Google Translate

duminică, 4 iulie 2010

Ştiaţi că a început răzbelu'? Boc vs Basescu !? - Evenimente cu impact asupra viitorul apropiat!

"Eu văd o relație extrem de tensionată între Guvern și Președinte." Cristian Preda, Europarlamentar PDL

Romania libera.ro: Interviu cu europarlamentarul PDL Cristian Preda
Integral, aici: Preda: Mă tem că Boc se va agăţa de funcţie ca Tăriceanu

Europarlamentarul PDL Cristian Preda con­sideră că în acest moment singura solu­ţie pentru depă­şirea crizei este „negocierea unei noi formule de guvernare", fiindcă un guvern care depinde de „doi actori mărunţi, cum sunt UDMR şi UNPR, nu poate rezista".

Fostul consilier prezidenţial spune că, în locul premierului Emil Boc, ar fi fost deja „în căutarea unui job" şi că liderii PDL Adriean Videanu, Vasile Blaga şi Radu Berceanu „au autoritate, dar sunt lipsiţi de credibilitate".

Lucrurile nu merg bine la guvernare pentru că Emil Boc, în loc să ceară părerea partidului, mizează pe consultanţi politici precum Dan Andronic. Europarlamentarul PDL avertizează, pe de altă parte, că PDL nu poate trăi doar „prin mica oligarhie care e instalată la vârf".


Guvernul mai are resursele şi credibilitatea necesare pentru a scoate ţara din criză sau ar fi nevoie de o schimbare?

C.P.: Credibilitate nu mai are nici măcar din partea celor din PDL, cel puţin aşa s-a văzut la întâlnirea de la Snagov, iar resursele s-au redus dramatic după ce Curtea Constituţională a respins tăierea pensiilor, singura soluţie pe care miza Guvernul.

Cine alege partitura?

C.P.: E una dintre enigme, fiindcă PDL este foarte puţin implicat în problema guvernării. La întâlnirea de la Snagov, Guvernul a fost criticat vreme de trei ore, dar, în afară de Elena Udrea, nimeni din Guvern nu a răspuns. Ca şi cum elaborarea deciziilor pe care le ia nu ar trebui dezbătută în partid. Premierul nu ne-a lăsat să înţelegem unde se iau hotărârile majore.

S-ar putea înţelege că mutările vin în plic de la Cotroceni.

C.P.: Nu cred. Eu văd mai degrabă o relaţie extrem de tensionată între Guvern şi preşedinte. Aşa am văzut la Snagov şi acest lucru se observă şi din intervenţiile publice.

Dacă deciziile nu se iau nici în partid şi nu vin nici de la Cotroceni, înseamnă că există o grupare ocultă care dirijează în acelaşi timp Executivul şi PDL.

C.P.: Nu. Există doar o derută, e posibil ca în această lipsă de rânduială să fie luate ad-hoc hotărârile importante, fără prea multă chibzuială.

La Snagov nu s-a discutat nici un moment despre faptul că tăierea pensiilor ar putea fi declarată neconstituţională?

C.P.: Nici una dintre persoanele prezente nu a luat în seamă acest lucru. Poate Guvernul avea alte informaţii...
Interviul merita citit integral;Click pe link!Autor, Inpolitics: "Adio, slugarnicie: Boc, in razboi aprig cu Palatul Cotroceni"

De acum e limpede: premierul Boc nu mai e vuvuzela Cotrocenilor, iar datele politice se vor schimba radical în perioada care vine, în sensul că lupta dintre palate va îmbrăca forme tot mai acute, reeditînd războiul dintre Băsescu și Tăriceanu, din mandatul trecut, dar la o scară încă și mai mare.

Tragedia inundațiilor a îngropat mediatic, în ultima vreme, un conflict tot mai fățiș nu între putere și opoziție, nu între Băsescu și tripleta BVB, ci atenție!, între Cotroceni și premier. Tabloul politic s-a limpezit mai ales după explozivul interviu dat azi ”României libere” de către Cristian Preda. Cine îl citește, vede o declarație de război la adresa lui Boc, acuzat că a pactizat cu vechea gardă din PDL și refuzînd să mai asculte de tătuc.

”Există o grupare ocultă care dirijează în acelaşi timp Executivul şi PDL” spune Preda, și aici concentrează, de fapt, întrega dramă a președintelui. Pentru a doua oară după cazul Tăriceanu, Băsescu se vede confruntat cu situația în care un premier de cîrpă devine, peste noapte, de fier și îi dă cu flit. În ultimele săptămîni, Inpolitics a scris de mai multe ori că miza prioritară a lui Băsescu este nu schimbarea guvernului, ci a conducerii PDL, abia apoi punîndu-se problema și ce s-ar face cu executivul. În condițiile în care vechea gardă controlează autoritar partidul și l-a atras de partea ei și pe Boc, președintele nu poate alege un alt premier, acesta fiind atributul Consiliului Național al PDL.

Soluția a venit nu demult, atunci cînd voci precum Traian Băsescu însuși, dar și Elena Udrea, Sever Voinescu, Cristian Preda, Raluca Turcan și alți cotroceniști au decretat că actuala conducere a partidului trebuie înlocuită cu intelectuali, sau măcar ”dublată”, și asta înaintea congresului de anul viitor, lucru care ar fi posibil, teoretic, la un Consiliu Național. Stupoare, însă, conducerea PDL, cu Boc în frunte, nici nu se sinchisește de cererea Cotrocenilor. Nici pomeneală de convocarea CNC, nici pomeneală de schimbare de lideri.

De acum, Băsescu înțelege că războiul e pe față. (...)

Cititi integral articolul din Inpolitics

2 comentarii:

  1. Baietii destepti din energie se cearta pe dividente, iar consumatorii platesc de se rup! - Si ce daca!

    Efectele "generozitatii" statului fata de ENEL dupa privatizarea Electrica Muntenia Sud: Consumatorii au platit investitiile nerealizate, iar Electrica SA a pierdut peste 200 de milioane de lei

    Compania ENEL SpA nu a realizat investitiile asumate prin contractul de privatizare a societatii de distributie Electrica Muntenia Sud, dar autoritatile statului au fost complice. Aceasta este una dintre concluziile raportului final al Comisiei Senatoriale pentru Privatizare, raport facut public de curand. Astfel s-a ajuns in situatia in care consumatorii suporta un tarif care a fost calculat in functie de sumele pe care ENEL Distributie Muntentia s-a obligat sa le investeasca. Investitiile nu au fost realizate, dar nici tarifele nu au fost reduse pe masura. Acest mod de calcul a fost acceptat foarte usor de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE). Un alt exemplu de indulgenta este usurinta cu care au acceptat reprezentantii Ministerului Economiei din Consiliul de Administratie sa nu se distribuie dividende. Daca s-ar fi distribuit dividendele, statul - prin Electrica - ar fi avut de castigat 167 de milioane de lei din profitul ENEL Distributie Muntenia si 48,8 milioane de lei de la ENEL Energie Muntenia.

    "Tariful a fost calculat raportat la sumele pe care ENEL Distributie Muntenia s-a obligat sa le investeasca prin angajamentul de investitii anual. Tariful de distributie la consumator a crescut, in conditiile in care ENEL Distributie Muntenia nu a respectat planul de investitii anual prezentat initial ANRE." - precizeaza Raportul comisiei senatoriale! Si ce daca!
    Cetateanul prostit de autoritati, plateste, plateste, plateste!

    Detalii, aici: http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-7533090-efectele-generozitatii-statului-fata-enel-dupa-privatizarea-electrica-muntenia-sud-consumatorii-platit-investitiile-nerealizate-iar-electrica-pierdut-peste-200-milioane-lei.htm

    RăspundețiȘtergere
  2. LEGEA COJOCARU privind despăgubirea cetăţenilor României, pentru capitalul trecut, prin Legea 15/1990, din proprietatea lor comună în proprietatea statului român
    (Proiect)
    Art. 1. – În termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, Ministerul Finanţelor Publice va efectua o emisiune de obligaţiuni prin care se va angaja să restituie cetăţenilor României capitalul trecut în patrimoniul societăţilor comerciale şi regiilor autonome create prin aplicarea prevederilor Legii 15/1990.
    Art. 2. – Valoarea nominală a unei obligaţiuni este de 1.000 (una mie) euro.
    Art. 3. – Fiecare cetăţean major al României este îndreptăţit să primească un număr de 20 obligaţiuni, fiecare obligaţiune având o valoare nominală de 1.000 euro, respectiv un total de 20.000 euro.
    Art. 4. – Termenul limită de răscumpărare a obligaţiunilor emise în baza prevederilor prezentei legi este de 10 de ani de la data emiterii lor.
    Art. 5. – Obligaţiunile emise în baza prezentei legi nu pot fi înstrăinate. Ele pot fi lăsate moştenire, în conformitate cu prevederile legale în vigoare
    Art. 6. – Dobânda la obligaţiunile ce fac obiectul prezentei legi este de 0,5 la sută pe an şi se datorează începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care sunt emise obligaţiunile, urmând să fi plătită odată cu răscumpărarea obligaţiunilor.
    Art. 7. – Răscumpărarea obligaţiunilor şi plata dobânzilor aferente se vor face din Fondul Naţional pentru Despăgubiri şi Investiţii care va avea ca surse: sumele încasate de statul român din vânzarea acţiunilor şi activelor aflate în proprietatea sa; dividendele şi profiturile încasate de statul român pentru capitalurile aflate în proprietatea sa; impozitul progresiv pe avere; impozitul pe averile dobândite în mod illicit; alte surse stabilite prin lege.
    Art. 8. – Impozitul progresiv pe avere şi impozitul pe averile dobândite în mod ilicit vor face obiectul unor legi speciale.
    Art. 9. – Obligaţiunile emise în baza prezentei legi vor fi răscumpărate începând cu anul următor emiterii lor, prin concursuri de proiecte, sumele băneşti corespunzătoare fiind utilizate pentru finanţarea de proiecte de investiţii propuse de persoanele fizice autorizate şi de societăţile comerciale care îi vor avea ca acţionari, sau asociaţi, pe deţinătorii de obligaţiuni, printr-o metodologie similară cu cele utilizate pentru finanţările nerambursabile acordate de Uniunea Europeană.
    Site: http://www.variantacojocaru.ro
    Hmmm ....
    Ce spuneti: SF ori realitate?!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri