Google Translate

marți, 26 octombrie 2010

Sindicatele spun că aduc 100.000 de oameni miercuri în Capitală! Stiri in curs de reactualizare. Concluzii!


de Dan Selaru Romania obiectiva
Joi, 28 octombrie 2010, 5:12 Actualitate
Opinii

Bucureştenii nu au ieşit la miting. Nivelul de trai din Bucureşti e mai ridicat, şomajul mai mic. Şi n-a venit nici prima factură la căldură. Dar în ritmul scăderii nivelului de trai o să vină prin primăvară momentul când n-o să mai fie nevoie nici de sindicate, nici de cei de la PSD, care azi au fost penibili, ca oamenii să iasă în stradă. Atunci să vezi. Şi o să vină momentul.

Opoziţia şi-a dovedit neputinţa, imaginea total falsă despre populaţie. Ponta mergând în fruntea coloanei a gonit posibilii participanţi din Bucureşti. Discursurile, puţine câte am văzut, au fost în general demagogice, şi din partea Puterii şi din partea Opoziţiei. Lipsa unei alternative a dus la căderea moţiunii.

Oricum, a fost încă un cui în coşciugul Guvernului Boc. Pentru că încă o dată Guvernul şi PDL-ul sfidează, majoritatea măsurilor luate sunt obligatorii, modul cum sunt puse în practică şi explicate este dezastruos.

Am auzit iar povestea cu creşterea economică din 2011, am auzit că n-o să ne lovească criza în 2009, că în 2010 o să avem creştere economică. Au făcut bugetul pe 2009 cu creştere economică de 4 procente, pe 2010 cu creştere de 2, şi tot aşa şi cu deficitul, au ratat toate, absolut toate proiecţiile economice. Să vedem Bugetul.

Când purtătorii de imagine, urmaşii lui Hoară, sunt Popoviciu şi Vişan nu poţi să ai aşteptări pentru o schimbare de imagine în bine în faţa populaţiei. Iar la TVR comentează Pătrăşconiu şi Pora. Boc recită aceleaşi palavre de fiecare dată. Nu se găseşte nimeni să-i scrie nişte discursuri în care să pună şi altceva decât lozinci. Când vorbeşte liber vorbeşte mult mai bine.

Cine face strategia de imagine a PDL-ului trebuie dat afară. Militarizarea de care suferă PDL-ul face din ce în ce mai rău.

Ponta este un dezastru. Nici pe el nu-l consiliază nimeni inteligent sau nu ţine cont de nimic. Antonescu se află în treabă.

"Tânăra generaţie" de politicieni este infinit mai slabă decât fosta generaţie. Blaga, Tăriceanu şi Năstase sunt cu mai multe clase peste Anastase, Gorghiu şi Bănicioiu. Trist. Nu prea ştiu ce facem.

A fost o zi tristă pentru toată lumea. PDL-ul se poate ruşina că a reuşit să nu aibă niciun vot de susţinere. Ponta şi Antonescu s-au făcut de ruşine, mai ales Ponta.

Sunt total dezamăgit de cei care au stat în bancă şi nu au votat. Şi aici mă refer în special la unguri. Ei sunt fair-play. Trebuiau să se ridice şi să voteze Guvernul.

Cea mai bună soluţie pentru România este acum să-şi dea Boc demisia şi să vină un alt Prim Ministru, sprijinit de aceeaşi coaliţie, dar care să fie lăsat să-şi facă singur Cabinetul. Şi cu un program de măsuri clar, nu pompieristic. E unica soluţie pentru detensionarea situaţiei.
Confederaţiile sindicale spun că aduc în Capitală, miercuri, peste 100.000 de oameni care vor cere demisia întregului Guvern, acest miting, al doilea ca amploare de după 1991, desfăşurându-se în aceeaşi zi cu votul unei moţiuni iniţiate de opoziţie.
Sindicaliştii au anunţat iniţial, vineri dimineaţă, că în 27 octombrie, ziua în care va fi votată moţiunea de cenzură, cele cinci confederaţii vor scoate în stradă peste 80.000 de oameni. Liderii sindicali au făcut apel la toţi cei nemulţumiţii (şomeri, studenţi, pensionari) să se alăture acţiunii de protest, "pentru ca aleşii neamului să fie treziţi la realitate şi să îşi vadă nemulţumiţii în stradă".



Sindicaliştii se vor aduna, miercuri, între 7.30 şi 9.00, după care vor pleca spre Piaţa Victoriei, unde la ora 10.00 va începe mitingul. O oră mai târziu, sindicaliştii vor pleca în marş pe traseul Bulevardul Magheru - Piaţa Unirii - Piaţa Constituţiei, unde, spun ei, vor rămâne până aproximativ la ora 17.30, aşteptând rezultatul votului la moţiunea de cenzură, chiar dacă au autorizaţie până la ora 22.00.


De asemenea, câte un grup de sindicalişti va fi prezent de la ora 8.00, la fiecare poartă a Parlamentului, în număr nu foarte mare, pentru a nu bloca intrarea în clădire.


Totodată, sindicaliştilor li s-a refuzat accesul în balcoanele Parlamentului pentru a asista la dezbaterea moţiunii de cenzură. Motivul invocat a fost că organizaţiile neguvernamentale au solicitat prezenţa în balcoane de mai mult timp.


Atât liderii sindicali, cât şi prefectul Capitalei, Cristian Atănăsoaei şi edilul general, Sorin Oprescu au făcut apel la oameni să fie paşnici, să manifeste democratic şi fără altercaţii.


Cu două zile înainte de miting au început să apară ameninţări la adresa angajaţilor din partea conducerii unor instituţii care le interziceau să participe la proteste, ameninţând cu pierderea locului de muncă.


Exemple în acest sens au fost date de preşedintele BNS, Dumitru Costin. Acesta a susţinut că directorul Electrica a ameninţat salariaţii din cinci judeţe din vestul ţării să nu vină la mitingul de miercuri, în caz contrar ameninţând că altfel vor fi daţi afară. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul angajaţilor Romaero, cărora directorul general le-ar fi interzis să vină la manifestare sau în cazul poliţiştilor, cărora conducerile Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Poliţiei Capitalei le-ar fi anulat zilele libere şi ar fi organizat diferite acţiuni tocmai în data mitingului, potrivit lui Costin.


Liderul BNS a susţinut că Autoritatea Rutieră Română a făcut presiuni la firmele de transport să anuleze contractele încheiate deja cu organizaţiile sindicale pentru aducerea manifestanţilor în Capitală. Costin a spus că asemenea situaţii sunt semnalate în judeţele Iaşi, Alba, Braşov, Bacău, Brăila, Teleorman, Argeş.


"Oricum oamenii vor veni la miting, în ciuda piedicilor puse şi vor fi mai mulţi decât se aşteaptă ei. Vor veni cu maşini personale, dacă nu mai au autocare", a subliniat Costin.


Potrivit liderului BNS, toate aceste presiuni la adresa firmelor de transport vin din partea consilierului ministrului Transportului, Gheorghe Dobre, fost şef la Transporturi.


Pe de altă parte, reprezentanţii CNSLR-Frăţia spun că aduc la mitingul de miercuri peste 50.000 de oameni şi că sunt confirmate deja 1.000 de autocare care îi vor transporta pe sindicalişti spre Capitală, deşi autorităţile locale au încercat să blocheze accesul la mijloacele de transport şi au exercitat presiuni asupra protestatarilor.


Această participare fără precedent confirmă starea de nemulţumire generală a salariaţilor, a pensionarilor şi a celorlalte categorii sociale din România şi constituie cel mai serios semnal de alarmă pentru Guvern, care trebuie să renunţe la măsurile de austeritate sau trebuie să plece, susţin sindicaliştii.


Moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie va fi dezbătută şi votată miercuri, cu începere de la ora 11.00. Votul va fi secret cu bile. Pentru adoptarea moţiunii de cenzură sunt necesare 236 de voturi favorabile.

STIRE. Mediafax.ro.: Sindicatele spun că aduc 100.000 de oameni miercuri în Capitală

SCMD va participa la mitingul de protest care se va desfasura miercuri, 27.10.2010, in Bucuresti
Rezervistii militari, sindicalisti sau simpatizanti, din Bucuresti si din tara, sunt invitati sa participe la mitingul de amploare, organizat de catre sindicatele cu care SCMD colaboreaza, miercuri, 27.10.2010, la orele 10.00, la Piata Constitutiei (vis a vis de Palatul Parlamentului).
_________________________________
Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat marti seara ca daca sunt corecte calculele care aratau ca in seara dinaintea motiunii de cenzura Opozitia mai are nevoie doar de doua voturi pentru a rasturna guvernul, acestea s-au gasit deja.
"Daca era nevoie de numai doua voturi, sunt. Se adauga voturi ale unor oameni care n-au fost inclusi. Dar socoteala de bazeaza numai pe discutii. Ma tem de aceasta seara",
 a declarant liderul liberal, in direct la Antena 3.


Totodata, Antonescu a spus ca e mai optimist fata de acum cateva zile in privinta sanselor motiunii de cenzura si ca oricum rezultatul va fi foarte strans.
Invitat inaintea liberalului, presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca e si el increzator, dat fiind ca in discutiile sale cu reprezentanti ai UNPR si PD-L a aflat ca acestia sunt "indignati ca sunt tratai ca niste oi si nu sunt lasati sa voteze la motiune".

"Miza de fond la motiunea de cenzura e daca in Romania mai avem democratie, daca un guvern poate sa functioneze in Romania cu zero voturi. Miza e daca sistemul mafiot care a acaparat Romania ramane in continuare la putere",
a mai spus social-democratul.

Acuze inainte de vot

Ponta si Antonescu au acuzat regimul Basescu de coruptie, de incompetent si au cerut eliminarea lui la votul de la motiune.


"Nu-i adevarat ca mai rau de atat nu se poate, dar e adevarat ca e cel mai prost guvern din istoria Romaniei",
 a spus Crin Antonescu.

Ponta a declarat si el ca
"dincolo de orice orgolii, scopul de a salva Romania dintr-o situatie catastrofala ne-a unit. Am facut un apel , oamenii vor crea o presiune publica. Boc si PD-L sunt un pericol public pentru Romania".
Totodata, Ponta a mai acuzat puterea ca se foloseste de promisiuni, santaj si amenintari pentru a impiedica mitingul de maine. El a aratat-o cu degetul pe ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, despre care a spus ca santajeaza parlamentarii spunandu-le ca nu le va mai da fonduri. El a dat exemplul lui Nicolae Stan, deputat UNPR , caruia i s-ar fi spus ca va primi 10 miliarde daca nu voteaza motiunea.
Ziare.com: Antonescu: Daca mai trebuie doua voturi pentru motiune, le avem
_______________________
Ministerul de Interne alarma grad 1
_______________________
Stiri in curs de actualizare!
Admin

48 de comentarii:

  1. Nici unul dintre analiştii politici nu crede că moţiunea de cenzură de azi va avea succes. Altfel spus, în opinia lor, Guvernul Boc nu va fi demis. Indiferent că sunt apolitici, apropiaţi de PSD, de PNL, sau - din contră - de PDL, politologii, strategii politici sau sociologii dau un singur verdict: Emil Boc scapă şi de această dată de emoţiile demiterii de către Parlament.

    Motivele pe care analiştii politici le invocă sunt variate, dar toate converg într-un punct de vedere comun: mâine, moţiunea de cenzură iniţiată de Opoziţie nu va trece. Aritmetică potrivnică. Număr insuficient de voturi pentru ca Guvernul Boc să cadă. Lipsa unui plan comun al PSD şi PNL, din cauza orgoliilor personale ale celor doi lideri. Lipsa prezentării în avans a unei soluţii concrete pentru momentul de după dărâmarea Guvernului, în care să îi coopteze pe parlamentarii aflaţi acum la Putere. Alegerea unui moment inoportun pentru depunerea moţiunii. Solidarizarea fără precedent a celor din arcul guvernamental la vederea protestelor de stradă. Proteste de stradă insuficient de puternice pentru a-i determina pe cei de la Putere să dea înapoi. Plus, absenţa dorinţei reale a Opoziţiei ca moţiunea să reuşească. Cam acestea sunt cauzele care - cred analiştii politici - vor determina rămânerea în funcţie a lui Emil Boc şi a echipei sale.

    http://www.puterea.ro/news10854/EXCLUSIV-Analistii-politici-pun-toti-banii-pe-Emil-Boc-Dinspre-birourile-specialistilor-in-politica-soarta-motiunii-Opozitiei-nu-se-vede-prea-bine.htm

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca in sfarsit SCMD incepe sa comunice cu membrii sai si le "comunica" modul de actiune, logistica si lozincile care urmeaza sa fie folosite, etc. Domnule col.Burcu va multumesc pentru faptul ca va straduiti sa ne tineti conectati la realitatea romaneasca pacat insa ca organizatia noastra nu ne tine angrenati in aceasta realitate pentru ca dupa umila mea parere am avea multe de spus, mult mai multe decat altii care au tot spus si facut de vreo 20 de ani incoace.

    RăspundețiȘtergere
  3. @dapix, de cateva luni bune incerc sa fiu util colegilor! Partea proasta este ca am intrat in dizgratia actualei conduceri a SCMD!
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  4. IMPORTANT: Legea pensiilor, trimisă Parlamentului spre reexaminare de preşedintele Traian Băsescu, este pe cale să sufere noi modificări esenţiale, dincolo de solicitările formulate de şeful statului. Concret, vârsta de pensionare a scăzut ieri la 60 de ani pentru femei (faţă de 63 de ani, cât ceruse preşedintele) şi la 64 de ani pentru bărbaţi (faţă de 65 de ani, cât era în forma trimisă spre promulgare). Apoi, punctul de pensie ar urma să fie stabilit prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat şi să reprezinte cel puţin 45% din salariul mediu brut pe economie. Aceasta în loc de 732,8 lei (varianta Guvernului, reprezentând 39% din actualul salariu mediu brut pe economie), valoare ce ar urma să fie indexată anual cu rata inflaţiei şi cu jumătate din creşterea reală a salariului mediu brut pe economie.

    Nu în ultimul rând, Comisia de muncă din Senat a decis să fie eliminaţi din sistemul public de pensii militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din administraţia penitenciarelor, din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale. Decizia aruncă practic în aer principiul fundamental care a stat la baza legii: unificarea diverselor sisteme de pensii într-unul singur. De asemenea, stagiul complet de cotizare a fost readus ieri, în comisie, la 30 de ani, cum este în prezent, cu cinci ani mai puţin decât în varianta adoptată cu scandal de Parlament, pe 15 septembrie.

    Senatorii PDL speră să rezolve situaţia în plen

    Toate modificările au fost impuse ieri de reprezentanţii opoziţiei, care deţin majoritatea în Comisia pentru muncă din Senat.
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  5. Avizul comisiilor este consultativ, nu obligatoriu de urmat
    Daca ne uitam la avizul comisiei juridice din senat , ne crucim cat de facbvorabili ne-au fost si degeaba . Nici nu s-au uitat la amendamentele lor .Asa ca nu mai aprindeti flacara sperantei degeaba . O lumanare e suficienta .

    RăspundețiȘtergere
  6. Dragos, unde este Dragos! Vrem camera, unde este camera? Vrem vesti noi si sigure! Cautam pe Dragos + o camera video ... digitala! Gasitorului ... recompensa!

    RăspundețiȘtergere
  7. Trece motiunea de cenzura? Opozitia mai are nevoie de doua voturi!
    Doua voturi mai lipsesc pentru ca motiunea de cenzura sa treaca miercuri si ca Guvernul Boc sa cada. Liderul PSDVictor Ponta a anuntat in timpul zilei de marti ca mai lipsesc patru voturi pentru ca motiunea sa treaca, iar ulterior, dupa ce senatorul Marius Campanu a parasit UNPR, numarul a scazut la trei. Cateva minute mai tarziu, deputatul UNPR Nicolae Stan a declarat, pentru Ziare.com, ca si el va vota motiunea.

    http://www.ziare.com/politica/motiune-cenzura/opozitia-mai-are-nevoie-de-patru-voturi-ca-sa-treaca-motiunea-de-cenzura-1051272

    RăspundețiȘtergere
  8. Motiunea va pica . Nu cred ca avem in tot senatul Romaniei 14 oameni care sa voteze din constiinta . toti voteaza la ordin . indiferent din ce partid fac parte . TOTUL ESTE INTERES ACOLO . INTERES PERSONAL, DE GRUP , DE PARTID. IAR NUMARUL CELOR CORUPTI, CORUPTIBILI, SANTAJATI SAU SANTAJABILI IL ESTE IN PROPORTIE DE 20/1 FATA DE CEL AL CELOR CINSTITI .Nu va faceti iluzii .

    RăspundețiȘtergere
  9. Boon.O sa cada guvernul.EI prehidente va umi un nou personagio,pre dl. BOC,SPRE A FORMA(NU A RIMA),un nuovo governo del caca!

    RăspundețiȘtergere
  10. Apropos!Nu feriti curul,ca va zboara capul.
    Verificati plinurile,ratiile,oxigenul si turnati-va tarina pe cap(dispareti).Altfel o sa trebuiasca sa primiti noile pensii majorate de OPAREA(ala dela ,,PLOAIA DE STELE").

    RăspundețiȘtergere
  11. Domnule Dragos , raspunsul dumneavoastra , imi schimba impresia despre dumneavoastra . De 48 de ore nu ati gasit un coleg de la sctorul 5 (care in paranteza fie spus are acelasi sediu cu dumneavoastra , impreuna cu CD al SCMD ) sau sa va intrebati unul di prietenii cu care spuneati ca ati papat o paine ? Ma credeti prost ? Ce alta certitudine va trebuie ca acei oameni si- au dat demisia ? Nu ati citit pe blogul lor comunicatul oficial ? Acela nu este suficient pentru a arata ca ati gresit ? Adevarul domnule Dragos este ca nu aveti simtul , nu aveti simtul raspunderii, nu va puteti recunoaste o infrangere . In ceea ce priveste motivul demisiei , stiu foarte bine ca nu il veti spune ca nu aveti voie sa il spuneti pentru ca sunt implicate capete mari din CD . Daca aveti impresia ca acoperind rahatul nu mai miroase , va inselati . Daca aveti impresia ca mancandu-l la un loc cu ceilalti care vor sa il acopere nu mai stim ca exista , va inselati . Daca dotiti sa il mancati la un loc cu ei , pofta mare . Noi l-am vazut . Si pute al dracu ! Poate pana la urma , cineva sincer si curat , chiar din sectorul 5 , va avea curajul sa spuna adevarul, . sper ca in tot sectorul 5 se va gasi macar un om curat . Aveti din partea mea inca timpul acordat pentru a spune adevarul . Daca nu o faceti, sunteti dscreditat si pentru mine ca cititor al acestui blog veti deveni NIMENI !

    RăspundețiȘtergere
  12. SOARTA MOTIUNII POATE STA IN MAINILE CURTII CONSTITUTIONALE . Daca curtea constitutionala decide azi ca ca legea invatamantului nu poata fi asumata prin raspundere guvernamentala , UDMR -ul ar putea iesi din front, daca nu in totalitate macar individual , desi sunt foarte disciplinati . Asa ca daca onor Curtea Constitutionala da azi verdictul pana la inchiderea votarii motiunii , s-ar putea sa avem parte de surprize .

    RăspundețiȘtergere
  13. @ NEACSU
    Eu cred ca acum este momentul ca UDMR si alti parlamentari de diferite culori, sa/si caute loc de munca pentru viitoarele alegeri. Partidele aflate in coalitie au ajuns la saturatie, nu pot sa/si permita o afundare in mocirla mai mult decat acum, fiindca nu vor mai putea scoate picioarele. Lumea nu iese in strada nu fiindca este multumita ci fiindca " politia de partid " face tot ce/i sta in putiinta pentru a inocula oamenilor frica pentru locuril;e de munca si pentru viitor.
    Chiar daca acum cade acest guvern ( oricum marioneta ) daca cei care vor veni la putere nu vor limita la minim numirile politice in institutii ale statului, daca cei vinovati pentru abuzuri in serviciu nu vor fii judecati si condamnati,inclusiv ( ARR ) pentru subminarea economiei, daca nu se vor face demersuri pentru normalizarea si democratizarea activitatii serviciilor secrete, atunci nu se schimba nimic. Din nou la viitoarele alegeri vom afla in ultima clipa ca de fapt la sectia din Senegal, romanii au hotarat soarta tarii. Si vom avea un presedinte condus de primul ministru TB. Sau OJ.

    RăspundețiȘtergere
  14. Fi linistit strategule .Curtea va da decizia dupa votarea motiunii.doar au scoala --NUU??

    RăspundețiȘtergere
  15. curtea constitutionala si-a amanat cu o saptamana decizia . In conditiile in care maine , Guvernul isi asuma raspunderea .Curtea Constitutionala are rolul de a LEGALIZA actele Guvernului .E PE POST DE NOTAR PUBLIC .

    RăspundețiȘtergere
  16. ca sa vezi d. Neacsu!Mai ,mai ce surpriza!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Beeeep!Beeeeeeep!Beeeeeeeeeep!Beeeeeep!Beeeeep!

    RăspundețiȘtergere
  18. la voi la armata beep vine de la a beeee...continuu.chiar nu sesizeaza nimeni ca discreditati o intreaga categorie sociala.
    chemati=va mentorul ,cred ca se numeste neacsu ,sau ceva de acest fel,si incercati sa dati dovada de maturitate,ca despre minte...
    ati plans continuu,ca veti fi discreditati in urma mitingului s.c.m.d.
    acum sunteti tristi ca nu v/a legat marinarul nauc!!!
    sunt unul ca d/voastra,dar unii se pare ca nu si/au implinit cariera militara.
    cereti/o lui oprea ca are de unde.

    RăspundețiȘtergere
  19. ok.puiac.cine vrea sa inteleaga,poate.

    RăspundețiȘtergere
  20. Phiu !Bine ca eram incheiat la copca ,...Scoate-ti capacele!Sa tragem o tura, sa vedem efectele.

    RăspundețiȘtergere
  21. S-a terminat in sfarsit cu motiunea de cenzura, opozitia a ramas asa cum si-a dorit iar puterea calca poporul in picioare nestingherita, de fapt nici n-ar fi trebuit sa ne facem prea mari sperante in politicieni. Singura concluzie pe care trebuie sa o tragem este aceea ca trebuie sa ne strangem randurile, sa rugam "colegii" care au datorii politice sa ne lase in pace si sa continuam lupta pentru apararea statutului nostru social (de militar-pentru cei care mai simtim asta) si sa ne luptam in acelasi timp pentru binele acestui popor asa cum am facut toata viata.
    In acest sens rog secretarul si vicepresedintii filialei Mehedinti sa ne convoace in sedinta extraordinara sa ne alegem un alt presedinte si sa stabilim clar viitoarele actiuni si modul in care putem elimina lipsa de comunicare cu CD al SCMD, pentru ca e pacat sa ne irosim energiile polemizand steril.

    RăspundețiȘtergere
  22. @dapix, esti un coleg bine intentionat! Pacat ca nu-mi dau seama ... care dintre voi ... Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  23. Anonimule de la 19:40, te du măi frate şi-i pupă-i în DOS pe cei care îi iubeşti aşa de mult, pe toţi pupincuriştii, inclusiv pe prietenul tău iubit Bădălan...cel care te-a făcut ceea ce eşti adică un bandit...

    RăspundețiȘtergere
  24. Domnului Anonim de la ora 09.27/27 10 2010.....1.Domnule Anonim VA CER SCUZE PENTRU AFIRMATIA PE CARE AM FACUT-O REFERITOR LA COMENTARIUL DVS,ATI AVUT DREPTATE.La ora cand am postat replica, nu am citit blogul filialri 5, si nu am stiut ca e postat acolo.Asa cum v-am spus cand fac afirmatii despre ceva le verific temeinic. Acesta este motivul pentru care timp de 48 de ore nu am comentat nimic referitor la postarea Dvs.2.Asa este.La Poligrafiei isi au sediul toate filialele din Bucuresti, dar acolo nu vin oameni in fiecare zi.Vin acolo numai daca au treaba iar eu numi permit sa chem oamenii la raport. Nu am nici o cadere. Nu am functii, nici nu alerg dupa ele, iar in perioada care a trecut nu am facut decat sa-l ajut pe Col TUDOR. 2.Eu nu am gandit si nici nu am afirmat ceea ce afirmati Dvs.ca sunteti.4.Iata ca recunosc, dar este prea mult spus o infrangere, pentru ca DVS.nu m-ati invins. Imi vorbiti CUM NU TREBIUE si nedemn pentru DVS.5.Astazi de la ora 10.00 am fost in piata(va poate confirma Domnul Neacsu(daca vrea)ca m-a sunat si nu ne-am putut auzi pentru ca era mare zgomot.I-am dat un sms la ora 17.33 care pe telefonul meu arata ca a fost primit),nu mi-a fost frica, si nici altor membrii SCMD nu le-a fost frica.6.Da.Aveti dreptate este un Guvern marioneta,pe care din pacate nu am reusit cu putinele noastre puteri sa-l facem sa plece. Oricum cei peste 5 milioane de cetateni care l-au ales a doua oara, mai au de asteptat si in continuare ”IA DE LA BASESCU!, IA DE LA BASESCU!, DE LA BASESCU!”.7. Asa este ARR, a pus talpi, ne-au spus niste sindicalisti de la BOTOSANI.
    Si acum sa continui: Am verificat la sursa si mi-a confirmat ce scrie pe blog. Motivel:personale.8.Daca oamenii nu au vrut sa-mi spuna in ce consta decizia lor, nu-i vina mea.Oricum cei din filiala sect.5 invita pe toti cei ce vor sa urmareasca adunarea de alegere a noului Birou de conducere la ora si la sediul care il vor comunica pe blogul lor. Va respect in continuare Dragos Icleanu-scmdsector6.

    RăspundețiȘtergere
  25. Domnule Dapix.......Si eu zic la fel.E cel mai bun lucru.Sa lasam orgoliile si sa fim uniti Dragos Icleanu-scmd6

    RăspundețiȘtergere
  26. Se pare ca multe sperante s-au naruit odata cu picarea motiunii.cunosc indivizi care pana mai ieri injurau PNL+PSD de faceau spume la gura.acum dadeau acatiste sa pice guvernul.DE CE? mai sperau in restaurarea L164.am in gura un gust tot mai amar si ma cuprinde o scarba din ce in ce mai mare.

    RăspundețiȘtergere
  27. Domnului V.Burcu....Explicati-mi si mie.Sunt doi DAPIX diferiti?.Si mie mi se pare bine intentionat.Cu stima ,Dragos Icleanu-scmd6

    RăspundețiȘtergere
  28. @dragos, nu. Este un singur Dapix. Mi-am exprimat regretul ca nu realizez care dintre colegii mei de la mehedinti este cel cu aceste mesaje pe blog ... asta am vrut sa spun! Eu am aici la mehedinti multi colegi foarte buni, dar nu-l cunosc pe ... Dapix! Mi-ar fi facut placere sa bem chiar o cafea impreuna! Inclusiv cu tine! Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  29. Domnule Burcu sunt convins ca avem tot timpul sa ne cunoastem, important este sa urnim acest sindicat (Filiala Mehedinti in ceea ce ne priveste si in intregul lui mai apoi), sa rugam colegii cu datorii politice sa ne lase in pace, ii inteleg dar nu pot fi utili sindicatului daca nu au independenta totala de actiune.
    Domnule Dragos uniti inseamna in primul rand, dupa parerea mea, comunicare rapida intre CD al SCMD si filiale in ambele sensuri si respectatea optiunilor si parerilor ambelor parti, lucru lesne de realizat daca avem vointa.

    RăspundețiȘtergere
  30. Domnului Dapix............La Bucuresti si nu numai sunt din toate paridele.Este bine sa fie asa, ca daca sunt bine intentionati ne reprezinta interesele.Daca nu sunt bine intentionati, sa-incercam, sa-i depistam si sa-i demascam. Eu asa ma gandesc.Dragos Icleanu-scmd6.

    RăspundețiȘtergere
  31. Dragos,
    Dar mult ti-a ti-a trebuit sa te uiti pe un blog . Nu o infrangere trebuia sa recunosti ci faptul ca ai invinuit niste oameni ca sunt nedocumentati cand de fapt cel nedocumentat erai dumneata . Pentru asta se cere de obicei scuze . In ceea ce priveste motivul demisiei celor de la 5 nici nu ma asteptam sa il spui . Poate nici eu nu l-as fi spus . Dar te astept cu bilantul .Asa e normal ca dupa orice actiune sa se faca bilantul, iar bilantul il face cel care a organizat activitatea , nu cel care a asistat la ea .

    RăspundețiȘtergere
  32. Domnului Dapix.....Si eu vad ca suferim la comunicare.Dragos Icleanu

    RăspundețiȘtergere
  33. dar legat de demisia celor de la 5 , eu nu as fi mintit . Eu as fi spus , motivul real al demisiei este atat de grav incat nu imi pot permine sa il dezvalui eu . E dreptul lor sa il faca public sau nu . Cu asta , te-ai fi scos .

    RăspundețiȘtergere
  34. Domnule Dapix......Nu putem face noi Bilantul pentru ca am fi subiectivi.Cei care au participat(altii decat noi)si DVS. toti ceilalti trebuie sa ne spuneti unde am gresit.Dragos icleanu

    RăspundețiȘtergere
  35. Anonim de la ora22.45.........Eu atat stiu legat de postarea in speta.Dragos Icleanu

    RăspundețiȘtergere
  36. Anonimului de la ora 22.42. Am raspuns la sugestia DVS.la ora 22.51. In activitatea mea Bilanturile le faceau arbitri.Fie din tara fie straini. Eu asa am vazut ca se procedeaza si asa voi proceda.Dragos Icleanu

    RăspundețiȘtergere
  37. ,,sunt unul ca d/voastra" , ,,anonimul de la 19:40" s-o fi culcat? Nu de alta ,dar ma stringe gulerul si m-as desface la copca!Da" daca ma prinde descheiat, si discreditez ,,o intreaga categorie sociala"?

    RăspundețiȘtergere
  38. Domnule Dragos eu ma refeream ca trebuie sa ne lase in pace sa ne vedem de drum cei care au datorii politice si nu membrii unui partid sau altul, ei nu trebuiesc depistati sau vanati si demascati, ei se recunosc foarte usor atunci cand trebuie sa actioneze public alaturi de colegii din sindicat si nu o fac.

    RăspundețiȘtergere
  39. Ca sa se vindece putin B.U.B.A., ramasa in stadiu de infectie dupa motiunea de ieri, ar fi necesar ca PDL si PNL sa repuna pe picioare adormita ALIANTA DA si sa guverneze impreuna pana la alegerile din 2012.
    Incompatibilitatea de programe intre PNL si PSD e prea evidenta.
    Pe termen mediu ar castiga si Romania si PSD.

    RăspundețiȘtergere
  40. Gindurile mele se indreapta in aceste momente catre luptatorul Adrian PAUNESCU ,caruia ii doresc insanatosire grabnica. ,,Trăiască românia trăiască tricolorul".

    RăspundețiȘtergere
  41. Adrian PAUNESCU :,,Sîntem de e nevoie, o ţară de soldaţi,
    Sîntem de e nevoie, un lanţ de munţi Carpaţi,
    Durerea tări noaste facută-i să ne doară,
    Ne place libertatea ca oameni şi ca ţară,
    Şi soarele dreptăţii să lumineze sfânt,
    O ţară în roşu, galben şi albastru pe pământ,
    Acesta-i viaţa noastră, aceasta ni-i tăria,
    Trăiască libertatea, trăiască românia,
    Trăiască în fericite şi linişte poporul,
    Trăiască românia trăiască trïcolorul."( Romania si Tricolorul)

    RăspundețiȘtergere
  42. Colegilor de pe acest blog...........Aveti dreptate Dl Puiac.Imi aduc aminte anii 1973*1977, eram in liceu, eu nu am facut liceu militar, am facut un liceu de cartier.Eram membru UTC, si de sarbatorile religioase care nu trebuiau sa fie tinute,CC-utc si poetul Adrian Paunescu organizau CENACLUL FLACARA.Se desfasura pe stadioane sau in salile de sport nationale.Elevii erau adusi cu autobuze ale RATB si pentru ca dura toata noapte erau dusi acasa tot cu autobuze.Era o noapte feerica, ni se roseau palmele aplaudand.S-au lansat Mirecea Baniciu,Mirce Bodolan,Victor Socaciu,Anda Calugareanu,Evandro Rosetti,Valeriu Penisoara, Ttiana Sepa siFlorian Pittis-Motul, Dumnezeu sa-i odihneasca pe amandoi,Grupul Reflex Flacara condus de Prof.Gelu Colceag,actorul,Stefan Hrusca,Nicu Alifantis,era invitat permanent Tudor Gheorghe cu al sau ”Muicaaaaaaaaaaaaaa” si multi altii pe care nu intentionat nu i-am nominalizat. Erau nopti de muzica, poezie si scenete umoristice. Spectacolele durau 10-12 ore erau condude de maestrul Adrian Paunesu.Tricolorul era imnul Cenaclului Flacara, cu el incepea si cu el se termina spectacolul.In acei ani neavand prea multe distractii de noapte, era bataie pe bilete.Un mare om de cultura poetul Adrian Paunescu.Dragos Icleanu

    RăspundețiȘtergere
  43. Am onoarea sa va salut!
    A fost 25 Octombrie!
    A fost o demonstratie/miting cu puncte tari (mobilizarea rezervistilor, organizarea deplasarii, intrarea in dipozitiv, manifestarea in limitele legale si ale bunului simt) dar si multe rateuri - locul desfasurarii, lozinci aiurea, arderea banerelor (aici as remarca lipsa de reactie a celor care faceau parte din grupele de ordine) Completati si dvs cu alte pareri pentru a iesi ceva folositor in viitor. In privinta bilantului, eu cred ca acesta se impune. Si nu unul "oficial" ci unul real, bazat pe raportul organizatorilor, chiar daca acesta va fi transmis doar sefilor de filiale pentru organizarea viitoarelor actiuni.
    Cu stima.

    http://www.trilulilu.ro/alki/db7f425c872f82
    "Bocet pentru Ion cel fara de mormant" - Adrian Paunescu

    RăspundețiȘtergere
  44. II doresc insanatosire si viata lunga maestrului . Este fara indoiala unul din cei mai prolifici si mai buni versificatori .Limpezimea si cursivitatea versurilor sale te cucereste , o poezie facuta intr-adevar pentru a fi cantata . Nu comentez caracterul omului, dar ca poet este imens . Mesajele sale sincere sau nu , sunt totusi remarcabile, patriotismul nu ii poate fi pus la indoiala , contributia la dezvoltarea culturii , educarea tineretului insuflarea dragostei de tara si adevaratele valori nu pot fi contestate .Toate greselile lui pot fi trecute cu vederea pe langa contributia sa la mentinerea unui tonus si sentimentului national . As propune ca poezia si cantecul tricolorul sa devina imnul sindicatului nostru . DOMNUL DOGARU AR PUTEA CERE MAESTRULUI SA NE ACORDE ACEASTA ONOARE DE A PRELUA TRICOLORUL CA IMN AL SINDICATULUI ! In plus , nu ar fi rau ca o delegatie a SCMD sa il viziteze la spital .

    RăspundețiȘtergere
  45. Domnule Neacsu....... Aveti dreptate.Voi duce iddea Dvs Comitetului Director.Si mie mi se pare ca este o idee excelenta.Stiti ce era in sala Polivalentă sau pe stadionul Republicii din Bucuresti in anii 1973-1977, cand se canta Romania si Tricolorul? Trepidau geamurile salii, iar cand se desfasurau sedintele Cenaclului Flacara pe Repiblicii se auzea din Drumul Taberei.Dragos Icleanu-scmd6

    RăspundețiȘtergere
  46. Domnului anonim de la 28 10 ora 20.31........ Referitor la bilatul facut de organizatori, apreciez ca punctele tari si punctele slabe trebuie sa fie aratate de Dvs. Noi am fi subiectivi.
    1.Locul de desfasurare: adresa pentru obtinerea locului de desfasurare fost transmisa Primariei, conform legii, pe 08. 10. Pana pe 22.10(cunoasteti de la conferinta de presa)Primaria nu ne-a comunicat aprobarea de principiu, desi era obligata de lege. Oficialitatile Primariei nu ne-au contactat pentru discutii si punere de acord cu Politia si Jandarmeria(a se vedea articolele din presa si de pe blogul scmd6).Ca atare locul solicitat de noi,Statuia LEU, era ocupat pentru o perioada de timp(contrar legii), pana pe 26.10 de asociatia de revolutionari si nu pentru o zi asa cum prevede legea.De mentionat ca in ziua de 25.10 la statuia LEU erau cca.20 de manifestanti iar pe 26.10 nu era nimeni. Este clar ca Primaria(prin secretarul acesteia Dl. TOMA-pdl) au dorit sa ne zadarniceasca meeting-ul.
    2Am incercat ca lozincile sa aiba un anumit mesaj, dar colegi de*ai nostri ne-au atras atentia ca ingradim libertatea de exprimare a fiecaruia. Asa ca am lasat sa se exprime fiecare cum doreste.
    3. Arderea banner-elor:Cand furia maselor se exprima nu poti face nimic, decat poate sa risti ”sa o iei pe cocoasa” cat ai fi de om de ordine.Va propun sa incercati!
    4.Sunt de acord cu Dvs. ca numai asa, prin depistarea de catre Dvs. apunctelor slabe poate fi ceva folositor pentru viitor.Cu stima, Dragos Icleanuacmd6, un muncitor la organizare.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri