Google Translate

marți, 28 iunie 2016

Polonia va propune reforme care să facă din Uniunea Europeană un bloc puternic de state suverane, a declarat şefa executivului de la Varşovia, Beata Szydlo. Corect! Bravo, cinste Poloniei!




Polonia va propune reformarea Uniunii Europene  
în sensul sporirii suveranităţii statelor membre

Polonia va propune reforme care să facă din Uniunea Europeană un bloc puternic de state suverane, a declarat şefa executivului de la Varşovia, Beata Szydlo, în timp ce liderul partidului conservator polonez de guvernământ, Jaroslaw Kaczynski, a respins 'dezastruoasa' concepţie a Europei federaliste şi a apreciat că acum liderii UE ar trebui 'să-şi pună unele întrebări', transmit agenţiile Reuters, AFP şi EFE.
                            
Reacţiile celor două înalte oficialităţi poloneze survin după ce britanicii au ales joi prin referendum să iasă din Uniunea Europeană.

'Referendumul britanic este rezultatul crizelor (...) Vom propune reformarea UE, pentru a face Uniunea mai puternică (...) Obiectivul Poloniei este construirea unei Uniuni Europene a naţiunilor suverane, puternică şi unită', a precizat premierul Beata Szydlo la o conferinţă de presă.

'Un nou tratat european este necesar', a apreciat la rândul său Jaroslaw Kaczynski, preşedintele partidului Dreptate şi Justiţie (PiS), majoritar în parlament. În opinia liderului conservator polonez, o reformă a Uniunii Europene ar putea fi pe termen lung 'atrăgătoare şi pentru Marea Britanie'.

El a avertizat însă asupra tendinţelor antieuropene ce se manifestă în ţări precum Franţa, Olanda, Austria sau Cehia, fapt care riscă să amplifice criza, dar a asigurat că în Polonia nu există vreo intenţie de a se organiza un referendum pe tema ieşirii din UE.

Kaczynski a respins şi 'concepţia federalistă' a Europei, pe care o consideră 'dezastruoasă'. Trebuie 'să găsim o formulă pentru Europa aşa cum este ea, adică a naţiunilor, a statelor naţionale', a subliniat liderul conservatorilor polonezi, care crede că tocmai intenţiile de a se promova mai departe o Europă mai integrată au determinat britanicii să aleagă ieşirea din UE.

În urma referendumului din Marea Britanie, liderii Uniunii Europene 'ar trebui să-şi pună unele întrebări', a spus mai departe Kaczynski, sugerându-le acestora indirect să urmeze exemplul premierului britanic David Cameron, care a anunţat că în trei luni va demisiona.

Pe de altă parte, liderul partidului Dreptate şi Justiţie (PiS) s-a pronunţat şi împotriva revenirii la o 'Europă carolingiană', formată din şase sau opt membri, evoluţie ce ar risca să conducă la conflicte.

De asemenea, Jaroslaw Kaczynski a estimat că Polonia este 'victima' deciziilor 'arbitrare' ale Bruxellesului. După ce partidul său de orientare naţionalistă şi eurosceptică a preluat puterea în urma victoriei la alegerile de la sfârşitul anului trecut, scena politică poloneză trăieşte într-o tensiune continuă ca urmare a disputelor permanente între acest partid şi liberalii proeuropeni, care au condus guvernul anterior.

Şi Comisia Europeană s-a implicat în aceste dispute mai ales prin declanşarea unei proceduri preliminare privind statul de drept, urmată de un avertisment formal, executivul european invocând adoptarea de către noul guvern de la Varşovia a unor legi prin care acesta din urmă este acuzat că ar fi preluat controlul asupra Curţii Constituţionale şi a mass-media publice.

Sursa:  http://www.obiectiv.info/polonia-va-propune-reformarea-uniunii-europene-in-sensul-sporirii-suveranitatii-statelor-membre_93559.html
--------------------------------------------------------------------------------------

2 comentarii:

  1. NEWS!
    'Bancile ce opereaza in Romania au fraudat sau au ajutat la fraudarea populatiei si a firmelor, sub atenta supraveghere a BNR.' - Acuzatii grave, deosebit de grave pe care le face Lucian Isar, sotul Alinei Gorghiu! Detalii:
    ========================
    http://lucianisar.com/uncategorized/statul-roman-a-salvat-bancile-garantii-prima-casa-de-17-miliarde-de-lei/

    RăspundețiȘtergere
  2. NEWS!
    "Mazilirea" lui Zgonea din fruntea Camerei Deputaţilor a fost constituţională
    Curtea Constituţională a respins sesizările formulate de Valeriu Zgonea privind debarcarea sa din fruntea Camerei Deputaţilor.

    Judecătorii CCR au respins, în şedinţa de marţi, cele două sesizări formulate de Valeriu Zgonea privind revocarea sa din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri