Google Translate

joi, 18 iunie 2015

Victor Ponta... nu se simte prea bine! Victor Ponta, schimbari importante in declaratia de avere, completata in ultimele zile. Important UPGRADE


Prim-ministrul Victor Ponta si-a modificat cu mult declaratia de avere depusa in luna iunie, la cateva zile dupa ce a fost audiat la DNA si inainte de a pleca in Turcia, pentru a se opera la genunchi.

Potrivit paginii sale de pe site-ul Camerei Deputatilor, Victor Ponta a completat declaratia vineri, pe 12 iunie, in aceeasi zi in care a avut loc votul pe motiunea de cenzura depusa de PNL si in care premierul a plecat in capitala azera Baku, pentru a participa la deschiderea Jocurilor Europene.

Declaratia a fost inregistrata ulterior la Camera Deputatilor pe 15 iunie, luni, cand prim-ministrul a plecat pentru a se opera la o clinica din Turcia.

In primul rand, se observa ca acesta si-a schimbat domiciliul, din satul Baia de Fier, judetul Gorj, in Bucuresti.

Alegeri prezidentiale 2014: Ce avere are Victor Ponta

La capitolul terenuri, a disparut cel intravilan de 1.371 de metri patrati, din Baia de Fier, din ultima declaratie de avere, din 12 martie 2014, care fusese cumparat de Ponta in 2006. Au aparut in schimb doua noi terenuri, ambele detinute de sotia sa, Daciana Sarbu - unul intravilan, in Prahova, de 5.822 de metri patrati, cumparat in anul 2001, si unul forestier, in Dambovita, de 5.003 metri patrati, cumparat in anul 2002.

Orban l-a reclamat pe Ponta la ANI: il acuza ca isi ascunde averea

In ce priveste cladirile, a ramas apartamentul din Bucuresti, de 95 de metri patrati, cumparat in 2012, pe care il detine in coproprietate cu sotia sa. Au disparut insa cele doua apartamente din Capitala, cumparate in 2013, prin "dobandire prin lichidarea patrimoniului cabinet de avocat 'Ponta Victor Viorel'", in suprafata de 65 de metri patrati fiecare si care erau obtinute in anul 2013, premierul fiind singurul titular. Cele doua au fost vandute cu cate 75.000 de euro, pe 29 mai 2015, cu o saptamana inainte de a fi audiat la DNA.

De asemenea, si casa de locuit din satul Baia de Fier a disparut din declaratia de avere, locuinta de 63 de metri patrati fiind cumparata de Ponta in anul 2006, premierul precizand ulterior ca si-a donat o casa de vacanta, pe 19 decembrie 2014, valoarea de impozitare a acesteia fiind de 56.624 de lei.

Pe langa cele trei cladiri instrainate, mai figureaza si schimbul unui apartament, pe 6 aprilie 2015, care insa nu figura pe declaratia precedenta, a carui valoare de evaluare este de 143.000 de euro. In schimb, apare un nou apartament, in Bucuresti, dobandit in anul 2015 prin schimb, cu o suprafata de 176 de metri patrati, care este detinut in coproprietate cu Daciana Sarbu.

Au aparut si doua case de vacanta in comuna prahoveana Cornu - una de 196 de metri patrati, cumparata in 2001 de Daciana Sarbu, singurul titular, si a doua aflata in constructie, din 2010, de 202 metri patrati, pe care cei doi soti o detin in coproprietate.

Ludovic Orban sustine ca Ponta si Daciana isi ascund averea: Impreuna au 7 case

La capitolul masini, presedintele PSD are acelasi Fiat fabricat in 2010, prin lichidarea patrimoniului cabinet de avocat "Ponta Victor Viorel". A disparut in schimb Citroen-ul fabricat in 2012, care era luat in leasing si la care premierul a renuntat, pe 25 mai 2015, valoarea masinii fiind de 5.000 de euro.

Victor Ponta sustine ca detine mai multe conturi si depozite decat in precedenta declaratie si mai multi bani. Interesant este ca doar unul dintre cele patru noi conturi curente si depozite este deschis in anul 2014, celelalte trei fiind inainte de acest an, fara a fi declarate anterior, si sunt pe numele Dacianei Sarbu. In total, Ponta are declarati aproape 80.000 de lei si peste 150.000 de euro, fata de 52.800 de euro si 17.000 de lei declarati in 2014.

Ponta si-a mai trecut in declaratia de avere si imprumuturi acordate in nume personal de Daciana Sarbu catre "D&C Sweets SRL", in valoare totala de aproape 150.000 de lei, in anii 2014 si 2015, precum si o donatie a sotiei sale, fara a se preciza unde, in valoare de 50.000 de euro.

Premierul a mai trecut un leasing la BCR, scadent in acest an, in valoare de 34.500 de euro, al carei titular este Daciana Sarbu.

Nu in ultimul rand, Victor Ponta a declarat ca a castigat, in 2014, ca premier, 74.208 lei, iar sotia sa, ca europarlamentar, 74.408,64 euro - aceleasi sume ca si in 2013.

Sursa: http://www.ziare.com/victor-ponta/premier/victor-ponta-schimbari-importante-in-declaratia-de-avere-completata-in-ultimele-zile-1369027?
-------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Important UPGRADE:
=======================


Foto: Facebook/Victor Ponta
 
Victor Ponta a anuntat ca medicii de la spitalul din Istanbul au decis duminica sa il externeze, insa premierul va mai ramane o perioada in Turcia, pentru a fi tinut sub observatie dupa operatia la genunchi.
"Azi medicii au decis ca pot fi externat / urmeaza ca in urmatoarele 7 zile sa parcurg zilnic procedurile pentru control, schimbare pansamente si supraveghere.

Ulterior acestor proceduri va trebui ca doua saptamani sa fac fizioterapie si tratamente de recuperare inainte de a avea permisiunea medicilor de a merge fara sprijinul unor mijloce medicale permanente / in maxim 28 zile imi pot relua activitatea normala, urmand sa continui recuperarea timp de 6 luni", a scris pe Facebook Victor Ponta.

Medic: Ponta nu are voie sa mearga la Guvern trei saptamani - detalii din culisele operatiei (Video)

Totodata, premierul a notat ca luni ii va trimite o adresa presedintelui Klaus Iohannis, in care ii va cere sa-l desemneze pe Gabriel Oprea sa exercite toate atributiile functiei de prim-ministru.

"Maine dimineata voi trimite Presedintelui Romaniei solicitarea ca, in baza art. 107 din Constitututie, sa-l desemneze pe Vicepremierul Gabriel Oprea sa exercite toate atributele functiei de Prim Ministru (inclusiv conducerea sedintelor de Guvern) in aceasta perioada (atasez adresa).

Multumesc inca o data medicilor de aici si doctorului Ionut Codorean pentru atentia si profesionalismul lor", a conchis Ponta.

Premierul chiar a postat pe Facebook, alaturi de mesaj, adresa care va ajunge luni la Palatul Cotroceni.


Foto: Facebook/Victor Ponta

Guvernul asigura ca activitatea institutiei nu va fi afectata

In acelasi timp, reprezentantii Guvernului au remis Ziare.com un comunicat de presa in care anunta faptul ca Ponta "va transmite o adresa catre presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, privind desemnarea viceprim-ministrului Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar pentru o perioada de cel mult 45 de zile".

"Activitatea Guvernului Romaniei nu va fi insa afectata in acest timp. Prim-ministrul Victor Ponta va delega toate atributiile de coordonare a Guvernului catre viceprim-ministrul Gabriel Oprea si ii asigura pe toti cetatenii Romaniei ca va reveni la birou in cel mai scurt timp posibil", se mai mentioneaza in documentul citat.

Comentariile prim-ministrului vin dupa ce presa a relatat ca acesta va fi externat duminica, urmand sa decida daca va reveni sau nu in tara, fiind in acelasi timp criticat ca a lasat treburi nerezolvate in tara.

Ponta se externeaza duminica din spitalul din Istanbul - surse. Revine in tara sau mai sta in Turcia?

Romania fara premier: Cand ar putea fi externat Victor Ponta si ce treburi a lasat nerezolvate

In primul rand, Romania este in momentul de fata o tara fara prim-ministru, intrucat mandatul de sef al Guvernului preluat de vicepremierul Gabriel Oprea a expirat vineri, la ora 24:00, si nu a mai fost prelungit.

Oprea i-a preluat atributiile lui Ponta, dar nu e suficient - sedinta de Guvern, anulata

De asemenea, Victor Ponta ar fi trebuit sa fie prezent luni, in Parlament, unde presedintele Klaus Iohannis va prezenta Strategia Nationala de Aparare a Tarii pentru perioada 2015 - 2019, care a fost adoptata la o sedinta CSAT la care a participat si prim-ministrul.

Tariceanu nu-i de acord cu strategia de aparare a lui Iohannis - i-ar lua din putere lui Ponta

Alte probleme nerezolvate la Guvern se leaga de faptul ca nu a fost desemnat un nou ministru al Transporturilor in locul lui Ioan Rus, delegatia FMI discuta la Bucuresti prevederile noului Cod Fiscal in absenta premierului, in timp ce noul calendar al scumpirii gazelor furnizate catre populatie ar fi trebuit aprobat in Guvern saptamana aceasta, insa sedinta de miercurea trecuta nu s-a tinut.
----------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3 comentarii:

  1. ALERTĂ DNA:
    Primarul Chiliman, reținut pentru complicitate la trafic de influență și constituire de grup organizat.
    ------------------------
    Direcția Națională Anticorupție informează că primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost reținut de procurori pentru constituire de grup infracțional organizat și complicitate la trafic de influență în formă continuată, urmând a fi prezentat vineri Tribunalului Ploiești cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

    AGERPRES/(AS — autor: Mădălina Cochinescu, editor: Cristina Tatu)
    Sursa: http://www.agerpres.ro/justitie/2015/06/18/alerta-dna-primarul-chiliman-retinut-pentru-complicitate-la-trafic-de-influenta-si-constituire-de-grup-organizat-22-12-10
    ==========================
    Hopa... ! O veste aducatoare... de alte vesti/de vesti!
    Tineti aproape!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ponta ramane in Turcia sa-si schimbe bandajul
    si-l lasa pe Oprea premier in locul lui.
    ------------------------
    Victor Ponta a anuntat ca medicii de la spitalul din Istanbul au decis duminica sa il externeze, insa premierul va mai ramane o perioada in Turcia, pentru a fi tinut sub observatie dupa operatia la genunchi.

    "Azi medicii au decis ca pot fi externat / urmeaza ca in urmatoarele 7 zile sa parcurg zilnic procedurile pentru control, schimbare pansamente si supraveghere.

    Ulterior acestor proceduri va trebui ca doua saptamani sa fac fizioterapie si tratamente de recuperare inainte de a avea permisiunea medicilor de a merge fara sprijinul unor mijloce medicale permanente / in maxim 28 zile imi pot relua activitatea normala, urmand sa continui recuperarea timp de 6 luni", a scris pe Facebook Victor Ponta.

    Medic: Ponta nu are voie sa mearga la Guvern trei saptamani - detalii din culisele operatiei (Video)

    Totodata, premierul a notat ca luni ii va trimite o adresa presedintelui Klaus Iohannis, in care ii va cere sa-l desemneze pe Gabriel Oprea sa exercite toate atributiile functiei de prim-ministru.

    "Maine dimineata voi trimite Presedintelui Romaniei solicitarea ca, in baza art. 107 din Constitututie, sa-l desemneze pe Vicepremierul Gabriel Oprea sa exercite toate atributele functiei de Prim Ministru (inclusiv conducerea sedintelor de Guvern) in aceasta perioada (atasez adresa).

    Multumesc inca o data medicilor de aici si doctorului Ionut Codorean pentru atentia si profesionalismul lor", a conchis Ponta. [...]

    http://www.ziare.com/victor-ponta/premier/ponta-ramane-in-turcia-pentru-control-si-schimbare-de-pansamente-cine-va-fi-premier-1369390?

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri