Google Translate

duminică, 21 decembrie 2014

Important. Klaus Iohannis a preluat mandatul de șef al statului. Traian Băsescu a părăsit Palatul Cotroceni. UPDATE


Klaus Iohannis a preluat mandatul de șef al statului.
Traian Băsescu a părăsit Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a preluat mandatul de șef al statului, duminică, la Palatul Cotroceni.
Ceremonia s-a încheiat, Traian Băsescu a plecat de la Palatul Cotroceni.

         Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, au sosit duminică la Palatul Cotroceni. Regimentul de gardă i-a dat onorul noului președinte, în cadrul unei ceremonii militare.

Iohannis a fost întâmpinat în holul Palatului Cotroceni de Traian Băsescu și soția acestuia, Maria.

După acest moment a avut loc ceremonia predării colanului. Astfel, la încheierea mandatului, Traian Băsescu, care a exercitat în această perioadă calitatea de cap al Ordinului Național "Steaua României" — cea mai veche și mai înaltă dintre decorațiile țării noastre, simbol al suveranității naționale — a transmis președintelui în exercițiu, Klaus Iohannis, Colanul de aur al Ordinului.

Cei doi preşedinţi, soţiile lor şi echipele de consilieri care au participat la ceremonie au ciocnit un pahar de şampanie şi au făcut fotografii, după care Klaus şi Carmen Iohannis i-au condus pe Traian şi Maria Băsescu la plecare.

Înainte de a părăsi Palatul Cotroceni, lui Traian Băsescu i s-a prezentat onorul, iar fost preşedinte s-a oprit şi a sărutat drapelul Gărzii de Onoare. Apoi s-a urcat în maşină, nu fără a fi îmbrăţişat de două dintre fostele sale consiliere.

Citeşte şi: Klaus Iohannis a depus jurământul în Parlament. Avem Preşedinte! Discursul preşedintelui

 Câteva sute de simpatizanți l-au aplaudat pe Traian Băsescu, duminică, la ieșirea de la Palatul Cotroceni, după ceremonia de predare a mandatului de președinte.

Aceștia l-au așteptat pe trotuarele de la intrarea Marinescu a Palatului Cotroceni, unde au scandat "Băsescu și PMP, o nouă Românie!", au cântat "I love Băse" și au afișat o serie de pancarte pe care se puteau citi mesaje precum "Băsescu respect!", "Noi suntem copiii statului de drept", "Mulțumim, Traian Băsescu", "Băsescu nu iese din decor, rămâne la cârmă pe un alt vapor".

Totodată, cei aflați în fața Palatului Cotroceni au strigat și împotriva premierului Ponta: "Jos Ponta" sau "Klaus-Klaus ne-a scăpat de Mikey Mouse".

Printre cei care au ținut să fie alături de Traian Băsescu în acest moment au fost și lideri ai PMP: Eugen Tomac, Nicolae Ivășchescu, Cristian Petrescu, Clement Negruț, Daniel Geantă. Aceștia au anunțat că după-amiază se vor întâlni într-un cadru informal cu fostul șef al statului la un restaurant din Parcul Herăstrău.

Opinie separată de susținătorii lui Băsescu au făcut alte câteva zeci de români, care au scandat la rândul lor lozinci împotriva acestuia: "Băsescu judecat pentru ce a furat!", "Băsescu la pușcărie" sau "Ghici ghicitoarea mea cine astăzi va pleca?".

Traian Băsescu a ieșit din palat cu soția sa, Maria, într-o mașină și nu s-a oprit să stea de vorbă cu simpatizanții.

După plecarea fostului șef al statului, manifestația s-a încheiat. Nu au fost înregistrate incidente, cei aflați în stradă fiind supravegheați de un impresionat dispozitiv de jandarmi.

 - See more at: http://www.obiectiv.info/klaus-iohannis-a-preluat-mandatul-de-ef-al-statului-traian-basescu-a-parasit-palatul-cotroceni_62839.html#sthash.CXzWVAGs.dpuf

-------------------------------------------------------------------------------------------

Klaus Iohannis și-a început mandatul prezidențial (sinteză în imagini)

Președintele Klaus Iohannis a preluat duminică mandatul prezidențial de la Traian Băsescu, în cadrul unor ceremonii care s-au desfășurat în Parlament și apoi la Palatul Cotroceni.

82fa697c-5a54-48e8-adf0-5cc174fcaabb


Foto: (c) Alex MICSIK / AGERPRES FOTO

Iohannis a depus jurământul de învestitură în funcția de șef al statului în Parlament, într-o ședință solemnă, în care parlamentarii au luat act de începerea exercitării mandatului de președinte iar patriarhul Daniel și-a dat binecuvântarea.

Foto: (c) Grigore POPESCU / AGERPRES FOTO

În discursul susținut în fața parlamentarilor, noul șef al statului a declarat că va fi președintele tuturor românilor și că este onorat de încrederea pe care alegătorii i-au acordat-o. Citește știrea

Cel de-al patrulea președinte al României după 1989 a spus că își dorește ca la finalul mandatului său România să fie spațiul unei alte stări de spirit, al unui alt climat social, unde să fie prezente stabilitatea, aprecierea valorii și calmul. Citește știrea

În plus, președintele Iohannis a arătat că dorește o schimbare profundă a țării, astfel încât România să iasă din zona senzaționalului și a spectacolului. Citește știrea

Președintele Iohannis a cerut încredere și răbdare, arătând că numai așa se poate realiza o construcție durabilă. Citește știrea

Iohannis a susținut necesitatea reconstrucției instituțiilor politice astfel încât să fie constituit "un edificiu statal durabil pentru 50, nu pentru cinci ani". Citește știrea























Foto: (c) Silviu MATEI / AGERPRES FOTO

De asemenea, el a arătat că lupta împotriva corupției trebuie continuată, pentru că nu există o altă cale pentru România decât aceea a unei țări eliberate de corupție. Citește știrea

Noul șef al statului a propus un "consens național" pentru a sprijini integrarea efectivă a Republicii Moldova în Uniunea Europeană (citește știrea) și un consens al partidelor parlamentare pentru menținerea pe termen lung a bugetului Apărării la cel puțin 2% din PIB, precizând că în primele șase luni ale mandatului va prezenta strategia națională de apărare (citește știrea).



Foto: (c) Silviu MATEI / AGERPRES FOTO

Iohannis a anunțat că va chema la consultări partidele politice pe teme fundamentale: obiectivele de țară, o modalitate de lucru și de dialog permanent și un calendar cu etape și acțiuni. Citește știrea

După depunerea jurământului în Parlament, Klaus Iohannis a mers la Palatul Cotroceni împreună cu soția sa, Carmen, unde a fost primit cu onoruri militare. Într-o zi care a debutat cu ploaie, chiar în momentul în care Iohannis a urcat pe podiumul amenajat pentru a primi onorul gărzii de onoare a apărut soarele.



Foto: (c) Simion MECHNO / AGERPRES FOTO

La intrarea în palat, cei doi au fost primiți de Traian Băsescu și soția sa, Maria.



Foto: (c) Alex MICSIK / AGERPRES FOTO

A urmat ceremonia predării colanului, la care au participat și viitorii consilieri ai lui Iohannis și echipa lui Băsescu.



Foto: (c) Alex MICSIK / AGERPRES FOTO

Traian Băsescu a plecat de la Cotroceni după onorul dat de garda de onoare la încheierea mandatului prezidențial. El a salutat, cu lacrimi în ochi, regimentul militar, a sărutat drapelul și a salutat presa, reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, cât și pe cei care îl așteptau afară.



Foto: (c) Radu TUȚĂ / AGERPRES FOTO

Câteva sute de susținători și de opozanți l-au așteptat la ieșirea din Palatul Cotroceni.

Președintele Klaus Iohannis organizează începând cu ora 15,00 o recepție la Palatul Cotroceni, cu o listă de invitați care nu este publică.

AGERPRES/(AS-autor: Florentina Peia, editor: Florin Marin)
http://www.agerpres.ro/politica/2014/12/21/alerta-klaus-iohannis-si-a-inceput-mandatul-prezidential-sinteza-in-imagini--15-38-51
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

6 comentarii:

  1. Şi plecă kioru săracu, taman pîn la mama dracu! Ducă-se învîrtindu-se panarama!

    RăspundețiȘtergere
  2. @cristina _2008
    mai hermafroditule,iti place sa porti budigai de muiere sau ti s-a atrofiat putza?

    RăspundețiȘtergere
  3. Vestimentația primei doamne la învestirea lui Klaus Iohannis, criticată de stiliști:
    Ținuta este nepotrivită. Rochia trebuiă să fie mai lungă.
    ------------------------------
    Apariția primei doamne la jurământul de învestire a președintelui Klaus Iohannis a stârnit o avalanșă de comentarii pro și contra. Mulți susțin că alegerea vestimentară făcută de Carmen Iohannis nu a fost deloc potrivită, în timp ce alții sunt de părere că s-a îmbrăcat foarte bine, pe stilul ei și că nu trebuie să rămânem închistați în sobrietatea cu care ne-a obișnuit Maria Băsescu.

    Stilista Adina Buzatu consideră vestimentația purtaată de Carmen Iohannis nepotrivită. Aceasta consideră că la o asemenea ceremonie se impune un dress code.

    “La doamnă, ținuta este nepotrivită pentru această ocazie, atât din punct de vedere cromatic, cât și din punct de vede al croiului. Rochia trebuia să fie cel puțin două palme mai lungă și cu mâneci trei sferturi, sau chiar lungi și obligatoriu de culoare închisă, datorită solemnității. La ceremoniile de acest fel se impune un dress code clar, fără nicio portiță de ieșire. Adică nu merg inovațiile. În plus, rochia pe care a purtat-o doamna Carmen Iohannis are o alură văratică”, a explicat Adina Buzatu.

    Stilistul vestimentar se aștepta la o astfel de gafă vestimentară: “Astfel de derapaje sunt normale la început. Cu siguranță, Carmen Iohannis urmează să apeleze la sfaturile specialiștilor care o vor iniția în regulile evenimentelor cu protocol înalt”, a declarat Adina Buzatu pentru WOWbiz.ro.

    Totodată, stilistul a analizat si vestimentația primului om din stat. “Așa cum ne-a obișnuit,domnul Iohannis a abordat o ținută clasică. De data aceasta, însa, croiul costumului l-a avantajat, mânecile sacoului nu au mai fost prea lungi. Deci evoluția sa vestimentară se vede și o apreciez”, a spus specialista.

    La adresa fostului cuplu de la Cotroceni – Maria și Traian Băsescu, stilista a avut numai cuvinte de laudă. “La cuplul prezidențial se vede experiența de 10 ani. Maria Băsescu a fost o prezență discretă ca de obicei și bine pusă la punct. Ținuta sa a avut lungimea și croiul potrivit. La domnul Băsescu evoluția în cei 10 ani este enormă. Amintiți-vă cum arăta dânsul în trecut și priviți-l cât de impecabil s-a prezentat în ultimul timp”, a conchis Adina Buzatu.

    http://www.b1.ro/stiri/eveniment/vestimenta-ia-primei-doamne-la-investirea-lui-klaus-iohannis-criticata-de-stili-ti-inuta-este-nepotrivita-rochia-trebuia-sa-fie-mai-lunga-foto-98965.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Bhăăă, iar dormiţ? Cine-i planton p-aciulea?

    RăspundețiȘtergere
  5. Neaţa bună la ZOO+9!
    Ete muei ce zice Cezărel porcarul/sămădăul ici-şa:

    "CEZAR22 decembrie 2014, 15:43
    Cu mos P...pppartag incerci degeaba....doar el o stie cu creionul chimic in gura !
    Nu-ti fa probleme , pe alt site injura la fel...pilotul de supersonice sau pe cel de elicoptere ...nu mai vorbesc de ...un brav comandant de arme intrunite ..adica EU !!...hi..hi ....mosul cu creionul chimic in gura si cu abacul ..calculeaza de vreo 5 ani ...."
    +++++++++++++++++++++++++++++++++


    Auzi la guguman: "...nu mai vorbesc de ...un brav comandant de arme intrunite ..adica EU." Muei, Cezărel, da, ştim c-ai fost comandant de arme întrunite, dar la GAZ, printre purcei, capre şi berbeci aşa ca tine. Dîndu-te afară ăia de la Divizie, au pierdut un "mare comandant" de turme.
    PS. În altă ordine de idei, nu te mai lua de prietenul nostru, Moş Klicu, c-o furi. Te degradăm de la serjent la căprar, după cum şi meriţi de altfel.

    RăspundețiȘtergere
  6. cristina_2008 spunea...
    Cezarica@ma da prost te-a mai facut mata.Se putea sa nu dai tu cu mucii in fasole?Se vede ca ai incurcat ceaiul cu votca.Iar esti cu capra,prostovane?
    Huhurez@te-am intrebat privind marirea de 5% incepand cu luna ianuarie a.c. si nu de alte minuni.Vad ca o intorci ca la Ploiesti.Lasa-te de politica,domnule, ca nu te prinde.Sa auzim de bine.
    --------------------------------------
    Buei, adevarul ca babuinul asta de Cezarica/Petrica/Petrisor-ce-o suje usior cam le drojdeshte. Si numai din aia din pufoaica + gainatz. Brrrrrrr!!!!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri