Google Translate

vineri, 8 aprilie 2016

Scandalul Black Cube. Implicata Sefa DNA,Laura Condruţa Kovesi. Ce spune Iohannis. Stati aproape...


Preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat convins că procurorii DIICOT vor face lumină în scandalul legat de încercarea de intimidare a procurorului şef DNA, Laura Condruţa Kovesi, de către persoane din conducerea firmei israeliene Black Cube. 

''Având în vedere că este o speţă care este sub investigaţie chiar dacă am poate un pic mai multe informaţii nu vreau să intru în detalii, însă pot să spun foarte clar că am toată convingerea că procurorii DIICOT vor face lumină în această chestiune, iar în ce o priveşte pe doamna Kovesi pot să vă spun foarte clar că în privinţa domniei sale nu am niciun semn de întrebare şi nicio îndoială'', a spus preşedintele Klaus Iohannis la TVR, anunţând că a semnat decretul a numire a Laurei Codruţa Kovesi pentru un nou mandat în fruntea DNA.

Procurorii DIICOT au anunţat miercuri că doi cetăţeni israelieni, Weiner Ron şi Geclowicz David, au fost arestaţi pentru transfer neautorizat de date informatice şi operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice în cazul încercării de intimidare a procurorului şef DNA.

Sursa citată anunţă că există suspiciunea rezonabilă că pe parcursul lunii martie 2016, două persoane care ocupau poziţii de conducere în cadrul unei firme israeliene, cu puncte de lucru atât în Tel Aviv/Israel cât şi în Londra/UK, împreună cu mai mulţi angajaţi ai firmei, printre care şi cei doi inculpaţi, Weiner Ron şi Geclowicz David, au constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii de infracţiuni de hărţuire şi infracţiuni informatice.
 
"În fapt în efectuarea de multiple apeluri telefonice cu caracter ameninţător şi hărţuitor, producătoare de temeri, precum şi atacuri de tip phishing, în vederea sustragerii credenţialelor de acces şi ulterior compromiterii de conturi de poştă electronică, activităţi urmate de violarea secretului corespondenţei, copierea şi transferul fără drept a conţinutului acestora", transmit procurorii DIICOT.

Reţeaua era bine organizată, iar potrivit datelor furnizate de procurori, căsuţele de e-mail ale unor apropiaţi ai Laurei Codruţa Kovesi au fost sparte.

Cei doi angajaţi ai firmei Black Cube arestaţi în România sub acuzaţia de acte de intimidare a Codruţei Kovesi, procurorul-şef DNA, au fost solicitaţi de autorităţile române să investigheze acte de corupţie în instituţii, ei reuşind să facă "progrese importante", susţine compania israeliană.

 
 
Sursa:  http://www.mediafax.ro/politic/ce-spune-iohannis-despre-scandalul-black-cube-15213031
---------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------

5 comentarii:

  1. Curtea de Conturi:
    partidele au furat 6,2 MILIARDE euro in 2012! / Si ce daca! Cui ii pasa?!? Nimanui, prieteni! Viata merge inainte, iar ei ne fura la fel!
    ------------------------
    E oficial: iata de ce nu iesim din criza!

    Potrivit Curtii de Conturi, in urma publicarii raportului de control efectuat la peste 2000 institutii publice in 2012:

    “Abaterile financiar-contabile identificate anul trecut în rândul instituţiilor publice au fost estimate la circa 6,2 miliarde de euro, po­trivit raportului de peste 400 de pagini.”

    „Achiziţiile publice reprezintă circa 15 miliarde de euro anual, iar rapoartele noastre indică faptul că în unele cazuri valoarea bunurilor şi serviciilor achiziţionate este de 3 – 4 ori mai mare decât cea la nivelul pieţei. Doar din această diferenţă de preţ, estimăm noi, cu 20% mai mare decât preţul pieţei, rezultă că frauda din achiziţii publice este de 3 miliarde de euro pe an“

    (Surse: Curtea de Conturi, Ziarul Financiar)

    Romania a imprumutat de la FMI 15 miliarde euro in 2009/2010, ca sa fie furati.

    In 5 ani aceasta suma s-a furat integral, prin achizitii publice. De-aia nimeni nu simte nicio crestere economica si nici nu va simti de acum incolo. Doar partidele si firmele lor sunt singura exceptie: in 2012 de exemplu, au fost la guvernare si PDL si PSD si PNL si PC.

    De unde se recupereaza banii?

    De la noi. De la voi. Nu de la ei.

    supraacciza pe benzina/motorina
    introducerea in acest an a unei suprataxari feroce a proprietatii, case, terenuri, cladiri, etc.
    inflatie de minim 5% in 2014 (deja inflatia pe luna ianuarie a sarit la 0.9%, recordul ultimelor 14 luni!)

    Mai crezi, române, in iesirea ta din criza?

    Atunci dormi linistit.

    In timp ce tu citeai acest articol, ei ti-au furat 11.700 euro/minut, din portofel!!!!!!!!!

    Autorul Marian Androne, zis “Robespierre”, este membru al Miscarii Antitaxe si semnatar al Cartei Libertatii Fiscale.
    Sursa:
    http://capitalismpepaine.com/2014/02/14/curtea-de-conturi-partidele-au-furat-6-2-miliarde-euro-in-2012/

    RăspundețiȘtergere
  2. Noi dezvăluiri în scandalul spionilor MOSSAD – Laura Codruța Kovesi
    -------------
    Laura Codruţa Kovesi nu ar fi singura personalitate spionată de israelienii de la firma Black Cube. Surse apropiate anchetei susțin că suspecţii arestaţi ar fi avut misiunea să adune informaţii despre 20 de personalităţi publice, care au legături strânse cu Guvernul Românie, iar operaţiune ar fi început în urmă cu un an şi jumătate. Unul dintre cei doi suspecţi ar fi recunoscut la audieri că ar fi accesat conturile de e-mail ale rudelor procurorului-şef al DNA

    Ron Weiner şi David Geclowicz, cei doi israelieni arestaţi la Bucureşti în scandalul Kovesi-Mossad, au lucrat pentru Unit 8200 (Hebrew: יחידה 8200, Yehida Shmoneh-Matayim), o unitate specială a serviciilor militare israeliene care se ocupă de SIGINT, varianta israeliană a NSĂ-ului american, scrie siteul Israel Hayon, citat de Flux 24.

    Cei doi angajaţi ai firmei israeliene Black Cube şi-au făcut stagiul militar în unitatea de intelligence 8200 a armatei israeliene şi au lucrat cu Mossad-ul în trecut.

    Unitatea 8200 a IDF (Israel Defense Forces) este o unitate de intelligence de elită responsabilă cu colectarea de „signal intelligence” (SIGINT), precum şi cu criptarea şi decriptarea informaţiilor.

    Publicaţiile militare relatează că această este cea mai mare unitate a IDF, cuprinzând câteva mii de soldaţi.
    Unitatea este comparabilă, în funcţionalităţile sale, cu NSA a Statelor Unite, fiind parte a ministerului apărării israelian la fel cum NSA este parte a departamentului apărării american.

    Se pare că firma israeliană Black Cube nu acţiona din proprie iniţiativa în România. Cel care a anunţat autorităţile ar fi tatăl Laurei Kovesi, fostul procuror Ioan Lascu.

    Acesta ar fi reclamat la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie faptul că el şi alte două rude ale procurorului-şef ar fi primit telefoane suspecte, la miezul nopţii, iar apelantul vorbea despre diverse cazuri.

    Laura Codruța Kovesi a fost victima unui spionaj din partea a doi foști angajați ai Mossad. Cei doi au fost arestați, dar firma care i-a angajat are altă opinie și face dezvăluiri. Compania israeliană Black Cube afirmă că cei doi angajaţi ai săi care au fost arestaţi în România sub acuzaţia de spionare a comunicaţiilor şi tentative de compromitere a Laurei Codruţa Kovesi făcuseră „descoperiri semnificative” în timp ce anchetau cazuri de „corupţie gravă” în „guvernul român şi în agenţiile sale”.

    „Recent, compania a efectuat un proiect în România pentru a colecta dovezi legate de corupţie gravă în guvernul român şi în agenţiile sale. În timpul efectuării acestei munci, doi dintre angajaţii companiei au fost arestaţi în timp ce făceau descoperiri semnificative”, se arată într-o declaraţie a companiei, citată de cotidianul online TtimesofIsrael.com.

    „Inutil să precizăm, toţi angajaţii Black Cube respectă literă cu literă legea locală, iar acuzaţiile împotriva lor sunt nefondate şi neareale. Avem deplină încredere că adevărul va fi dezvăluit şi că amândoi vor fi eliberaţi pentru a reveni acasă în zilele următoare”, potrivit sursei citate.

    http://www.jurnalistii.ro/noi-dezvaluiri-in-scandalul-spionilor-mossad-laura-codruta-kovesi/

    RăspundețiȘtergere
  3. DIICOT cere prelungirea arestării pentru cei doi israelieni implicaţi în spionarea şefei DNA.
    =================
    Tribunalul Bucureşti judecă luni cererea procurorilor DIICOT de prelungire a mandatelor de arestare preventivă emise pe numele celor doi angajaţi ai firmei israeliene Black Cube, Weiner Ron şi Geclowicz David, inculpaţi în dosarul de hărţuire a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

    Weiner Ron şi Geclowicz David au fost reţinuţi pe 3 aprilie de procurorii DIICOT, ei fiind arestaţi în aceeaşi zi pentru 30 de zile, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti. Ulterior, Curtea de Apel Bucureşti a redus la 20 de zile (3 aprilie - 22 aprilie) perioada arestului preventiv.

    Potrivit DIICOT, Weiner Ron este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor informatice, în formă continuată, operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.

    Geclowicz David este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integrităţii datelor informatice şi complicitate la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.

    Mai mult,aici:
    http://www.obiectiv.info/diicot-cere-prelungirea-arestarii-pentru-cei-doi-israelieni-implicati-in-spionarea-sefei-dna_92142.html#n

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mandate de arestare prelungite pentru israelienii care ar fi spionat-o pe Laura Codruța Kovesi.
      ==================
      Mandate de arestare prelungite în dosarul de spionaj ce a vizat-o pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. Cei doi israelieni acuzați de spionaj vor sta încă 30 de zile în arest preventiv.

      Procurorii DIICOT au cerut prelungirea mandatelor de arestare preventivă pe numele celor doi, iar judecătorii de la Tribunalul București au fost de acord ca aceștia să mai stea încă 30 de zile în arest preventiv, după ce alt complet de judecată a dispus scurtarea mandatului de arestare cu zece zile.

      Cel mai probabil avocații celor doi vor contesta decizia. Ron Weiner și David Geclowitz susțin în continuare că sunt nevinovați și că acuzațiile sunt nefondate.

      Primul mandat de arestare pe numele celor doi, cel de 20 de zile, expira vineri.

      Mai mult,
      http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Justitie/Mandate+arestare+prelungite+israelieni+spionaj+Kovesi

      Ștergere
  4. Horodniceanu despre Black Cube:
    Am solicitat asistența Israelului și Marii Britanii;
    un magistrat va merge în Israel
    --------------------------------
    Procurorul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a precizat joi că a fost solicitată asistența Israelului și a Marii Britanii în dosarul în care mai mulți cetățeni israelieni, membri ai organizației Black Cube, sunt cercetați pentru spionarea comunicațiilor și tentative de compromitere a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, un magistrat român urmând a fi trimis în Israel pentru îndeplinirea unor proceduri.

    "După ce am terminat ceea ce aveam de făcut pe teritoriul statului român, am luat legătura prin asistența judiciară internațională, am solicitat asistența Israelului și a Marii Britanii prin canalele de cooperare judiciară. Așteptăm în perioada următoare invitația Parchetului din Israel pentru a prezenta un magistrat român pentru a duce la îndeplinire cele solicitate prin comisia rogatorie internațională", a declarat Horodniceanu, într-un interviu acordat Digi 24.

    Șeful DIICOT a arătat că vor fi audiate persoane și vor fi solicitate documente, procurorii urmând să primească și probe din Marea Britanie.

    "Am vrea să ascultăm persoane, să solicităm acte, să încercăm să aducem la dosarul cauzei toate datele care ne lipsesc la acest moment ca să completăm acel puzzle despre care mai spuneam și altă dată ca să putem închide cercul și să sesizăm instanța cu infracțiunile care sunt deja dovedite în parte. (...) Urmează să primim și de acolo (din Marea Britanie — n.r.) probele pe care le-am solicitat, în special materialele video filmate de aceștia", a adăugat Horodniceanu.

    Doi angajați ai firmei israeliene Black Cube, Ron Weiner și David Geclowicz, sunt inculpați în dosarul de hărțuire a procurorului — șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

    Potrivit DIICOT, Ron Weiner este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrității datelor informatice, în formă continuată, operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice.

    David Geclowicz este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integrității datelor informatice și complicitate la operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice.

    AGERPRES/ (AS — autor: Anamaria Toma, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)-/- http://www.agerpres.ro/justitie/2016/06/02/horodniceanu-despre-black-cube-am-solicitat-asistenta-israelului-si-marii-britanii-un-magistrat-va-merge-in-israel-15-08-40

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri