Google Translate

luni, 7 iulie 2014

Proteste. Politistii protesteaza in Bucuresti, nemultumiti de salarizare


Politistii anunta proteste ce vor avea loc toata saptamana. Sute de manifestanti sunt asteptati incepand de luni sa pichteze sediul Ministerului de Interne.


 Federatia Sindicatelor Nationale al Politistilor si Personalului Contractual din Romania a solicitat Primariei Bucuresti aprobarea desfasurarii unei adunari publice (miting de protest), in perioada 07-11.07.2014, intre orele 09.30-12.00, in parcul din fata sediului Ministerului Afacerilor Interne, la care vor participa circa 200 de persoane/zi, se arata intr-un comunicat al sindicatului postat pe site-ul oficial.

Protestul politistilor este fata de noile norme de salarizare instituite prin aplicarea ordonantei de guvern 37/2014 pentru modificarea si completarea OUG 103/2013 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2014.

Politistii mai sunt nemultumiti si de
"aplicarea deficitara a ordinului MAI nr. 51/2014 privind decontarea drepturilor de transport la si de la locul de munca si neacordarea sporului pentru munca de noapte unor categorii de politisti".

In plus, protestatarii atrag atentia ca se tergiverseaza elaborarea proiectului statutului politistului.

Guvernul a aprobat recent o ordonanta care prevede ca militarii, politistii si ceilalti angajati din institutiile de aparare, ordine publica si siguranta nationala vor putea fi platiti, de la 1 iulie 2014, pentru munca prestata in zilele de repaus saptamanal si de sarbatorile legale, cu o majorare de 75% din salariul de baza, proportional cu timpul efectiv lucrat in zilele respective, in cazul neacordarii de timp liber corespunzator.

Pana in prezent, legislatia permitea recuperarea muncii prestate in zilele nelucratoare si sarbatorile legale doar prin timp liber.

Sursa:
http://www.ziare.com/stiri/politie/politistii-protesteaza-in-bucuresti-nemultumiti-de-salarizare-1309646?
----------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5 comentarii:

  1. Băăăi, bine că ţara asta de kkt e plină de "puliţişti" locali! În loc să fie o singură instituţie a MAI, cu dotări şi cu specialialişti bine plătiţi, s-a ajuns la 2 "organe", ăştia locali subordonaţi direct şmenarilor de primari. Toţi burduhoşii, foşti activi sau nu, de prin structurile de siguranţă naţională, şi-au găsit un loc călduţ şi bine remunerat, din care verifică babele de prin pieţe dacă dau bon fiscal atunci cînd acestea vînd pintrijăl...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ha, de-ar fi doar atat. Cand ii vad cracanati, cu ,,cashcheta'' alba si intocmind procese verbale de contraventie conducatorilor auto... Daca transfera putorile din deal politia catre golanii locali am cacat-o electric! Sa vezi atunci ce n-am vazut in filmele americane.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevar rosteste gurita ta. Ca daca or trece Rutiera in subordinea primariilor locale, sa vezi abuzuri..moama!!! Primarele va da ordine: fa-l pe ala, fa-o pe aia ca ..ie neam prost.Si uite-asa se va întări statul de drept!

      Ștergere
  3. Băăă, ia vedeţ voi aciulea ce prizează Cezar MucoFlenderul:
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    “Folosita de vrajitori, nazisti, spioni si delincventi, scopolamina este iremediabil relationata cu partea intunecata a omului. Aceasta este o componenta a plantei ce poarta numele de burundanga, o substanta care produce starea de hipnoza, victimele lasandu-se in voia delincventilor. Efectele acestui drog sunt similare, pana la un anumit punct, cu cele ale compusului chimic Rohypnol.
    Burundanga, drogul care nu are gust sau miros caracteristic, se amesteca cu bauturi sau mancaruri comune, care se servesc potentialelor victime. La momentul actual, se gaseste si sub forma de spray, care poate fi pulverizat direct pe fata victimei sau in cadrul unei multimi, ori amestecat cu tutunul unei tigari. Reactia pe care o produce burundanga variaza de la o persoana la alta. Pentru unii norocosi, semne de greata, vedere incetosata, uscarea cavitatii bucale au constituit o alerta pentru a cauta ajutor medical imediat. Majoritatea insa nu reuseste sa mai aiba reactii intermediare si confuzia, dezorientarea si pierderea vointei ii pune la picioarele atentatorilor.
    O istorie intunecata
    Povestea scopolaminei este legata de intamplari sumbre ale timpurilor trecute. Se pare ca atractia pe care o exercita asupra mintilor perverse a caror scop este manipularea vointei altor persoane, o va mentine in atentia delincventilor multa vreme. Medicina a incercat sa extraga elemente benefice din acest drog, dar folosirea in scopuri curative este tot mai limitata. Primii care au folosit extracte dintr-o specie de arbori numiti Brugmansias au fost sudamericanii. Cei care aveau acces la intrebuintarea in scopuri curative a acestor extracte erau shamanul si vraciul tribului. In Columbia, produsul se amesteca cu un ferment obtinut din porumb, pe care il beau sclavii si vaduvele pentru a ajunge intr-o stare letargica inainte de a fi arsi de vii alaturi de cadavrul celui iubit sau a sotului. In Peru, era fermentata si adaugata altor substante pentru a produce un climat ideal de comunicare cu rudele moarte. Era asadar, o hipnoza colectiva cu efecte halucinante. De asemenea, substanta era folosita in ritualurile de voodoo, ca parte a manipularii sau a sugestionarii victimelor. Folosirea sa a parasit locul „natal” atunci cand membrii unei expeditii germane au luat mostre din aceasta planta si au dus-o in Germania nazista unde nefastul medic Mengele a experimentat-o sub forma asa-zisului „ser al adevarului”.
    Scopolamina sau hioscina este un alcaloid toxic care poate fi găsit în frunzele și semințele plantelor Scopolia japonica, Hyoscyamus niger (Măselariță), Atropa belladonna (Mătrăgună) , Datura stramonium (Ciumăfaie) sau Brugmansia (trompeta îngerilor), dar poate fi și sintetizat pe cale artificială.”

    Articol original: Scopolamina: Cel mai terifiant drog din lume - Respiraţia diavolului (2012) - Top Filme Documentare - Vizioneaza Gratuit Documentare Online ;
    *********************************************************************************
    http://documentare.digitalarena.ro/scopolamina-cel-mai-terifiant-drog-din-lume-respiratia-diavolului-2012/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+documentareonline+%28Filme+Documentare+Online%29
    **********************************************
    Băăă, acu îmi dau seama de ce Cezar Maimukles era aşa de sincer în "inteligenţa" sa! Consuma scopula mine.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri