Google Translate

duminică, 3 ianuarie 2016

Fă un bine țării tale! Citește și dă mai departe!


Fă un bine ţării. Citeşte şi dă mai departe. 
Scrisoare de la Ilie Şerbănescu

Dragii mei concetățeni, sînt și eu, ca și dumneavoastră, un locuitor al acestui îndrăgit oraș . Aici m-am născut, mi-am petrecut copilăria, mi-am făcut studiile și am muncit pînă cînd am ieșit la pensie.

Am muncit 42 de ani din care 22 pentru propășirea socialismului și 20 pentru dezvoltarea capitalismului și a democrației de la care am sperat mult mai mult . Acum sînt la pensie . Să nu credeți cumva că m-am pricopsit . Îmi petrec anii chivernisind banii de pensie în primul rînd pentru plată facturilor.

Știți și dumneavoatra, poate mai bine ca mine, că viață de bucureștean te obligă la folosirea unor servicii și facilitate publice indispensabile cum ar fi curentul electric, gaze, apa curentă, cablu tv, internet, telefon și cîte altele. Tot uitindu-mă prin facturi am observant un lucru pe care aș vrea să vi-l împărtășesc și dumneavoastră. Și anume că eu, ca și dumneavoastră, plătesc apa la o companie numită Apa Nova care e o companie frantuzească dar îmi vinde apă românească pentru că, cu siguranță, nu o aduce din Franța. Deci eu, atunci cînd fac duș sau cînd îmi fac un ceai, îl fac cu apă românească, dar banii mei pleacă în Franța.

Curentul electric îl plătesc la o companie italiană numită Enel. Deci, cum am aprins un bec, am deschis o supapă prin care banii mei se scurg în Italia. Sînt convins că nici Enelul nu-mi vinde curent italian.
Gazul metan îl plătesc la GDF Suez (Gaz de France Suez), firmă tot franțuzească ce îmi vinde mie și multor altora gaz metan românesc, dar banii noștri pleacă la Paris să se integreze în UE. Telefonul, indiferent că-l plătesc la Romtelecom, Vodafone, Orange sau Cosmote, cum deschid gura să zic ceva la telefon, cum îmi mai zboară din portofel niște bani către zări străine. Cablul TV și internetul le plătesc la RCS & RDS. Ăștia, mărturisesc că nu știu de unde sînt dar am auzit că patronul lor, pe nume Zoltan Teszary, locuiește la Budapesta și nu știe nici el dacă mai e român sau european.

Ce să va mai spun că, dacă bag benzină în rezervor, m-am integrat și cu mașina în Europa, că nu mai e în tot Bucureștiul un PECO românesc. Ferească Dumnezeu de vreun împrumut la bancă, pe care mărturisesc că nu l-am făcut, dar sînt sigur că mulți au fost nevoiți să-l facă și acum plătesc dobînzi grele și comisioane către bănci străine fiindcă în București, în afară de CEC, nu mai e nici o bancă românească.Deci ne integrăm cu succes și în sistemul financiar European, cu portofel cu tot. Dacă umplem coșul cu merinde la supermarket, pentru îndestularea familiei, iarăși aruncăm cu banii peste mări și țări fiindcă marfă e aproape 90% de import.

Deci cam astea sînt urmările politicii de privatizare a celor care au condus țara în ultimii 24 de ani. Am fost predați la pachet, pe post de consumatori captivi, unor companii străine care ne calculează prețurile în euro, deși noi sîntem plătiți în lei! Pe facturi prețurile cresc fără să ne întrebe nimeni, deși noi avem un contract cu fiecare din aceste companii de utilități.

Cît mai poate dură o asemenea hemoragie financiară? Dar să știți că situația asta nu e specifică doar Bucureștiului. Ea se regăsește în toate marile orașe din țara . Toată lumea consumă și nimeni nu mai produce nimic, iar banii românilor se scurg în afară țării. Pagubele sînt uriașe!
Au dispărut, în ultimii 24 de ani peste 1200 de întreprinderi productive: fabrici,uzine, combinate, cooperative, sisteme de irigații și cîte altele!

În România, primul război mondial + al doilea război mondial + cutremurul din 1977 nu au distrus 1200 de întreprinderi. Politicienii ultimilor 24 de ani au reușit performanța!

Nici bomba de la Hiroșima + bombă de la Nagasaky nu au reușit performanță asta, e dovedit statistic .

Deci politicienii noștri din ultimii 24 de ani sînt mai răi că bomba nucleară. Nu mai vorbesc de recordul de a crește datoria publică la 20 miliarde de euro. I-au spus datorie publica, deși nu ne-au întrebat pe noi, poporul, atunci cînd au contractat-o, dar ca să fie siguri că e datoria noastră, a poporului și că noi o vom plăti… noi și nepoții noștri!

Cît mai poate dură o asemenea situație? Ce fel de țara vom lasă noi moștenire copiilor și nepoților noștri?! Mulți dintre ei caută de pe acum să-și facă o situație prin alte țări. Cifre neoficiale spun că vreo 4 milioane de tineri români muncesc în străinătate și din generațiile care se ridică mai toți vor să plece, fiindcă este o adevărată performanță să-ți găsești un loc de muncă în țara ta.

Nimeni nu cere de pomană . Toată lumea dorește un loc de muncă ! Fără producție autohtonă de bunuri, doar cu consum și servicii și alea livrate de străini vom pieri ca țara și ca neam în cîțiva ani de zile.

Acest lucru trebuie să înceteze și România să-și recapete controlul asupra serviciilor publice și asupra întregii economii!

Serviciile publice sînt afaceri cu clienți captivi. Ele trebuie să fie în mînă românilor, a statului român, altfel ne vom trezi cu prețuri din ce în ce mai mari !

Dumnezeu să ne lumineze mintea!
În caz contrar vom trage apa la București și vom face plata la Paris,ca și pînă acum!

Sursa: http://www.criterii.ro/index.php/en/national/13803-fa-un-bine-tarii-citeste-si-da-mai-departe-scrisoare-de-la-ilie-serbanescu
----------------------------------



La Multi Ani Romania / romani!
======================= =====

6 comentarii:

  1. Brașov: Pronunțarea asupra contestației în anulare depusă de soții Iohannis, amânată pentru 25 ianuarie.
    luni, 4 Ian 2016, 13:05 • Justiţie •
    ------------------
    Magistrații Curții de Apel Brașov au amânat luni, pronunțarea asupra contestației în anulare depusă de familia Iohannis, în urma deciziei definitive și irevocabile a instanței brașovene din 12 noiembrie 2015, prin care Carmen și Klaus Iohannis pierdeau un imobil aflat în centrul Sibiului. [...]

    "Această soluție, după părerea mea, nu este bună, mă nemulțumește și împreună cu avocații mei căutăm cele mai bune căi pentru a contesta această soluție", a spus Iohannis, într-un interviu difuzat de TVR 1, solicitat să facă precizări cu privire la sentința judecătorească prin care a pierdut una dintre casele pe care le are la Sibiu.

    AGERPRES/(AS-autor: Jana Pintili, editor: Mihai Simionescu)

    RăspundețiȘtergere
  2. Inca o amanare!!!
    Sentinţa în cazul lui Mircea Băsescu a fost amânată.
    ---------------
    Judecătorii Tribunalului Constanţa au amânat din nou luni pronunţarea în dosarul lui Mircea Băsescu și Marian Căpățână. Sentinţele urmează să fie anunţate pe 8 ianuarie.

    Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost judecaţi pentru trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influenţă. Instanţa a amânat pronunţarea pentru data de 4 ianuarie 2016.

    Decizia Tribunalului Constanţa nu va fi definitivă, urmând să fie atacată la Curtea de Apel Constanţa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Klaus Iohannis nu ştie că de Crăciun şi de Anul Nou
    finul vine la naş, nu invers
    ----------------
    [...] Un decont al acestei vacanţe americane a Preşedintelui nu este doar o chestiune de bun simţ, ci chiar o obligaţie, fiind vorba de bani publici. Oamenii trebuie să fie informaţi despre numărul persoanelor care au făcut parte din suită, unde au fost cazaţi aceştia, cît a costat întreaga deplasare, cine a semnat pentru oportunitatea unor astfel de cheltuieli şi ce a adus ea în plus pentru România. Totuşi, Preşedinţia nu este doar raiul conducătorilor, ci locul de unde trebuie să se ia decizii pentru ca bunăstarea poporului să crească. S-a întîmplat aşa ceva în acest an, încît Preşedintele să-şi permită să plece pe banii statului tocmai pe partea ailaltă a planetei, unde stă finul Vecerdea?

    Constituţia prevede la art. 47, al. 1 că „Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent”! Şeful acestui stat este însuşi Klaus Iohannis! Aş vrea să ştiu, la fel ca orice alt cetăţean, dacă dumnealui crede că în acest moment este respectat acest articol din Constituţia României, din moment ce ni se spune că ne putem permite astfel de cheltuieli.

    Dacă nu este interesat să ne răspundă la această întrebare, înseamnă că vacanţa familiei sale în America este încă un semn că-l doare-n cot de viaţa oamenilor pe care-i conduce şi îi reprezintă. Ca să-l parafrazăm, am putea spune că restul populaţiei are GHINION, la fel ca profesorii care nu au reuşit să-şi facă 6 case din meditaţii! [...]

    http://www.cotidianul.ro/klaus-iohannis-nu-stie-ca-de-craciun-si-de-anul-nou-finul-vine-la-nas-nu-invers-273954/

    RăspundețiȘtergere
  4. De ce tace Klaus Iohannis?
    ----------
    Fostul preşedinte s-a dezlănţuit. Lansează nenumărate acuzaţii. Are multiple ţinte. Două dintre acestea, însă, îl vizează, în mod special, pe succesorul său. Pe Klaus Iohannis. Şi sunt de o gravitate excepţională. Una este legată de o presupusă proprietate în Florida, a şefului statului. Cealaltă de implicarea a celor mai înalte autorităţi într-o altă prezumtivă faptă. Ascunderea urmelor de la Colectiv.
    Traian Băsescu susţine, cu subiect şi predicat, că preşedintele Klaus Iohannis are o proprietate în Florida. Locaţia în care şi-a petrecut două scurte concedii. Acuzaţia este de o gravitate excepţională. Nu fiindcă fostul primar al Sibiului ar avea un imobil în plus, situat pe partea cealaltă a globului. Ci pentru că, dacă aşa stau lucrurile, atunci rezultă că domnia sa a ascuns adevărul. Deşi a promis transparenţă. Mai mult decât atât. Dacă se confirmă această informaţie, atunci preşedintele Klaus Iohannis a comis un fals în declaraţii. Şi un uz de fals. Ar fi, pur şi simplu, vorba de două infracţiuni grele.

    Pe un fond extrem de tensionat legat de victimele de la Colectiv şi de o serie de acuzaţii grave pe marginea acestui caz, cum că ar fi vorba, pur şi simplu, de o crimă pusă la cale de autorităţi, intervine în forţă şi Traian Băsescu. Să recapitulăm! Florin Chilian acuză faptul că la Colectiv a avut loc un act terorist pus la cale chiar de autorităţile statului, din ordinul lui Klaus Iohannis, în scopul de a declanşa o profundă stare de emoţie la nivelul întregii societăţi, în baza căreia să poată fi dat jos Guvernul Ponta. În scurt timp, sunt date publicităţii de către Direcţia Naţională Anticorupţie stenograme ale unor interceptări efectuate în clădirea Guvernului, din care rezultă că un înalt ofiţer al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale a afirmat, cu subiect şi predicat, că la Colectiv este vorba de o crimă despre care autorităţile, la cel mai înalt nivel, au fost la curent. Analistul Ion Cristoiu comentează şi el pe această temă, dând expresie unor semne de întrebare legate de acelaşi subiect şi exprimându-şi, în mod categoric, suspiciunea privind sinceritatea autorităţilor, în general, şi a lui Klaus Iohannis, în special, în ceea ce priveşte drama de la Colectiv. Iar acum, atacă, în forţă, Traian Băsescu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fostul preşedinte are o abordare nouă, dar complementară celorlalte. Şi anume, el îşi exprimă convingerea că ancheta tehnică efectuată la Petroşani ar fi finalizată de mai multă vreme, dar ea se bate cap în cap cu concluziile preliminare ale autorităţilor statului. Şi că, în consecinţă, experţii de la Petroşani ezită să comunice oficial rezultate expertizei pentru că ele nu s-ar potrivi cu opiniile lansate în spaţial public de reprezentanţii de la cel mai înalt nivel ai statului. Ce concluzie putem să tragem de aici? Că domnul Traian Băsescu îl acuză, la rândul său, pe preşedintele Klaus Iohannis, în calitatea acestuia de cel mai înalt reprezentant al statului, că opinia publică a fost dezinformată, că probele acestei dezinformări sunt ascunse, lansând o nouă suspiciune din seria celor care acreditează ideea că la Colectiv ar fi avut loc o crimă politică.

      Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, de mai multe ori, chiar şi înainte de a fi fost investit, că nu agreează polemica şi că nu se va angaja, aşa cum a făcut Traian Băsescu, în schimburi dure de replici, care nu fac altceva decât să tensioneze viaţa politică din România. Şi eu şi alţii am respectat şi am încurajat această poziţie. Acum însă este o situaţie tipică, în care tăcerea nu se mai poate dovedi a fi de aur. Este o situaţie în care dacă preşedintele tace, suspiciunile împotriva sa se vor multiplica şi se vor radicaliza. Este momentul ca preşedintele Klaus Iohannis să intre în ring şi să reacţioneze.

      Şeful statului are datoria să limpezească situaţia legată de prezumtiva sa proprietate din Florida. Iar dacă Traian Băsescu minte, dacă el nu poate face dovada celor afirmate, atunci opinia publică trebuie să afle acest lucru. Iar mincinosului să-i fie tăiat nasul. În al doilea rând, şi în ceea ce priveşte acuzaţiile de atentat terorist la Colectiv, pus la cale chiar de către autorităţile statului, în scopul eliminării Guvernului Ponta şi instalării unui nou Guvern de către Klaus Iohannis, situaţia trebuie lămurită de urgenţă. Mă şi întreb de ce, până acum, autorităţile statului au tăcut. Şi nu au avut cuvenitele reacţii. Mă mai întreb, şi nu doar într-o paranteză, ce rost a avut ca DNA să dea drumul pe piaţă unei stenograme care să alimenteze implicit acuzaţii de acest fel, chiar de către un reprezentant al instituţiilor de forţă, care lucrează la Guvernul României.
      Asistăm cumva la debutul unui complot anti-prezidenţial? Şi dacă da, din nou, mă întreb, de ce tace Klaus Iohannis? (Sorin Roșca Stănescu) - http://inpolitics.ro/de-ce-tace-klaus-iohannis_18432338.html

      Ștergere
  5. eu incerc sa fiu impartial
    dar daca mi se aduc argumente de tip "sorin rosca stanescu" m-am lamurit
    DC

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri