Google Translate

marți, 27 mai 2014

Quo Vadis Crin Antonescu? Quo Vadis PNL? Incurcate sunt... caile PNL !


Liberalii cauta un nou presedinte, dupa ce conducerea partidului a demisionat, ca urmare a esecului inregistrat in aceste alegeri. Liderul Crin Antonescu si numarul doi din partid, Klaus Iohannis, au anuntat ca isi asuma rezultatul foarte prost.



Asa ca, in PNL va fi congres extraordinar la finalul lunii iunie, intalnire la care liberalii vor decide si daca Antonescu, mai ramane candidat pentru presedintia Romaniei.

Crin Antonescu, presedintele demisionar al PNL: "Am prezentat demisia mea la finalul BPC".

Klauss Iohannis, prim-vicepresedintele interimar al PNL: "Am demisionat!"

Primii doi oameni din PNL si-au asumat, astfel, scorul de doar 15% obtinut de PNL la alegerile de duminica, in conditiile in care Antonescu a garantat pentru cel putin 20% din voturile romanilor. Demisiile celor doi lideri au creat haos in partid, sefii de organizatii judetene fiind chemati de urgenta la Bucuresti. Luni, inaintea sedintei oficiale, cu totii au mers intr-un birou retras de la Palatul Parlamentului, unde au cautat vinovatii pentru esecul de duminica. In acelasi timp, in biroul presedintelui Senatului, liderii PSD, in frunte cu Victor Ponta, s-au intalnit cu Calin Popescu Tariceanu si cativa apropiati ai acestuia, printre care fostii ministri Radu Stroe, Daniel Chitoiu si Andrei Gerea. Propunerea premierului a fost clara: "Ofera noastra este foarte clara: USL".

In sedinta PNL, oferta de revenire la guvernare a fost respinsa. Crin Antonescu, presedintele demisionar al PNL: "Excludem orice colaborare cu PSD".

In timp ce liberalii isi pansau ranile esecului electoral de duminica, la sedinta PNL a venit si Tariceanu pentru a le propune fostilor colegi sa refaca USL-ul. Dar, pe motiv ca nu mai este membru partidului pe care l-a condus, a fost data afara dupa numai cateva minute.

Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului: "Unul din colegii mei a contestat calitatea mea de membru al PNL si a cerut presedintelui Antonescu sa supuna la vot acest lucru. Se merge exact in acelasi stil dictatorial, autoritar, iar consecintele se vor agrava".

Crin Antonescu, presedintele demisionar al PNL: "Domnul Tariceanu a fost data afara in mod elegant. Un asemenea tupeu, ca in pauzele pe care i le da Ponta de la sedintele PSD sa vina si la noi, nu a fost inghitit".

Mircea Ionescu Quintus, presedintele de onoare al PNL: "Domnul Tariceanu mi-e foarte bun prieten, dar nici nu vreau sa aud de numele lui".

Dupa ce l-au dat afara din sedinta pe Tariceanu, liberalii au decis sa faca un Congres Extraordinar, in iunie, la care se va alege noul sef al PNL. Imediat a aparut si primul candidat.

Ludovic Orban, deputat PNL: "Am spus ca in momentul in care postul in care postul de presedinte al PNL va deveni vacant, voi candida la presedintia PNL".

Crin Antonescu nu a anuntat daca isi mai doreste sefia partidului, insa surse liberale sustin ca va candida din nou pentru presedintia PNL. Surpriza ar putea veni din partea lui Klauss Iohannis, care ar putea sa-si doreasca si el sa devina presedinte al PNL.

Antonescu Iohanis cover

Miza tulburarilor din Partidul National Liberal

Demisiile de luni, de la varful PNL au implicatii directe in lupta care se va da, la finalul anului, pentru presedintia Romaniei. Scrutinul a aratat ca PSD nu are garantat succesul la prezidentiale, in conditiile in care scorul obtinut de partidul premierului Ponta este sub 40%. Este si motivul pentru care Victor Ponta incearca sa refaca Uniunea Social Liberala, care i-ar da mai multe sanse la alegerile din toamna. Daca refacerea USL esueaza, atunci partidele de dreapta din Romania par sa aiba sansa de a da viitorul presedinte. Dar asta doar daca se vor uni si vor sustine un candidat unic. De altfel, liberalii au facut luni un pas mare catre o viitoare alianta cu PDL-ul lui Vasile Blaga.

Europarlamentarii PNL vor fi colegi cu cei ai PDL in partidul popularilor europeni. Potrivit unor surse politice, negocierile au inceput deja pentru o alianta PNL-PDL, alaturi de care sa vina si alte partide de dreapta din Romania, inclusiv partidul sustinut de presedintele Traian Basescu: Miscarea Populara.

Jocurile insa nu sunt facute nici intr-o parte, nici in alta. Ramane de vazut cine va fi noul lider al PNL si ce tabara va alege acesta.

Esecul liberal al alegerilor europarlamentare din 25 mai

Rezultatele votului de duminica arata un esec pentru PNL. Cu un procent de doar 15 %, conform acestor REZULTATE OFICIALE, liderul Crin Antonescu si intreg partidul sunt pusi sa dea un raspuns propunerii lui Victor Ponta de refacere a USL-ului. Presedintele PNL a anuntat in repetate randuri, in campania electorala, ca va pleca din functie daca liberalii nu obtin cel putin 20 la suta la alegerile europarlamentare. De altfel, luni, Antonescu a scris pe Facebook ca va demisiona din fruntea PNL: "Am anuntat in aceasta dimineata, intr-o conferinta de presa, ca imi voi tine cuvantul si voi demisiona din fruntea Partidului National Liberal!".

Sinteza declaratiilor de la sediul PNL:


Crin Antonescu Cover
- La un rezultat de 15%, PNL nu poate fi multumit, este un rezultat sub asteptarile noastre. Asa cum am anuntat din campanie, neatingerea obiectivului este un esec pe care ca presedinte mi-l asum. Evident ca imi voi tine cuvantul, nu s-a pus niciodata problema alfel. In sedinta de la ora 14.00 voi anunta colegii si vom lua decizia acolo

- Probabil exista niste explicatii pentru tinta minimala impusa si acest decalaj, care vin probabil dintr-un vot politic dat in mediul urban si nu din organizare.
- PNL a fost tinta unui bombardament politic si psihologic in fata propriului rezultat. Este un rezultat nu numai semnificativ sub exit-poll-urile de aseara dar si sub asteptari, care arata ca nu se pot considera castigatori ai bataliei pentru prezidentiale.
- Astazi, raporturile sunt cat se poate de echilibrate.
- In urma consultarii, eu astazi la BPN voi propune ca europarlamentarii PNL sa adere la grupul PPE
.

- Un presedinte de partid nu isi da demisia in fata presei, ci la partid.
- Eu am asumat in mod explicit responsabilitatea pentru niste rezultate, au asumat-o si alti colegi ai mei, n-aveti nicio indoiala ca o vor face si altii.
- Nu supun demisia mea la vot, demisia este un act unilateral de vointa. Eu v-am spus ca imi tin cuvantul si imi asum acest lucru asa cum am anuntat.


CITITI SI: Ponta: "De luni suntem dispusi sa ne asezam la masa cu liderii PNL care cred in USL"

Klaus Iohannis si-a anuntat demisia din functia de prim-vicepresedinte PNL

Klaus Iohannis

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a anuntat, luni, ca a demisionat din aceasta calitate, precum si din cea de membru al BPN. "Avand in vedere rezultatele obtinute de PNL la scrutinul de ieri (duminica -n.r.) si ma refer aici mai mult la rezultatele obtinute in municipiul Sibiu decat la nivel de tara, care si ele sunt proaste, in acest context va informez ca am demisionat in aceasta dimineata din calitatea de prim-vicepresedinte al PNL si din calitatea de membru in Biroul Politic", a anuntat, luni, intr-o scurta declaratie de presa sustinuta la Sibiu, Klaus Iohannis.

El a spus ca l-a informat pe presedintele partidului despre acest pas.

Reactia lui Victor Ponta: Singura surpriza e demisa lui Iohannis

"Cred ca singura surpriza este demisia domnului Iohannis si aceasta a fost produsa, asa cum era si normal de altfel, de un rezultat pentru care le multumesc colegilor mei de la PSD Sibiu. Faptul ca au castigat zdrobitor in judet si in municipiul Sibiu era normal sa duca la aceasta reactie a domnului Iohannis pentru ca daca si in orasul Sibiu ii batem, mesajul politic e foarte clar", a spus presedintele PSD.

El a precizat ca cei care nu inteleg mesajul pe care l-a dat electoratul, inclusiv cu acest rezultat fabulos al lui Mircea Diaconu, sunt condamnati sa piarda urmatoarele alegeri.

Crin Antonescu, Klaus Iohannis

Cum au petrecut liberalii in ziua alegerilor, pe 25 mai

Duminica, in ziua votului la europarlamentare, Crin Antonescu a mers singur, fara sotia sa, europarlamentarul Adina Valean, la sediul de campanie, unde l-a asteptat doar purtatorul de cuvant al partidului. Inainte de a se inchide oficial urnele de vot, au aparut si alti lideri liberali. Primele estimari, potrivit carora partidul a obtinut un scor mult sub 20 la suta, le-au vazut impreuna, intr-un birou, iar cand a venit timpul pentru declaratii, au evitat sa comenteze rezultatele.

Crin Antonescu: "Fac apel la reprezentantii PNL in sectiile de votare sa-si faca datoria pana cand procesul electoral propriu-zis, cu toate componentele sale este pe deplin incheiat".

Apoi, Crin Antonescu s-a retras din nou in birou, alaturi de cativa lideri liberali. La un moment dat insa, a iesit la balcon, a vorbit la telefon, a fumat o tigara, si era vizibil nervos. Odata lansata invitatia lui Victor Ponta de refacere a USL, liberalii au iesit la contraatac.

Antonescu a spus ca PNL nu poate fi ademenit cu un loc caldut la guvernare, precizand ca nu va lasa Romania "pe mana baronilor rosii".

"Indiferent de rezultatul acestor alegeri, ii asigur pe romani, pe cei care au votat PNL, ca PNL isi va respecta demnitatea, principiile si hotararile, ca PNL nu ia mita, ca PNL este singurul partid care pe baza principiilor si in virtutea unor valori, a fost capabil sa paraseasca o guvernare si ca atare nu poate fi ademenit cu un loc mai mult sau mai putin caldut la guvernare. Nu vom lasa Romania pe mana baronillor rosii. PNL va fi, asa cum e consacrat, principala forta politica in lupta in continuare in toamna acestui an, impotriva pesedizarii Romaniei", a spus Antonescu.

Ludovic Orban: "Membrii PNL nu vor accepta cantecele de sirena pe care le transmite Victor Ponta, caruia nu ii mai ajunge puterea."

Luni, liberalii din toata tara sunt asteptati la Bucuresti pentru analiza alegerile, pentru decizii, dar si pentru sanctiuni.

Crin Antonescu a declarat in mai multe randuri ca daca PNL obtine sub 20% la europarlamentare va demisiona de la sefia partidului.

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Ponta: "De luni suntem dispusi sa ne asezam la masa cu liderii PNL care cred in USL"

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 27 Mai 2014

3 comentarii:

  1. Marul otravit din PMP.
    Cum se indreapta Traian Basescu spre irelevanta.
    -----------------------------------------------
    Prezenta Elenei Udrea in fruntea partidului prezidential PMP a impins partidul spre 6%, un scor rusinos, sub cel al candidatului independent Mircea Diaconu. Si asta in ciuda sustinerii mult mai mari pe care Traian Basescu o are in rindul electoratului de dreapta. Udrea, cu prietenii ei penali (Florin Popescu, Marin Anton, Pinalti), cu amicitiile si afacerile transpartinice (Ponta, Ghita, Chitoiu, Vanghelie, Gabriel Oprea), cu ura neimpacata la adresa oricarui potential adversar pe dreapta (Monica Macovei, Daniel Funeriu), reprezinta tot ce respinge electoratul de dreapta. Daca se cramponeaza de Elena Udrea si-i face cadou partidul, Traian Basescu se indreapta spre irelevanta totala in discutiile despre prezidentiale.

    Tot comportamentul din ultima perioada al Elenei Udrea arata un calcul rece. S-a ferit sa ocupe o functie de conducere in PMP pentru a nu putea fi trasa la raspundere in cazul unui rezultat prost la europarlamentare. In acelasi timp, a confiscat mediatic imaginea PMP (afisul cu iz bollywood-ian, saltul cu parasuta, prezenta sufocanta in ziarele si televiziunile prietene - deloc putine), pentru a-si aroga meritele in cazul unor rezultate bune.

    A incercat chiar o lovitura de un cinism absolut. A impins-o din rasputeri pe EBA sa fie pe un loc fruntas pe lista PMP pentru europarlamentare. Calculul era acesta: daca rezultatul era bun - atunci isi asuma si ea o parte din merite ca sustinator fruntas al lui EBA; daca rezultatul era prost - de vina ar fi fost nepotismul. In cele din urma, Elena Basescu a renuntat la candidatura.

    In toata campania, si Traian Basescu, si sustinatorii ei au prezentat-o pe Elena Udrea drept omul curajos, care isi asuma totul. O vedem acum pe Udrea cum refuza sa-si asume esecul. Cind Robert Turcescu a intrebat-o aseara la B1 daca va face totusi pasul inapoi in urma esecului din alegeri, Udrea a spus ca e un simplu membru, fara functie de conducere, si nu are ce pas inapoi sa faca.

    Mai mult: a croit lista pentru europarlamentare dupa pofta ei, punind pe locuri eligibile personaje fie obediente, fie loializate prin aranjamente financiare vechi. A atras linga PMP, partidul care se dorea "curat", personaje horror, "perfecte" pentru un electorat care a sprijinit mereu reformele: primari cu probleme penale precum Gabriel Boriga (Targoviste) si Gheorghe Stefan (Piatra Neamt) sau Florin Popescu, baronul de Dambovita.

    Din citeva miscari a ingropat speranta ca PMP ar putea fi un partid altfel.

    Toate cele de mai sus le-a facut dupa ce a capusat partidul cu oamenii ei. Putini i-au tinut piept, si aceia au fost marginalizati. Traian Basescu? A patronat transformarea PMP in Partidul Elena Udrea. A dat chiar semnale ca ea va fi candidata la presedintie a partidului. I-a dat aripi unui politician care, pentru electoratul reformist, reprezinta insusi anti-reforma: coruptie, lipsa de valori, capacitate infinita de compromis toxic.

    Asta e explicatia simpla a scorului de 6%. Restul sint povesti. Realitatea e una singura: partidul care ar fi trebuit sa reprezinte pilonul dreptei a fost batut de actorul incompatibil Mircea Diaconu.

    Continuarea, aici: http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-17366303-marul-otravit-din-pmp-cum-indreapta-traian-basescu-spre-irelevanta.htm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Kioru e deja mort "si la propriu si la figurat"! Dupa ce-o sa-i expire "firmanul", o sa-l vineze ceilalti ca pe ultimul shobolan.

      Ștergere
    2. PS. Nea Bazileus, nu se mai poate comenta ca anonim?

      Ștergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri