Google Translate

vineri, 18 aprilie 2014

Scandalul nesfârșit dintre palate! „Ca la noi, la nimenea”, ar fi spus şi astăzi... Domnul Caragiale!


Premierul Victor Ponta a lansat, joi seara, o serie de acuzatii la adresa presedintelui Traian Basescu, apreciind ca acesta "si-a pierdut controlul" si comparandu-l cu un piroman dupa care trebuie "sa umbli cu galeata".

 In plus, prim-ministrul a vorbit, la Antena 3, si despre o suspendare simbolica a presedintelui, in ultima sa zi de mandat la Cotroceni.

In contextul declaratiilor presedintelui din ultima vreme, inclusiv la adresa senatorului Gabriela Firea, premierul a spus ca "lumea e obosita de noua ani si jumatate de razboaie, aproape unul pe saptamana", motiv pentru care menirea clasei politice acum este sa umble
"cu galeata de apa dupa piroman, sa incercam sa stingem focul".

Basescu, nou atac la Gabi Firea: A facut scoala turnatorului Felix. Poarta ghinion oricarui barbat

"Presedintele nu se impaca cu ideea ca trebuie sa plece, ca i se termina mandatul", a afirmat Victor Ponta, la Antena 3, iesirile la rampa ale presedintelui.

"Presedintele Basescu are un adversar inevitabil, timpul", e de parere Victor Ponta, aceasta fiind explicatia sa pentru lucrurile pe care seful statului inainte nu le facea. Ponta a acuzat ca seful statului "si-a pierdut controlul".

Ponta: Conflictul cu Basescu a atins un nivel inacceptabil, eu pun apa, el e cu canistra

"Nu cred ca a fost nimic planuit. Nu-si poate stapani iritarea", a declarat premierul despre comportamentul presedintelui din ultima vreme.

Ponta, dupa iesirile la rampa ale lui Basescu: Un presedinte decazut, o rusine a Romaniei

Dupa declaratiile de duminica, cand presedintele a decis sa iasa public din nou cu o o declaratie, marti seara, "in loc sa stinga focul, a pus gaz pe foc", a spus Victor Ponta, afirmand ca, personal, se astepta ca acesta "sa-si ceara scuze, spunand ca s-a enervat, s-a pierdut cu firea".

"Faptele lui Basescu se incadreaza in ce prevede codul penal la santaj si amenintare", afirma premierul, mentionand ca "presedintele jucator a ajuns un presedinte incontrolabil de el insusi".

In ceea ce priveste Comisia Nana, seful Executivului e convins ca "va fi o lovitura din care nu-si va mai reveni". In cazul achizitionarii terenului din Calarasi, premierul este convins ca a fost vorba de simpla lacomie.

Urmarire penala in cazul terenului de la Nana al lui Basescu

Basescu, suspendat in ultima zi de mandat?

Premierul a fost intrebat daca lui Basescu i s-ar face acelasi lucru care i s-a facut presedintelui Cehiei - sa fie suspendat simbolic cu o zi inainte sa-si termine mandatul. "Nu e o idee rea", a replicat seful Executivului.

Basescu trebuia suspendat din nou pentru cazul Firea - cine crede asta

"Dupa ce vom sti cine e noul presedinte al Romaniei, Basescu nu va dori sa plece pana pe 21 decembrie, cand expira cei cinci ani de mandat. Mi-e foarte greu de crezut ca Basescu va fi, cu exceptia alegerii Elenei Udrea ca presedinte, civilizat.

In acea perioada s-ar putea sa avem niste conflicte institutionale. Nu vreau sa anticipez mai mult decat atat, dar stiu clientul, stiu cu cine avem de-a face si ne pregatim pentru acest lucru", a adaugat premierul.

Pentru Traian Basescu exista doua feluri de oameni, e de parere Victor Ponta: exista "slugile sale, cei care tin cu el orice ar face, si toti ceilalti sunt dusmani".

Udrea sare in apararea lui Basescu: Oamenii politici nu sunt chiar roboti

Totusi, presedintele i-a facut si un bine in ultima vreme premierului, recunoaste cel din urma: folosirea pana la refuz a numelui Viorel, prenume al sefului Executivului. "Nu stiu de ce crede presedintele ca e jignitor. Am primit o gramada de felicitari multumita lui!", a admis Victor Ponta.

Sursa:
==============================
=============================================
=============================================================

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri