Google Translate

luni, 30 iunie 2014

Declaraţiile lui Mircea Băsescu & Marian Capatana sfideaza DNA, dar si un bun simt elementar! Mircea Băsescu susţine că nu a văzut banii, ci doar punga în care se aflau. Căpățână: Banii nu aveau legătură cu fratele președintelui. UPDATE


Mircea Băsescu susţine că nu a văzut banii, ci doar punga în care aceştia se aflau. Evenimentul Zilei dezvăluie declaraţiile pe care fratele preşedintelui le-a făcut în faţa judecătorului de la Tribunalul Bucureşti.

De altfel, şi Marian Căpăţână, presupusul intermediar, a declarat în instanţă că banii pe care i-a primit de la familia Bercea nu au legătură cu Mircea Băsescu. Acesta a mai precizat că rudele lui Sandu Anghel l-au menţionat pe preşedinte, însă de fiecare dată le-a spus că nu are cum să-i ajute.

Fratele preşedintelui a recunoscut că familia lui Sandu Anghel i-a cerut ajutorul, însă de fiecare dată acesta le-a spus să aibă încredere în justiţie dacă ei cred că acesta este nevinovat. Jurnaliştii de la Evenimentul zilei au aflat ce a declarat fratele preşedintelui în faţa judecătorului de la Tribunalul Bucureşti.

"Au fost situaţii în care persoane din familia lui Bercea au insistat să-i ajut în această problemă, meţionând chiar numele fratelui meu, Preşedintele României. Eu, de fiecare dată, le-am atras atenţia că este o problemă strict juridică, în care eu n-aş avea cum să-i ajut”,
a spus Mircea Băsescu.

Pentru că rudele lui Bercea Mondial insistau, Mircea Băsescu i-a trimis în 2011 un mail procurorului general, Laura Codruţa Kovesi, în care i-a prezentat situaţia.

Acesta a povestit aceleaşi lucruri şi şefului IPJ Constanţa. Marian Căpăţână a recunoscut că a primit bani de la familia lui Bercea, însă a fost un împrumut care nu avea legătură cu fratele preşedintelui.

"În vara anului 2011, eu am împrumutat de la Anghel Florin, în două tranşe, sumele de 250.000 euro şi respectiv 350.000 euro. Acest împrumut nu a avut nicio legătură cu domnul Băsescu Mircea, care nu trebuia să primească nimic din suma împrumutată. Banii îmi erau necesari ca să cumpăr utilaje şi licenţe de la Aversa S.A. pentru a continua pe baza unei colaborări cu domnul Băsescu Mircea, producţia",
a declarat Marian Căpățână.

Căpăţână i-a spus lui Mircea Băsescu despre acest împrumut, pentru că în februarie-martie finanţase activitatea de la Aversa, iar în mai 2011 a participat la o licitaţie pentru achiziţionarea utilajelor.

A plătit prin ordin de plată 616.000 lei şi 3 milioane de lei, rata de participare şi garanţia. La scurt timp, licitaţia a fost anulată, iar Căpăţână a acţionat în judecată pentru a-şi recupera banii şi a înapoia împrumutul familiei Bercea.

Mircea Băsescu i-a povestit judecătorului că se trezea în faţa porţii cu fiul şi soţia lui Bercea. A urmat apoi întâlnirea din biroul lui, la care a fost invitat şi Marian Căpăţână, pentru a se lămuri problema datoriei.

"Căpăţână Marian venise cu o pungă, în care se afla o sumă de bani, pe care eu i-am cerut să o dea personal acelor persoane, ceea ce s-a şi întâmplat. Mă gândesc că acesta este contextul în care s-au făcut acele înregistrări despre care eu am aflat din presă şi în care menţionează suma de 250.000 de euro. Eu nu am primit niciun ban din cei 600.000 de euro primiţi de către Căpăţână Marian. Eu nu am văzut niciodată banii, ci doar punga în care se aflau",
a mai precizat Mircea Băsescu.

Marian Căpăţână le-a dat punga cu bani rudelor lui Bercea în momentul în care acestea au ieşit din biroul din Agigea a lui Mircea Băsescu. Acesta spune că după acest episod fiul şi soţia lui Bercea Mondial au continuat să-i facă vizite, chiar înaintea termenelor fixate în dosarul acestuia.

Mircea Băsescu a declarat că nu a menţionat numele preşedintelui, iar cele consemnat în înregistrări sunt trunchiate şi scoase din context.

Sursa:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Citeste si:
====================
DEZVĂLUIRI. Evenimentul zilei a aflat DATE ESENŢIALE din „Dosarul Bercea Mondial”. DECLARAŢIILE lui Mircea Băsescu și Marian Căpățână, în fața judecătorului | EXCLUSIVITATE EVZ.

==============================================
=========================================================
=======================================================================
 
NOTA: De aici... rezulta cu totul... altceva:
===============================
 

 
================================================
==================================
 

 
=======================================================================
=================================================================
==================================================

02-Jul-14 UPDATE:
======================

Dan Voiculescu îi răspunde lui Marian Căpățână:
„Îi atrag atenția să înceteze”.

Dan Voiculescu reacționează pe blog la afirmațiile lui Marian Căpățână, care a declarat, în instanță, că Dan Voiculescu ar fi dat un milion de euro clanului Bercea pentru ca Mircea Băsescu şi, implicit, preşedintele Traian Băsescu să fie atraşi în scandal.

"În legătură cu aberaţiile lansate de Marian Căpăţână la adresa mea, îi atrag atenţia să înceteze. Pe de altă parte, mă gândesc serios să intentez o acţiune legală împotriva lui Marian Căpăţână, solicitându-i daune de 100.000 de euro. Cu siguranţă banii respectivi ar putea fi valorificati de o fundaţie de binefacere sau de un caz social”, scrie Dan Voiculescu, pe blogul personal.

Aceste minciuni, prezentate că aşa-zise dezvăluiri de senzaţie, sunt tactici dezvoltate în laboratoarele celor care să încăpăţânează să demonstreze că ridicolul nu doare.
 
În sensul celor de mai sus, am formulat următoarea solicitare în atenţia doamnei Lia Savonea – preşedintele Curţii de Apel Bucureşti”, adaugă Dan Voiculescu.

 
Dan Voiculescu îi cere Liei Savonea să îi elibereze o copie a declarațiilor făcute de Marian Căpățână în fața instanței.
 
Marian Căpăţână a susţinut că ar fi fost contactat de Florin Anghel, fiul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, în perioada martie - aprilie 2013. Florin Anghel i-ar fi oferit acestuia 200.000 de euro, cu condiţia să declare că o parte din bani ar fi ajuns la Traian Băsescu. Banii ar fi venit de la fostul senator Dan Voiculescu.
 
Mi-a spus (Florin Anghel - n.r.) că a primit de la Dan Voiculescu, la el în birou, suma de un milion de euro din care voia să-mi dea mie aceşti 200.000 de euro. Mi-a spus că a fost contactat prin C.S. şi prin avocatul Pavel Abraham, iar pe el nu-l interesează banii, în condiţiile în care acceptă suma de 200.000 de euro numai să declare că o parte din bani au ajuns la domnul Traian Băsescu”, a declarat M. Căpățână, potrivit cotidianului Evenimentul zilei.

Sursa:
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Dan+Voiculescu+ii+raspunde+lui+Marian+Capatana+Ii+atrag+atentia+
----------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------

8 comentarii:

  1. Nicolas Sarkozy, ARESTAT preventiv.
    Este o măsură fără precedent împotriva unui fost şef al statului francez.
    ---------------------------------------
    Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost plasat în arest preventiv marţi dimineaţa, într-un dosar privind presupuse fapte de trafic de influenţă, o măsură fără precedent împotriva unui fost şef al statului francez, a declarat o sursă judiciară.

    Această măsură judiciară a fost dispusă în contextul în care era aşteptat anunţul prin care Nicolas Sarkozy urma să revină pe scena politică pentru a prelua conducerea partidului său, UMP (dreapta, în opoziţie), afectat de o criză fără precedent de un scandal implicând facturi false.

    Anchetatori de la Brigada Anticorupţie din cadrul Poliţiei Judiciare îl vor putea audia pe Sarkozy timp de până la 24 de ore, un mandat care poate fi prelungit cu alte 24 de ore.

    Sarkozy a sosit cu puţin înainte de ora locală 8.00 (9.00, ora României), la bordul unei maşini negre cu geamuri fumurii, la sediul Direcţiei Centrale a Poliţiei Judiciare (DCPJ) din Nanterre, la periferia Parisului.

    Avocatul său, Thierry Herzog, se află aici în arest preventiv de luni, dar şi doi magistraţi de la Parchetul General de pe lângă Curtea de Casaţie, Gilbert Azibert şi Patrick Sassoust.

    Anchetatorii caută să stabilească dacă fostul preşedinte din perioada 2007-2012 a încercat, cu ajutorul lui Herzog, să obţină informaţii de la un magistrat de rang înalt despre o anchetă care-l viza, în schimbul promisiunii unui "post de prestigiu".

    În cadrul unei anchete judiciare deschise la 26 februarie de către Parchetul Naţional francez, anchetatorii vor să afle, de asemenea, dacă Sarkozy a fost informat în mod ilegal că a fost plasat sub ascultare.

    Această măsură spectaculoasă, având în vedere că vizează un fost şef de stat, a fost decisă în septembrie, în altă anchetă, cu privire la acuzaţii de finanţare din Libia, de către fostul dictator Muammar Kadhafi, a campaniei sale în alegerile prezidenţiale din 2007, în urmă cărora a obţinut mandatul de preşedinte.

    http://www.mediafax.ro/externe/nicolas-sarkozy-arestat-preventiv-este-o-masura-fara-precedent-impotriva-unui-fost-sef-al-statului-francez-12865163

    RăspundețiȘtergere
  2. Bagam si noi un actual?

    RăspundețiȘtergere
  3. Mda .... cum zici mata mei nea Admin, mai bine mai inchide tv-ul vre-o 3-4 zile si eventual evita antenele.

    ps. ma uitam si eu odinioara si imi trecu, la inceput a fost curiozitatea apoi a devenit amuzant si apoi foarte repede enervant (singurele posture de stiri la care ma uit sunt Fox, BBC,NBC,CNN,ORF,etc astea sunt alea serioase nu ................alea la care te uiti mata)

    RăspundețiȘtergere
  4. Intermediarul din dosarul Bercea-Basescu:
    Voiculescu a dat un milion de euro pentru declansarea scandalului.
    -----------------------------------
    Marian Capatana, presupusul intermediar al mitei pe care a luat-o Mircea Basescu, fratele presedintelui, a declarat marti, in instanta, ca Dan Voiculescu ar fi implicat in acest dosar.

    Capatana a spus, la Tribunalul Bucuresti, ca Dan Voiculescu ar fi platit un milion de euro pentru declansarea acestui scandal.

    Presupusul intermediar le-a spus magistratilor ca a fost contactat de Florin Anghel, fiul lui Sandu Anghel, in perioada martie - aprilie 2013, potrivit Realitatea Tv.

    Dan Voiculescu ar fi dat un milion de euro, potrivit lui Capatana, pentru ca cel din urma sa spuna ca banii au ajuns la presedintele Traian Basescu.

    Capatana a mai declarat, marti, in fata instantei ca Bercea Mondialu ar fi discutat personal cu Dan Voiculescu despre aceasta marturie mincinoasa.

    Mircea Basescu, judecatorilor: Nu am vazut banii de la familia lui Bercea Mondial, doar punga

    De altfel, Capatana le-a spus si vineri, jurnalistilor, ca intreg scandalul este o "facatura" pusa la cale de Dan Voiculescu.

    "Suntem nevinovati total, e o facatura a lui Voiculescu. Am luat bani imprumut, am vrut sa ii folosesc la AVERSA si nu i-am mai folosit", le-a spus Marian Capatana jurnalistilor, inainte de a intra in duba cu care urma sa fie dus in arestul Politiei Capitalei.

    Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pe 20 iunie, dupa ce fusese retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta. De asemenea, intermediarul Marian Capatana, acuzat de complicitate la trafic de influenta, a fost si el arestat preventiv pentru 30 de zile.

    Procurorii DNA sustin ca este clar, din inregistrarile facute publice pe 18 iunie, ca Mircea Basescu si Marian Capatana s-au folosit de numele presedintelui si ca fratele sefului statului a primit bani pentru a interveni la Traian Basescu.

    In plus, se mai precizeaza ca Mircea Basescu s-a folosit de calitatea de membru al familiei prezidentiale pentru a da credibilitate afirmatiilor privind influenta sau pretinsa influenta pe care ar putea sa o abia la magistratii care se ocupa de dosarul lui Bercea Mondialu.

    Procurorii au precizat, in ordonanta de retinere, ca "exista probe si indicii temeinice din care rezulta suspiciunea rezonabila" ca Mircea Basescu, in perioada februarie 2011 - februarie 2012, a primit suma de 250.000 de euro de la un denuntator, prin intermediar.

    In schimbul celor 250.000 de euro, continua comunicatul DNA, Mircea Basescu a promis ca va interveni pe langa magistratii care se ocupa de cazul "tatalui denuntatorului", adica Bercea Mondialu, pentru "a obtine o hotarare favorabila, fie condamnarea la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate".

    http://www.ziare.com/mircea-basescu/dna/intermediarul-din-dosarul-bercea-basescu-voiculescu-a-dat-un-milion-de-euro-pentru-declansarea-scandalului-1308794?

    RăspundețiȘtergere
  5. Nicolas Sarkozy a fost PUS SUB ACUZARE
    în special pentru corupţie activă.
    ------------------------------------------
    Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost pus sub acuzare, în noaptea de marţi spre miercuri, pentru corupţie activă, trafic de influenţă şi divulgarea secretului profesional, a anunţat Parchetul naţional financiar, relatează AFP.

    Această decizie intervine după ce Sarkozy a fost arestat preventiv şi a fost audiat timp de 15 ore, o măsură coercitivă inedită pentru un fost şef de stat.

    Avocatul fostului preşedinte francez Sarkozy, Thierry Herzog, şi vvocatul general al Curţii de Casaţie, Gilbert Azibert, de asemenea, au fost inculpat marţi seara în dosarul deschis, în special, pentru trafic de influenţă.

    Nicolas Sarkozy, Gilbert Azibert şi Thierry Herzog "au fost puşi sub acuzare. Nicolas Sarkozy este vizat de capetele de acuzare de corupţie activă, încălcarea secretului profesional şi trafic de influenţă activ", potrivit unui comunicat al Parchetului.

    "Gerard Azibert a fost pus sub acuzare pentru încălcarea secretului profesional, trafic de influenţă pasiv şi corupţie pasivă, iar Thierry Herzog - pentru încălcarea secretului profesional, corupţie activă şi trafic de influenţă activ", a adăugat Parchetul.

    Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost plasat în arest preventiv marţi dimineaţa, într-un dosar privind presupuse fapte de trafic de influenţă, o măsură dispusă pentru prima dată împotriva unui fost şef de stat în Republica a V-a.

    Anchetatorii caută să stabilească dacă fostul preşedinte din perioada 2007-2012 Nicolas Sarkozy, în vârstă de 59 de ani, a acţionat în vederea obţinerii unor informaţii de la magistratul de rang înalt Gilbert Azibert despre o decizie a justiţiei care-l viza, în schimbul promisiunii unui post "de prestigiu" la Monaco.

    http://www.mediafax.ro/externe/nicolas-sarkozy-a-fost-pus-sub-acuzare-in-special-pentru-coruptie-activa-12873934

    RăspundețiȘtergere
  6. Cum „citeşte” şeful Ambasadei SUA în România
    arestarea lui Mircea Băsescu.
    --------------------------------------
    Însărcinatul cu Afaceri din cadrul Ambasadei SUA în România, Duane Butcher, a vorbit într-un interviu pentru Ştirile ProTV despre scandalul în care este implicat fratele preşedintelui, precum şi despre capacitatea României de a face faţă influenţei Rusiei în regiune.

    Şeful misiunii diplomatice americane în România, Duane Butcher, laudă, într-un interviu pentru Ştirile ProTV, „eroismul celor care luptă împotriva corupţiei” din ţara noastră. De asemenea, Butcher descrie drept „extraordinare” progresele făcute anul acesta în acest domeniu.

    „Sunt extrem de impresionat de eroismul celor care luptă împotriva corupţiei, câteodată în condiţii extrem de dificile. În special în contextul unora dintre atacurile de presă împotriva celor care îşi fac treaba şi se luptă pentru România”, a declarat Duane Butcher.

    Deşi reţinut, Butcher a vorbit pentru prima dată şi despre scandalul în care este implicat Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României: „Nu comentăm cazuri anume. Vă pot spune însă că acest caz întăreşte independenţa procurorilor şi a sistemului judiciar. Arată că, în această ţară, oamenii sunt egali în faţa legii şi că nici măcar legăturile de familie la cel mai înalt nivel nu vor proteja pe cineva care a comis o infracţiune”, a spus oficialul SUA, atent la limitele limbajului diplomatic.

    http://www.gandul.info/politica/cum-citeste-seful-ambasadei-sua-in-romania-arestarea-lui-mircea-basescu-12872446

    RăspundețiȘtergere
  7. Gandul.info: "Traian Băsescu e LA PĂMÂNT!
    O nouă lovitură dură primită după arestarea fratelui său.
    Procurorii tocmai au făcut ADRESA OFICIALĂ "
    Parchetul cere Parlamentului raportul comisiei Nana.
    --------------------------------------
    Parchetul a cerut oficial Parlamentului raportul comisiei de anchetă privind terenurile cumpărate de familia preşedintelui Traian Băsescu în comuna Nana din judeţul Călăraşi.

    Parchetul a cerut oficial Parlamentului raportul comisiei de anchetă privind terenurile cumpărate de familia preşedintelui Traian Băsescu în comuna Nana din judeţul Călăraşi.

    Demersul vine în contextul în care procurorii au deschis un dosar după ce Corpul de Control al premierului a sesizat, la jumătatea lui aprilie, Parchetul referitor la trecerea unor suprafeţe de teren în domeniul privat al oraşului Fundulea.

    "Corpul de Control al Prim-ministrului, ca organ cu atribuţiuni de control, va sesiza organele de urmărie penală, respectiv Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), privind operaţiunile sau actele ilicite în legătură cu care au rezultat indicii de săvârşire a unor posibile fapte care pot întruni elementele constitutive ale unor infracţiuni urmând ca organul de urmărie penală sau, după caz, instanţa de judecată, să hotărască asupra existenţei sau inexistenţei infracţiunilor şi asupra vinovăţiei", se arată în documentul trimis de Guvern, marţi, Comisiei parlamentare de anchetă.

    Totodată, în Raport se arată că Primăria Nana a emis 22 de titluri de proprietate, pentru terenuri însumând 218 hectare, fără respectarea legislaţiei în vigoare.

    Documentul prezintă pe larg situaţia terenurilor situate în zona Comunei Nana, atât în perioada de dinaintea de 1989, cât şi după, pe baza documentelor existente la primăria localităţii, precum şi a celor puse la dispoziţie de Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Călăraşi, Arhivele Naţionale ale României, biroul Călăraşi, Arhivele Naţionale ale Instituţiei Prefectului, Călăraşi etc. Raportul arată că după adminsitrări succesive şi comasări efectuate de-a lungul timpului, comisia de fond funciar a primăriei Nana a primit din partea Agenţiei Domeniului Statului (ADS) o suprafaţă agricolă totală de 535 de hectare pentru restituirea drepturilor de proprietate ale persoanelor îndreptăţite. Actul arată că din această suprafaţă, 535 de hectare compun tarlaua 28 şi 147, tarlaua 33.

    Procurorii au dispus începerea urmăririi penale cu privire la faptele sesizate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conflict de interese, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

    "În urma sesizării transmise de Corpul de Control al primului ministru, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit un dosar penal în care se efectuează cercetări în legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate şi arendarea unor terenuri amplasate pe raza comunei Nana, judeţul Călăraşi", se arată într-un comunicat de presă al PICCJ, transmis la vremea respectivă.

    http://www.gandul.info/politica/parchetul-cere-parlamentului-raportul-comisiei-nana-12874678

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri