Google Translate

sâmbătă, 7 februarie 2015

Pentru plăţi la zi, Udrea cerea “sponsorizări”, iar acestea se făceau şpăgi! Cele mai sărace comunităţi locale au finanţat șpăgile pentru oamenii din ministerul Elenei Udrea sau pentru favoriţii ei!


Mărturii DNA: Pentru plăţi la zi, Udrea cerea “sponsorizări”, iar acestea se făceau şpăgi!
În august 2014, Gazeta scria că oamenii din ministerul Elenei Udrea o indică drept piesa centrală a operațiunii Gala Bute. Astăzi, procurorii vin cu două declarații surprinzătoare, una chiar de la mîna dreaptă a lui Udrea. Cei doi au fost martori cînd ministrul s-a întîlnit cu omul de afaceri Adrian Gărdean și “i-a sugerat” că “în schimbul plăţilor MDRT, trebuie să facă anumite sponsorizări”. Afaceristul, el însuși recunoscînd în scris momentul, a cotizat apoi la Gala Bute printr-un contract fictiv!
de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Ceva scurt și sadic despre Gala Bute. Cele mai sărace comunităţi locale au finanţat șpăgile pentru oamenii din ministerul Elenei Udrea sau pentru favoriţii ei!

Cînd mineritul a început să agonizeze în Valea Jiului, una dintre soluţiile statului român pentru foștii oameni din galerii a fost turismul.

În Parîng, dar și în alte zone defavorizate din ţară, precum Cavnic, turismul egal schi și-au spus șefii de la București.

Așa a apărut programul “Schi în România”.

De pildă, la Lupeni și la Cavnic s-au primit bani de la ministerul Elenei Udrea pentru domeniile Straja și Gutîiul Doamnei. Dar banii au mers unde trebuia.
Am ajuns sus pe pîrtia neagră, pe care unii și-au frînt gîtul.

“Schi în România” – fața nevăzută

Procurorii susţin în documentele pe care le-au înaintat judecătorilor că primăriile au dat banii către o firmă favorizată de minister: Termogaz Company, controlată de Adrian Gărdean.
În aprilie 2014, Gazeta relata că Termogaz i-a stins creditul lui Obreja. Mai exact, 3.000.000 de lei s-au dus la Gala Bute.

Iar Gala Bute asta nu a fost singura deturnare a banilor din “Schi în România”.

10% mergeau la băieți

Procente stabilite din plăţile către Termogaz se întorceau în buzunarele unora dintre angajaţii ministerului sau mergeau acolo unde hotărau ei. 10% era cota clară.
Procurorii au inserat în referatul de arestare stenograma unor convorbiri telefonice.
Cînd Adrian Gărdean avea o problemă că primăriile întîrziau plăţile, el apela la două persoane din MDRT: Ștefan Lungu, consilierul personal al Elenei Udrea, și Gheorghe Nastasia, secretarul general al ministerului. Firul scurt funcţiona instantaneu.

CUM SE REZOLVAU PLĂȚILE DE LA ETAJUL 91 DIN SHANGHAI
 Iată cum sună una dintre convorbiri:
ADRIAN GARDEAN: Alo?
ŞTEFAN LUNGU: Ce faci?
 ADRIAN GARDEAN: Uite, pe la birou. Tu? Eşti în China, presupun! După cum răspunde robotul.
ŞTEFAN LUNGU: Da. La Etajul 91, la cea mai înaltă clădire din Shanghai.
…………………………
ŞTEFAN LUNGU: Da… Ce faci?
 ADRIAN GARDEAN: Uite, tot stau şi mă uit aşa, lung, dar nu se mai întâmplă nimic!
ŞTEFAN LUNGU: Mâine dimineaţă o să vină şi George şi vorbesc cu el de dimineaţă, să văd ce-a făcut.
ADRIAN GARDEAN: Aha. A!… Vine acolo, la tine?
ŞTEFAN LUNGU: Da, da, da. Pentru că acum se urcă în avion.
 ADRIAN GARDEAN: Aha.
ŞTEFAN LUNGU: Vorbesc dimineaţă şi-ţi dau un telefon, că nu ştiu să-ţi spun şi n-am vorbit la telefon.
ADRIAN GARDEAN: Dacă afli, dă-mi şi mie un mesaj.
ŞTEFAN LUNGU: Sigur. Nici nu se pune problema. Eu, oricum, aveam asta în plan, să vorbesc cu el. Şi, imediat după ce vorbesc, dau un telefon.

S-a rezolvat pe loc!
Așadar, cățărat la etajul 91 al “cea mai înaltă clădire din Shanghai”, metropola-perlă liberală a Chinei, Lungu îi zice lui Gărdean că va vorbi cu Nastasia.
Discuția are loc pe 27.07.2010 și, în aceeași zi, ministerul face plata!
”MDRT a dispus efectuarea plăţii de 4.999.024 RON către UAT Cavnic pentru plata facturilor emise de Termogaz Company, ordinul de plată fiind semnat de secretarul general al ministerului Nastasia Gheorghe”

Ce scrie în referatul DNA
Povestea mai departe. ”Din această sumă, un procent de aproximativ 10 %, respectiv 499.739,9 RON, a fost transferat de Termogaz Company către Lungu Ştefan. Transferul a fost mascat prin interpunerea formală a societăţii controlate de Lungu Ştefan în achiziţia unui post de transformare de către Termogaz Company, prin intermediul inculpaţilor Gardean Miron Dorel şi Lupulescu Miron”, susțin procurorii.

Lungu către Gărdean: ”Săru mâna mult!”
Pe același mecanism au curs lucrurile în Gala Bute.

Nastasia se duce la Gărdean și-i spune că îi plătește banii din minister, pentru lucrările de la Lupeni, cu condiția ca firma lui Gărdean să dea 10% ”sponsorizare” firmei lui Obreja.
În acest caz, Nastasia nu și-a băgat banii în buzunar, că trebuia să-l ajute pe Obreja. Procurorii încadrează asta la ”luare de mită”, pentru că e ca și cum înaltul funcționar a luat șpaga și i-a dat-o mai departe lui Obreja.

Raportul de forțe dintre angajații ministerului și șpăguitorul lor Gărdean este încremenitor. Ei stau în genunchi. Iată cum încheie Lungu două convorbiri:
1.
 ADRIAN GARDEAN: Bine.. Bine, Ştefan!
ŞTEFAN LUNGU: Săru’mâna mult!
2.
 ADRIAN GARDEAN: Bine, bine.
ŞTEFAN LUNGU: Bine. Pup, drag. Pa-pa-pa.

”Ai discutat și cu Doamna?”
Numele Elenei Udrea apare și el în înregistrări, invocat de subordonați.

” La data de 22-12-2010, la ora 21:05:45, între ADRIAN GARDEAN şi  ŞTEFAN  LUNGU are loc o conversaţie, prilej cu care Ştefan Lungu susţine că a discutat cu ministrul Udrea Elena cu privire la finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz:
ADRIAN GARDEAN: (n.n.: râde) E ceva urgent, care vroiai să discuţi cu mine, sau?…
ŞTEFAN LUNGU: Nu, nu, nu… Nu e nimic urgent, doar că e de bine ce-am vorbit noi, chestia aia!…
ADRIAN GARDEAN: Aia, cu finanţarea?
ŞTEFAN LUNGU: Da, da!
ADRIAN GARDEAN: Ai… discutat-o şi cu “Doamna”?
ŞTEFAN LUNGU: Da, da, da!
 ADRIAN GARDEAN: Aha! Şi… a dat semnalul?
ŞTEFAN LUNGU: Da. A zis că vorbim după sărbători, că i se pare interesantă propunerea!
ADRIAN GARDEAN: Ok!”

Gărdean și Nastasia o înfundă pe Udrea

Există în referat două declarații care o acuză pe Elena Udrea. Vin de la Gărdean și de la Nastasia, ambii înghesuiți de procurorii ce le-au pus sub ochi probele împotriva lor. Ambii au interesul să obțină o pedeapsă cît mai mica.
”Aşa cum rezultă din declaraţiile inculpaţilor Gardean Adrian şi Nastasia Gheorghe, la începutul anului 2011 ministrul Udrea Elena a avut o întâlnire cu Gardean Adrian, reprezentant de fapt al societăţii Termogaz.
Cu acest prilej, Udrea Elena i-a sugerat lui Gardean Adrian că, în schimbul plăţilor la zi efectuate în cadrul contractelor pe care le derula această societate în cadrul programelor finanţate de MDRT, trebuie să facă anumite sponsorizări. La aceste discuţii a participat şi Nastasia Gheorghe care a fost indicat de Elena Udrea ca fiind persoana cu care Gardean Adrian urma să ţină legătura pentru stabilirea detaliilor legate de sponsorizare”.
Practic, e o condiționare,susțin declarațiile. ”În schimbul plăților la zi” se dau ”sponosorizări”. Sponsorizarea din Gala Bute e socotită șpagă de către magistrații DNA.

Așa a achitat Obreja creditul

Cum s-a pus în aplicare înțelegerea dintre Udrea și Gărdean?
În cazul Galei Bute, ”soluţia convenită a fost încheierea unui contract fictiv de publicitate între Termogaz Company şi Europlus Computers, prin care societatea lui Rudel Obreja încasa suma de 3.000.000 lei”.

 La mîna Parlamentului

Înalta Curte i-a eliberat ieri pe Gărdean, Lungu și ceilalți din arest, declinîndu-și competența pentru Tribunalul București pentru că, deocamdată, Elena Udrea și Ion Ariton nu pot fi urmăriți penal.
Parlamentul va dezbate probabil joi cererea DNA de urmărire a celor doi foști miniștri.
Între timp, primăria Lupeni e în insolvență, iar de Revelion pe pîrtia de la Straja, care a costat zeci de milioane de euro, s-a schiat doar pe vechiul teleschi, pentru că telescaunul stătea, falit și deja îmbătrînit. Banii ajunseseră unde trebuia.
Sursa: http://www.tolo.ro/2015/02/04/dna-udrea-cerea-sponsorizari-ca-sa-dea-fonduri/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------

19 comentarii:

  1. Ma da scumpa pizda a mai avut si asta,pacat ca o sa cocleasca in temnitza ,mai era folosibila cativa ani.

    RăspundețiȘtergere
  2. Uai, da ce-o gicolit si nimenea la oo nu m-o' nbuzit !
    Fusei si eo, ca gospodarii bloculu, la dat zapada, cica ! Ca Vanghele n-are timp, el face partide cu Prostanacu' !
    Kestea e ca, dupe 5-6 lopeti de zapada, de asta plina de apa, numa buna de facut Michi Mausi cu nas ca al lui Pinochio, am inceput sa ma gazeific in izmene si sa ma incalzesc, instant, prin condensare, de m-am oparit tot la oo !
    Ioi ! Cre ca la Birtolomeu Crasma-Gara e dezastru !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: uitati-va si voi cum se uita handralaii aia din poza, dupa curvistina !
      Pe pariu ca stiu la ce se gandesc handralaii ?
      Ala de a incremenit cu degetul in nas: moaaaama ce cur are ! Ce i-as trage un futat, la umeri craci, pe capota dela beemveu !
      Ala de se tine de pula, cu ambele labe din fata: moaaamaaaa, ce buna e gipsanca !

      Ștergere
  3. Poate ii dai "la limba craci" si te "ondulezi"din cocoasa.Este o lista la poarta de la Targsor pentru vizite,inscri-te daca vrei sa prinzi o vizita la Leantza.

    RăspundețiȘtergere
  4. Era sa uit ,cand ti-ai schimbat sindrila de pe bemveu?Si ma faci pe mine neam cu aia din Punjab iar tu in bemveu,locuitor prin zona lu'Vanghelie,pe Drumul Sarii?

    RăspundețiȘtergere
  5. Doamne feri, se facu d-aproape 975 de mii, la contor ? Ca, parke, nu optserv prea bine, fara okelari !

    RăspundețiȘtergere
  6. Oricum astea merg ,fara probleme pana la un milion,n-avem noi sosele pentru a rula cu ele,oricum eu o sa-i montez elice ca vad ca toate neamurile au aripi numai eu sunt la sol.

    RăspundețiȘtergere
  7. VÎNTU aruncă BOMBA: Elena Udrea a fost AMANTA lui Traian Băsescu!
    -------------------
    Sorin Ovidiu Vîntu publică pe blog nişte dezvăluiri despre Elena Udrea şi Traian Băsescu care pe mulţi îi vor uimi. Omul de afaceri susţine că cei doi au fost amanţi ani de zile, iar acum relaţiile dintre ei s-au stricat.

    "Am cunoscut-o prin anul 2003, o tanara apetisanta, inteligenta, avida de putere si dispusa la orice compromis pentru a o avea.Incepand cu anul 2005, isi vede visul cu ochii: devine amanta lui Basescu, iar acesta si-o asuma. Latura pudibonda a poporului nostru face ca despre acest „secret a lui Polichinelle” sa nu se faca vorbire public decat spre finalul mandatului de presedinte al lui Basescu.Timp de aproape 10 ani, din aceasta pozitie, Udrea face si desface aproape toate itele politicii si ale business-ului autohton. In incercarea de a salva aparentele, ea isi procura un „sot de acoperire” in persoana lui Dorin Cocos. In acest mod, putea sa mearga la toate evenimentele publice sau private ale lui Basescu fara sa dea de banuit ca ar fi si un alt tip de relatie decat cel oficial intre ea si presedinte. Lui Cocos ii convenea de minune aceasta situatie; un taranus analfabet si viclean se vede ajuns „combinatorul sef” al regimului Basescu. Numeste procurori, judecatori, dijmuieste orice afacere mai importanta, cumpara ziaristi si finanteaza televiziuni intregi. Evident ca importanta pe care Cocos incepuse sa o aiba ii irita pe cei doi amploaiati ai lui Ghita, adica pe Maior si Coldea. Notele informative cu faptele lui Cocos curg pe masa lui Traian Basescu. Tensiunile dintre cele doua grupuri mafiote ajung la paroxism. Famiglia Udrea-Cocos pierde in fata famigliei Maior-Coldea. Udrea divorteaza, sacrificandu-l astfel pe Cocos. Nu si-a imaginat niciodata ca, la randul ei, va fi sacrificata de sursa puterii si a parvenirii ei – Traian Basescu. -

    See more at: http://www.obiectiv.info/vintu-arunca-bomba-elena-udrea-a-fost-amanta-lui-traian-basescu_65665.html#sthash.JQXUGApc.dpuf

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce "Famiglia Udrea-Cocos" visezi bre, parnaie ! Tu ii compari pe tiganii astia borati cu alde Gambino, Genovese ori Luchi Luciano ? Ori pe analfabeticul ala de Codlea, cu Don Curdeleu Muci Mereu in Gara-Birt Birtolomeu ?
      Buei parnaistule, ceocu mic !

      Ștergere
    2. Ramasa singura, injurata de toti, hulita de cei care au trait de pe urma ei, vanata de cel mai mare dusman al ei, simtind latul strangandu-se in jurul gatului, Udrea incalca „omerta” si incepe sa vorbeasca. Devoalarile ei despre conducerea S.R.I.-ului sunt torpilate de toate gurile de foc ale lu Coldea si Maior. Cohorte de lideri de opinie si jurnalisti ies urland ca din gura de sarpe ca domnul general Coldea nu este samsarul lui Ghita, ca cei doi sefi ai S.R.I.-ului nu s-au implicat in politica, fiecare in alta tabara.

      Aceasta uriasa operatiune de spalare ne arata de ce aveau nevoie cei doi de ofiterii acoperiti din presa – nu pentru apararea sigurantei nationale, ci pentru a-i desfigura pe adversarii lor sau ai stapanilor lor in lupta pentru acapararea puterii totale in stat. O putere nelegitima, asa cum v-am aratat intr-o postare anterioara. Demiterea lui Coldea de catre Iohannis pare inevitabila. Este greu sa ai incredere in cineva care tocmai si-a tradat vechii stapani.

      Abia dupa aceasta demitere putem vorbi de anchetarea lui Coldea pentru toate marsaviile pe care le-a facut, marsavii facute in numele apararii securitatii nationale, asa cum incearca sa va convinga prin toate „canalele” pe care le are gratis la dispozitie.

      Este Udrea o tipa corupta?

      Dupa toate informatiile aparute pana acum – DA.

      http://www.obiectiv.info/vintu-arunca-bomba-elena-udrea-a-fost-amanta-lui-traian-basescu_65665.html

      Ștergere
  8. Cel mai bine păzit SECRET din trecutul ELENEI UDREA a ieşit la iveală.
    ------------------------
    [...] La şcoală, Udrea mergea tîrîş-grăpiş, fiind aproape repetentă. După ce s-a mutat cu familia de la Pleşcoi la Buzău, la vîrsta de 6 ani, Elena Udrea şi-a petrecut verile în satul Pietrosul (comuna Costesti), situat pe Valea Buzăului, la bunicul din partea tatălui (Gheorghe Udrea, zis Cantoneru), unde acesta avea o moştenire de familie. Aici l-a cunoscut pe CĂTĂLIN PREDOIU, care, şi el venea, în timpul verii, la bunici, în acelaşi sat. Mai mare cu aproape 6 ani decît ea, CĂTĂLIN PREDOIU i-a devenit bun prieten. Legătura lor a fost una trainică, ulterior, prietenia dintre cei doi stând la baza ascensiunii politice a lui Predoiu.

    Prietenia din copilărie şi adolescenţă dintre ELENA UDREA şi CĂTĂLIN PREDOIU este necunoscută publicului larg, care nu a priceput, nici pînă astăzi, cum acest Neica-Nimeni a câştigat încrederea lui Traian Băsescu şi a rămas ministru în mai multe variante de guvern, cu sau fără partid la spate. Predoiu a introdus-o în cercurile bune ale tinerilor din Buzău şi a sfătuit-o să dea admitere la liceul pe care îl absolvise el.

    Unul dintre prietenii lui CĂTĂLIN PREDOIU, poreclit Papuc, a fost cel care a prezentat-o pe Gabriela, aşa cum o ştiau colegii de clasă şi anturajul pe ELENA UDREA, celebrei matroane locale "Tanti Petruţa". "Tanti Petruţa" a fost cea care a propulsat-o mai departe, în cercurile prostituţiei din Bucureşti, aceasta fiind în legătură cu unul dintre faimoşii "peşti" ai Capitalei anilor '90, Ion Răget, poreclit Prinţişoru'. Prietena şi partenera Nimfei din Pleşcoi, Beatrice Comăniceanu, l-a cunoscut, şi ea, foarte bine pe Răget.

    În paralel, ELENA UDREA şi prietena ei, Beatrice Comăniceanu, mergeau "la produs " şi în zona căminelor studenţeşti de la Grozăveşti. Acolo e un restaurant-bordel, al arabului Nassar (cumnat cu parlamentara PSD Rodica Nassar), unde se culcau, pe bani, mai ales cu studenţi medicinişti (tot arabi). Generalul Cornel Baltă ştie totul despre ELENA UDREA. Prinţişoru' a fost cel care i-a făcut ELENEI UDREA cunoştinţă cu tiganul DORIN COCOŞ, un obscur bişniţar, care aducea marfă din Turcia şi o vindea în bazar.

    - See more at: http://www.obiectiv.info/cel-mai-bine-pazit-secret-din-trecutul-elenei-udrea-a-iesit-la-iveala_65605.html#sthash.i1lMz3em.dpuf

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De haia a ramas sasait Cacalin Pisdoiu, de la cate linbi i-a tras intre labiile mari, subt punctul Ge, curvistinei !
      Las ca stim noi cum se alergau ei prin cucuruz, cand se intalneau la bunici !
      Astia au guvernat Romania ! Astia au taiat salariile, indemnizatiile si penziile ! Astia au desfiintat spitalele si au destructurat armata !

      Ștergere
    2. PMT, ai dreptate!
      Iata, "astia" au condus si conduc Romania, poporul roman!
      "Astia", niste NENOROCITI de hoti, bisnitari si curve de bordel ordinar!
      Este PACAT, dar ne meritam SOARTA!

      Ștergere
    3. Taci,prostul pulii !

      Ștergere
  9. Alina Gorghiu anticipează "sentinţa" Elenei Udrea din Parlament privind imunitatea de deputat.
    ----------------
    Copreședintele PNL Alina Gorghiu consideră că orice fel de opoziție pe care un parlamentar sau un partid politic parlamentar o va avea "pe un anume caz sau altul" înseamnă "o mie de pași înapoi în toată reforma și în tot ceea ce înseamnă lupta anticorupție".

    Întrebată sâmbătă, la o întâlnire pe tema reformării agriculturii, despre cum crede că va fi votul în plenul Camerei Deputaților în cazul Elenei Udrea, Alina Gorghiu a spus că nu crede să se mai ia în discuție, "pentru că decizia politică este luată".

    "Este aceeași pentru toată lumea. Nu este un lucru care să țină de persoană, este un principiu pe care PNL trebuie să-l respecte cu atât mai mult când este vorba de colegi. Știu că e dureros, că oamenii au relații personale, dar cred că orice fel de opoziție pe care un parlamentar sau vreun partid politic parlamentar o va avea, pe un anume caz sau altul, înseamnă o mie de pași înapoi, în toată reforma și în tot ceea ce înseamnă luptă anticorupție", a afirmat Alina Gorghiu.

    - See more at: http://www.obiectiv.info/alina-gorghiu-anticipeaza-sentinta-elenei-udrea-din-parlament-privind-imunitatea_65903.html#sthash.9GaiAhEF.dpuf

    RăspundețiȘtergere
  10. BUBULEAC Sfiosu(scarpina-mi-ati ceafa)7 februarie 2015 la 20:13

    PNL, PNL, care puta mea mai e?!

    RăspundețiȘtergere
  11. Elena Udrea: Oreste Teodorescu mi-a cerut bani pentru un document despre Dan Voiculescu.
    -------------------
    Deputata Elena Udrea a declarat, la B1 TV, că jurnalistul Oreste Teodorescu i-a cerut 10.000 presupune că euro, nu lei, pentru un document despre Dan Voiculescu.

    "Scrie așa: Profesorul 2, anexe justificative, 10.000. Domnul Oreste mi-a adus un dosar despre niște fapte din trustul Intact. Profesorul este Dan Voiculescu. Mi-a adus documente despre ce se întâmpla în trustul intact, despre niște jurnaliști cu bani ce ieșeau de acolo și așa mai departe. Și asta a fost prima parte", a declarat Elena Udrea, la B1 TV, arătând documentul ce se presupune că ar fi de la Oreste Teodorescu.

    Deputata a adăugat, prezentând documentul cu bilețelul galben, că "după ce mi-a dat documentul a venit cu această solicitare către mine- mi-a adus documente legate de o doamnă senator apropiată de trustul Intact, despre firma Crescent. Schema financiară despre cum Voiculescu a luat terenurile ICA. Oreste mi-a adus aceste documente cu solicitarea financiară. Eu presupun că erau 10.000 euro. Pentru că nu i-am dat lucuruile acestea a început să mă înjure peste tot la televizor. Și mai am patru martori la birou care știu cum au decurs discuțiile telefonice cu Oreste care insista să îi dau un răspuns".

    După intervenția lui Oreste Teodorescu la România TV, enunțată de Sabin Orcan, care a subliniat că Oreste Teodorescu a declarat că documentele nu sunt de la el, scrisul nu este al lui, iar documentele erau informatii publice, nu secrete, Elena Udrea a declarat că "Sunt patru secretare în biroul meu care știu că a venit domnul Oreste. Dar miza e prea mică. Sunt 100% sigură că am martori".

    Elena Udrea a precizat că documentele au ajuns la Traian Băsescu care le-a înaintat DNA.

    - See more at: http://www.dcnews.ro/elena-udrea-oreste-teodorescu-mi-a-cerut-bani-pentru-un-document-despre-dan-voiculescu_466920.html#sthash.bggRI2OU.dpuf

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri