Google Translate

marți, 27 iulie 2010

Pensionarii militari, ce aveţi cu ei?

A apărut Hotărârea privind metodologia de calcul a pensiilor militare. Un document care umileşte fiecare militar în rezervă sau retragere. Plină de dispreţ. Mesajele de bază ale sale sunt două. Primul: „Noi vă tăiem pensiile aşa cum vrem noi, fără a avea nici un criteriu legal”. Al doilea: „Ca să mai puteţi lua ceva bănuţi, va trebui să alergaţi după documente arhivate până la sfârşitul zilelor voastre. A acelora pe care le mai aveţi”.

Pentru că, prin Hotărârea de guvern li se ia militarilor pensionari totul şi li se cere apoi, tuturor, să demonstreze cu documente din arhive că ei sunt ei. Asta ca să mai poată primi o parte din ceea ce li se cuvine. O mică parte!

Citind documentul care îşi zice „metodologie”, dar care pluteşte în generalităţi, aproximări şi indicaţii imposibil de urmat, descoperi că fiecare pensionar militar trebuie să-şi justifice în faţa unor oganisme incert indicate fiecare zi de muncă şi fiecare salariu luat lună de lună într-o viaţă. Totul în lipsa unor documente clare care să-i contabilizeze activitatea. Cum ar fi Cartea de Muncă, existentă la toţi cei care se supun legii la care guvernanţii doresc să-i alinieze pe militari.

„Metodologia de calcul” nu spune care va fi vârsta de pensionare socotită legală în procesul de recalculare, ce se întâmplă cu drepturile primite ca urmare a ordinelor şi medaliilor militare (se anulează fiecare decret prezidenţial în parte?), de unde se vor obţine datele tuturor serviciilor de zi pe unitate (care ar trebui asimilate gărzilor medicilor), cum va fi recompensată munca nenormată a militarului, cine va da documente pentru lunile şi lunile trăite zi şi noapte în aplicaţii şi cum vor fi recunoscute ele de o lege care nu a avut în vedere aşa ceva ( L19/2000)? Şi alte sute de întrebări. Toate fără răspuns într-un document elaborat cu reavoinţă de amatori animaţi de un singur gând: să ia! Cu o singură pagină dactilografiată se anulează sute de mii de vieţi, munca de zeci de ani a apărătorilor în uniformă acestei ţări.

Realizează cei care au gândit documentul, „metodologia” cum au numit-o ei, câţi ani poate dura o obţinerea a sute de documente, câtă pierdere de timp şi de bani? Şi în vremea asta, în lipsa documentaţiei, toţi cei care mai supravieţuiesc vor fi plătiţi cu o pensie calculată la nivelul salariului mediu brut pe economie. Ca spălători de vase, ori vidanjori, ori cosaşi. Este nivelul la care sunt aduşi slujitorii sub drapel.

Sute de unităţi militare au fost desfiinţate. Aproape fiecare pensionar militar a lucrat în 10-12 garnizoane diferite, răspândite pe tot teritoriul ţării. Cui să se adreseze pentru a obţine datele necesare? Cine mai ştie unde se află statul de plată pe care a fost plătit acum cincizeci de ani? De unde să cunoască asta acum centrul militar? Cu oameni puţini şi el. Unde să poţi găsi hîrtiile serviciului financiar al unităţii militare care nu mai există de o jumătate de secol? Dar a zece asemenea unităţi?

Vor fi probabil zeci de mii de cereri concomitente care vor bloca arhivele. Se vor afla pe drumuri mii şi mii de bătrâni. Unii disperaţi că nu mai au cu ce să trăiască. Alţii bolnavi de bolile bătrâneţii. Se vor izbi de dispreţul funcţionarului de la ghişeu, de nepăsarea lucrătorului din nu ştiu care birou sau de infatuarea vreunui şefuţ deranjat de insistenţa moşului care simte că nu mai are suficiente zile ca să aştepte hârtia. Care ştie că aşteptarea poate dura ani!

Vă daţi seama la ce chinuri sunt supuşi militarii care se încăpăţânează să mai trăiască după ce au trecut în rezervă? Cât de grea le-a fost făcută bătrâneţea?

Acelaşi chin pentru văduvele militarilor, pentru urmaşii legali ai acestora.

O întreagă categorie socială condamnată. Şi, culmea ipocriziei, în numele „echităţii sociale”!!!

De unde poate izvorî atâta răutate? Din ce carne sunt plămădiţi aceşti guvernanţi? Pot fi numiţi oameni aceia care gândesc asemenea metode de tortură destinate sutelor de mii de bătrâni? Celor care au muncit cinstit decenii întregi, care au sacrificat liniştea lor şi a familiilor pentru liniştea ţării? Şi care au obţinut tot ceea ce au în strictă legalitate.

Cum va face faţă unui asemenea volum de muncă structura din minister care se ocupă cu pensiile? Micşorată an de an. Angajând specialişti, aşa cum sugerează „metodologia”? Este o glumă. De unde atâţia cunoscători în domeniu? De unde bani pentru plata acestora? Recalcularea pensiilor după schimbarea legii în 2001 nu s-a încheiat nici acum, după nouă ani. Cât va dura această nouă „recalculare”?

Promisiunea cu cei 3000 de lei sub care nu vor scădea pensiile militare? Din nou o minciună. A primului ministru, a ministrului apărării, a politicienilor puterii. În „metodologie” nici vorbă de aşa ceva! Vor fi tăiate toate pensiile militare de stat! Iar după asta vor fi impozitate, indiferent de cât de mici vor ajunge.

Pensionarii militari. Maiştri, subofiţeri, ofiţeri, generali şi amirali. Oameni ca voi. Bătrâni. Bunicii sau părinţii voştri. Vârstnici condamnaţi pentru simplul motiv că există. Că mai sunt încă în viaţă. Unii cu merite deosebite. Profesionişti cu deosebită calificare. Cu înalte studii civile şi militare. Unii diplomaţi militari. Alţii, eroi ai neamului. Toţi făcuţi o apă şi un pământ. Azi, prin bunăvoinţa aleşilor noştri, ei au devenit vinovaţii fără vină!

Sunt pensionari militari. Atât. Ce aveţi cu ei?

Pentru mine, mai există ceva la fel de înspăimântător. Liniştea. Tăcerea şi resemnarea cu care asemenea samavolnicii sunt acceptate. Nicăieri în lume, niciodată în istorie, nu a fost posibil ca statul să ia TOTUL unei întregi categorii sociale şi să îi spună: „De acum eşti un nimeni!”. „Dacă tu crezi că ai făcut ceva în viaţa ta, demonstrează. Cu documente!”. Asistăm netulburaţi la crearea unui precedent. Mâine, în locul militarilor pot fi magistraţii, profesorii, doctorii sau toţi funcţionarii publici.

Repet. Înspăimântătoare liniştea. De necrezut resemnarea.

Preluat de pe teopal.com
Cu acordul autorului
__________________________
Chiar asa!
Ce-o fi avand cu noi?
De unde atata ura, incrancenare?

V.Burcu
p.s.Articolul scris de TEO, chiar merita comentat!
Este un MANIFEST al disperarii, scris in numele nostru,
pentru toti cei din tara asta, si nu numai!

Multumim Domnule TEO!

42 de comentarii:

  1. Pai ce sa aibe ? Sunt singurii care au dreptul sa faca greva si demonstratii, cat vor ei, ca nu paralizeaza nici transporturile , nici bacaloreatul, nici alimentarea cu energie , nici spitalele. Cel mult mai poate paraliza cate unul mai bolnav , dar asta e spre binele Guvernantilor, poate mai scapa de cate o pensie doua . Ca uite , daca apuca vreunul s afaca pareza , sa intre in imposibilitatea de a se exprima , a scrie , nu mai apuca sa isi faca raportul de recalculare , nu mai poate merge la CMZ sau la arhiva si .. i se calcuileaza pensia dupa ureche .Asa ca de ce ar plange Boc dupa pensionari ? Nu reprezinta nici o ramura economica , nici un pericol . Cand vor veni alegerile , le mai dam 2% din cat le-am luat si le mai promitem inca atat daca ne voteaza . Ce nu face fraierul pentru un leu in plus ? Uita tot , toate umilintele, toata bataia de joc, toate jignirile si voteaza sa traiasca bine , sau sa traiasca mult , vedem noi ce gasim acolo, sa prinda si sa ii aburim iara .

    RăspundețiȘtergere
  2. Fiecare cuvant din articol este atat de adevarat. Sunt fiica unui ofiter militar care si-a slujit tara si care si-a dedicat viata armatei romane. Toata lumea ar trebui sa stie ca militarii au pus mai presus de familie si tara. Mai mult decat atat prin regulamentul pe care l-au avut, nu au putut sa isi faca afaceri proprii , nu au putut sa intre in plitica sau sa faca orice alta activitate care acum sa le aduca un venit suplimentar. Asa ca in situatia in care ii vor aduce acesti guvernati nenorociti, ajung sa caute cu disperare orice alta slujba, constienti fiind ca dupa 60 ani cu greu te mai angajeaza cineva.Si deci iata ca dupa a viata de sacrificii ( facute din convingere si devotament) este pus in situatia de a nu stii ce va face maine, cu ce isi va cumpara medicamentele, ca sa nu mai vorbim de tratamentele pentru afectiunile "dobandite" de toti militarii in timpul nenumaratelor aplicatii la care au participat indiferent de vreme ( vand , ploaie, zapada) a dormitului in transee sub cerul liber.
    Dar de la niste politicieni care nu au pic de dragoste de tara, cum sa putem pretinde sa aiba respect pentru uniforma militara si elita acestei tari.

    RăspundețiȘtergere
  3. Stimati colegi, doresc sa REITEREZ din nou ce am mai spus de cateva ori: veniti AICI - fara nicio legatura cu persoana mea - cu postari/materiale/comentarii de calitate, profesioniste, pline de substanta!

    Solicit acest lucru deoarece eu VAD cine ne citeste, desi constat ca nu DORESC sa ia ATITUDINE publica, sa lase si pentru noi o OPINIE mai mult sau mai putin oficiala! Chiar ANONIMA! E bine macar ca ne citesc! Ca sunt la curent cu ce ne doare!

    Repet si faptul ca, degeaba avem ORGOLII de a scrie, posta aiurea prin toate cotloanele net-ului, deoarece NU CITESTE aproape nimeni! De nu ma credeti, puneti ACOLO un "counter site", si o sa vedeti cati s-au deranjat sa va deschida pagina!

    Aici, de bine de rau, cu sprijinul a catorva zeci de sufletisti, ATRAGEM de la o vreme intre 400-600 de vizitatori zilnic, precum si 800-1100 de vizualizari! Lumea trebuie sa ne cunoasca! Sa stie ca NU complotam impotriva nimanui, nu punem la cale actiuni subversive la adresa statului de drept! Dimpotriva, incercam sa indreptam RAUL FACUT, chiar unele ABERATII cu TITLU si CONTINUT de asa zise NORME LEGALE!
    V.Burcu
    p.s.Articolul scris de TEO, chiar merita comentat! Este un MANIFEST al disperarii, scris in numele nostru, pentru toti cei din tara asta, si nu numai! Multumim Domnule TEO!

    RăspundețiȘtergere
  4. Excelent documentul! Felicitari domnului TEO!
    Sunt din ce in ce mai multi cei care isi dezvaluie, mai mult de nevoie si impinsi de la spate de ceea ce ni se intampla, talentul punerii in pagina, curat si limpede, a gandurilor si ideilor ce nu-i lasa in pace...
    Daca imi dati voie, o sa fac o observatie cu titlu personal.
    Militarii, activi sau in rezerva, dovedesc acelasi talent si aplecare spre scris si comunicare pe care o au scriitorii, arhitectii, medicii, inginerii si profesorii, intelectuali ce simt nevoia organica sa isi astearna in scris gandurile si sentimentele. Am enumerat elite? Cred ca nu gresesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. ilie de la scularie27 iulie 2010 la 17:39

    Tare te mai pricepi nea Cezare "sa dai cu mucii in fasole".

    RăspundețiȘtergere
  7. @cezar,
    1.aici NIMENI cat sunt eu ADMIN, nu sterge NIMIC; responsabilitatea celor scrise, apartine autorilor/comentatorilor;
    2.esti patimas si profund nedrept cu Domnul TEO PALADE! Nu ai inteles nimic din ce scrie mai sus, si nici nu ai citit TOT ce a scris despre armata, militari. Pacat!
    3.Domnule TEO PALADE, va cer eu scuze in numele a foarte MULTOR militari pensionari, in rezerva si retragere, activi, pentru RABUFNIREA nedreapta de mai sus, postata de cezar!
    4.Acum inteleg de ce ati ales sa stati deoparte, cu SCRIERILE domniei voastre! Inca nu avem CAPACITATEA de a intelege si reactiona CORECT in fata unor valori! Suntem prea multi care ne credem BURICUL PAMANTULUI, unici pastratori ai unor asa zise ADEVARURI SUPREME!
    5.cezar, daca te-au suparat cele scrise de mine, considerand ca eventual doar TU ai dreptate, imi va pare rau, dar o spun raspicat: reevalueaza situatia, si cere-ti scuze PUBLICE! Ai gresit rau, rau de tot!

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu trageti in pianist . Stiu ce reactie va atrage comentariul lui Cezar, dar ii rog pe toti sa inteleaga cat de mult trebuie sa fi suferit si sa fi luptat Cezar, de a ajuns sa nu mai faca diferenta intre colegi si dusmani si isi canalizeaza toata ura pe beneficiarii L164, de parca ei/noi ar/am fi facut-o/votat-o singuri . Eu sincer il inteleg, chiar daca nu il aprob .Nu il condamn , pentru ca este teribil de dureros sa vezi peste tot dusmani si sa mai fii si nevoit sa vorbesti cu ei . DESI NU MAI ESTE , SE SIMTE IN CONTINUARE SINGUR . Nu te critic ,nu te condamn Cezare , sincer vorbind , fara ironie fara insinuari. Nu esti de loc intr-o situatie de invidiat. Incerc s ate inteleg si sa te accept, bun/rau, pentru ca esti un om care sufera ca si noi toti romanii din cauza unor legi facute cu picioarele . Eu sunt langa tine Cezare fara a ma departa de ceilalti colegi .

    RăspundețiȘtergere
  9. URGENT trebuie sa facem pace! Cezar a fost inteles si de mine inca de la primele postari, dar ACUM a gresit profund! A jignit FARA SENS un OM DEOSEBIT, care a TRUDIT mult pentru noi! A scris SPECIAL articole REMARCABILE/EXCEPTIONALE, preluate si comentate pe toate blogurile militarilor! Inclusiv aici. Vedeti arhiva!

    Acum, este INGROZITOR ca cineva sa vina si sa-l JIGNEACA in acest mod!

    Astept scuze, sau sterge-ti singur postarea, cezar!
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  10. cezar, stiu ca esti pe AICI! De ce nu iei atitudine? Fac apel la onoarea si demnitatea ta! Avem alte lucruri mai importante de facut, decat a astepta sa iei TU o decizie CORECTA! Te rog!
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  11. Dar chiar ai "explodat" domnule Cezar!... (cf profil personal: ofiter-superior pensionar, Timisoara). Ne-ai umplut de respect cu rabufnirea dumitale si cu grija pentru ceilalti!
    Are dreptate dl Scorpio: Lascarica, ai terminat gloantele?
    Acum serios, e o chestie de nervi si de temperament, iar in ultima vreme cam toti au "pisici pe creier", mai ales cei care chiar pun suflet in ceea ce fac sau doresc...
    Apropo, de ce nu bagi mata de seama ca pentru alde Geica, judecatorul ala sau alalalt, doi-trei generali si chestori mai rasariti se rad (pardon, se recalculeaza!) TOATE pensiile militare, de la "talpa armatei" pana la "fruntea" ei... Au avut nevoie doar de un pretext ca sa faca si ei, cum zici matale, "dreptate" poporului, romanilor (ca asa le place sa spuna ei masei de votanti usor de prostit si manipulat la o adica).
    Ce nea Nicu cu ideile ciu-ce (alea din Coreea de Nord), astia de la putere chiar vor sa dea la toata lumea acelasi tain, in valoare mica si fara virgule, ca e mai usor de socotit...
    Ei, oricum, niste "descarcari" de nervi fac bine uneori, nu degeaba pun patronii japonezi manechine cu chipul lor ca sa le palmuiasca si sa le ia la suturi angajatii lor. Se racoresc angajatii, le trece naduful si apoi la "munca tovarasi"!...
    Atentie totusi sa nu-i "capacitezi" nea Cezare (daca imi dai voie sa fiu mai apropiat de matale in exprimare)pe cei care nu inteleg de gluma sau nu inteleg ca mai sunt si zile proaste in saptamana.
    Vineri si apoi in reluare, LA-BE-1-TV presteaza Urania, daca o urmaresti e ca si cand ai merge la terapeut... te linisteste si te pune pe ganduri, chit ca nu pricepi neam din ceea ce zice si nici nu i se adevereste ceva!
    Sa dea domnu' sanatate tuturor! si fara suparari...

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  13. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  14. Admin. Nu uita nu poti cere cuiva sa isi stearga postarea . E dreptul lui la replica. Sa o lase acolo, sa o vada si sa-i fie rusine mai tarziu. Nu-l goni, nu-i cere ce nu simte . Cu timpul va intelege , si va regreta . Nu cred ca e un tip rau , e doar teribil de suparat ca a trebuit sa lupte singur , ca a aparut acest sindicat care (aici trebuie sa ii dau dreptate) face mai putin decat se asteapta multi de la el, vede comunicatele lui Nea Mircea si realizeaza ca se bate pasul pe loc . Si e a doaua oara dezmagit, de cei in care si-a pus sperantele . ASTA E ADEVARUL LUI CEZAR . Si in supararea lui , in necazul lui loveste in stanga si in dreapta , fara sa realizeze ca domnul Palade , poate nu e militar, poate nu are nici o legatura , mai putin de simpatie si bun simt cu armata , un om care de acolo de unde e care face tot ce poate el pentru a schimba o atitudine , pentru a crea o stare de spirit .Asta e situatia Cezare .
    Asta e viata domnilor .NU TRAGETI, O FACE DOM BASESCU PROFESIONIST.

    RăspundețiȘtergere
  15. Hai dom' Cezar ca esti dat naibii cu "resuscitarea" blogului... Chiar esti un original si recunosc un anume gen cazon de a "dinamiza" activitatea.
    Scurt: textul=autorul ... dai in text - ranesti autorul + cei care il apreciaza (nu ca ar conta intr-o democratie!).
    Dai inainte si fi "original".

    RăspundețiȘtergere
  16. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  17. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  18. PACAT! Ceva care se defineste dupa orice dictionar, logica, inclusiv RUDIMENTARA, "jignire nefondata", cu ceva TUPEU si filosofie de "doi bani", a ramas pana la aceasta ora "ASA", cum a vrut/gandit cezar!

    ASA s-a intamplat in toata Romania!
    O mana de "tupeisti/tradatori si hoti de neam si tara", in numele unei asa zise libertati, "democratii originale", ne-au executat pe toti definitiv! De aceea, nici nu cred ca ne vom mai face bine curand!

    Mi-as fi dorit cezar, cu demnitate si onoare, sa-ti fi cerut scuze! Macar atat! Pacat!

    RăspundețiȘtergere
  19. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  20. ce-i asta? o postare la fel de anonima ca a ta? dupa asa ceva te iei tu? nu conteaza ce a scris pentru miile de militari teopal? ca a fost cititi cu sufletul la gura si lacrimi in ochi de alte mii si mii de persoane? conteaza ce si cum denigreaza un anonim?

    cezar, nu ma dezamagi! ridica sportiv, cu onoare mana, cere-ti scuze, si hai sa LUPTAM impreuna mai departe!

    Sa nu LOVIM in cei care chiar fac CEVA IMPORTANT pentru noi! Iar teopal, vezi blogurile militarilor, chiar este un OM respectat!

    RăspundețiȘtergere
  21. si mai mult! spui ca abjecta postare anonima ai luat-o de pe Blogul teopal! Asta tie chiar nu-ti spune nimic? TEOPAL este si un MARE CARACTER, draga cezar!

    Nu a sters postarea celui care merge in "casa lui", iar in loc de "multumesc" pentru primire, gazduire, il injura! Ce parere ai?

    RăspundețiȘtergere
  22. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  23. **De ce să alegi ARMATA când în faţa ta se deschid atâtea drumuri, atâtea posibilităţi? Pentru că a intra în Armata Română nu înseamnă doar a-ţi defini personalitatea, a te maturiza, a-ţi întări trupul şi spiritul, nu doar a-ţi face datoria faţă de patrie, ci înseamnă o multitudine de oportunităţi şi posibilităţi pe care ţi le oferă profesia militară.
    În primul rând, ceea ce îşi doreşte orice tânăr aflat în momentul crucial al alegerii drumului în viaţă: educaţie (gratuită!), o bună pregătire profesională, un loc de muncă, posibilitatea de afirmare şi de construire a unei cariere, un trai decent, garantat de venitul sigur şi de măsurile de protecţie socială.**
    Aceste cuvinte sunt preluate de pe site ul de recrutare. Dumneavoastra cei activi ar trebui sa trimite/ti recrutii la noi cei in rezerva sa le explicam cum sta treaba cu onoarea , camaraderia , grija fata de personal si cum se preocupa ministerul de ei. Fata de modul in care ministerul apara drepturile MILITARILOR activi si in rezerva imi rezerv dreptul sa va spun SA VA FIE RUSINE.
    CU DEMNITATE SI ONOARE
    Maior in rezerva ...... DORIN


    ACEST MAIL A FOST TRIMIS LA M.Ap.N. ASTEPT RASPUNS, DAR NU CRED CA AU ATATA BUN SIMT..

    RăspundețiȘtergere
  24. @micutzul, Ai multa dreptate! Dualitatea M.Ap.N. va fi OBSERVATA si de militarii activi, precum si de tinerii pe care M.Ap.N. ii doreste a veni in structurile sale, mult mai incolo, cand deja va fi prea tarziu!

    Aici, pe acest blog, si AZI au fost 470 de vizitatori cu 1148 de vizualizari! Daca ma iau dupa SONDAJUL pus pe Blog in dreapta, stii cati au fost militari activi? 1(unul)!

    Vei spune ca au fost mult mai multi! Poate DA, dar eu cred ca un militar destoinic, inteligent, cultivat, ar fi observat SONDAJUL si si-ar fi dat seama ca trebuie sa VOTEZE, ca nu a fost pus asa, de florile marului!

    Sa dea domnul sa NU am dreptate eu!

    RăspundețiȘtergere
  25. Filozofilor "bateti apa in pio".Iar ati deviat de la subiect.Parca ziceam ca venim cu soluti si propuneri care sa stabileasca pasii de urmat?Ati tabarat pe Teo ca niste hiene flamande.Cezar si scorpio fac dragoste si isi spun dulcegarii in timp ce ;purceaua e moarta in cotet;.Fratilor faceti lucruri utile daca sunteti capabili.Dogaru macar incearca sa faca ceva.

    RăspundețiȘtergere
  26. Oameni buni, nu vreau sa fiu un panicard, dar se pare ca ceva putred se intampla in SCMD.
    Eu, personal am ajuns aproape de acest sindicat doar prin intermediul Doamnei Elena Cobuz iar ea poate sa va spuna cat de greu i/a fost sa ma convinga de necesitatea luptei sindicale si a organizarii acesteia. Am vorbit saptamana trecuta la telefon , prin email si pe bloguri. Mi/a spus ca e bucuroasa ca urmeaza sa plece in concediu, ca vrea sa ne intalnim cand trece prin localitatea mea etc. dar nu a spus niciodata ca ar avea de gand sa paraseasca SCMD.
    Acum nu raspunde la telefon. Se pare ca la Bucuresti in comitetul director se intampla ceva , este o lupta despre care noi nu stim mai nimic. Ei presupun ca sunt alesi si au obligatia sa va informeze in astfel de cazuri.
    Din cate o stiu eu pe Elena , ea este bataioasa si tinea la oamenii care o placeau sau o injurau. Eu personal vreau sa stiu ce s/a intamplat.

    RăspundețiȘtergere
  27. @Anonimul de la ora 08.59
    Cred ca e vorba de gelozie pe dragostea dintre Cezar si Scorpio ...

    @micutzul
    Orice s-a intamplat, a fost optiunea mea, e asa cum spui tu - trebuie sa informez si, uite, informez: sunt extrem de obosita si am simtit nevoia sa iau o pauza. Nu am fost exclusa, nu am fost sanctionata, nu m-a batut nimeni. In SCMD lucrurile sunt normale, pesemne va aparea si Comunicatul pe pagina principala azi (e cam mare, nu a putut fi redactat/definitivat aseara).
    P.S. Paraciosule!

    RăspundețiȘtergere
  28. @ ELENA
    Acum sunt linistit, m/am oprit din albit, lacrimile s/au topit. Sa te cred pe cuvant ?

    RăspundețiȘtergere
  29. Micutule, ai dreptate , se coace ceva , poate vom afla oficial, poate nu , dar cert e ca Elena nu mai apare pe pagina principala printre Vicepresedinti. Deci a fost Mzilita . De ce ? Ea stie , daca considera ca trebuie sa stim si noi sau nu , e treaba ei . Asa cum era treaba si a lui Cezar daca ii placea de Teo sau nu . Mie comentariul lui in afara de faptul ca nu era just,(parerea mea ) nu mi s-a parut indecent in orice caz , nu de natura sa nasca reactii tip ghilotina . Am si avertizat , sa nu trageti . Personal nu il cunosc , ne mai atingeam in replici pe aici , dar atat . Insa nu mi s-a parut fair sa il demolam pentru ca are alta opinie . Ce trebuia sa facem era sa ii demonstram nu sa ii impunem ca nu are dreptate . O sa spuneti ca nu e nici o paguba ca a plecat . Eu va spun ca orice om dezamgit de un alt om sau un grup de oameni , sufera si sufera nemeritat . Hai sa ne respectam , sa ne spunem parerile , sa ne sustinem punctele de vedere , fara sa jignim, fara sa incercam sa bagam pumnul in gura , fara sa impunem prin forta , santaj, amenintare , o atitudine sau alta .Daca mi-ati citi comentariile , ati vedea ca eu am fost poate singurul care i-a spus lui Cezar ca incepe sa "imi schimbe " impresia si ca e ceva , rau, prea multa ura canalizata gresit in el . Asa ca nu ma invinuiti dulcegarii .
    In ceea ce priveste situatia Elenei, ea este cea in masura sa sp0una sau nu sau cat sa spuna din ceea ce s-a intamplat.Asa cum o stiu eu , va spune ca nu s-a intamplat nimic , ca s-a retras de buna voie din motive personale . E prea sufletista si prea loiala cauzei, ca sa spuna ce s-a intamplat cu adevarat . Hai sa nu ne transformam in OTV si sa nu scormonim in ceea ce persoana in cauza nu vrea sa spuna . Vad ca a revenit aici , ii spun " bine ai revenit, trage adanca aer in piept, linistetste-te si cand se mai aseaza apele , judeca la rece . "

    RăspundețiȘtergere
  30. @ scorpio
    In ce o priveste pe ELENA, ai dreptate, este problema ei, este maricica deci ia hotarari pertinente si are respectul meu. Inteleg ca nu ne paraseste.
    In ceea ce/l priveste pe Cezar, eu ii stiu modul de gandire din alte parti si intr/un fel are dreptate. Nu cred ca cineva il desfiinteaza, sau nu/l respecta pentru ca are alta opinie decat majoritatea. Apare din nou si mai bataios, ai sa vezi..

    RăspundețiȘtergere
  31. @ Anonimul de la ora 08.59
    Din iubire se nasc idei, deci lasa oamenii sa se iubeasca.
    Fratele meu, sunt de acord cu tine ca scroafa e pe punctul de a/si da ultima suflare, dar daca stii atat de bine ce trebuie facut, urmeaza opisul de la alarma si spune/ne si noua, poate facem acelasi lucru.
    Pai la ce te gandesti tu, cred ca ne gandim si noi, de multa vreme dar lasam aceasta varianta ca fiind ultima. Cu toate ca eu cred ca se va ajunge tot acolo.Problema este ca nimeni nu trebuie sa ne acuze de nimic, iar noi trebuie sa facem treaba ca la carte. Cand v/a fi momentul sunt sigur ca se v/a striga ** TINTA PRINSA **.
    In rest da dovada de calm. Oamenii se mai cearta , se iubesc, se giugiulesc.

    @ toti anonimii

    Nu ne cere nimeni sa ne dam numele, dar deja sunt multi anonimi si nu stim cu cine mai vorbim.

    RăspundețiȘtergere
  32. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  33. Uite-asa se nasc legendele...!
    Intelegeti odata ca nimeni nu a fost mazilit, ca toti cei care au initiat acest sindicat nu au nimic de ascuns, ca fiecare membru al sindicatului se poate implica si-si poate aduce contributia la dezvoltarea organizatiei in mod concret.
    Nimic nu se face cat ai bate din palme, mai ales in aceste vremuri. E bine ca exista SCMD, inca nu a trecut suficient timp pentru consolidare si decantare. Totul se face in conditii de razboi informational (...imi vin in minte versurile lui Toparceanu: "Zboara vesti contradictorii,/Se-ntretaie stirile/ - Ce e? Ce e?..." )spre SCMD, toti intorc privirile!

    Cu perseverenta, rabdare si incredere, veti vedea ca se vor face lucruri importante.

    Se emit pe blogul asta sute de opinii, multe dintre ele contradictorii... Ar fi interesant daca cineva cu putere de analiza si de sinteza mai ales, de pilda Scorpio, ar face o lucrare din care sa rezulte, pe puncte, ideile valoroase si directiile de actiune exprimate de comentatori...

    Zic si eu..

    RăspundețiȘtergere
  34. @Tortue, Te salut! Pe unde ai umblat? Asa este! Aici ... duduie, chiar fulgera uneori! Asa este si in viata! Oamenii, de aceea sunt OAMENI, sa comunice! Sa comunice liber! Chiar daca ... uneori, se mai inteapa! Din aceste chinuieli/dezbateri, asa cum spui, au REZULTAT si idei VALOROASE! Este problema fireasca, a noastra a tuturor! Discutiile nu sunt DOAR ale unora, doar pentru unii! Nimeni nu le poate confisca! Oamenii trebuie sa ramana liberi! V.Burcu
    p.s. Scuze ca "semnez propriu" ca "anonim", dar sunt asa de bucuros pentru postarea ta, incat nu vreau sa mai pierd vremea cu logarea! V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  35. In atata fratie ,mai ca-mi vine sa renunt,eu un intrus.Daca n-o fac se datoreaza urmatoarei intrebari:
    Daca la Alba Iulia prin prezenta noastra,am dat girul unei conduceri aleasa independent de noi,n-ar fi fost totusi firesc ca macar sa fim informati ca in structura de conducere au intervenit modificari?
    Mai contam si altfel in fata conducerii sau e de ajuns ca existam?

    RăspundețiȘtergere
  36. @gh.stramb, va salut prezenta si subscriu! Chiar AZI postam Un punct de vedere public,pe ADRESA Conducerii SCMD, unde solicitam in esenta, iesirea de la "SECRET"! Mai mult, m-am supus JUDECATII PUBLICE: am ori nu dreptate!?!

    Rezultatul?
    0(ZERO)!!!! Nimeni nu zice nimic! Probabil ca inca nu au primit ... aprobare! Vom trai si vom vedea!
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  37. @cezar! @cezar! @cezar!,
    chiar te-ai suparat? vad ca ai sters toate postarile! Hmmm... As fi apreciat mai mult un gest sportiv! Al unui sportiv de performanta! Inca nu e tarziu! Oricand, vei fi bine primit!

    RăspundețiȘtergere
  38. Ce faci nea Vasile ? Ti s-a facut dor de cezar sau de magar ? Lasa-l sa isi rumege supararea . Poate va veni , poate nu , e treaba lui .Sincer vorbind , i-ai cerut lecarea prin atiutudinea ta . Acuma lasa-l in durerea lui .

    RăspundețiȘtergere
  39. DOUA OPTIUNI!
    : Un fost cadru militar care a trecut in rezerva prin pensionare solicita Centrului Militar Judetean de pe raza careia are domiciliul sa faca demersurile in vederea eliberarii adeverintei cu toate datele solicitate ( in speta toate veniturile,sporurile si alte sume pe care le-a obtinut pe perioada cand a fost angajat al MapN.)- optiune care este gratuita.
    De asemenea, cererea poate fi solutionata direct de catre unitatea militara care detine arhiva dar se va achita o suma reprezentand contravaloarea prestarilor de serviciil ( baza: Lista prestarilor de servicii efectuate de catre Arhivele Nationale ptr. persoane fizice si juridice / 2009.

    RăspundețiȘtergere
  40. revin cu lista:
    Lista prestărilor de servicii efectuate de către Serviciul Istoric al Armatei
    pentru persoanele fizice şi juridice şi tarifele aferente lor
    (în conformitate cu tarifele practicate de Arhivele Naţionale)

    crt. Denumire serviciu Preţ [RON]
    1 Xerocopii A3 0,80
    2 Xerocopii A4 0,50
    3 Copie cu camera foto cu mijloacele S.I.A. 1,10
    4 Fotocopie de pe document-microfilm cadru negativ 3,00
    5 Scanare format 6 x 9 cm 3,30
    6 Scanare format 9 x 12 cm 3,70
    7 Scanare format 12 x 18 cm 5,10
    8 Scanare format 18 x 24 cm 6,00
    9 Scanare format 20 x 30 cm 7,00
    10 Scanare format 21 x 29,7 cm 7,00
    11 Scanare format 24 x 30 cm 8,00
    12 Scanare format 30 x 40 cm 9,00
    13 Scanare format 50 x 60 cm 13,80
    14 Identificarea actelor solicitate, întocmirea, xerografierea sau dactilografierea certificatelor, extraselor şi copiilor de pe documente şi eliberarea acestora /1 ex. Act……………………………………………………………. 45,00
    15 Eliberarea de exemplare suplimentare ale certificatelor, extraselor şi copiilor de pe documentele solicitate (per exemplar suplimentar pe an în curs) ……………………………………………………………………….. 2,50
    16 Cercetarea documentelor pentru o temă solicitată/pagină dactilografiată ……………………... 76,00
    17 Asistenţă de specialitate pentru realizarea unei emisiuni TV/ora de înregistrare………………. 68,00

    RăspundețiȘtergere
  41. "Another one bites the dust"
    "Another brick in the wall "
    Superbe melodii , le putem asculta cand o sa mergem sa depunem cererile . Asta ar mai trebui acuma , sa platim si aceste servicii .

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri