupare a Scarabeului supraveghetor a fost să organizeze munca Furnicuţei, şi a pus-o să facă rapoarte de activitate zilnice. În curând a fost necesară angajarea unei Secretare pentru a-l ajutape Scarabeu la citirea şi înregistrarea rapoartelor Furnicuţei. Aşa că au angajat o PĂIENJENIŢĂ care organiza actele şi raspundea la telefon. Între timp, Furnicuţa productivă şi fericită muncea, muncea, muncea…

BONDARUL, directorul general, era foarte mulţumit de rapoartele date de SCARABEU, aşa că a mai cerut statistici, indicatoare de gestiune şi pronosticuri. Atunci a fost nevoie de angajarea unui GÂNDAC, asistent pentrusupreveghetor... ...şi a mai fost nevoie de un nou calculator şi de o imprimantă color. Curând, Furnicuţa productivă şi fericită a început să se plângă de toată hârţogâraia şi de toate rapoartele pe care trebuia să le facă. Cântecul ei nu mai era la fel de vesel ca inainte.

BONDARUL, directorul general, văzând aceasta, a considerat că trebuie să ia măsuri. Aşa că a creat postul de şef de departament, acolo unde lucra Furnicuţa productivă şi fericită. Postul i-a revenit unui GREIER, care şi-a făcut un birou nou, modern şi echipat corespunzător. Noul şef de departament avea nevoie de un asistent, care să îl ajute în pregatirea planului strategic şi al bugetului pentru departamentul la care lucra Furnicuţa productivă şi fericită.

Furnicuţa nu mai cânta ca înainte, şi era din ce în ce mai stresată. Într-o zi, directorul general, uitându-se peste cifre, şi-a dat seama că departamentul unde lucra Furnicuţa nu mai era la fel de rentabil ca înainte. Aşa că a angajat-o pe BUFNIŢĂ, consultant de specialitate, pentru un diagnostic.

Bufniţa a stat 3 luni la firmă; în urma studiilor făcute a tras următoarea concluzie: “Departamentul are prea mult personal... ”Aşa că, urmând sfatul specialistului, s-a făcut o reducere de personal. FURNICUŢA a fost prima pe listă, deoarece era nemulţumită mereu…

Morala :
Nici să nu-ţi treacă prin cap sa fii o Furnicuţă productivă
şi fericită.


Prietene, m-am tinut de cuvant!
Am cautat, am gasit, am postat!
Apropo de... bugetari, disponibilizari.
Iti dedic ambele variante!

V.Burcu

7 comentarii:

  1. Bani aruncati pe fereastra! Peste 150.000.000 de euro pentru pregătirea angajaţilor. Din august, firmele, asociaţiile şi autorităţile statului vor avea la dispoziţie bani europeni pentru a-i şcoli pe şomeri, ucenici, ţărani, doctoranzi, dar şi pe propriii angajaţi.

    Şase noi linii de finanţare, cu o valoarea totală de 600 de milioane de lei (aproximativ 150 de milioane de euro), care vor putea fi accesate atât de instituţiile statului, cât şi de firme şi asociaţii private, vor fi lansate în luna august de Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU). Asta, odată cu o linie de finanţare de aproape 85 de milioane de lei, destinată exclusiv modernizării Serviciului Public de Ocupare.

    In toata tara se fac ... cursuri! Dar ... de unde locuri de munca? Pentru "locuri de munca" de ce nu dau bani "europenii"?

    RăspundețiȘtergere
  2. Multi bani aruncati pe fereastra, intr-adevar. Si, daca ceri explicatii in calitate de cetatean care vede si ii pasa, primesti raspunsuri in coada de peste, asa cum am primit eu bunaoara, cand am sesizat la Bucuresti irosirea de bani aiurea pe niste placute de plastic montate in asfalt pe post de separatoare de sens, absolut inutile... Macar am aflat cine a fost 'clientul' catre care s-a platit datoria: era...UTI, se pare...

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule Colonel Burcu,

    Va raportez:

    Furnicutele sindicatului, desi nu tocmai vesele, lucreaza cu spor si nu sunt suparate de bondari, greieri, paienjenite si altii/altele asemenea. Nu avem in sindicat si sper sa nu avem nici in viitor asemenea specimene in schemele de personal.

    RăspundețiȘtergere
  4. ati vazut nu au inteles nimic,dar NIMIC

    RăspundețiȘtergere
  5. Sigur, pentru unii trebuia sa pun si o eticheta, cu litere mari, GLUMA...
    Era vorba de o discutie mai veche, cu dl Col Burcu.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Admin
    Ba am inteles, dar ....
    Sincer, mi-ar face mare placere sa postez in permanenta, dar stau ingrozitor cu timpul liber! Si, oricum, e perioada premergatoare actiunilor, asa ca nu am putea zice ca nu avem ce face!
    Sanatate maxima!

    RăspundețiȘtergere
  7. nu e gluma nene E SOCIETATEA ROMANEASCA-in toata splendoarea sub regimul manelisto-curvesc

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri