Google Translate

sâmbătă, 28 noiembrie 2015

Prof. univ. dr. Corvin Lupu vorbește despre cum a făcut securitatea română și KGB revoluția din 1989



prof. univ. dr. Corvin Lupu vorbește 
despre cum a făcut securitatea română și KGB 
revoluția din 1989
-----------------------

2 comentarii:

  1. România, vândută la hectar.
    Oficial: 40% din terenurile agricole sunt în posesia străinilor.
    ----------------------
    „Noi nu ne vindem ţara!”. O dăm la hectar. Iar copiilor noștri le lăsăm moștenire doar drumul spre supermarketurile pline cu cartofi aduși din Egipt, ceapă de Franţa, roșii din Spania și mere poloneze.

    „În România, nu există informații statistice oficiale despre terenurile agricole deţinute de străini dar, conform datelor ce provin din diverse surse, până la 10% din suprafaţa agricolă este acum în mâinile investitorilor din afara UE, iar 20-30% este controlată de investitori din UE”, informează un studiu realizat de „Transnational Institute” din Amsterdam, care a fost prezentat recent în Parlamentul European de la Bruxelles.

    „De pildă, în județul Timiș se estimează că aproximativ 150.000 ha de teren agricol - aproape o treime din suprafața agricolă a județului - e cultivată de companii italiene. Cea mai mare parte a terenurilor este, de asemenea, în proprietatea acestor companii străine. Ȋn perioada 2005 – 2009, numărul tranzacțiilor funciare, precum și suprafața agricolă vândută au crescut de trei ori în România.”

    Libanezii exportă carne și cereale din România în Orientul Mijlociu și în Africa de Est

    Cum s-a ajuns aici? Țările din vest au reușit să-și creeze o legislație puternică, care le protejează împotriva folosirii terenurilor agricole în scop speculativ. Astfel de legi lipsesc însă din țările est-europene, iar investitorii străini s-au reorientat în această zonă, având un singur obiectiv: acapararea pământului fertil. „Primele rezultate indică faptul că România, Bulgaria, Ungaria și Polonia sunt «punctele fierbinţi»”, se arată în studiul realizat de „Transnational Institute”. [... ...]

    http://www.activenews.ro/economie-agricultura/Romania-vanduta-la-hectar.-Oficial-40-din-terenurile-agricole-sunt-in-posesia-strainilor-120230

    RăspundețiȘtergere
  2. Greenpeace: Pădurile din România sunt în pericol.
    8.8 milioane de metri cubi de lemn dispar anual.
    ---------------------------
    Greenpeace atenționează că pădurile României sunt amenințate de tăieri ilegale și de aministrare deficitară. Studiile oficiale arată că 8.8 milioane de metri cubi de lemn dispar anual.

    ”Pădurile sunt amenințate de tăieri ilegale și de administrarea deficitară realizată în absența unei strategii naționale de dezvoltare. Studiile oficiale au arătat că 8,8 milioane de metri cubi de lemn dispar anual din păduri, iar cercetările Greenpeace au arătat că doar 0,5 milioane de metri cubi sunt investigate de autorități și că, între 2000 și 2014, s-au degradat peste 360.000 ha de pădure”, arată organizația într-un comunicat, potrivit Agerpres.

    Totodată, Valin Sălăgeanu, coordonatorul campaniei pentru protejarea pădurilor la Greenpeace România, a spus că datele arată că aministrarea defectuasă și corupția au afectat interesele societății românești.

    ”Aceste date alarmante demonstrează că administrarea defectuoasă și corupția au afectat interesele întregii societăți românești — pe de o parte nevalorificând eficient și ecologic pădurea, pe de altă parte distrugând un patrimoniu natural inestimabil. Susținem așadar în continuare că pădurile din România trebuie protejate, gestionate durabil, dezvoltate și perpetuate, cu scopul de a întreține și îmbunătăți multiplele servicii pe care aceasta le oferă”, a declarat reprezentatul Greenpeace. [...]

    http://www.money.ro/greenpeace-padurile-din-romania-sunt-in-pericol-8-8-milioane-de-metri-cubi-de-lemn-dispar-anual/

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri