Google Translate

vineri, 10 decembrie 2010

Şeful Direcţiei financiar-contabile din Ministerul Apărării Naţionale, general de brigadă Maria Lupu, precizari de ultima ora! UPDATE

Peste 70% dintre pensionarii militari aflaţi în plată au completat formularele necesare
obţinerii adeverinţelor de venit, în vederea recalculării pensiilor militare

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (9 decembrie, ora 20:29) - Realizator:
Cornelia Mihăilă - "Actualitatea militară"

Realizator: Vă aduc noi informaţii de interes pentru pensionarii militari. Până la această dată, peste 70% dintre pensionarii militari aflaţi în plată au completat formularele necesare obţinerii adeverinţelor de venit, în vederea recalculării pensiilor militare. Vă reamintim că, potrivit prevederilor Legii nr.119 din 2010, procesul de recalculare a pensiilor se încheie în ultima zi a acestui an. Pentru încadrarea în acest termen, la nivelul Ministerului Apărării Naţionale au fost luate măsuri excepţionale pentru ca procesul obţinerii adeverinţelor de venit de către pensionari să fie simplificat. Astfel, ministrul apărării naţionale a aprobat Ordinul nr. M101, stabilind responsabilităţi clare structurilor de specialitate din Ministerul Apărării Naţionale. Vă reamintim că Legea nr.119 prevedea ca acest efort al obţinerii datelor să revină exclusiv pensionarilor militari. Conform acestei legi, pensionarii militari ar fi trebuit să se deplaseze la fiecare unitate unde au lucrat de-a lungul carierei militare, pentru a solicita adeverinţe de venit. Odată cu Ordinul M 101, procesul a fost mult simplificat. Detalii despre acest subiect ne oferă şeful Direcţiei Financiar-Contabile din Ministerul Apărării Naţionale, general de brigadă Maria Lupu.

Maria Lupu: Ordinul ministrului apărării naţionale vine în sprijinul pensionarilor, simplificând la maxim acest proces, astfel încât ei să nu mai fie purtaţi pe drumuri. Întreaga activitate se desfăşoară prin centrele militare zonale, judeţene şi de sector. Mai mult, ministrul a dispus luarea unor măsuri extraordinare pentru simplificarea procesului, cum sunt: dotarea cu echipamente tehnice moderne pentru fotografierea şi introducerea datelor necesare obţinerii adeverinţelor de venit, implicarea a peste 5.000 de oameni în acest proces. Până la această dată, peste 70% din pensionarii militari aflaţi în plată au completat formularele pentru obţinerea adeverinţelor de venit necesare recalculării pensiilor, numărul acestora fiind în creştere. Circa 20.000 de adeverinţe au sosit deja la Direcţia Financiar-Contabilă pentru recalculare şi emiterea deciziilor. Pensionarii militari au înţeles că recalcularea pensiilor este în favoarea lor, aşa se explică şi numărul foarte mare de pensionari care se prezinţă la centrele militare, la unele dintre acestea creîndu-se, în ultima lună, o oarecare aglomeraţie. Subliniez încă o dată, pensionarii cu o carieră militară completă, care au primit o pensie de până la 3.000 de lei, să nu fie îngrijoraţi că prin recalculare le vor scade pensiilor. Aşa cum ministrul apărării naţionale a arătat în repetate rânduri, unele dintre aceste pensii chiar vor înregistra creşteri.

Realizator: Aşa cum prevede Legea nr.119 din 2010, adeverinţele de venit din care lipsesc date vor fi completate provizoriu cu salariul mediu brut pe economie. Pe măsura identificării documentelor doveditoare, centrele militare vor completa aceste date în regim de urgenţă. Acolo unde există situaţii în care adeverinţele nu sunt completate cu toate veniturile realizate, pensionarii militari vor primi drepturile cuvenite retroactiv. La fel stau lucrurile şi pentru cei care s-au prezentat la centrele militare mai târziu, iar timpul rămas la dispoziţie pentru procesarea datelor este foarte scurt şi pentru ei calculul se va face pornind de la salariul mediu brut pe economie, urmând ca, pe măsura procesării datelor, şi aceştia să primească retroactiv drepturile cuvenite.

Maria Lupu: Referitor la unele sentinţe, prin care s-a pronunţat suspendarea aplicării Hotărârii de guvern nr.735/2010, Ministerul Apărării Naţionale a solicitat, în mod expres, punctul de vedere al Guvernului României. Potrivit punctului de vedere emis prin Secretariatul General al Guvernului, suspendarea operează doar pentru reclamanţii din proces. În ceea ce priveşte anularea prevederilor actului normativ menţionat, hotărârea judecătorească nu poate produce efecte decât după ce aceasta ar rămâne definitivă şi irevocabilă. Ministerul Apărării Naţionale respectă hotărârile instanţelor judecătoreşti, precum şi actele normative în vigoare pentru apărarea drepturilor militarilor activi, în rezervă şi veteranilor de război.
_____________________

Sunt puncte de vedere OFICIALE!
Precizari de ultima ora!
De retinut, sunt importante!
Sfaturile mele, au fost corecte!
Multumesc celor care mi-au acordat incredere!
E drept ca unii, ceva mai tarziu ...
Pacat insa, de cei care nu au tinut cont!
Admin, V.Burcu
SCMD UN SINDICAT FALIMENTAR ?
by Col.r. Neacsu Marin


Nici nu stiu cu ce sa incep . Mi-as fi dorit sa ma pot lauda ca am facut o alegere buna cand m-am inscris in sindicat. Cand m-am inscris, am aderat la idee imediat, fara sa ma gandesc cine il conduce, ce experienta are in domeniu, si ce poate face cu acest sindicat. Am subscris neconditionat ferm convins ca si noi militarii avem nevoie de un sindicat si sindicatul, nu alta asociatie este forma prin care ne putem apara drepturile . Si acuma cred in aceasta idée. Numai ca intre timp am acumulat experienta si am vazut cine conduce acest vehicul. Din pacate avem cei mai neexperimentati si mai neinspirati soferi. Si este o ironie a sortii ca sindicatul militartilor sa fie condus de un civil devenit maior peste noapte, care uraste militarii de cariera, pe care ii caracterizeaza singur drept mancurtizati, si de un fost slujitor al idealurilor comuniste care nici acuma la 20 de ani de la trecerea intr-o alta orientare nu se poate desparti de limbajul de lemn.

Dar asta nu ar fi nimic. Nu in asta consta drama . Drama consta in faptul ca dupa un an si jumatate de la infiintare, acest sindicat nu a crescut decat la nivel numeric. Atat. Si asta nu datorita conducerii, ci datorita :

1. Guvernantilor care prin politica antinationala , anti armata , anti pensionari si antiromaneasca isi atrag tot mai multi opozanti care cauta forme si structuri in cadrul carora sa isi apere drepturile incalcate de un guvern care calca pe cadaver;
2. Temei si nevoii oamenilor de a se simti protejati cumva fata de prezentele si viitoarele pericole;
3. Activitatii filialelor si oamenilor, membrilor inscrisi care isi informeaza prietenii, fostii colegi si ii conving sa adere la sindicat.

Activitatea conducerii sindicatului in acest domeniu este mai degraba negativa, datorita:

1. Declaratiilor lipsite de realism , bombastice, arogante ale conducerii cu ocazia diferitelor aparitii TV.
2. Comunicatelor pline de rautate si lipsei de respect la adreasa celor ce nu fac parte din sindicat, date de conducerea sindicatului.
3. Lipsei de cooperare si colaborare cu Filialele , cu conducerile din teritoriu si cu sindicalistii.
4. Lipsei de respect ci cooperare cu sindicatele, lipsei de implicare alaturi de acestea in actiuni cu adevarat majore. Infumurarea, dorinta de a arata ca “ noi suntem cei mai tari “ ne-a atras nu respectul ci dispretul si izolarea.
5. Lipsa unor decizii coerente si a unor actiuni ferme, au facut ca pensionarii militari sa ezite in a se inscrie in sindicat.
6. Lipsa unor rezultate palpabile ba, mai mult, rezultatele si deciziile fanteziste si nepotrivite la nivel juridic au facut sa nu avem la ora actuala NICI MACAR O VICTORIE , CAT DE MICA OBTINUTA DE AVOCATII SINDICATULUI. Ne laudam cu victoria celor de la Cluj, cu a celor 635 de militari, cu a oricarui militar care a castigat un process individual sau in grup dar SCMD nu a castigat cu avocatii sai, nimic. Ba mai mult , are doua infrangeri usturatoare, unul de gradinita juridica prin pierderea unui process pe motive de procedura, iar altul printr-o retragere prematura si imatura. Cand am afirmat ca s-a facut o mare greseala prin retragerea actiunii dupa decizia de la Cluj, am fost facut cu ou si cu otet de doamna Cobuz. Acuma, cand Lupu Cel rau afirma ca va aplica deciziile judecatoresti NUMAI CELOR CE AU CASTIGAT IN INSTANTA, NOMINAL, poate va intelege si doamna Cobuz ce greseala au facut avocatii si juristii SCMD. Nu afirm ca Ministerul are dreptate, nu spun ca legea e de partea lor, dar degeaba e legea de partea noastra , daca cei ce o aplica sunt de partea cealalta. Oricum daca ne-am fi mentinut actiunea in instanta, acuma am mai fi stat linsititi pana se judeca cauza pe fond cu decizie diefinitiva si dupa aceea , -daca ar fi fost negativa – ar fi urmat direct CEDO. Pe cand acuma, alt proces, alti bani, alta ditractie. CE NE FACEM DOAMNA ELENA ? CUM STAM ?

7. Inconsecventa in declaratii inconsecventa si puncte de vedere diferite chiar in sanul CD , cu declaratii diferite , gen “ nu fa ce spune popa, fa face popa”. Declaratii si comunicate aparute pe pagina Juridica a SCMD sunt apoi contrazise de sfaturile “ in particular “ date pe alte bloguri decat al SCMD, iar explicatia data apoi este “ nu eu am postat acel comunicat, eu am fost in concediu” Aceste aspecte denota lipsa de seriozitate, lipsa de unitate, neconsultarea profesionistilor in luarea unor decizii si intocmirea unor comunicate dupa ureche, de personae neautorizate. Cel putin asta demostreaza faptele si declaratiile unor membri ai CD.

8. Lipsa de coeziune, rafuieli personale ale membrilor comitetului director, atacuri sub centura, balacareli, jigniri la adresa colegilor care indraznesc sa aibe alte pareri. Cazurile Elena Cobuz - cand a demisionat - Ana Winzer care a indraznit sa nu semneze niste hartii despre care nu avea habar, demisionarii de la filiala sector 5, facuti cu ou si cu otet de personae din CD, arata lipsa de respect si mojicia unor oameni care nu stiu sa accepte realitatea si criticile.

9. Lipsa de cooperare cu filialele , cu tot mai multi presedinti de filiale care se plang de ignorare si conducere abuziva la nivel CD, culminand cu hotararea filialei Bacau de a suspenda activitatile pana la lamurirea situatie.

10. Gestionarea arbitrara fara o baza financiar contabila stabilita si aprobata de CNR, fara consultarea filialelor, a sumelor provenite din cotizatii, dand astfel posibilitatea apartitiei unor speculatii , semne de intrebare , a dus la formarea impresiei ca banii nu sunt folositi judicious. Unele cheltuieli care nu se justifica au dus la cererea unei verificari a activitatii financiar contabile care se prelungeste la infinit, alimentand in continuare suspiciunile si lipsa de incredere. Cu cat situatia se prelungeste mai mult, cu atat increderea in SCMD scade.

Deci, in plan imagistic, in plan sindical, in plan financiar, in plan juridic, avem in fata un sindicat in stare de faliment. Singurul lucru care preocupa, se pare, conducerea este adunarea de fonduri. Si in acest sens , suntem gata sa sustinem cea mai mare aberatie a secolului. In noul ROF, SGV-ii sunt ASIMILATI CADRELOR MILITARE. Nu vreau sa fiu gresit inteles, ii respect, am prieteni printre ei, am militari angajati cu care pastrez relatii exceptionale de ani de zile , dar sa afirmam ca sunt cadre militare , numai si numai pentru a le lua cotizatia si a beneficia de o masa de cotizanti suplimentara mi se pare o greseala pe care numai foamea de bani o poate justifica . Altfel , nu vad cum am putea afirma ca SGV-ii sunt cadre militare . ASTA AR FACE IN PREMIERA MODIALA DIN ROMANIA SINGURA TARA DIN LUME FORMATA IN INTREGIME DIN CADRE MILITARE ! DACA DOMNII DIN CONDUCEREA SCMD UITA CA SUNTEM SINDICATUL CADRELOR MILITARE , EU NU UIT SI DACA ACEST LUCRU VA FI UITAT IAR ACEST ARTICOL ADOPTAT IN ROF, ATUNCI SA SE SCHIMBE MAI INAINTE STATUTUL SI DENUMIREA SINDICATULUI, IN INSTANTA, PENTRU CA ALTFEL NU MAI RESPECTA STATUTUL. Cu tot respectul, militarii angajati si-au castigat dreptul de militari profesionisti, au statut de profesionisti , dar nu statut de cadru militar, NU AU FOST ASIMILATI IN CADRUL CORPULUI CADRELOR MILITARE.

As vrea sa stiu ce raspuns va da domnul Dogaru acuma , PENSIONARILOR carora le-a spus sa nu isi depuna cererile la CMZ, cand inclusiv jurista CD a afirmat ca isi va depune aceasta cerere? As vrea sa stiu din curiozitate CATI din membrii comitetului director NU SI-AU DEPUS CERERILE LA CMZ ?

Sau ce raspuns le da celor care il vor intreba de ce celor din ANCMRR nu li se vor modifica pensile , iar celor din SCMD da ? Le raspund eu: PENTRU CA CEI DIN ANCMRR, AU FOST “ PROSTI “ SI AU CERUT SUSPENDAREA HG -735 LA O LUNA DUPA CE SE DADUSE VERDICTUL LA CLUJ, IAR NOI AM RETRAS-O CA DESTEPTII IN CHIAR ZIUA IN CARE CEI DE LA CLUJ CASTIGAU . DE CE? Pentru ca asa au stabilit avocatii si juristii si conducerea noastra .

Desteapta alegere.
Desteapta conducere. Desteapta-te conducere!
______________________
Consecvent unor principii,
va supun atentiei si acest punct de vedere!
Reamintesc, spatiul virtual al blogului, este deschis tuturor militarilor!
Admin, V.Burcu

134 de comentarii:

  1. @all,
    Potrivit punctului de vedere emis prin Secretariatul General al Guvernului, suspendarea operează doar pentru reclamanţii din proces!
    Acesta este ... Cuiul lui Pepelea! Stiti despre ce este vorba? Stiti povestea cuiului lui Pepelea ?... ei ... daca nu o stiti, musai sa o cititi, ca e foarte interesanta! Instructiva si aplicabila!
    P.S.: Precizez ca are ceva legatura, in fereastra timpului, cu maestrii baroului, dl.av.Piperea , dl.av.Iepure ...! Dar ... fara nici o legatura, cu ... av.G.Barla!

    RăspundețiȘtergere
  2. @all,
    In data de 6.12.2010, CA Bucuresti a suspendat efectele HG nr. 735/2010 pentru 635 de foste cadre militare, iar punerea in executare a deciziei presupune sistarea tuturor activitatilor ce conduc la recalcularea pensiilor in temeiul hotararii de Guvern, cu consecinta mentinerii in plata a pensiilor actuale.

    Reclamantii au fost reprezentati de Piperea & Asociatii prin Avocat Gheorghe Piperea. Aceasta hotarare este executorie, autoritatile statului fiind obligate sa o puna in executare.
    ______________
    OK!
    Acesta este un adevar, relevat acum ... 4 zile!
    Hmmm ...! Aici stiti care este ... cuiul lui Pepelea?
    Poate unii DA, cei multi NU! Sa va spun eu:
    cele 635 de foste cadre militare!
    Va las pe voi sa spuneti: de ce?
    Cum s-ar explica minunea? Aici e aici!
    Cum se va SOLUTIONA, vom mai vedea!
    Putem chiar sa ne dam cu parerea!
    Inca nu s-a interzis ... opinia!

    RăspundețiȘtergere
  3. Iata ca peste noapte PITICANIA a ajuns si MAGISTRAT SEF AL ROMANIEI.
    Este dictatura fratilor! CEDO ne mai ramane sau franghia de gat.

    RăspundețiȘtergere
  4. De pe internet:
    Pentru cei care încă mai cred că pensiile militare după recalculare vor creşte:
    Pensiile recalculate, la absolut toti ofiterii cu cariere graduale normale, vor scădea.Pensia militară actuală a fost stabilita dupa media ultimelor 6 solde sau ultima soldă, care au avut cel mai mare punctaj din carieră. Noua recalculare face media punctajelor pe ani, de la locotenent la general. De fapt, chiar e o medie aritmetică. 1 (locotenent)+2 (locotent-major)+3 (capitan)+4 (maior)+5 (locotenent-colonel) + 6 (colonel) = 21:6 = 3,5 puncte, clar ca 3,5 e mai mic decat 6. (1,2,3,4,5,6 = venituri/punctaje). Gourkha/ infomondo
    Exemplu concret: colonel cu 28 ani vechime: functie de locotenent-2ani, de capitan- 4 ani, functie de maior la maximum -6ani, locotenent colonel -10ani, colonel - 6ani, conditii deosebite, respectiv 25%=17 ani , 28 ani plătitor de contribuţie la pensia suplimentară – noua pensie este cu 27% mai mică. Cu cât ai în prezent pensia mai mică cu atât scăderea este mai mică. Cu cât ai acum pensia mai mare cu atât scăderea este mai mare. Cu cât ai ieşit mai târziu la pensie cu atât scapi mai usor. Sejc/infomondo
    Pentru cei care vor să verifice corectitudinea sumelor trecute în adeverinţele de venituri o modalitate o reprezintă verificarea acestora cu carnetul de partid, pentru cei care-l mai au. - Stops /infomondo
    Pentru cei care cred că adeverinţele de venituri au fost făcute corect şi verificate:
    Fiul unui pensionar militar angajat în fosta unitate a tatălui a fost concentrat la Bucureşti, unde copiau statele de plată în vederea eliberării adeverinţelor. La un moment dat ajunge la datele tatălui său, băiat deştept, lasă primii doi ani neatinşi şi apoi adaugă lună de lună, între 600 şi 1200 lei. Când tatăl şi-a ridicat adeverinţa cu veniturile de la CMJ, nimeni nu a sesizat adăugirile de venituri. Covăsneanu/infomondo

    RăspundețiȘtergere
  5. Numai ca Lupu, fricoasa cum este, nu tine cont de suspendarea HG 735 si impreuna cu Boculet si camarila sa, fac ce vor ei. La ce sa ne asteptam cand Constitutia, legea fundamentala a unui stat de drept, este incalcata flagrant de catre cei care ne conduc. Nu avem sanse decat la CEDO!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Anonim, 19:20 :
    Ai punctat CORECT! Legea in Romania este doar "ce vor muschii lor", a celor de la Guvernare, Putere! In rest, sperante pentru fraieri, rating pentru avocati! Stii unde te inseli??? La speranta in CEDO! Dupa ADERAREA Romaniei la UE, CEDO nu mai este CEDO! E doar numele! Acum, UE dicteaza, iar multe Guverne executa! Al Romaniei, primul! Chiar se ofera ... EXPERIMENTAL! Vezi afacerea medicamentelor, etc. etc. etc. Niste nenorociti! Fara coloana, fara demnitate!

    RăspundețiȘtergere
  7. @karadeniz,
    tot respectul pentru COMENTARIILE tale! Te intreb insa ceva: ce crezi tu ca se ia in CALCUL, in serios, in CUPONUL de pensie din IANUARIE incolo: fabulatiile, parerile UNORA SI ALTORA de pe NET, de pe la TV-uri "antene", sau ... ce spun OFICIALII zilelor de azi?
    Pe aceasta TEMA, mi-as dori o ANALIZA facuta de tine!

    RăspundețiȘtergere
  8. @KARA>...va spun eu garantat(l-am intrebat si pe infom. dar nu a raspuns) Pierderea colonelului citat este FIX cat i-a bagat id. com +solda de merit dup L164-verificati-trotil-atul

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Anonim 19.43
    Răspunsul e destul de simplu şi e dat de doamna general Lupu. Până acum au primit circa 20.000 de cereri de recalculare a pensiilor. Până la sfârşitul anului vor mai primi probabil 20-30 de mii de cereri. Dacă numărul celor care fac cereri de recalculare depăşeşte 50% din numărul pensionarilor militari vor considera că că legea a fost acceptată şi vor continua procesul. Şansele celor care îşi vor căuta dreptatea în justiţie se vor diminua mult.
    Cupoanele de pensie din ianuarie vor fi la fel cu cele din decembrie pentru cei 635 de foşti militari din Bucureşti şi cei 6 de la Cluj, pentru care Curţile de Apel au suspendat efectele HG nr. 735/2010 având doar CAS mai mare pentru diferenţa de la 750 la 1000 lei.
    Pentru ceilalţi cupoanele de pensie vor avea alte valori ale pensiei. Cele mai multe dintre ele vor fi calculate pe baza salariului mediu pe economie, printre care şi pensia mea. Vor fi puţini pensionari care vor primi ceva în plus ( gen pilotul Tigri 2 care spune, pe infolegal.ro, că după adeverinţa primită îi creşte pensia cu 50% ). După şocul din ianuarie o să fie, cred, mare vânzoleală, contestaţii, alergătură după avocaţi, înjurături la adresa ANCMRR şi SCMD. Personal sunt convins ca nici după termenul de trei ani nu se vor rezolva toate doleanţele. Să nu uităm că mai sunt circa 20.000 pensionari cărora nu li s-a recalculat nici acum pensia după L.164.

    RăspundețiȘtergere
  10. @ anonim 19:43
    Esti usor confuz. ,,Comentariile “ lui Karadenitz ,pe care le apreciezi atat de mult, sunt preluate de pe infomondo . De regula sunt aduse aici, comentarii favorabile SCMD, postate pe infomondo de Gourkha/Stops/Seik/COVASNEANU (… asta e total….)/ samd….
    @ Karadeniz,
    De ce nu si comentariile lui Vosi/Armashul/Stelian P / … ??? mie mi se par ok !!! sau aici trebuie sa aburim cat mai multi ,,puiaci”…???
    P.S. Pe cand comentariile mariei sau marinei, ….tipa cu ,, …Nuti spaima………”,
    Vulpoiul,

    RăspundețiȘtergere
  11. Karadeniz.. i-ai uitat pe menbrii ACNMRR . Si ei au castigat in instanta , cand Tribunalul le-a spus ca cererea lor este inutila atata vreme cat li se aplica decizia de la Cluj.
    Si iarasi se deovedeste cat de " inspirata " a fost decizia SCMD de a retrage cererea de suspendare in ziua cand s-a dat verdictul la Cluj . Daca isi mentineau cererea acuma eram alaturi de cei 6355. Ce spune doamna Cobuz ? Nu e asa ca au luat cea mai buna decizie ?
    Una peste alta , Domnul Ministru in loc sa ceara parerea juristilor, cere parerea sefilor, pentru ca nu e asa , in Romania sefii hotarasc, nu judecatorii . Pana sa ii dam in judecata sa respecte decizia de la cluj, se da verdictul final , in favoarea guvernului . Dar oricum am pierdut trenul asta ca macar cateva luni sa nu ni se umble la pensie , si ASTA DIN CAUZA DEOSEBITEI INSPIRATII SI PRICEPERI A AVICATILOR NOSTRI. TOTI. Sa ne traiasca , bine !

    RăspundețiȘtergere
  12. @karadeniz ,
    Multumesc! Analiza ta, este la dispozitia oricarui PENSIONAR care doreste o informare corecta, fara "abureli" dambovitene! Esti un Foarte Bun Analist! As vrea sa mai adaug, ... dar nu vreau sa fiu acuzat de cei care carcotesc ca neghiobii, impotriva unor colegi ... la fel de pensionari ca ei! Carcotesc cu ura, din prostie doldora!
    Ma bucur ca nu sunt si pe aici!

    RăspundețiȘtergere
  13. Mama lor de comandanti ,dupa ce ca aveau acelasi grad si aceeasi functie de incadrare ,acuma vor sa aiba si pensie mai mare ? Sa li se taie ...aia ...ce le-or mai da ...astia !

    RăspundețiȘtergere
  14. @NeaCsu
    Puteau fi si 63.355 (sasezecisitreidemiitreisutecincizecisicinci) ,suspendarea era doar pentru ei . General de brigadă Maria Lupu:,,SUSPENDAREA OPREAZA DOAR PENTRU CEI IMPLICATI IN PROCES !''

    RăspundețiȘtergere
  15. @ anonim 21:22
    De acord cu dumneavoastra in ceea ce il priveste pe dl.Karadeniz . Este un foatre bun analist.Nu am negat acest lucru.Altceva i-am reprosat si sunt sigur ca ati inteles mesajul pe care am dorit sa-l transmit. Nu am inteles de ce unii dintre noi am fi neghiobi ??? …. Pentru ca avem puncte de vedere diferite decat ale dumneavoastra ??? … Nici in al nustiucatalea ceas nu intelegeti de ce am ajuns in situatia in care suntem cu TOTII...???
    Vulpoiul,

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumim conducatorului sindical, care, am aflat aseara la Antena 3, a repurtat o victorie rasunatoare cu filialele Hateg, Deva si Hunedoara in lupta cu dusmanul nostru comun. La Realitatea domnul Pricina era in Egipt printre piramide. Cine credea ca iubitii conducatori nu actioneaza in folosul nostru se inselau, trag imprastiat. O fi de la ........ cazan? Domnilor e jenant.

    RăspundețiȘtergere
  17. @ Vulpoiul
    Nu sunt membru SCMD, probabil că o să devin în viitor când îşi vor rezolva problemele interne.
    “De ce nu si comentariile lui Vosi/Armashul/Stelian P … ??? mie mi se par ok” Mie nu.
    Stelian P. e o cunoştinţă veche. Când a plecat din armată a plecat cu tot cu bocanci şi calcă în continuare totul cu ei. După cum observi puiac nu trebuie aburit, asta e starea lui naturală ! ( Puiac nu da , sunt eu Lăscărică!). Ar fi indicat să citeşti şi comentariile de la postarea anterioară.
    @ Anonim trotilatu 20.38 Nu te contrazic. Ele intră şi în pensiile recalculate, e drept că într-un cuantum mult mai mic. Esenţa e că omul pierde mult la noua pensie. Pentru chestia cu capra vecinului probabil că e bine.
    @ Neacşu
    M-aş bucura să fie aşa şi în ianuarie să nu primesc doar o treime din pensie.

    RăspundețiȘtergere
  18. D'om Lascarica ,nu-tencrede in astia ,ca ne beleste pe toti !La sfirsit si pe capra.

    RăspundețiȘtergere
  19. Se impune o clarificare: am catalogat a fi NEGHIOBI, pe cei care au facut aprecieri tendentioase la cei 635 de colegi pensionari, in comentariile lor: "Re: Fostii securisti si ofiteri SRI si-au pastrat in instanta pensiile de lux!" (????!!!!) ....
    Unde s-a intamplat asta? La un ....click distanta:
    http://groups.yahoo.com/group/roarmy230/message/8340
    Urat! Foarte urat! Cata invidie, sau cata prostie umana poate fi aici? Cine ne poate spune?? Vulpoiule, acum ce parere ai? E de bine? E de rau? Chiar trebuie s-o ducem cu URA mereu si mereu mai departe?

    RăspundețiȘtergere
  20. @Vulpoiul2118
    Ce care va sa zica :,,sau aici trebuie sa aburim cat mai multi ,,puiaci”…???''
    ,,Oamenii e nervosi ,are arme si trage .'' Dom' Lascarica ,ce-are vulpea cu...

    RăspundețiȘtergere
  21. @anonim2312
    Fara gluma;aste-i porcarie.Toti am fost ,,sub arme'' ,IAR RAHATI AU FOST SI LA ,SI LA ,SI LA, samd.Ei nu si-au schimbat statutul si vor fi folositi ca si pina acum ,in acelasi scop.
    Suntem supusi dezimformarii ,invrajbirii ,presati a gresi fata de noi si fata de camarazii nostrii.O porcarie in care unii nu stiu ca vor sfirsi in postura de ...jumara.

    RăspundețiȘtergere
  22. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  23. Brrr... ce frig s-a lasat!

    RăspundețiȘtergere
  24. @ anonim 10 decembrie 2010 ora 23:12,
    Ce parere sa am ? ,, Clarificarea “ e elocventa si m-a lamurit pe deplin. Din nefericire exista printre noi si astfel de persoane ( catalogate elegant cu apelativul ,,NEGHIOB”). URA/INVIDIA/FRUSTRAREA/…si nici macar prostia …..nu justifica atacul murdar (prin comentarii tendentioaea) la adresa celor 635 de COLEGI.
    Vulpoiul,

    RăspundețiȘtergere
  25. CU dedicatie pentru neacsu::# luca a scris:
    11 Decembrie 2010 la 12:19 pm

    adeverintele de venit eliberate penyru recalculare SUNT FALSE SI INCOMPLETE .LA MULTI PENSSIONARI MILITARI LIPSESC DE LA 7-12ANI!

    RăspundețiȘtergere
  26. @ cezar,
    Luca nu are dreptate decat partial. Adeverintele de venit NU sunt FALSE, in schimb majoritatea sunt INCOMPLETE (perioade de la 1 luna la ... 17 ani). Parte din aceste adeverinte sunt redactate eronat (ceea mai des intalnita eroare fiind repetarea nejustificata a unor perioade...).Catalogarea lor ca fiind FALSE, este nejustificata prin prisma faptului ca au fost emise de catre structuri abilitate prin lege in acest sens.
    Vulpoiul,

    RăspundețiȘtergere
  27. @VULPOIUL-Cumetre,dar tu cam cum stai? ai primit-o ? si daca da ce scrie p'acolo? Ai trimis-o la Lupoaica sa ai pus-o in rama?

    RăspundețiȘtergere
  28. @ cezar,
    Da am primit-o.Lipsa 2 ani si 8 luni. Dar repet ... NU E FALSA ...e doar INCOMPLETA . Am trimis-o la lupoaica prin CMZ (cum bine stii)...evident ... cu mentiunile de rigoare pe cererea de recalculare a pensiei si CONTESTAREA adeverintei pe motivul lipsei celor doi ani si 8 luni si nu pe motiv de DOCUMENT FALS.
    Incep sa nu te mai inteleg.
    Vulpoiul,

    RăspundețiȘtergere
  29. @puiac
    Lupoaica genaral nu are de unde sa stie ca doar in litigiile de alta natura decat cele de contencios administrativ hotararile judecatoresti sunt opozabile doar partilor din proces.
    Au act normativ nu poate ramane valabil pentru toti cetatenii tarii daca el a fost anulat, in contencios administrativ, de o instanta in baza actiunii foemulate de catre un singur cetatean.
    Actele administrative pot fi si individuale si pot fi atacate in justitie de cel caruia i se adreseaza sau are vreun interes cu acel act individual.

    RăspundețiȘtergere
  30. @ cezar,
    Pentru a te edifica pe deplin asupra modului in care am procedat eu vizavi de adeverinta de venit si cererea de recalculare ,postez mai jos,comentariul unui ,,oarecare" Nikk ,preluat de pe infomondo
    nikk a scris:
    8 Decembrie 2010 la 11:50 pm
    @ Gourkha,
    Multumesc pentru raspuns.In ceea ce ma priveste am specificat (in scris) in cererea de recalculare MENTIUNILE pe care le-am considerat necesare .Pe scurt … am contestat veridicitatea adeverintei de venituri (dealtfel INCOMPLETA) si am specificat faptul ca-mi rezerv dreptul de a actiona ministerul in justitie in cazul emiterii unei decizii pe criterii arbitrare.
    p.s. Nu sunt membru scmd dar te asigur ca in aceasi zi cu mine au depus cereri de recalculare si foarte multi membrii de sindicat (filiala Timis). O sa ramai surprins daca iti spun ca in marea lor majoritate au depus cererile in formatul pus la dispozitie de CMZ.
    ...
    p.s. arbitrar nu e sinonim cu fals.
    Vulpoiul,

    RăspundețiȘtergere
  31. @VULPOIU-cumatre, eu nu am zis ca-s false,de unde ai scos-o? eu l-am citat pe ..Luca.Pe de alta parte tu te indoiesti de ,,veridicitate" asta nu-i tot pe acolo pe aproape?Nu ne-ai lamurit daca dupa atenta buchiseala (a la mos alecu) ai constatat ceva . adica iti creste cu intarire ,ramane tot asa sau se inmoaie si scade(doamne ferest omul de rau)

    RăspundețiȘtergere
  32. Cica s-a trezit ANCMR si uite ce vor __ Lipsa de coerenţă se observă şi în scrisoarea adresată primului ministru în care se cere “Retragerea din circuitul legislativ a H.G. 735/201 ş să lăsaţi PENSIILE MILITARE CALCULATE CONFORM LEGII 164/2001, în vigoare la data prezentului memoriu, până la promulgarea şi publicarea în Monitorul Oficial al României a noii Legi unitare a pensiilor;” după care se afirmă: “Ulterior, pe termen lung, sa fie menţinută Legea 164/2001, lege organică care produce efecte juridice de peste 9 (nouă) ani, necontestată de nici 0 persoană, fizică sau juridică, şi care asigură stabilitatea sistemului militar, precum şi un trai decent cadrelor militare ieşite la pensie, până la deces.”

    RăspundețiȘtergere
  33. # T_REX a scris:
    11 Decembrie 2010 la 4:59 pm

    @KARA….Corect dar cu o minima conditie.: sa se lupte pentru un proiect COMUN. pana acum nu s-a dorit acest lucru.in caz contrar veti avea 200 de mii–85% ca si in momentul dee fata
    # T_REX a scris:
    11 Decembrie 2010 la 5:14 pm

    PS.e o minciuna sfrutata; L164 a fost si este contestata de peste 85% dintre cadre.Pentru a mai obtine cateva firimituri am contestat personal si in grup la tTREI ministrii ai apararii(TINCA,ATANASIU,MELESCANU) reusind in 8-opt -ani sa determinam cateva initiative legislative care sa mai repare pe ici pe colo cate ceva.E normal ca nu stiti pt. ca noi nu am facut din asta politica de Siguranta Nationala etc. etc. NE-am dus necazurile in liniste si uneori sub privirile ironice ale celor ce se infruptau din plin.

    RăspundețiȘtergere
  34. @ cezar,
    Datele eronate / gresite / neconforme cu realitatea / adevarul(neveridice)...,inscrise intr-un document oficial, nu plaseaza actul respectiv in categoria FALSURILOR,...false pot fi inscrisurile din act dar asta e cu totul altceva. Si cu asta pun punct discutiei pe tema adeverintelor si cererii de recalculare.
    Cat despre ...cum / cat imi creste sau scade ... nu cred ca e problema ta sau intereseaza pe cineva pe acest blog sau in oricare alta parte.
    Vulpoiul,

    RăspundețiȘtergere
  35. Vulpoiule se pare ca=s acri strugurii . nu prea esti multumit.trotil-atul

    RăspundețiȘtergere
  36. Ahaa ,am priceput.deci hartia ,tabelul este real. datele continute pot fi false. rezulta:document Veridic-Real(adica non fals) e bine am priceput!!!!????

    RăspundețiȘtergere
  37. @ cezar,
    Nu,n-ai priceput.Imi pare rau.
    Vulpoiul,

    RăspundețiȘtergere
  38. Plano10 spunea...

    @Florin
    Nu spune nimeni ca instantele au oprit recalcularea pensiilor militare prin redimensionarea cuantumului lor pe baza unitatii de masura-punctul de pensie.
    Citind alineatele anulate de CA Cluj se observa ca au fost anulate acele prevederi care adaugau la lege si obligau militarii sa-si dovedeasca vechimea si salariile iar in caz ca n-o faceau, pana la 01 01 2011, erau sanctionati cu veniturile la nivel de salariu mediu.
    Aplicarea prevederilor anulate din HG 735, de CA Cluj, ramase in suspendare pana la solutionarea irevocabila a actiunii in anulare, de catre ICCJ, este un abuz din partea Caselor Sectoriale de Pensii care poate fi sanctionat potrivit dispozitiilor Legii contenciosului administrativ.
    Altfel spus, Casele sectoriale pot recalcula din oficiu pensiile militare, asa cum prevad, de altfel, si Instructiunile de aplicare a legii 119, date de SRI pentru pensionarii sai, fara sa-i sanctioneze pe cei care n-au facut cerere de recalculare.
    In afara de perioadele recunoscute ca stagiu de cotizare, prin Legea 19/2010 si prin urmasa sa... Legea Unitara, nicio alta perioada din activitatea militarilor nu poate fi calculata la nivelul salariului madiu... doar pentru ca beneficiarul nu a depus cererea de CU MULTUMIRI PENTRU EXPLICATII!!

    RăspundețiȘtergere
  39. Ca de obicei, Cezar deturneaza subiectul discutiilor. O da inaine cu "adevar sau provocare" fals sau veridic, cand subiectul este altul . Subiectul este ce face conducerea SCMD si cum va scoate camasa in fata sindicalistilor. Ce e de facut ? Da in judecata ministerul pentru suspendarea HG 735, pentru a obtine si ei o hotarare judecatoreasca, sau da in judecata ministerul pentru declaratia doamnei generalsi cere respectarea hotararii de la Cluj ? ASTA E INTREBAREA . Si apoi ce face ? Pentru ca pana una alta , astea sunt apa de ploaie . Durerea mare este legea unitara a pensiilor. Ce strategie va aplica SCMD ? Cand se consulta cu filialele , cand le cere punctele de vedere , cand se stabileste strategia de abordare a legii ?

    RăspundețiȘtergere
  40. Bine spunea Neacsu,conducerea SCMD s-a cam facut de tot rahatul. Nu au cu ce se lauda , decat ca tot mai multi oameni , speriati, se inscriu in sindicat, dar saracii nu prea stiu unde se baga. Au auzit ei pe cate unii ca exista un sindicat care s-ar lupta pentru militari si se arunca in fata fara sa stie ca acest sindicat in afara de galagie si praf nu prea face altceva . Se aude ca si banii tot praf i-a facut , asa ca de, saracii oameni intra cam ca oile la taiere. Paradoxal, cei care nu sunt inscrisi, intra , iar cei care erau inscrisi ies . Bine ca intrarea si iesirea nu sunt pe aceeasi parte si cei care intra nu se intalnesc cu cei care ies.

    RăspundețiȘtergere
  41. Nu mie frică, nu mi-e frică de Bau, Bau !

    Directivă către filiale 25.08.2010
    Avand cunoştinţă de frământările existente în randurile membrilor A.N.C.M.R.R., de unele comentarii negative, inclusiv unele acuze total neintemeiate ce se aduc conducerii centrale, suntem în măsură să vă comunicam următoarele :
    • pe 9 august preşedintele ANCMRR a informat conducerea M.Ap.N. despre nemulţumirile şi îngrijorarile existente la toate nivelele Asociatiei în legatură cu prevederile Legii nr.l19/2010 şi H.G. nr.735/2010 privind pensiile militare de stat;
    • Conducerea centrală a dat injudecata Guvernul la Curtea de Apel Bucureşti solicitand:
    - anularea prevederilor art.l lit (a),art.3, art.4, art.5 şi art. 12 din Legea nr.l19/2010;
    -anularea prevederile H.G. nr.735/2010;
    - recunoaşterea faptul ca Legea nr.164/2001 este in vigoare, pînă la promulgarea şi publicarea Legii unitare a pensiilor;
    - menţinerea în plată a actualele pensii ca pe un drept de proprietate asupra unor bunuri mobile.
    • Preocuparea de a nu ne trezi într-o situatie mai rea, recalcularea in raport cu salariul mediu brut pe economie, ne-au determinat sa acceptăm participarea la operatiunea de a solicita C.M. adeverinţe cu veniturile lunare individuale ;
    • Din informările şi răspunsurile date la reuniunea de lucru din 13 august organizată la Complexul militar "Haiducul", din initiativa ministrului Apărarii Nationale, au rezultat urmatoarele:
    - acţiunea comună a structurilor din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, de a mentine pensiile militare de stat într-un cuantum rezonabil nu a fost deloc facilă, trebuind învinse opuneri ale guvernantilor, parlamentarilor, societăţii civile şi mass-mediei;
    - sa obţinut ca la recalculare, totalul veniturilor individuale lunare să fie raportat la 20 de ani, să se ţină seama de grupele de muncă şi de ordinul Meritul Militar, ceea ce va determina ca pensiile în plată să scadă cu sume mici iar unele chiar să crească (bază asigurările miniştrilor participanţi şi rezultatul simulărilor )
    -Minstrul Opera şi-a asumat răspunderea întregii acţiuni, cadrele militare urmând numai să depună cererile către centrele militare şi să aştepte adeverinţa privind veniturile individuale astfel ca nici un pensionar să nu ajungă în situaţia de a i se recalcula pensia în raport cu salariul mediu pe economie, sprijinind în acest scop centrele militare şi depozitele de arhivă cu 740 oameni;
    În cazul că nu se va reuşi încadrarea acţiunii în timpul stabilit, se va solicita o derogare de termen, stabilirea veniturilor individuale lunare ale tuturor beneficiarilor de pensii militare de stat trebuind sa fie făcută cu deosebită acurateţe şi responsabilitate ;
    -trebuie să avem mai multa incredere în conducerea MApN, in demersurile politice şi administrative iniţiate vis a vis de pensionarii militari, este pentru prima dată când un ministru al apărării, civil, acordă atenţia cuvenită,relaţiilor cu A.N.C.M.R.
    - problemele nu se rezolvă decât în mod civilizat, pe cale legală în parlament sau instanţa de judecată şi nu prin ieşiri în stradă, pichetari de instituţii publice şi alte manifestări contrare şi în disonanţă deplină cu onoarea şi demnitatea militară ;
    - trebuie sa intelegem ca promisiunile ministrului Apararii Nationale - că pensiile de 3000 lei nu vor fi afectate, ci dimpotrivă unele ar putea să crească iar cele peste 4000 vor fi reduse nesemnificativ sunt rezultatul simularilor executate în urma aprobării amendamentelor promovate unitar de structurile de conducere din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

    RăspundețiȘtergere
  42. Dă-mi, Doamne, mintea romanului, cea de pe urmă ! sau Întoarcerea la dreapta-împrejur.

    Din Memoriile adresate personalităţilor din conducerea statului român 07.12.2010
    Datorită:
    • stării de nemulţumire, îngrijorare şi dezamăgire existente în rândul rezerviştilor generată de măsurile Guvernului în ceea ce priveşte recalcularea pensiilor militare;
    • poverii şi ruşinii impuse prin discriminarea negativă, ilegală şi abuzivă a Armatei Române, a militarului român în activitate sau în rezervă, din cauza nerecunoaşterii specificităţii serviciului militar în România, prin aplicarea prevederilor Legii 119/2010 şi a Hotărârii de Guvern nr.735/2010 referitoare la pensiile militare de stat şi recalcularea lor ilegală;
    • în urma procesului de recalculare, aproximativ 80% dintre pensiile militare vor fi afectate;
    • pensionarii militari au început să nu mai aibă încredere în promisiunile şi asigurările primite din partea MAp N şi a ministrului Gabriel Oprea, potrivit cărora pensiile sub 3.000 de lei nu vor suferi modificări în urma recalculării;
    • zvonurilor potrivit cărora, de la 1 ianuarie 2011, pensiile militarilor vor fi evaluate în funcţie de salariul mediu brut pe economie, indiferent de stadiul eliberării adeverinţelor de venituri sau de rezultatul recalculării.
    ANCMR solicită instituţiilor abilitate ale statului să facă demersuri pentru oprirea “imediată” a procesului de recalculare a pensiilor militare (Legea 119/2010, Hotărârea de Guvem nr. 735/2010 şi Ordinul M 101 al ministrului Apărării) , în contextul pronunţării deja a cel puţin două hotărâri judecătoreşti care suspendă sau anulează HG 735/2010 de către Curtea de Apel Cluj şi Curtea de Apel Bucureşti;
    În caz contrar, pensionarii militari vor deschide peste 35.000 de procese Guvernului şi premierului Emil Boc în instanţele din toată ţara, formele de protest putând să ajungă până la instanţele europene sau chiar comandamentul NATO. “Ulterior, în ultimă instanţă, VOM APLICA MĂSURILE CELE MAI SEVERE AFLATE LA ÎNDEMÂNA ARMATEI DE REZERVĂ.

    RăspundețiȘtergere
  43. @ANONIM 20.55-care discutii,ca pana sa intru in ,,arena"era liniste si pace? probabil ca--- gandeati profund!!!! si de ce esti anonim?

    RăspundețiȘtergere
  44. Cezar, iepurasul, ursul si: Basca!
    _______
    Într-o bună zi, iese la plimbare iepuraşul. Se plimbă el încolo şi-ncoace prin pădure că doar era “cel mai tare din parcare”. Apare ursul de pe-o cărare lăturalnică:
    - Să trăieşti, iepuraşule!
    - Mă ursule, ia vino-ncoace!
    - Da, şefu’…
    - Ţigară ai?
    - N-am, şefu’…
    - Păi de ce n-ai, mă? Zdup, zdip, poc, buf…
    A doua zi, din nou, pe cărare:
    - Ursule, ţigări ai?
    - Am, să trăiţi!
    - Chibrit ai?
    - N-am, şefu’…
    - De ce n-ai, mă, chibrite? Poc, poc, zdip, zdup, buf…
    În ziua următoare, pe cărare:
    - Ursule, ţigări ai?
    - Am, şefule!
    - Chibrit?
    - Da, să trăiţi!
    - Daaa… brichetă ai?
    - N-am, şefule…
    - Pai să ai, măi băiatule, să ai… De ce n-ai, mă, nenorocitule?! Poc,…
    A patra zi…
    - Ursule, ţigări ai?
    - Am!
    - Da’ foc ai?
    - Poftiţi, şefu’!
    - De la brichetă?
    - Da, să trăiţi!
    - Mda… mmm… Măi ursule, de ce n-ai bască?
    _____________
    ..... si de ce esti anonim ? .........

    RăspundețiȘtergere
  45. Cezar, eu sunt anonim pentru ca asa vreau eu, dar tu de ce esti .....?

    RăspundețiȘtergere
  46. O intrebare de baraj:
    Unde ese Al de sus? Acum cateva zile, spunea ca pleaca undeva, la 450 km! E posibil, domne fereste, ceva ... rau? Era bine cu El pe aici! Avea si ... puiac, pile! Zi puiac, nu stii nimic?

    RăspundețiȘtergere
  47. 336. pensionar militar a scris:
    12 Decembrie 2010 la 3:46 am

    Atentie! Cf. art. 11 din l. 119/2010 majorarea punctajelor lunare cu 50 si 25 % pt. lucru in gr. I, II si alte conditii de munca este valabila NUMAI pentru perioadele respective anterioare datei de 01.04.2001!
    Cf. art. 8, pt. lucrul in cond. speciale, deosebite sau alte conditii, ulterioare datei de 01.04.2001 se acorda perioade suplimentare la vechime, care constituie stagii de cotizare in cond. normale de 3, 6, sau 12 luni la an. La fel cf. art.10 se considera stagiu de cotizare si perioadele suplimentare acordate pt. lucrul in gr.I,II si altele (3;6;12 luni) anterior datei de 01.04.2010 Ce se va face cu stagiul suplimentar si ce va insemna la valoarea pensiei, ei stiu!
    337. furdui a scris:
    12 Decembrie 2010 la 9:34 am

    este clar.se face separatism.
    cei pina in 2001 la punctul mediu actual se adauga procentul[25-50]si gata pensia.
    Dupa 2001 anii rezultati din grupa se considera contributie,deci vechime mai multa care se imparte la 20 si rezulta punct de pensie mai mare-deci si pensie mai mare.NO coment

    RăspundețiȘtergere
  48. ca sa vezi domnule!!reminiscente de la L164-tot nu s-au lasat pana nu au bagat acolo un spil. nu-i nimic ,vor urla pentru unitate ,,"in cuget si simtiri" si se vor mira ca ..nu este.!! @ anonim- eu sunt anonim cu emblema,tu esti anonim-anonim. e o diferenta-compri?

    RăspundețiȘtergere
  49. SCMD: LUARI DE POZITIE DUPA INTERVIUL GENERAL LUPU ! Prima aberatie:
    ___________
    1. Lt. Col. (r) Cobuz Elena, Vicepresedinte (folosim acest prilej sa o felicitam pentru avansare) :
    Am citit cu mare atentie aberatiile dnei Lupu. E vorba de un act normativ - HG 735. Care e atat suspendat, cat si anulat. Si care (suspendare si anulare) se aplica TUTUROR. Indiferent ca place sa nu cuiva.
    De ce a trebuit doamna sa intrebe Guvernul, nu stiu. O sentinta judecatoreasca se aplica si atat. Nu se cer consultatii de la partile din dosar. Sa nu uitam ca Guvernul a avut calitatea de parat in acest dosar!
    Punctul meu de vedere este acelasi cu al dlui avocat Iepure si e scris in oricare din cele trei adrese inaintate sub semnatura dlui presedinte Dogaru celor trei institutii care platesc pensiile militarilor si politistilor.
    Elena Cobuz
    http://scmdfiliala1craiova.blogspot.com/2010/12/info-juridic-7.html
    ____________
    Acum intelegeti VICTORIILE obtinute in Justitie de SCMD?
    Cu asa juristi, cu asa stiinta de carte, vocabular, asa victorii!
    Exact ca in IT/PC: ce bagi, aia scoti! Nimic bagi, nimic scoti!

    RăspundețiȘtergere
  50. SCMD: LUARI DE POZITIE DUPA INTERVIUL GENERAL LUPU ! A doua aberatie:
    __________
    2.Dl.col(r) Alexandru Lica, avocat in Baroul Bucuresti
    Doamna vicepresedinte,
    Am primit, de la un cunoscut, mesajul domnului Galateanu, care v-a fost adresat si dumneavoastra, in legatura cu interviul acordat de d-na g-ral Lupu. Cunoscutului meu i-am raspuns dupa cum urmeaza:
    Sentintele de suspendare sunt executorii de drept si au efect asupra tuturor militarilor. Efectele se intind pana la ramanerea irevocabila a hotararii de anulare a HG. 735. Prin urmare, deciziile de pensie care se vor emite acum sunt nelegale. Vedeti pe site-ul SCMD scrisorile adresate ministrilor. Expresia erga omnes inseamna extinderea efecturlui suspendarii asupra tuturor militarilor, politistilor etc. In opinia noastra, pozitia Secretariatului Guvernului este gresita. Pentru clarificare, va rog sa cititi art 14 alin 1 si 4 ,art 15 alin 3 si 4 din Legea nr. 554/2004. Observati ca recursul impotriva sentintei de suspendare suspenda in continuare executarea actului. Asta inseamna propozitia "Recursul nu este suspensiv de executare". Adica, nu suspenda suspendarea. In ceea ce priveste efectul anularii unui act administrativ normativ, potrivit art 23 din aceeasi lege hotararile sunt general obligatorii. Totodata, in contencios administrativ, anularea unui act are efect retroactiv. Asta inseamna ca HG 735 nu poate fi legala la Bucuresti si nelegala la Cluj. Chiar si intr-o asemenea interpretare absurda, nimic nu ne opreste sa invocam nelegalitatea HG. 735 prin actiunile individuale de contestare a deciziilor de pensie, pe cale de exceptie. Si asa vom proceda in cazul celor care doresc contestarea deciziei la tribunal.
    Va trimit mesajul pentru informarea dumneavoastra.
    Cu respect,
    Alexandru Lica
    http://scmdfiliala1craiova.blogspot.com/2010/12/info-juridic-7.html
    ____________
    Inca un baiat destept!
    Acum, taria juridica a SCMD, este de necontestat! Tineti aproape! Vor ajunge departe! Oricum, la sfaturile lor super-competente, ulterior s-au dovedit a fi ... fara mama - fara tata, aparute dintr-o zona crepusculara pe Pagina Juridica a SCMD, mii de pensionari vor face ochii cat cepele, din ianuarie incolo! Stiti cum vine ... chestia aia cu .... belitul ochilor, belitul pungii!

    RăspundețiȘtergere
  51. Pensionarilor militari, un sfat! Doar un sfat!
    A inceput batalia avocatilor, pe un SEGMENT de ... asa/zisi oameni cu bani! Nu va lasat pacaliti de mafioti, care nici macar nu reusesc sa faca DISTINCTIE intre o HOTARARE pronuntata in prima instanta, si o alta HOTARARE, "definitiva si irevocabila"!!! E grea, tare grea stiinta dreptului! Nu-s suficiente doua - trei expresii in latina si o cultura juridica cu ... goagalul!
    P.S.: A fost doar un sfat! Un punct de vedere! Nu dati cu parul!
    Cu banii personali, puteti face tot ce doriti!

    RăspundețiȘtergere
  52. SCMD,Dep.Jur., un munte de prostie umana:
    _________
    COMUNICAT al Departamentului juridic SCMD
    Colectivul de juristi al SCMD, intrunit in ziua de 02.12.2010 , va face urmatoarele recomandari:
    1. Adeverintele de venit se pot solicita prin cerere personala de preferinta prin posta, cu confirmare de primire. Ele vor putea fi folosite in instanta.
    2. La primirea adeverintelor salariale, verificati cu mare atentie continutul acestora, intrucat cei care le-au primit déjà, au constatat inexactitati si/sau lipsuri. In cazul in care vi se intampla acelasi lucru, contestati imediat datele primite.
    3. Cererile de recalculare a pensiei sa nu se semneze, in nici un caz, indiferent de presiunile facute asupra dumneavoastra.
    http://scmdfiliala1craiova.blogspot.com/2010/12/comunicat-al-departamentului-juridic.html
    __________
    Punctul 3. Remarcabil! Curat Caragiale! Ce inseamna, cum se intocmeste, ce cuprinde o CERERE, este ceva ... care se invata cred ca prin clasa a III-a/a IV-a. Orice adaugire, este de prisos ....

    RăspundețiȘtergere
  53. Orice adaugire, este de prisos ....
    ________
    La sfaturile, competenta si LUMINA corifeilor care compun, prea/inaltul si luminatul Departament juridic al SCMD ... !
    P.S.: Aceluiasi destinatar:
    E usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune ...

    RăspundețiȘtergere
  54. Cam va dau dreptate, fratilor. Am simtit-o cam "subtire" pe madam Cobuz, de multa vreme. Ma bucur ca vi s-a limpezit mintea si discutati si treburi serioase. Nasul meu fin, de arici, simte un ENORM pericol. Cu sau fara SCMD, ANCMRR, MhBlog, roarmy sau nu stiu ce altceva, sentinta este scrisa. Nu ne mai scapa nici Dumnezeu. Astia-s fara lege, fara Dumnezeu, fara... - DOAR CU INTERESELE LOR. Alaltaieri, un coleg al meu cu 24 de ani vechime a primit adeverinta din care lipseau 16 ani. NO COMMENT! Ariciul, animal folositor...

    RăspundețiȘtergere
  55. E ,cum asa ca Neacsu zicea ca nu se poate.zicea ca.... trotil-atul

    RăspundețiȘtergere
  56. acum ar fi cazul sa cam recunoasteti;prea ati asteptat si sperat cu totii ca veti sta bine linistiti si Elena singurica va va salva pensiile.mai acu 3-4 luniimi zicea unul;am dat si eu acolo 120 dar macar stiu ca sunt linistit ,are cine sa se bata pentru pensia mea. cam asa ati inteles multi lupta sindicala.dau 120 lei in contul si spre folosinta exclusiva a luiD&P si gata mi-am salvata pensia.. nu prea a iesit miscarea decat partial. D&P si-au alimentat un cont frumusel si cam atat. vae victis Observatorul

    RăspundețiȘtergere
  57. Observatorul, Observatorului:
    ... ati asteptat si sperat cu totii ca veti sta bine linistiti si Elena singurica va va salva pensiile ! ... Care Elena? Fatuca din umbra/spatele av.Iepure? Cea care face pe desteapta cu ce spun altii? Cea careia ii turuie si vuruie gura fara opreliste, dar si fara de ea? Observatorule ... corect ai sesizat problemele, dar cu Lenuta ... te rog, mai gandeste, mai analizeaza!

    RăspundețiȘtergere
  58. Nu am asteptat, am mai miscat si noi ceva si nu ne-am bazat pe Elena. Marii tradatori au fost politicienii - toti. Vezi votul pe abrogarea cap.IV.
    Dar astia-s cu alte probleme - cand crezi ca ajung la o intelegere isi baga dracu coada intre ei. Si totusi, va convine, nu va convine, ultima solutie tot scmd - ul este. Si daca va fi asa, si sigur asa va fi, nu as vrea sa fiu in pielea unora dintre voi. Ati spus unele lucruri bune dar ati facut si foarte mult rau. La fel ca si unii, pe roarmy. Principiul meu este, daca am pornit impreuna, intai castigam si dupa aceea facem reprosuri. Voi ati cam pus carul inaintea boilor, nu-i asa comisare? N-ati vazut drumul pentru ca era prea larg si ati mers prin sant, crezand ca acolo e cararea. Oricum, faptul e consumat. De-acum, nu trebuie decat sa ne pregatim pentru ghilotinare. Asa trebuie daca am fost atenti la geanta sa fie frumoasa si nu plina. Mai vorbim dupa 15 ianuarie. Pana atunci va doresc la toti , din suflet, "SARBATORI FERICITE!"
    LA MULTI ANI, 2011!
    Cu prietenie si fara pizma, Ariciul, animal folositor!
    P.S. Sa nu va puna dracu'sa spuneti ceva rau de ce v-am scris ca e adevarat totul. Sa mai stiti ca urasc tot ce e portocaliu pe lumea asta, mai putin clementinele...
    Ariciul, animal folositor, viitor ariciul bandajat.

    RăspundețiȘtergere
  59. Ariciule deja bandajat-faci o mare greseala- confuzie.1 ma confunzi cu don comisar si nu este2. drumul a fost ingust si stramb de la inceputul inceputurilor scmd.se pare ca nici in ultimul ceas nu intelegi.Viitorul nu va fi in niciun caz al scmd si nici ancmr si unii si altii veti disparea de pe arena si din pacate nu tocmai cuaplauze si artificii. sarbatori fericite-oricine ai fi!! Observatorul

    RăspundețiȘtergere
  60. Observatorul, Observatorului:
    Ma vad nevoit sa-ti dau din nou dreptate! Extrem de Bine punctat! Pacat ca Ariciul, acum bandajat ... nu vrea sa vada realitatea! Cea cruda, nu TV! Observatorule, de unde ai aparut? DE RETINUT IDEEA avansata de tine: Viitorul nu va fi in niciun caz al scmd si nici ancmr si unii si altii veti disparea de pe arena ... CORECT! Deja s-a intamplat, dar NIMENI NU VREA SA TINA CONT! Pensionarii MILITARI nu mai exista! Asa spune actuala Lege! Atunci? Atunci? Atunci, TU ai DREPTATE!

    RăspundețiȘtergere
  61. @OBSERVATORUL(la patrat)-Doare atat de tare pentru ca trebuie sa=mi dai dreptate? Nu are nici-o relevanta de unde am aparut,conteazza ins pe unde am ..Radacinile(imi dai iarasi dreptate?) Observatorul

    RăspundețiȘtergere
  62. # lucius a scris:
    12 Decembrie 2010 la 8:33 pm

    Domnilor,

    In alta ordine de idei, v-as recomanda sa va canalizati atentia pe perioadele imense de timp, lipsa din adeverintele dvs. de venit, pe care le-ati primit de la centrele militare. Nu mi se pare deloc in regula sa ai luni si ani lipsa din aceste adeverinte. In mod normal, incepand cu cei de la Pitesti si terminand cu cei de la unitati, ar trebui sa raspunda pentru aceste perioade, lipsa. Toti cei care au gresit, care nu si-au facut treaba cu maxima responsabilitate ar trebui dati afara – nu este posibil ca intr-un an de zile sa ai veniturile trecute din 2 in 2 luni, sau cateva luni la rand si restul pauza.
    Sper ca aceste randuri sa ajunga si la urechile ministrului si sa demonstreze ca este genul care “nu o lauda nici pe mama daca nu merita”, altfel domnia sa, ar fi mentorul celor care au contribuit la mazilirea istorica a cadrelor militare aflate in rezerva si in retragere.
    Spun “mazilire istorica”, facand referire in primul rand la aceste perioade lipsa, care demonstreaza mai mult decat BATAIE DE JOC … culmea, in primul rand, poate chiar de catre fosti colegi si subordonati … si de ce nu, sefi pe care i-am avut cat am fost activi.
    Sa inteleg ca daca noi nu ne-am “evaporat”, dovada fiind decizia de pensie pe care o avem, statul/puterea este ajutata tocmai de catre colegii nostri inca activi??????? Iar ministrul le v-a multumi???????
    #

    RăspundețiȘtergere
  63. @Observatorul,
    Sigur ca ai dreptate! Este Regula de aur a acestui blog! Nu este important cine suntem, este IMPORTANT ce spunem! Chit ca unii ... spun uneori ... si prostioare! Pacat de cei care se supara!
    OBSERVATORUL(la patrat)- ms, voi veni cu mielul la Pasti!

    RăspundețiȘtergere
  64. Jale mare.
    Asociatiile militarilor ca si toate sindicatele si asociatiile nu pot schimba nimic. Partidele politice actuale se sprijina unul pe altul si fac echipe dupa interesele lor. Romania in starea actuala e pierduta . Nici Vlad Tepes nu ar face nimic .Ar trebui un cataclism natural sau mai stiu eu ce epidemie care sa loveasca tot ce putred. si atunci, cu mana de oameni ramasa sa repopulam si reeducam tara.Cineva propunea candva un nOu partid. IpotetiC, teoretic, ideea nu e rea , dar nici nu s-ar ridica bine si ar fi capusat . In plus ar primi atatea lovituri de la cele existente incat nici nu ar apuca sa se ridice in genunchi .
    Numai focul si apa pot schimba ceva .Suntem prea lasi, prea lenesi , prea hoti, prea corupti, prea putreziti ca sa mai iasa ceva .
    Cititorul

    RăspundețiȘtergere
  65. Ce pedepse, ce dat afara ? Isi face cineva iluzii ca nu asa a sunat ordinul dat ? Ordinul a fost clar " strangeti TOATE DATELE, DE LA TOATE CADREELE . NU MA INTERESEAZA CUM , NU MA INTERESEAZA DACA SE FAC GRESELI, DACA SE GRESESTE , SE VA CORECTA , DAR IN IANUARIE SA AM TOTI REZERVISTII CU PENSIILE RECALCULATE . CE VA FI DUPA AIA , NU MA INTERESEAZA . NOI TREBUIE SA RAPORTAM CA AM INTOCMIT SITUATIILE LA TOTI REZERVISTII S-A INTELES ?" Asa a sunat ordinul,asa ca nu asteptati masuri de pedepsire a vinovatilor. Ministrul Oprea s-a achitat de sarcina de partid. Asta e tot ce conteaza . Doara sa mai avea sanse sa ramana in functie si sa-si continue afacerile cu pamanturile armatei. ALTFEL, I SE DESCHIDEA DOSARUL.
    Cititorul

    RăspundețiȘtergere
  66. @2019 (@anonim 20:19)
    Ma crezi daca-ti spun ca te cred 99.98%!

    RăspundețiȘtergere
  67. @ariciul...bandajat
    Cum se bandajeaza sufletul?

    RăspundețiȘtergere
  68. Despre Politica Strutului, s-a mai vorbit pe aici, pe blogul lu'nea Marin Neacsu ... si ce daca! Despre ce am vrea din TOT sufletul multi dintre noi ... IDEM! Si ce daca! Despe ce cred unii sau altii ... la fel! Si ce daca! Un LUCRU insa se uita! Se uita mereu:
    dura lex sed lex! Oameni buni ... este simplu pana la Dumnezeu: invatati o data pentru totdeauna: unde-i Lege (stramba, dreapta, s-o ia dracu...), nu-i tocmeala! Nu noi putem schimba Legea! Sau retineti si asta: Legile nu se schimba oricum, de oricine, si oricand! NOI ... am fi putut face altceva .... dar .... care noi?

    RăspundețiȘtergere
  69. @Puiac-am vazut videoclipul super!! stiu ca te doare sufletul dar asta e. trebuie sa poti spune GATA_a fost frumos dar s-a terminat Gaseste alte preocupari care sa compenseze! sarbatori fericite

    RăspundețiȘtergere
  70. @...CE...ZAR
    Da' ce profunzime ! Tii ,uite ca eu nu m-am gindit.

    RăspundețiȘtergere
  71. Revin. Cred ca nu m-ati inteles. Bandajat, adica cu toate cele rupte... Nu mai spun de suflet.Ariciul,animal folositor, bandajat si trist...

    RăspundețiȘtergere
  72. @Ariciul,animal folositor, bandajat si trist...
    Te rog! Nu fi chiar asa! EXISTA o SOLUTIE! Oricum, nu are legatura cu "ouale moi" ale lu'Her Komander FCD! Acu sa vaz' eu ... Stii care?

    RăspundețiȘtergere
  73. @Ariciul,animal folositor, bandajat si trist...
    Hai cuculica,capu' sus ,lasa ca e vreme pentru toare.Ne-om razbuna ! "Votul este mai puternic decât glonţul" Abraham Lincoln http://www.trilulilu.ro/L3ST/1f63eb175231da

    RăspundețiȘtergere
  74. @anonimi, arici, observatori &co
    ( ce-o fi aşa de greu să îşi aleagă tot internautul un nickname?
    Mare supărare, mare, am cam aflat ceeea ce ştiam de la început dar nu prea ne venea să credem, vom pierde nişte bani şi nu numai atât. Ca tot românul verde şi militarul pensionar când primeşte o pleasnă peste ochi devine „mânios şi degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat „ Aşa că hai să găsim „ vinovaţii fără vină, cer să se facă lumină”
    Primul vinovat este Lenuţa lui Cobuz. Că-i subţirică, că de ce a făcut cerere de eliberare a adeverinţei, că stă în cârca lui Iepure, că vorbeşte mult, că nu ştie carte, că una spune la sindicat şi alta pe roarmy. Doar curvă nu a făcut-o încă nimeni, da’ nu-i timpul pierdut . Urmează sindicatul, Dogaru şi Pricină, Rinciog&co, ANCMRR cu domn’ gheneral Iliescu, roarmy230, comisarul Burcu şi cine ştie pe cine mai găsim pe viitor. Cele două structuri au făcut greşeli, cea mai mare fiind că nu au acţionat în comun. Le vor recunoaşte, dacă democraţia funcţionează, îşi vor înlocui oamenii din conduceri şi probabil vor deveni mai active şi eficiente dacă membrii lor vor acţiona şi altfel decît prin plata cotizaţiei. Dar noi cei care acum blamăm pe alţii chiar nu avem nici o vină ? Suntem pensionari nu orbi să ne ducă cineva de mînă. Avem ceva carte şi educaţie ( un pic peste media acestei ţări, zic eu) nu suntem handicapaţi mintali să fim puşi sub tutela cuiva. Pai cînd au apărut legea 119, H G 735/2010 şi Ordinul M 101 tot omul a avut acces la ele. După ce le-am citit am înţeles că din ianuarie 2011 pensia mi se va diminua şi că legea fiind făcută din lipsa de bani la buget, prin presiune politică este atacabilă în justiţie. Am luat hotărârea să nu fac cerere de recalculare, pentru că mi se pare incorect, imoral şi umilitor să mă pui să cer eu, ca tu să-mi iei banii. Am înţeles că cererea este o poliţă de asigurare a guvernului pentru eventualitatea acţionării în justiţie. Am fost conştient de faptul ca este posibil ca prin această acţiune să pierd mult mai mult decît dacă aş fi făcut cererea. Nu-mi va fi probabil uşor, pentru că am deja doi şomeri în familie şi alţi doi bugetari care iau salariul minim pe economie, diminuat cu 25%. Dacă atunci când am ieşit la pensie nu m-am angajat, pentru a nu bloca un loc de muncă necesar poate cuiva, acum o voi face. Am sperat că pensionarii militari vor fi uniţi şi vor putea pune presiune pe clasa politică, motiv pentru care mă aflu pe aceste bloguri. Din păcate pasivitatea noastră de-a lungul celor 21 de ani de haos a făcut să pierdem mult din credibilitatea pe care o aveam în faţa populaţiei, ea fiind acum principalul nostru contestatar fapt ce a şi permis clasei politice să se ia la trântă cu noi. Puternic blamaţi de către români iar de peste un an şi de noi, militarii pensionari, celor care conduc România de astăzi li se potrivesc aproape toate epitetele cu excepţia celui de proşti. În toate acţiunile r mizează pe discordia care macină masele şi care creşte pe măsură ce acestea sărăcesc tot mai mult. Suntem , dacă ne-am putea uni, peste 300 mii de oameni, pensionari şi activi care, într-o formă sau alta, suntem tributari, hainei, onoarei şi jurământului militar. Cu membrii de familie depăşim lejer jumătate de milion, Uniţi putem modifica constituţia, schimba preşedintele şi guvernul şi reforma clasa politică. Nu pentru a ne păstra actualele şi viitoarele pensii ale celor acum activi ci pentru a scoate România din groapa de gunoi a istoriei, pentru viitorul copiilor şi nepoţilor noştri. Un deziderat utopic deşi teoretic perfect realizabil şi pentru care merită ca măcar o parte din noi să ne implicăm.

    RăspundețiȘtergere
  75. @karadeniz , citez:
    ~ ... Cu membrii de familie depăşim lejer jumătate de milion, Uniţi putem modifica constituţia, schimba preşedintele şi guvernul şi reforma clasa politică. Nu pentru a ne păstra actualele şi viitoarele pensii ale celor acum activi ci pentru a scoate România din groapa de gunoi a istoriei, pentru viitorul copiilor şi nepoţilor noştri. Un deziderat utopic deşi teoretic perfect realizabil ... ~
    Maestre, tot respectul meu!
    Comentariul tau, intra in TOP, categoria:
    "Citeste, si da mai departe!"
    OK! Aceasta este si convingerea mea!
    Alta cale sigura si rapida, NU exista!
    Dar... cine pune in practica?
    Cum ii convingi pe romani sa iese din amorteala?
    Buna dimineata, tuturor!
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  76. ,,Cum ii convingi pe romani sa iese din amorteala?'' http://scmdfiliala1constanta.blogspot.com/2010/12/din-nefericire-sansele-imense-care-se.html

    http://www.trilulilu.ro/L3ST/1f63eb175231da

    RăspundețiȘtergere
  77. Karadeniz.
    Nici nu ma asteptam la altceva din partea dumitale . Ca de obicei la obiect.
    Buba mare este acest Basescu si coruptia generalizata la nivel politic, indiferent de partidele politice. Scurt.
    Dar pentru mine o vina la fel de mare o au cei ce dau iluzii oamenilor si promit sa ii protejeze , sa ii ajute si sa le apere interesele si in loc sa faca ce au promis se cearta intre ei, isi fac ambitii marunte , egoiste , si dau dovada de lipsa de realism , lipsa de interes, si profesionalism . Pentru ca daca scumpii nostri politicieni ne iau banii si drepturile si demnitatea , cei care se numesc sefi de sindicat si asociatii ale militarilor, ne iau ceea ce ne-a mai ramas, adica speranta . Oamenii au intrat in aceste forme de asociere ferm convinsi ca asta e solutia si ca cei din frutea lor vor actiona coerent, corect,ca ii vor consulta si vor tine cont de parerile lor. Ce au constatat ? Incompetenta , lipsa de cooperare , egoism , incapatanare, lipsa de transparenta , diletantism , indiferenta . Toate la un loc arata militarului ca si ultima speranta de a face front comun cu cineva , cade . Si atunci , ce mai ramane de facut ? Sta si asteapta sa iasa cineva , altcineva in fata si sa puna mana pe volan . Oricine , numai cei ce i-au dezamagit nu . Din cauza asta nu s-au inghesuit sa faca parte din comisia de control intern. Pentru ca sunt dezamagiti si satirisiti. Din cauza asta nu mai vezi comentarii sau actiuni si luari de pozitie . DEZAMAGIRE scrie pe fruntile tuturor. Li s-a acrit sa isi tot puna sperantele in cate cineva si sa fie dezamgiti. Suntem in pragul celei mai periculoase cote. Pragul in care pe om nu il mai intereseaza ce se va intampla cu el . Si aceasta stare a fost indusa si de partidele politice si guvernanti, dar si de cei in care isi pusesera sperantele . EU DE UN AN DE ZILE TOT CER UNIREA EFORTURILOR TUTUROR ASOCIATIILOR MILITARILOR . AM FACUT ACEASTA PROPUNERE INCLUSIV DOOMNULUI DOGARU .Rezultatul a fost 0. Nimeni nu doreste acest lucru , mai ales atata timp cat nu este el pus in fruntea bucatelor. Problema de orgolii personale. Asta ii conduce pe cei din fruntea asociatiilor militare , nu interesul comnul, nu dorinta de a uni toti militarii intr-o organizatie sau forma de sociere comuna . Am lansat ideea protocolului Concordia . La Craiova am reusit sa adunam 7 forme asociative . Am propus ca si SCMD sa faca la fel . Raspunsul a fost 0. sI ASA VA RAMANE . NE ANIMA ORGOLIILE , NU DORINTA DE A AJUTA OAMENII.Asta este problema draga Karadeniz.POLITICIENII VOR FI MEREU LA FEL INDIFERENT CINE VA CONDUCE. NOI SUNTEM PROBLEMA , NOI CEI CARE PUTEM FACE CEVA SI NU FACEM , NOI CEI CARE TREBUIE SA NE DAM MMANA , SA NE VEDEM INTERESUL, SA ACTIONAM UNIT . DACA CEI DIN CONDUCERILE ASOCIATIILOR MILITARE NU VOR ASTA , TREBUIE SCHIMBATI SI PUSI ALTII CARE SA VREA . PLECAND DE LA ACEST NIVEL VORM REUSI SA FACEM LA FEL SI MAI SUS . DAR DACA NOI NU SUNTEM IN STARE SA FACEM CURATENIE IN CAMERA DE DORMIT, NU O SA FACEM NICI IN CURTE SI NICI PE STRADA .

    RăspundețiȘtergere
  78. Sa nu te bati in izmene !Intii te speli ,te berberesti ,te echipezi...fromoos asa ,dapa care daca inca nu esti mort sau prizonier...

    RăspundețiȘtergere
  79. Bine spus Puiac . Daca sunt destul de istet sa iti inteleg mesajele criptate, mesajul tau ar spune sa nu iesi la cafteala daca nu esti pregatit. Deci nu iti lasa bocancii si pistolul in casa atunci cand iesi pe strada. Hercule nu ar fi putut sa ucida pasarile stimfalide daca nu ar fi ucis intai leul din Nemeea. Din acesta cauza, uciderea leului din Nemeea a fost prima munca.

    RăspundețiȘtergere
  80. @PUIAC-cu ceva troscau sti tu reteta mai bine.....

    RăspundețiȘtergere
  81. @NeaCsu
    Puiac spunea...
    ,,Ma doare la basca de soarece ,cind hotii imi fura vaca !

    8 decembrie 2010, 13:08 ''

    RăspundețiȘtergere
  82. @1037 (ANONIM 10:37)
    Canuta cu...mitilic este pentru ,,strarerestri''(Divertis-cind erau ...tineri)

    RăspundețiȘtergere
  83. Piuac, ai grija cu straterestrii sa nu iti bea mitilicul cu canutza cu tot.

    RăspundețiȘtergere
  84. Puiac , stii care este cel mai mare dusman al elefantului ? Soarecele.

    RăspundețiȘtergere
  85. @1227
    Fantul are...trompa.Soricele urca prin trompa si poate ajunge la ...creere...

    RăspundețiȘtergere
  86. @NeaCsu
    Canutza-i pe inventar ,ca-i patrimoniu' ...national.
    Da' Neacsu (cel in...dorobant)e-ncuiat in dulap ?

    RăspundețiȘtergere
  87. Ha,ha, ha...bata-te norocul mai Puiac,cum le potrivesti tu asa de bine! Tu esti cotizant la SCMD?

    RăspundețiȘtergere
  88. Uauuuu..........
    Ce ma dor neuronii ..., spunea cineva!

    RăspundețiȘtergere
  89. @1434
    Nu inca ,ca-mi trebuie si doua poze tip ,,bolintin'';da' ma bag (urmeaza ceva cenzurat)!
    @1611
    Ma dor neuronu',ori ,ma doare neuronii?

    RăspundețiȘtergere
  90. [roarmy230] Re: decizii noi
    Monday, December 13, 2010 5:00 PM
    From: "marginean stefan"
    To: roarmy230@yahoogroups.com
    Buna seara,
    sa spun ca regret,nu as fi realist,sincer,asteptam o chestie reparatorie(in ceea ce ma priveste).Am asteptata cu sufletul la gura finalul.Am primit adeverintele(bineinteles ,cu 3 ,5 ani lipsa),am primit acest program si l am pus in alicare.

    Am constatat ca nu pierd nimic.Deci , mult zgomot pt.nimic.Nu contest faptul ca sunt pierderi pe termen lung, cum ar fi lipsa corelarii majorarilor pensiei fata de soldele activilor sau alte chestii care i mi scapa pe moment.dar de aici pana la a i condamna pe colegii care nu pierd ci dinpotriva, ca nu fac corp comun cu ceillalti e cale lunga.Unde nu suntem solidari?

    Cand unii colegi cu aceeasi vechime si grad ca mine incasau 4000 iar eu 1800,din cauza unei legi "stambe"? Nu cred ca se gandea vreunul la mine si la familia mea. Este foarte bine sa fim uniti, (intre noi fie vorba , am simtit singur cat de uniti suntem aici pe roarmy), dar ma intreb , la ce nivel ? La al dvs,sau al meu? Va rog sa observati ca vorbesc doar in numele meu.
    Cu stima
    Lt.col(r) MSt

    RăspundețiȘtergere
  91. O FI vorba de L-164, ca nu precizeaza??!!-trotil-atul

    RăspundețiȘtergere
  92. Attachment(s) from Sorin Rabaea
    1 of 1 File(s)
    ProgCalcPensMil-Personalizat pentru DAN MORARU.xls

    RăspundețiȘtergere
  93. Imi pare rau ca cel mai uzitat cuvant este ...stramb.-ma intreaba toti desteptii daca eu am facut toate minunile invocate.
    Marturisesc sunt nevinovat,dar numai pentru pensiile ce cu drag ne vor fi taiate.
    Pentru realitate mai aveti de vazut-unii au ani lipsa ,altii n-au sansa la adeverinte etc.
    Stramb

    RăspundețiȘtergere
  94. Bine ai revenit Ghita!Te asteptam mai des .

    RăspundețiȘtergere
  95. Ma gandeam sa nu mai scriu pe blog pana in ianuarie dupa ce vor fi venit primele pensii, insa nu pot sa stau cand vad atitudini de genul celei exprimate de Lt.col(r)MSt 17.13, care se refera tot la capra vecinului, de parca moartea ei ar face sa fete capra lui. Domnule MSt poate ati avut functii diferite, raspunderi diferite, poate pensia dumitale a fost calculata inechitabil si atunci pentru asta trebuie sa fim uniti sa aparam echitatea si profesia asta de militar care este pe cale sa fie desfiintata.
    @karadeniz, @neacsu,@puiac,@admin trebuie sa continuam sa facem ca acesti camarazi sa constientizeze ca doar uniti vom putea deveni puternici si nu neaparat uniti in jurul cuiva anume, eu cred ca pentru inceput trebuie sa fim uniti pentru apararea drepturilor si a onoarei militarilor.

    RăspundețiȘtergere
  96. ,,Mai mult, ministrul a dispus luarea unor mãsuri EXTRAORDINARE pentru simplificarea procesului, cum sunt:
    -dotarea cu echipamente tehnice moderne pentru fotografierea şi introducerea datelor necesare obţinerii
    adeverinţelor de venit,
    - implicarea a peste 5.000 de oameni în acest proces. ,, ATIT !
    Cei patru evanghelisti au fost trei..
    Care sunt firmele care au fost selectate pentru a livra ,,echipamente tehnice moderne pentru fotografierea şi introducerea datelor '',nu c-as sti ,dar... ,,Vreau sa stiu !''

    RăspundețiȘtergere
  97. @dapix
    Nu pot sa refuz placerea de-a pune dulceta in galosii putorii !

    RăspundețiȘtergere
  98. In galosii... puterii.Ha ,ha ,ha !Uite domnule draga ,s-o si discuiet ,,gardirobul''

    RăspundețiȘtergere
  99. Dapix,
    De aproape un an spun acelasi lucru. Am ajuns sa devin obsesiv , ca altii pe L164. Am cerut initate si drepturi egale pentru toti militarii de la bun inceput. Sunt unii insa care nu inteleg, nu vor, si de cate ori se realizeaza un consens , vine cu batul prin gard si intarata lumea. Ajung usor usor la concluzia ca ne meritam soarta.Suntem bolnavi . Avea dreptate directorul Stratfor. Avem educatie de looseri. Nu reactionam decat cand orie e prea tarziu , ori e prea tarziu sa mai poti face ceva in termeni normali. ROMANUL NU PRICEPE DACA NU E BATUT IN CAP, NU SE MISCA DACA NU E IMPINS DE LA SPARE SAU LUAT CU ARCANUL, NU SE INCALTA DACA NU E FIRBINTE ASFALTUL, NU BEA APA DECAT CAND NU MAI ARE VIN TUICA SAU BERE NU MERGE LA DOCTOR DECAT CAND A CAZUT LA PAT SI SI ATUNCI FORTAT, LUAT CU SALVAREA, NU MANANCA DECAT CAND II GHIORTAIE MATELE , NU MESTECA DECAT CAND SUNT MUITATI POSMAGII. IN REST , STA SUB PAR, LA UMBRA SI ASTEAPTA SA PICE PARA MALAIATA IN GURA LUI NATAFLEATA. Cu asemenea oameni nu se schimba nici lenjeria de pat. Sa nu uitam , ca doar stim mai bine ca oricine , ca nici in 89 nu se misca nimic daca nu era organizat de afara.

    RăspundețiȘtergere
  100. Depresiile astea...Ti ,ti ,ti...Asa ,cind te uiti ,ai zice ca-i normal!

    RăspundețiȘtergere
  101. Domnule Neacsu stiu ca este greu sa urnim camarazii, dar daca nu vom reusii sa ne unim sa intreprindem ceva pentru a se tine cont de parerea noastra a militarilor si mai ales sa fim respectati pentru ceea ce suntem atunci vom fi definitiv pierduti, iar mai tarziu o sa ajungem sa ascundem faptul ca am fost militari. Nu faptul ca adeverintele de venit sunt in majoritate incomplete este problema (nici nu putea fi altfel avand in vedere timpul scurt) ci insasi situatia ca am fost pusi sa le solicitam si in loc sa ne unim sa nu le solicite nimeni am ajuns in situatia in care 70% dintre noi sa le fi solicitat adica majoritatea. Am ajuns milogi pentru a ne capata drepturile pentru care am muncit fiecare acolo pe unde am fost si nu de putine ori cu eforturi uriase si cu numeroase sacrificii (familii, prieteni, avantaje materiale etc).
    @puiac stiam ca esti saritor, eu dau dulceata.

    RăspundețiȘtergere
  102. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  103. Nu va fi nevoie sa ascundem ca am fost militari. Se va uita oricum. ne-am pierdut statutul. In curand vom fi niste pensionari si atat .nu va mai exista nici categoria rezervistilor, rezervisti vor fi tinerii care nu sunt incadrati in armata , dar vor avea contract temporat pentru a se instrui si a fi gata la nevoie , pe bani putini, si in timpul liber.Medaliile si ordinele primite vor fi simple tinichele , se va spune ca le-am luat pe degeaba , nu ne vor mai da voie sa pastram uniformele sau sa le purtam cu diferite ocazii, vom disparea ca si clasa sociala . ASTA ESTE REALITATEA SI STAM CA PROSTII SI NE CERTAM PENTRU NISTE ADEVERINTE. Adeverintele si mesrul la CMZ sunt praf , sa ne tina ocupati si departe de adevarata drama a militarilor. Pierderea statutului de cadre militare , a pensiei ocupationale , a drepturilor castigate cu sacrificii , asta e buba . Salariile pot creste sau nu, pot stationa , se pot recastiga in instanta . STATUTUL DE MILITAR NU SE MAI RECASTIGA . LEGEA UNITARA A PENSIILOR E DUREREA SI LEGEA SALARIZARII UNICE SI MODIFICAREA LEGII 80. PENTRU ASTEA TREBUIE SA LUPTE MILITARII, NU PENTRU HG735.

    RăspundețiȘtergere
  104. Acestea fiind spuse, camarazi haideti sa cautam solutii, fiecare parere conteaza, fiecare conteaza.

    RăspundețiȘtergere
  105. Ma gindeam eu ,asa ,la umbra dudului ,ca tara are nevoie de mine pentru mult timp inca.Si ca ma plateste pentru ca ,sunt un... special.Stiu sa fac tare multe lucruri ,pe care ,daca nu pot a le mai face ca inainte vreme(de repede sau mult) ,stiu bine cum sa nu las pe altii a le gresi .Stiu cum sa-i adun pe oameni linga mine ,stiu ca trebuie sa sufar pentru ei ,chiar daca nu eu sunt vinovat.Stiu multe ,si inca nu-s ,,mos TE-A CA...''
    Stiu cum au murit multi camarazi ,si stiu ca multi vor sfirsi la fel ,pina la identitatea situatiilor .Dar totul se plateste !
    ,,seful statuluI'' ... stie ?
    Nimic din cei bun nu-i ieftin !
    Cit face libertatea ?

    RăspundețiȘtergere
  106. Cit face libertatea... Da sanatatea ,educatia ,dezastrul asta de sosele ,drumurile laturalnice ,podurile ramase din vremea...romanilor(secolul I ,nu urmasii ...lui ....).Sistemul militar are oameni pentru orice domeniu ,iar multi tare sunt rezervisti.
    ,,cind nu stii ce faci ,lucreza cu atentie !''

    RăspundețiȘtergere
  107. Nimeni nu mai are nevoie de specialisti . Specialistii ii face Oprea peste noapte , cum i-a facut pe cei 500 care au intocmit documentele pentru recalculare . DESTEPTAREA !

    RăspundețiȘtergere
  108. Jucam la cacealma ? Ca ,ce-o sa facem ;locuri de munca...bubu . Ei nana ,sunt tari care au nevoie de actualii ,,asistati sociali'' din RO.S-aici om ramine ... ,,Eu ,tu si OVIDIU''.Iar de taxe si impozite ,o sa beliti ...mortii.

    RăspundețiȘtergere
  109. Papatili un ,,O''. 5.000(CINCIMII)!GUTEN NIGHT?

    RăspundețiȘtergere
  110. VA AMINTITI DISCURSUL DE ASTA VARA !?!
    Traian Băsescu (Radio România Actualităţi) - DIXIT:
    "Aceşti pensionari militari nu rămân pensionari până la vârsta de 65 de ani. Ei se încadrează. Pentru ce şi pensie şi salariu în acelaşi timp ? De ce am făcut eroarea pe care navem curaj sa o îndreptăm. Să spunem : frate la cât e vârsta de pensie oficială în România ?
    Foarte bine, domnul ceferist, domnul militar, domnul orice ai fi. Pentru anii pe care iai lucrat în Poliţie ai dreptul la o pensie de atât. Dar ai 42 de ani. Această pensie ţio dau când împlineşti vârsta de pensionare, la 67 de ani".
    _________________
    Cat cinism! Cata ura!
    Imbecilul acesta, vrea sa fie "dupa",
    Primul Ministru al Romaniei! Se vrea, se crede PUTIN of Romania!

    RăspundețiȘtergere
  111. Fratiori si surioare,
    pentru cei pensionati inainte de limita de varsta - deci cu pensie anticipata si anticipata partiala - si care desfasurati activitati lucrative, aveti un extras din noua Lege a pensiilor. Incercati sa vedeti unde se incadreaza situatia voastra, sau a membrilor vostri de familie, dupa caz, si, ce ziceti: mai merge sa continuati?
    Art. 114. – (1) În sistemul public de pensii, plata pensiei se suspendă începând cu luna următoare celei în care a intervenit una dintre următoarele cauze:
    b) pensionarul, beneficiar al unei pensii anticipate sau al unei pensii anticipate parţiale, se regăseşte în una dintre situaţiile prevăzute la art. 6 alin. (1) pct. I, II sau IV, cu excepţia consilierilor locali sau judeţeni;
    Art. 6. – (1)
    I. a) persoanele care desfăşoară activităţi pe bază de contract individual de muncă, inclusiv soldaţii şi gradaţii voluntari;
    b) funcţionarii publici;
    c) cadrele militare în activitate, soldaţii şi gradaţii voluntari, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale;
    II. persoanele care îşi desfăşoară activitatea în funcţii elective sau care sunt numite în cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti, pe durata mandatului, precum şi membrii cooperatori dintr-o organizaţie a cooperaţiei meşteşugăreşti, ale căror drepturi şi obligaţii sunt asimilate, în condiţiile prezentei legi, cu ale persoanelor prevăzute la pct. I;
    IV. persoanele care realizează, în mod exclusiv, un venit brut pe an calendaristic, echivalent cu cel puţin de 4 ori câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, şi care se află în una din situaţiile următoare:
    a) administratori sau manageri care au încheiat contract de administrare sau de management;
    b) membri ai întreprinderii individuale şi întreprinderii familiale;
    c) persoane fizice autorizate să desfăşoare activităţi economice;
    d) persoane angajate în instituţii internaţionale, dacă nu sunt asiguraţii acestora;
    e) alte persoane care realizează venituri din activităţi profesionale;

    RăspundețiȘtergere
  112. Ziceti ca au depus cerere 70%? mai trebuie sa puna pana la 85% si se realizeaza procentul care tot va este vanturat pe sub nas.Restul sunteti liberi sa nu depuneti.L119 este valabila si pentru voi.cu panglicarii nu face nimeni ..unitate..111??? trotil-atul

    RăspundețiȘtergere
  113. @Trotil-atule, prefer unitate cu panglicarii care au facut cate ceva atat ca militari in activitate cat si dupa trecerea lor in rezerva, altceva decat umbra pamantului, matreata si vrajba intre semenii lor. Eu n-am sa vin la usa ta chiar daca imi este si mie opozabila L119, asa cum m-am descurcat pana acum o sa ma descurc si in continuare si la fel ca mine sunt convins ca se vor descurca si ceilalti panglicari asemeni mie, nu va fi usor dar cel putin o sa fim demni. In rest sa auzim de bine iar bunul Dumnezeu sa-ti dea ceva mai mult decat mie ca nu ma supar.

    RăspundețiȘtergere
  114. Salve tuturor! Ieri am trecut si eu pe la CM Sector 4 Buc. sa vad ce-i cu harababura asta a legii lui Bouc. Interesant, cel de la poarta, un baietas a inceput sa ma-ntrebe daca am programare, de unde vin s.a. L-am linistit scurt spunandu-i ca vin tocmai din America sa-mi iau veniturile si ca "aliotmanul nu se-mpiedica de-un ciot". A percutat rapid si-n mai putin de 2 minute eram poftit "la masa presei" unde cu operativitate, un lt.col. si-a facut aparitia sa-mi dea lumina de la becul negru a lui Puiac (apropos Puiac ti-ai piedut cumva palaria de pe icoana blogg-ului?).Acest copil "de-a lui Alah"/lt.col.-ul tot incerca sa-mi spuna ca in vederea confirmarii veniturilor este musai, obligatorie, prezenta petentului! L-am linistit repede si pe el spunandu-i ca nu mai am curse aeriene dus-intors pana la anu" si la multi ani, asa ca-i voi trimite ceea ce-i de trimis prin POSTA. Pe timpul discutiilor mi-a inmanat o fituica (formatul a 2 bilete RATB) din care a inceput sa taie foile, dosarul si chilotelul de plastic, adica cu ce trebuia sa ma prezint la ei. Am plecat in pas voios de pionier fara insa sa-mi ascund o strangere de inima privind la multimea de pensionari MApN dintre care multi pareau a avea peste 70 ani, care asteptau saracii...
    Cel de Sus va transmite toate cele bune si sa nu va pierdeti speranta!
    Cu stima tuturor!
    PS Aici la Buc. nu pot comenta decat atunci cand juniorul este plecat la cursuri si prind si eu un loc "in fata"! S-auzim de bine!

    RăspundețiȘtergere
  115. @Dapix-NU,fiecaruia Domnul sa-i dea ceea ce i se cuvine.Atat!!

    RăspundețiȘtergere
  116. Analiza d. Neacsu-este incompleta.tot ce a spus este corect,real insa lipseste esentialul.D. Neacsu ca de fiecare data ,,esentialul"il ocoleste cu eleganta,crede dumnealui.Mai lipseste si ..autocritica macar asa scurt a la ..Postelnicul.lipseste si proiectia pentru viitor.Daca e posibil --rog admin sa republicati-primul(ele)mele cometarii(de acum aproape un an)la adresa asazisului sindicat. Sarbatori fericite pentru toata lumea!!

    RăspundețiȘtergere
  117. @anonim 14.50, eu imi doresc de la Dumnezeu sanatate ca de restul ma ocup eu, n-am fost obisnuit sa-mi cada pleasca nimic.

    RăspundețiȘtergere
  118. @...M/K
    N-am pert nic. Fac eco,ca-i criz .Nu panicati.Cei cu sub 3.000 ,dormiti linistiti ?

    RăspundețiȘtergere
  119. pacaliciul vesel a scris:
    12 Decembrie 2010 la 1:25 pm

    fratilor
    unii aveti perfecta dreptate
    concret.fostul meu comandant dzeu sa l ierte,afemeiat si afacerit[sa nu zic ciubucar] regula nevasta unui maio [stia si prostovanul[era mare ziarista]si cu o luna innainte de pensie ia dat solda de merit si la pus pt o luna pe o functie in care a primit indemnizatie de comanda-in felul acesta are un plus de 5 milioane la pensie fata de mine.pe altul care avea vin bun si nevasta frumoasa.unul venit din rindul masei muncitoresti[stiti politica anilor 80 cind aveau locuri separate in scoala].la numit pt 2 luni pe o functie superioara cu 2 trepte gradului[era functia disponibila]si iote asa a iesit la pensie cu 6-7 miloioanr in plus fata de cei care au evoluat normal.nu ma provocati ca dau si nume,oricum pe colonel il chema CIOBANU ,a murit in accident[la rasplatit dzeu pt faptele bune]cu o masina pe care a primit o cadou de la o firma de constructii care a reparat cazarma,vorba vine.pa copii.nu e vb de capra vecinului.dar mare oftica va fii pe cei care au avut pile in ultimele 2-3 luni pina la pensie.e real.no comment

    RăspundețiȘtergere
  120. Pai daca Marin Neacsu,prietenul meu,cerea drepturi egale, daca bine am priceput,pentru toti pensionarii,dorinta se pare ca-i va fi implinita.
    Se spune ca prima masura la START va fi calculul in integrum la salariul mediu.
    Oamenii cu sau fara sindicat sunt speriati.La noi fug necontenit spre biroul sindicatului si se inscriu.O fi bine , o fi rau?Eu inca mai sper sa dea D_zeu sa nu fie dezamagiti .
    Ce se intampla cu asa zisele adeverinte este de tot plansul.Unii nici macar nu au sansa de-a le primi-corecte sau nu-.
    Personal am semnale de liniste din multe parti.Refuz sa le cred.Justitia sau ce-a mai ramas din ea este singura speranta.

    RăspundețiȘtergere
  121. @pacaliciul vesel Burlac ?

    RăspundețiȘtergere
  122. @STRAMB-stai stramb si judeca drept:din start Anii lipsa din adev. e posibil sa fie calculati dupa salar. mediu. nu prea e corect si in noua conjunctura nici legal-Trotil-atul

    RăspundețiȘtergere
  123. Stramb.
    Doresc sa sper sa cred cum ca nu m-ai inteles gresit tocmai dumneata .
    Eu am admis ca era o mare nedreptate intre cei care au iesit la pensie pana in 2001 si cei ce au iesit dupa 2001.Si mi se pare normal ca aceasta nedreptate sa fie rezolvata dar nu prin capra vecinului. A dori echitate , nu este egal cu a dori raul cuiva . Eu am specificat la randul meu " long time ago " ca ar fi de dorit ca toti sa avem pensii decente, fara deosebiri intre anii cand s-a iesit la pensie.Daca mi se interpreteaza spusele dupa pofta fiecaruia, sau dupa cum are cate unul chef de glumit, rog glumetii sa faca precizari. Nu sunt nici initiatorul si nici sustinatorul noii legi a pensiilor si a nici unei legi discriminatorii sau anticonstitutionale, sau a vreunui articol care pacatuieste prin una din cele doua fapte. Amicul meu Stramn a vrut probabil sa ma intarate sau sa ma tachineze.
    In ceea ce priveste afirmatia lui Cezar cum ca as fi uitat esentialul, ( cu sau fara intentie ) se pare ca domnia sa a uitat sa il mentioneze. Ne-ar fi facut un mare serviciu daca ar fi spus ce anume am uitat eu, dar se pare ca " si uitarea , e scrisa'n legile-omenesti " cum spunea raposatul Minulescu. Deci, cum spunea chiar distanisa Cezarica , lipseste esentialul .
    Iar rugamintea adresata domnului Burcu de a-i cauta spusele prin arhiva e dea dreptul geniala . Care mai aveti astfle de cereri, va rog sariti ca se incheie anul. Domnule Burcu , aveti 5 ore la dispozitie. Sa nu spuneti ca nu aveti timp, Oprea a gasit 120000 de pensionari in 5 luni, dumneata poti gasi unul singur , vai de capul lui in 5 ore, cu toate comentariile , pe toata durata functionarii. Apropo, vreau si eu sinteza tuturor prostiilor si aberatiilor lui Cezarica , pe date , ore , minute , subiecte. Pentru asta iti acord o ora. Nu trebuie decat sa dai un copy-paste la tot ce a spus persoana respectiva .

    RăspundețiȘtergere
  124. Marine ,din pacate se pare ca acesta ar fi finalul.Afirmatia ta mi-a dat doar prilejul de-a ma baga in seama!La multele mele dezamagiri ,n-o mai adauga si pe asta neintelegand o trista realitate,pe care aproape n-o mai contesta nimeni.Se poate si mai rau!

    RăspundețiȘtergere
  125. @neacsu & @gh.stramb,
    Va doresc Buna seara, si va adresez o rugaminte:
    Nu abdicati! Totul este trecator! Important, este sa fim multi!
    Cat mai multi si uniti! Acum cateva luni, abia ne stiam 2-3! Aici, pe acest blog, postam aproape zi de zi, dar NU comenta nimeni! Citeau 10-20, plecau mai departe! Acum, suntem cateva mii! Chiar daca unii, "vorbesc" pe mai multe voci! Diversitatea, este si ea buna, chiar daca se mai supara ici-colo, careva! Sa nu uitam: NIMIC nu este usor! Daramite sa indrepti atata rau facut, de unii si de altii! Impreuna, atunci cand va fi cazul si momentul, vom izbandi! Cu toata consideratia, Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  126. D. Neacsu ,ca de obicei este foarte FINUT , Foarte ELEGANT SI foarte ,foarte ..SUBTIL .Singura problema e ca deocamdata a pierdut un..razboi fie si numai la nivel de iDEI.Va sugerez sa nu fiti trist mai aveti unul personal cu scmd. Va doresc mult succes in anul care vine.PS.Un costum nu poate iesi bun daca se porneste de la o croiala proasta.asta era ESENTIALUL-dar nu ma astept sa intelegeti. cu stima!

    RăspundețiȘtergere
  127. CE ZAR sugereaza ca NeaCsu sa-si faca haine noi ?
    Eram marisor cind vedeam inca barbati purtind ceva aducind aminte de postavul armatei.
    Atunci era dupa ,acum e inainte...

    RăspundețiȘtergere
  128. @anonim 16.47, suntem de plans daca am ajuns sa ne bucuram ca un camarad nefericit a primit pedeapsa divina. Prietene scapi esentialul, suntem in situatia sa ne luptam pentru a ne revendica niste drepturi castigate prin munca in loc sa fim in situatia de a restabili echitatea pentru colegii care au iesit la pensie inainte de 2001 sau pentru colegi nedreptatiti de comandanti de felul celui pomenit de tine. Nu vedem sau nu suntem lasati sa vedem ca pe zi ce trece politicienii ne calca mai mult in picioare, noi nu reactionam decat prin dezbateri care nu duc nicaieri (adeverintele sunt gresite, nu puteau fi altfel etc). Ca sa tratezi o boala trebuie cautata si eliminata cauza si nu efectul acesteia.

    RăspundețiȘtergere
  129. Politician = invirtit care... ,,le-a avut in ultima luna de activitate''

    RăspundețiȘtergere
  130. @Neacsu
    Unde este logica in ce afirmati mai sus?
    " i-ai uitat pe menbrii ACNMRR Si ei au castigat in instanta , cand Tribunalul le-a spus ca cererea lor este inutila atata vreme cat li se aplica decizia de la Cluj.
    Si iarasi se deovedeste cat de " inspirata " a fost decizia SCMD de a retrage cererea de suspendare in ziua cand s-a dat verdictul la Cluj . Daca isi mentineau cererea acuma eram alaturi de cei 6355."

    Daca instanta de la Bucuresti a apreciat ca este inutila cererea ANCMRR... nu inseamna ca a considerat ca Sentinta de la Cluj este aplicabila tuturor militarilor? Inclusiv dvs.!
    Din cate stiu SCMD si-a retras dopar capatul de cerere pe suspendare... nu si pe anularea 735.
    Pipera are tot interesul ,ca avocat, sa spuna ca suspendarea ar opera doar pentru cei 635 reclamanti. Dvs ce interes aveti sa-i zapaciti pe cititorii acestui blog?

    RăspundețiȘtergere
  131. @Plano -taman de logica intrebi? ce sa caute logica p-acilea!-trotil-atul

    RăspundețiȘtergere
  132. Acestor oameni care si-au servit tara o viata intreaga le-ar trebui calculate pensiile corecte in functie de rolul lor si de pericolele la care au fost supusi...guvernul mai are pana sa rezolve problema din pacate...

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri