Google Translate

joi, 18 septembrie 2014

Cumulul pensiei cu salariul, adoptat in Parlament. O Lege mai mult decat necesara! Rand pe rand, ABERATIILE si RAUTATILE guvernului de trista amintire Boc, sunt inlaturate.

 
Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, ordonanta de guvern care permite din nou cumularea pensiilor si a salariilor.
Ea a fost adoptata cu 290 de voturi "pentru", 6 voturi "impotriva" si 41 abtineri, informeaza Digi 24.

Camera Deputatilor este for decizional, astfel ca urmeaza sa fie trimisa pentru promulgare la presedintele Traian Basescu.

Guvernul a anuntat ca nu sprijina aceasta initiativa in momentul in care legea a trecut de Senat. Totusi, miercuri, premierul Victor Ponta a sustinut ca aceasta lege este una necesara, pentru ca "indreapta un lucru gresit".

Propunerea legislativa a fost initiata de mai multi senatori PSD, PC si de la grupurile minoritatilor, printre care se numara Valeriu Zgonea, Gabriel Vlase, Florin Iordache, Ilie Sarbu, Ana Birchall si Bogdan Ciuca.

Ea prevede abrogarea prevederilor din legea 329/2009 potrivit carora se interzice cumulul pensiei cu salariul in cazul angajatilor din sistemul public pentru care nivelul pensiei nete aflata in plata depasesete castigul slarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului.

Cumulul pensiei cu salariul a fost interzis in 2009, cand Guvernul condus de Emil Boc a decis ca pensionarii nu mai aveau voie sa se angajeze in sistemul bugetar sau, in cazul in care o faceau, erau nevoiti sa opteze intre pensie si salariu. Actualul primar din Cluj-Napoca a justificat-o atunci invocand presiunea crizei economice.


 Masura nu ii afecta si pe angajatii din sistemul privat.


Sursa:
http://www.ziare.com/afaceri/salariati/cumulul-pensiei-cu-salariul-adoptat-in-parlament-mingea-e-la-basescu-1322427
----------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri