Google Translate

joi, 17 decembrie 2015

ANP. Raportul Avocatului Poporului despre condițiile din penitenciare: celule supraaglomerate, igienă deficitară, intimitatea lipseşte. De zeci de ani, a fost asa! De ce 'abia acum''... se agita toti?


Un raport prezentat de Avocatul Poporului, în urma mai multor controale, a constatat deficienţele din penitenciare. Celulele sunt supraaglomerate, deţinuţii mănâncă de cele mai multe ori pe genunchi, igiena este deficitară, iar intimitatea lipseşte cu desăvârşire. Din aceste cauze, mulţi condamnaţi recurg la forme de protest extrem.



Refuzul hranei, autoagresiunea şi tentativele de suicid sunt forme de protest la care apelează deţinuţii, se arată într-un raport al Avocatului Poporului. Mai mult, persoanele private de libertate sunt agresate de angajaţii penitenciarelor sau de alţi condamnaţi.

Ventilaţia şi aerisirea celulelor este deficitară, iar iluminatul insuficient. Nu sunt suficiente grupuri sanitare ori sunt foarte uzate, iar spaţiile de plimbare sunt foarte mici, sunt alte câteva concluzii ale Avocatului Poporului.

Şi condiţiile de servire a mesei s-au dovedit a fi necorespunzătoare. În multe penitenciare, deţinuţii mănâncă în camere, pe genunchi.

Plângeri au fost şi în privinţa preţurilor de la magazinele din incinta închisorilor. Operatorii economici au adaosuri comerciale şi de 50 la sută.

- See more at: http://stiri.tvr.ro/raportul-avocatului-poporului-despre-condi-iile-din-penitenciare-celule-supraaglomerate-igiena-deficitara-intimitatea-lipseste_68564.html#sthash.9Ml9kP4C.dpuf
------------------------------------------------------------------------

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri