Google Translate

luni, 28 decembrie 2015

Puric: Suntem o colonie condusă din afară. Europa se schilodește. Nu putem îngenunchea la false valori. Andrei Pleșu despre Dan Puric: Nu e pregătit pentru rolul de guru. Nu are cultură suficientă


Puric: Suntem o colonie condusă din afară. Europa se schilodește. 
Nu putem îngenunchea la false valori

Actorul și regizorul Dan Puric este de părere că România a ajuns o colonie condusă din afară. "Asistăm la un proces lent de 26 de ani de desromânizare, descreștinare", a afirmat Dan Puric, marți seară, în cadrul emisiunii "Jocuri de Putere", moderată de Rareș Bogdan. În viziunea sa, "Europa de astăzi se schilodește" întrucât pleacă împotriva tradițiilor, iar fenomenul globalizării este mult mai periculos, în planul reeducării, decât ceea ce a însemnat regimul comunist.

"Nu se ocupă nimeni de destinul României. Țara asta nu mai are destin. Oamenii politici se ocupă de propriul lor destin. De destinul României trebuie să ne ocupăm personal, să ne refacem arhitectura sufletească care e fantastic de mult atacată pe față, în ultima perioadă. Acolo se lucrează mai mult ca oricând la distrugerea structurii sufletești a acestui popor. Statul oricum nu mai există, suntem o regiune europeană. Este vorba de neam, care e produsul lui Dumnezeu. Dacă ne uităm în istorie și vedem ce a dat dăinuire acestui popor: nu o armată puternică, ci credința (...) Noi suntem nemuritori atât timp cât suntem legați de Dumnezeu. Acum nu mai are sens, neamaivând sens, nici nu mai are destin", a declarat Dan Puric.

În acest context, subliniază Puric, este important "să ne refacem pe cont propriu".

"Important este unde îngenunchezi. Nu putem îngenunchea la false valori. Acest rost, fel de a fi în rostul românesc a fost, prima dată, schilodit de regimul comunist. După '89, globalizarea care e mult mai feroce (...) reeducarea e mult mai subtilă. Dacă va uitati la desene, filme violente, urâte, un proces de agresare (...) și în parcuri se pun tunuri. Lucruri mici, dar cu consecințe în timp extraordinare. Achizițiile lucrează în timp. Asistăm la un proces lent de 26 de ani de desromânizare, descreștinare. Vor să ne ridice cu tâlpile de pe pământul ăla sfânt al nostru", a completat actorul.

În viziunea sa, "suntem un penitenciar și o colonie condusă din afară".

"Procesul de europenizare la noi e voluntar. De la pacea de la Adrianopol, noi toți am vrut să ne europenizăm. Problema acum se pune în sens major: Europa de astăzi o ia împotriva ei, se schilodește. Este o Europă care pleacă împotriva tradițiilor (...) Astăzi a fi român este o rușine. Am fost reeducați să ne fie rușine de condiția de român, să fim culpabilizați etern. O viclenie a ocultei internaționale să pui în spate tot felul de vine ca să te simți prost.

Ca să vrei să scoți religia înseamnă că vrei să desrădăcinezi acest popor și în substanța lui, care o definește, și asta se numește crimă. Dacă ați venit să ne luați ca aliați, respectați-ne valorile. Noi nu mai avem oameni de stat, ci niște politruci care aleargă pe post de slugi", a adăugat Puric.

"Ba ne împing spre ruși, ba spre lumea musulmană. De ce să ne punem într-un conflict cu rușii?(...) Care e principiul: suntem jucați la ruletă de marile puteri (...) Suntem confruntați cu o situație cumplită, dezastruoasă la care trebuie să îi facem față prin bisericuțe mici, de lemn ale familiei pentru că sistemul e în putrefacție (...) Noi dacă eram regat și nu o regiune stăteam de vorbă altfel", a mai punctat Dan Puric.

Sursa REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/puric-suntem-o-colonie-condusa-din-afara-europa-se-schilode-te-nu-putem-ingenunchea-la-false-valori_1854775.html#ixzz3vZLvYvsp


Andrei Pleșu despre Dan Puric: Nu e pregătit pentru rolul de guru. 
Nu are cultură suficientă

Un text mai vechi în care Andrei Pleșu îl critică pe Dan Puric a revenit în actualitate și a devenit viral pe rețelele de socializare. În interviul acordat în 2009 ziarului Adevărul, Pleșu îl acuză pe regizor că "a făcut un sindrom de guru", deși nu este pregătit pentru acest rol. Atât Pleșu cât și Puric au fost de curând invitații lui Rareș Bogdan la emisiunea Jocuri de Putere, ambele ediții având un succes deosebit.

"Domnul Dan Puric a ieşit din sfera [actoriei, n.n.] unde este cu adevărat competent, înalt competent. A făcut un sindrom de guru. Părerea mea sinceră este că el nu este pregătit pentru acest rol, din două motive. Unu: se simte indecent de bine în el, iar asta se vede din mica pompă profetică a discursului. Doi: n-are cultură suficientă, iar asta se vede din modul cum dă citate. Citatul este nemilos. Felul cum citezi te dezbracă. Regula e să nu citezi mai mult decât citeşti.
[…]
Domnul Puric recurge frecvent, atât cât l-am urmărit, la nume, probleme şi concepte despre care nu are decât o informaţie de dicţionar, sau din auzite. Nu poţi scoate din pălărie, una-două, pe Toma din Aquino, pe Ambroise Paré, sau pe Platon, dacă nu ai avut cu ei un comerţ cât de cât consistent. Eu unul nu înţeleg de ce face asta domnul Puric. În termeni creştini, i-aş vorbi de „slavă deşartă”: vrea să pară altceva decât este.
La cât e de inteligent şi de angajat spiritual, aş fi aşteptat să-l văd mai smerit, mai aproape de discursul unui mărturisitor decât de acela al unui gânditor amator.

Dar mai e ceva: domnul Puric a adoptat o strategie pedagogică riscantă. Când vrei să educi pe cineva, nu începi prin a-l flata. Dacă vrei ca cineva să înveţe ceva, nu-i spui mereu că n-are nimic de învăţat. Or, domnul Puric încurajează un soi de legendarizare arbitrară a naţiunii, din care rezultă că ea frizează desăvârşirea. Atunci la ce bun s-o mai dăscăleşti? Suntem unici, persecutaţi de tot mapamondul, singurii creştini adevăraţi, speranţa lumii, gloria speciei! Asta e gândire de tip Becali. Domnul Puric n-ar trebui să facă posibile asemenea analogii”, spunea Pleșu în 2009.

Puric a declarat săptămâna trecută la Realitatea TV că România a ajuns o colonie condusă din afară. "Asistăm la un proces lent de 26 de ani de desromânizare, descreștinare", a afirmat Dan Puric, marți seară, în cadrul emisiunii "Jocuri de Putere", moderată de Rareș Bogdan. În viziunea sa, "Europa de astăzi se schilodește" întrucât pleacă împotriva tradițiilor, iar fenomenul globalizării este mult mai periculos, în planul reeducării, decât ceea ce a însemnat regimul comunist.

Sursa REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/andrei-ple-u-despre-dan-puric-nu-e-pregatit-pentru-rolul-de-guru-nu-are-cultura-suficienta_1856720.html#ixzz3vZNHJmmN
-----------------------------------------------------------------------------

6 comentarii:

  1. Reprezentanţi ai pensionarilor militari protestează în faţa Guvernului, nemulţumiţi de modul de calcul al pensiilor.

    Câteva sute de reprezentanţi ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate protestează, luni, în faţa Guvernului, nemulţumiţi de noul mod de calcul al pensiilor militarilor, transmite Mediafax.ro.

    Lista solicitărilor elaborate de protestatari pentru a fi depuse la Guvern se referă, în principal, la anularea articolului 40 din OUG nr 57/2015, privind regimul pensiilor militare de stat. Protestatarii susţin că acesta modifică în mod neconstituţional Legea 223/2015 şi că ''plafonarea pensiilor militare de stat se va putea face prin Ordinul comun de aplicare, care să prevadă ca venit total brut, căruia i se va aplica procentul de 80%, suma veniturilor supuse la vremea respectivă impozitării''.

    Totodată, protestatarii doresc trimiterea la 1 februarie 2016 a Proiectului Legii unice a salarizarii către Parlament, spre dezbatere şi adoptare, dar şi acordarea, de la 1 ianuarie, a salariului minim pe economie de 1.200 lei.

    - See more at: http://stiri.tvr.ro/reprezentanti-ai-pensionarilor-militari-protesteaza-in-fata-guvernului--nemultumiti-de-modul-de-calcul-al-pensiilor_68923.html#sthash.9bTHu6mI.dpuf

    RăspundețiȘtergere
  2. Sindicalistii si Guvernul nu s-au inteles pe salariul minim:
    Ce majorare au propus sindicatele.
    -----------
    Reprezentantii Guvernului au propus, in discutiile de luni seara de la Ministerul Muncii, majorarea salariului minim pe economie incepand cu 1 mai, motivand ca este necesar un studiu de impact. Sindicatele, insa, se opun, sustinand ca "nu exista nicio argumentatie logica legata de existenta acestui studiu".

    Presedintele Confederatiei Nationale Sindicale "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, luni seara, la finele discutiilor, ca sindicalistii au respins propunerea Guvernului. Potrivit acestuia, studiul de impact este inutil din moment ce decizia a fost luata.

    Acesta a mai spus ca marti se va inainta o propunere de hotarare de guvern, iar miercuri va avea loc sedinta de guvern care va stabili salariul minim.

    Hossu a anuntat ca, daca salariile minime nu vor creste de la 1 ianuarie, cel mai probabil "vom avea miscari". "Actualul guvern nu are niciun motiv sa discrimineze peste 3 milioane de salariati", a mai spus acesta.

    Hossu a precizat ca sindicalistii au venit si ei cu o propunere, fiind de acord cu marirea salariului minim de la 1 mai, cu conditia ca aceasta majorare sa nu mai fie pana la 1.200 de lei, ci pana la 1.275, aceasta suma fiind considerata "o corectie", asa incat, pana la finele anului, sa fie acoperite in cuantum total si cele 4 luni de dinainte de majorare.

    Hossu s-a aratat nemultumit ca la intalnirea de luni, inceputa la orele 17:00, nu s-au prezentat si toti reprezentantii angajatorilor. In plus, a mai spus el, cei care au venit si-au schimbat deciziile.

    "Actualul guvern nu respecta regulile de dialog social", a acuzat Hossu.

    http://www.ziare.com/social/salariu-minim-pe-economie/sindicalistii-si-guvernul-nu-s-au-inteles-pe-salariul-minim-ce-majorare-au-propus-sindicatele-1401399?

    RăspundețiȘtergere
  3. Guvernul a cazut la pace cu sindicatele pe salariul minim:
    De cand va creste si cu cat.
    ----------
    Sindicatele, patronatele si Guvernul au ajuns marti la o intelegere in ceea ce priveste salariul minim.

    Presedintele Confederatiei Nationale Sindicale "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat la B1 TV ca s-a ajuns la un compromis, iar salariul minim va creste de la 1 mai la 1.250 de lei.

    "Am primit proiectul de hotarare inaintat de Guvern privind cresterea salariului minim la 1.250 de lei, incepand de la 1 mai, si am ajuns la un compromis. Suplimentar sunt doua lucruri care partial ar rezolva anumite aspecte. Unul dintre ele este indexarea automata care va tine cont de cosul minim si de inflatie", a declarat Bogdan Hossu.

    http://www.ziare.com/social/salariu-minim-pe-economie/guvernul-a-cazut-la-pace-cu-sindicatele-pe-salariul-minim-de-cand-va-creste-si-cu-cat-1401464?

    RăspundețiȘtergere
  4. MAGISTER, LA MULTI ANI, SANATATE SI FERICIRE +...tot ce iti doresti in noul an care va sa vie!

    TRAIASCA ZOO + 9!

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi ani cu sanatate! An Nou Fericit cu bucurii si impliniri!

    RăspundețiȘtergere
  6. domnul Plesu ..... sa o ia sus, ca sa n-o ia jos .... din punctul meu de vedere e o non-valoare jidaneasca ;-)

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri