Google Translate

joi, 9 martie 2017

Generatia distrusa by Tzypi,Filosofie pe bordura


Generatia distrusa

Nu stiu de unde s-au pricopsit puitorii cu credinta ca daca ai carte, ai parte. Poate ca asta functiona acum cateva generatii in urma, insa vremurile s-au schimbat, insa prostimea oricum nu pricepe ce se intampla in jurul lor, asa ca o tin inainte pe a lor si pun presiune pe noile generatii sa faca scoli fara numar. Nu ca le-ar folosi la ceva, ca tot la Mc'Donalds vor sfarsi, plus ca vor fi impovarati de datorii la banca de zeci de mii de dolari ( bani cu care si-au platit taxele scolare ).
     Sunt toti ca in transa si isi preseaza plozii sa invete bine, sa ia note cat mai bune ( de parca ar ave avreo importanta notele ). Oricum, uiti in secunda doi ce ai memorat in scoala : pentru ca informatiile nu iti folosesc la nimic, e doar teoprie goala si de cele mai multe ori, falsa.



Si sunt multi puitori d'astia crezatori in mituri urbane si isi preseaza plozii absolut degeaba. Eu am avut o colega de scoala generala care era presata de puitori ca musai trebuie sa faca nu's ce liceu de informatica, pentru ca e primul pe judet si daca nu intra o sa-si nenoroceasca viata, nu o sa mai intre la facultate si nu o sa mai aiba un job bun niciodata, o sa munceasca numai cu carca, etc.  Si pentru asta, nu avea voie sa ia decat note de 9 si 10 in scoala generala. Prostii de oameni cretini din clasa muncitoare. Si atat de rau au terorizat-o, incat la examenul de admitere fata si-a facut nevoile pe ea si a trebuit sa iasa din examen : tragedie, ca a intrat la alt profil, de mate, in loc de informatica, dupa care a facut si facultatea de matematica ( la stat ). Adica " s-a realizat", ca a facut o facultate.
    Si dupa ce s-a saturat fata de atatea realizari ca prof de mate mort de foame, a plecat in Spania si s-a realizat ca orice om cu facultate : acuma sterge batranii la coor, a fatat o fetita pe care o preseaza sa invete bine, ca sa se " realizeze"  !

Da' vad ca prosteala asta cu facultatea care iti asigura viitor luminos, se poarta si pe la case mai mari : puitorii din clasa de mijloc pun presiune pe plozi sa invete bine in scoala, chiar cu riscul de a le strica sanatatea mentala .
Profesorul Tanya Byron spune ca, creste numarul plozilor terifiati ca o sa ia note proaste la scoala, incat sufera de stres si nu vor dezvolta niciodata " emotional resilience" necesara sa aiba succes mai tariu in viata. Ea clameaza ca multi plozi sunt tinuti in captivitate dincauz aca puitorii lor sunt prea speriati sa-i lase sa se joace in strada.


Femeia de 47 de ani, care a prezentat programul tv, Little Angels, spune ca suntem o societate cu aversiune la risc, in car eplozii sunt tinuti in captivitate. Plozii din zilele noastre au viata din ce in ce mai manageriata. Nu mai vedem plozi pe strada deloc. Am crescut in anii '70 si am fost afara cu bicicleta si prietenii. Ne-am asumat riscuri, am facut lucruri si nu eram deloc supravegheati.
Acum, vedem plozi care se tem de esecuri. Lor nu li se da cu adevarat oportunitatea sa-si asume riscul sau experienta de a schimba ceva ori de a esua in orice.


Cum datele problemei s-au schimbat in rau, propaganda nu va admite asta in ruptul capului. Nu va putea spune niciodata adevarul : ca diplomele de facultate nu mai au nici o valoare ( pentru ca toata lumea are cel putin una ), pentru ca economia e la pamant cu flori pe ea ( deci nu sunt joburi ) si pentru ca degeaba ai diploma, ca nimeni nu e interesat de tine sau de ceea ce stii sa faci ( ca oricum 80 % din joburile de pe piata muncii din Canada nu sunt publicate nicaieri si se dau doar pe pile, exact ca in Romania ).

Pai nu poti spune toate astea, pentru ca educatia este cea mai profitabila afacere a Raiului : deci mitul diplomei care iti ofera un job bun si o viata comoda, trebuieste intretinut ( ca nu vrea nimeni sa omoare gaina cu ouale de aur ). Prin urmare, prostimii le sunt oferite explicatii penibile, de to rasul, despre cum plodul tau sa reuseasca in viata : daca ai avut o relatie apropiata cu fatatoarea, e garantat ca vei castiga cu 53 % mai mult decat plozii care n-au fost in relatii bune cu ele !


Cele mai multe femei evita barbatii mult prea atasati de fatatoarele lor . Pai mi se pare firesc, ca n-am de gand sa-mi iau un barbat care nu are taiat cordonul ombilical ! Daca plange dupa ma'sa si de la ea cere sfaturi, s-o f ... ta tot pe ma'sa.

Un nou studiu facut de Harvard University, a gasit ca barbatii care au o relatie apropiata cu fatatoarea lor, se descurca mai bine la munca si castiga mai multi bani decat ceilalti. Deci da ! Dati fuga sub fusta mamei sa va mangaie pe cap, si veti primi o marire de salariu la serviciu !


Studiul a inceput in 1939 si inca functioneaza si a urmarit 268 absolventi de facultate, din tinerete pana la batranete, cu evaluari care aveau loc la fiecare doi ani. Este unul din cele mai lungi si mai detaliate studii din dezvoltarea umana din istorie.


Vrei un puradel de succes cand intreaga societate si economie se prabuseste ?  Tot ce trebuie sa faci, este sa-i pui doua nume de botez , sustine un studiu.


Oamenii de stiinta sugereaza ca folosinta celui de-al doile anume de botez in viata de zi cu zi este cea mai usoara cale de a parea inteligent, cee ac iti aduce succesul. Pai daca ai IQ de babuin, poti sa-si spui si Eintein, ca tot o maimuta proasta ramai ( si te comporti , vorbesti ca atare ). Parerea mea. Prostul ramane un prost si detectezi asta imediat ce deschide gura . Parerea mea e ca daca esti prost , da' vrei sa pari inteligent, cea mai buna cale este sa tii gura inchisa.

Pseudologii au gasit ca folosinta unuia sau mai multor nume, intaresc statutul social al persoanei in ochii altora, pentru ca initialele sunt asociate cu un inalt statut profesional, precum dreptul si medicina.
M-am prins cum facem : imi mai pun un nume si o sa-mi tin trusa de unelte in diplomat, ca sa par ca's avocat si nu loptar la santuri.


Oamenii cu initiale lamijlocul numelui au un efect particular si puternic despre cum sunt perceputi de altii, scrie Wijnad A.P. Van Tilburg de la University of Souithampton si Eric R. Igou, de la University of Limerick, autorii studiului publicat in European Journal of Social Psychology.


Dupa ce au fraierit tinerii sa se bage in datorii enorme, ca sa-si plateasca facultatea, ei descopera la absolvire ca e tot degeaba ! Diferenta dintre castigurile unuia cu liceu si castigurile unuia cu facultate, tind sa devina tot mai mici. Adica ori ai doar liceul, ori ai facultate, tot la Mc'Donalds vei munci, pe aceiasi bani ...


Studiul a gasit ca barbatii intre 20-34 de ani absolventi de liceu au castigat 75 % din fiecare dolar castigat de barbatii cu diploma de facultate. Femeile din aceeasi categorie de varsta , absolvente de liceu au castigat 68 % din fiecare dolar castigat de o absolventa de facultate. Asta marcheaza 7 % si 4 centi crestere, fata de acum 10 ani .


Partea fuuny este ca, in ciuda presiunii puitorilor, pe generatia  iPad o doare fix in coor de scoala lor. Nici macar nu se deranjeaza sa citeasca . Acuma, ca scoala nu foloseste la aproape nimic si nu mai prezinta garantia ca vei prinde un job bine platit pe meseria ta, este adevarat. Tinerii din ziua de azi au perfecta deptate sa refuze sa investeasca o caruta de bani in taxele scolare, insa realitatea arata ca se inghesuie sa faca asta ! E la moda sa mergi la colegiu, facultate, puitorii ii preseaza, iar tinerii se conformeaza.
Insa pentru faptul ca refuza sa citeasca, nu au nici o scuza. Numai o persoana cu IQ de babuin, nu se autoeduca in mod continuu, intreaga viata ( egal ca inca se afla in scoala ori are deja un job ).
 Of course, cititul de povesti pentru adulti ( fictiune, romane ), nu intra la categoria " autodidact" ci la "distractie". E la fel cum te-ai uita la un meci de fotbal : nu te alegi cu nimic din asta, decat cu distractia.


Compania non-profit din San Francisco, Common Sense Media, s-a focusat pe efectele media si tehnologiei asupra plozilor si a publicat un raport care aduce informatii de la cateva natiuni . Liderul autorilor raportului, Vicky Rideout spune ca exista o scadere mare in numarul adolescentilor care renunta sa citeasca, iar numarul celor care inca mai citesc, sacade din ce in ce mai rapid.

Raportul a gasit ca plozii de 9 ani care citesc pentru placere o data pe saptamana, a scazut de la 81 % in 1984, la 76 % in 2013 , bazat pe studiile facute de guvern. In randul altor plozi, descresterea a fost si mai mare.
O mare parte dintre plozi citesc rar pentru placere. Aproximativ o treime dintre plozii de 13 ani si aproape jumatate dintre adolescentii de 17 ani au raportat ca coitesc pentru placere mai putin de doua ori pe an.


Atunci cand citesc, plozii petrec in medie 30 de minute, a gasit raportul. Alti plozi si adolescenti tind sa citeasca pentru placere aceeasi durata de timp in fiecare zi.
Raportul a gasit ca multi plozi se chinuie ca sa poata citi . Numai o treime dintre absolventii de 4 clase sunt " eficienti" in a citi, iar alta treime reusesc sa citeasca doar lanivel " basic".


  Rezultatul este ca 20 % dintre adolescenti nu reusesc sa termine liceul in America. Pai cum sa-l termine, daca ei nu pot citi ?
Adevarul este ca societatea nu le ofera nici o motivatie pentru care sa continue scoala, nu au nici o perspectiva, nu au nici o sansa in viata. Atunci, scoala nu mai este o optiune pentru multi ( exceptand cei care sunt fortati de parinti, ori prea spalati pe creier cu diploma care da startul reusitei in viata ).


Liceele din America au un procent de 80 % de absolvire, zice un nou raport facut de America's Promise Alliance.


Bineanteles ca totul pleaca de la puitori, de la felul in care isi fac sau nu jobul in a-si educa puradeii. O femeie comenteaza pe pagina ziarului, ca ea preda plozilor in fiecare zi , iar puitorii lor blameaza pe toata lumea pentru esecul scolar al plozilor, mai putin pe ei insisi.
Puitorii dau vina pe ADD, ADHD ramas netratat din cauza lipsei banilor ( ca pseudologii costa enorm si in USA si Canada si se plateste din buzunar, ca asigurarea de stat nu acopera ) sau pe faptul ca plozii sunt drogati legal ( adica tratati pentru ADHD ). Ei blameaza profesorii, scoala, programa scolara, fosta sotie , alti plozi care isi agreseaza colegii - orice, dar nu lipsa lor de parinteala.

Daca puradelu' tau nu isi poate tine gura inchisa in clasa si nu poate fi atent la ora si nu exista consecinte serioase acasa pentru esecul scolar, nici un alt factor nu conteaza cu adevarat. Plozii vor fi mult mai dispusi sa renunte la scoala. Multi dintre acesti plozi ar fi foarte capabili sa-si faca munca, DACA ar avea abilitatea sa se controleze la clasa si in timpul temelor pentru acasa. Vad asta in fiecare zi si imi rupe inima, ca vad plozi setati pentru esec pe viata, din cauza ca puitorii lor refuza sa foloseasca cuvantul " nu" pentru plozi, ori sa-i pedepseasca atunci cand intra in probleme la scoala.
Multi puitori nici nu se deranjeaza sa pe ei insisi si la fel pe cei de acasa.


Atunci cand nu opferi nimic tinerilor generatii, ei raman fara perspectiva in viata. Multi sunt foarte constienti de asta, si se refugiaza in droguri legale, ca sa-si faca viata mai suportabila ( populatitatea alcoolului si tigarilor in randul tinerilor, este enorma ). Ca sa nu mai vorbim de drogurile ilegale .

29 de tineri au fost dusi cu ambulanta la spital de drogati ce erau, de la spectacolul Avicii de la Rogers Centre, Toronto.


Tinerii care au mers la concert, au transformat asta intr-un party dus prea departe. Paramedicii au transportat 29 de oameni la spital, de la concertul Avicii . Celor mai multi li s-a facut rau din cauz aca au consumat pre amult alcool sau droguri inainte de concert, spun oficialii.


Cand generatiei tinere nu i se dau nici macar sansele pe care le-au primit puitorii lor, rezultatele se vad : ei se zbat in joburi prost platite, de supravietuire, si nu isimai permit nici macar lucrurile de baza ( casa, masina, etc ). Nu mai pot nici sa-si ceara femeia de nevasta dupa circoteca occidentalului : adica in public, in genunchi si cu inelul cu diamnte in dinti. Pentru ca pur si simplu este prea scump pentru ei .


Traditia sugereaza ca barbatii ar trebui sa cheltuiasca pe inelul de logodna cel putin salariul de pe doua luni, dar un survey facut pe 1.000 persoane in Anglia, arata ca doar 10 % cheltuiesc suma asta.
In realitate, 24 % dintre barbati cheltuiesc mai putin decat salariul pe doua saptamani pentru zorzoana partenerului.
Aproape toti barbatii, 89 % au cumparat un inel pentru a-si cere de nevasta femeia ( ce penibil sa astepti ca handicapata, sa te ceara ala de nevasta ! ) dar a crescut numarul femeilor fericite sa renunte la traditie si sa-si ceara de nevasta barbatii. 14 % dintre femei au spus ca si-au cerut de nevasta barbatii, si mi se pare perfect corect : pai daca vrei ceva, intinzi mana si iti iei singura, nu astepti sa cada para malaiata in gura lui Natafleata !
 Stau muierile de parca ar fi handicapate mintal, si asteapta sa fie cerute de neveste, isi fac calcule si nu dorm noptile de grija ca o fi si o pati ( toate prietenele mele au procedat fix asa, pe motiv ca " asa se face" , femeia  e un soi de persoana scond hand ce nu are voie sa-si exprime sentimentele, ori sa ceara ce isi doreste. Numai barbatii au voie. ).


Cum tinerii nu au unde munci si daca o fac, sunt in joburi de supravietuire, prost platite si din care nu isi pot permite sa traiasca cu chirie, pe picioarele lor ( cumpararea unei case e exclusa ) , in Occident a inceput un fenoment care in tarile sarace este normal de multa vreme : noile generatii traiesc claie peste gramada cu vechile generatii, in aceeasi casa. Fericire maxima sa traiesti in casa cu puitorii, socrii : circoteca  si scandal garantat.

In Occident, tinerii de 20-30 de ani au inceput sa se intoarca sa traiasca in casa parinteasca, iar puitorii intra in datorii ca sa-si poata intretine.


Tinerii care au parasit casa parinteasca si apoi se reantorc in casa parinteasca, sunt numiti : " boomerang kids " si ii forteaza pe puitori sa faca datorii ca sa-i intretina- asa zice un nou raport ce reveleaza ca aproape jumatate dintre puitori , 44 %, se bazeaza pe datorii ca sa-i intretina pe tinerii de peste 18 ani care s-au reantors acasa.
Cercetare aarata ca a crescut cu peste un sfert numarul tinerilor de peste 18 ani, care s-au reantors in casa parinteasca in ultimul an ( 28 % ) simulti se bazeaza pe puitori ca sa le plateasca mancarea, curentul, benzina si chiria.
39 % dintre puitori sustin ca a crescut costul intretinerii tinerilor are stau acasa , iar un puitor plateste in medie 68.14 lire ( 817 lire pe an ) pentru facturile casei, care le acopera si pe cele ale tinerilor.


Numarul puitorilor care folosesc cartile de credit pentru a face fata cheltuielilor de zi cu zi aproape ca s-a dublat ( 40 % ), comparativ cu anul trecut. Numarul puitorilor care imprumuta bani de la prieteni sau familie a scazut cu 15 % si 1 din 10 au luat imprumuturi de la banca pentru a acoperi costurile traiului care au crescut si ele.
Pai asa le trebuie daca au fost atat de inconstienti si lipsiti de scrupule incdat sa aduca pe lume plozi carora nu aveau nimic sa le ofere, nici macar o minima garantie ca vor avea din ce trai cand vor fi adulti ! Astia toarna plozi ca vitele, fara sa se gandeasca la consecinte, si cand se dau cu capul de realitate, dau din datorie in datorie si se vaieta prin ziare ce viata de cacat au plozii lor .

25 % dintre tineri se reantorc in casa parinteasca si isi cauta de munca dupa absolvire - o crestere cu aproape o treime in ultimul an ( 32 % ).



 http://filosofiepebordura.blogspot.ro/2014/06/generatia-distrusa.html
------------------------------------------------------------------------------
POSTARE PRIMITA CU LARG INTERES DE PRIETENII MEI:
--------------------------------------------------------------------------------

Multumesc frumos, tuturor!
Admin Romania Megalitica
--------------------------------

22 de comentarii:

  1. Cititi pe site-ul Filosofie pe bordura si Super-Comentariile:
    --------------------------------------
    AnonymousFriday, June 13, 2014 at 12:58:00 PM EDT

    Exista vreo 2-3 categorii de plozi. Plozii tinuti din scurt, nedrept de mult pentru lumea in care traim (fac parte din aceasta categorie), plozii lasati de capul lor (majoritatea devin niste ratati, diferenta fata de primii este ca sunt niste ratati care deranjeaza pe cei din jur)... si a 3-a categorie, nu stiu daca mai merita sa o mentionez... cei normali la cap si rezonabili... greu de gasit in ziua de azi.
    Din experienta proprie de plod tinut din scurt pot spune ca am acumulat ceva frustrari ca "de ce x are voie aia, de ce lui Y parintii ii cumpara aia desi e repetent iar eu nu am voie nimic, nu primesc nimic desi rezultatele sunt fantastice la scoala". Genul de parinti cu studii care castiga mai putin decat unul fara , dupa ani de experienta, care nu isi permit sa ii ia plodului o jucarie pentru ca nu li se pare important ca plodul sa se joace, el trebuie sa invete, trebuie batut si jignit tot timpul ca sa stie naiba de frica si sa invete. In final, dupa 5 ani de medicina, pe care plodul(eu) o detesta din tot sufletul a renuntat. Prima si cea mai inteleapta decizie luata strict de capul lui. Evident, parintii sunt socati, distrusi pe viata. Din fericire, totul se intampla in Romania, deci nu am de platit taxe care sa ma indatoreze pe 20 de ani de aici incolo. Am luat-o pe un alt drum, toata lumea crede ca sunt nebuna ca nu vreau sa accept "statutul de medic" si salariul de mizerie.Prefer de 1000 de ori un job la Mc Donalds pe o mizerie de salariu dar responsabilitati minime, decat acelasi salariu cu responsabilitati uriase. E foarte greu pentru un adult sa se deprogrameze de tot ce i s-a zis in copilarie.
    Bun , cea de-a 2-a categorie sunt majoritatea puitorilor. Plozi facuti ca "asa trebuie", apoi crescuti in fata blocului unde deranjeaza pe toata lumea "nepuitoare" cu galagia lor si nu numai, fara educatie, fara respect fatza de nimic si fara responsabilitati. plozi razgaiati care ajung asemenea parintilor atunci cand vor fi adulti. masa asta care se reproduce constant fara sa produca ceva. ei , nici asa nu e bine. genul de plozi care la maturitate nu vor fi in stare de nimic, se vor apuca de prostii ca sa isi castige existenta, sau vor alege asistarea sociala (+ceva lucru la negru) si vor pui la randul lor. de asta sunt de parere ca oamenii trebuie sa fie ocupati cu ceva altfel mintea lor le sta numai la prostii si la a face rau. parca asta e natura umana. nu imi explic de ce.
    si voi mentiona cea de-a 3-a categorie, pe care o consider un fel de exhilibru intre cele cele 2 extreme. plozi crescuti cu responsabilitati specifice varstei, care iau doar ce e mai bun din scoala, nu se pune presiune pe ei, dar parintii se ocupa de ei ca sa le placa asa cat de cat scoala, ii motiveaza sa isi descopere abilitatile sa poata avea un job care daca tot e platit prost, macar sa nu fie si un chin.
    Oamenii sunt prea prosti si au o reavointa iesita din comun. Majoritatea suntem niste maimute cu pretentii. Sper sa nu se mai perpetueze specia asta de "oameni". mie mi se pare mai mult decat necesara o arma biologica (indiferent daca mor si eu) mai rapida decat chimicalele din alimente. e prea pacat de terra asta ca s-a ales cu capusele astea numite "oameni". o mare parte din noi nu facem altceva decat sa distrugem si sa NE distrugem unii pe altii de la simpe sicane pana la a face viat a imposibila altora.
    (Maria din Romania).
    ------------------------
    Reply

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    1. TzipiFriday, June 13, 2014 at 1:22:00 PM EDT
      Nu am dispret mai mare decat pentru puitorii care isi tin din scurt plozii, desi nu e cazul ( plod care nu le face probleme si se conformeaza obligatiilor impuse ).
      Cat despre deprogramare, la mine a fost simplu de tot. In momentul in care m-am prins ca puitorii mei sunt niste vite incaltate, n-am mai dat 2 bani pe ce spuneau ei. Pur si simplu am dat ignore si la opiniile lor, dar si la dresajul impus de societate ( pentru ca m-am prins ca societatea e una imbecila ). Si am facut analiza tuturor conceptiilor care mi-au fost induse : uitandu-ma atent, mi-am dat seama ca nu imi apartineau, ci eu doar ma conformam lor. Si am inceput sa ma intreb " da' eu ce parere am despre asta" ? Da' oare e chiar asa cum mi s-a spus ? Ia sa sap mai adanc si sa vad unde merge asta ! "
      In foarte scurt timp am ajuns la concluzia ca aveam capul plin cu bulshit indus de scoala, puitori si societate si le-am dat delete fara regrete. Dupa care am inceput sa-mi pun intrebari si sa gasesc raspunsuri, casa-mi formez propriile pareri. Si am facut asta prin ultimii ani de liceu. Din fericire, m-am prins destul de devreme ca povestea cu ascultatul de parinti si conformatul regulilor societatii, e cea mai mare tzeapa pe care ti-o poti lua in viata asta.

      Da, mintea oamenilor trebuie sa fie ocupata cu ceva, casa nu faca tampenii. Dar cand omul are IQ de babuin, este exclusa ocupatia inteligenta ( autodisciplina si autoeducatia ). Pentru asta s-a inventat serviciul de 8 ore : nu pentru profitul nelimitat al corporatiilor ( care oricum nu au ce sa faca cu toti banii pe care ii castiga. De la un nivel in sus, banii nu mai au valoare ), ci pentru a tine ocupata vita incaltata, fortata sa munceasca pentru a supravietui. Pentru asta s-a inventat sistemul sclavagist : pentru a tine intr-o relativa disciplina, turma de vite incaltate. Si din cauza lor, sufera si oamenii care ar prefera sa se autoeduce ( mergand la serviciu li se reduce drastic timpul alocat pentru asta ).

      Plozi crescuti res[ponsabil ? M-ai facut sa rad ! Pai daca puitorul ar fi responsabil, ar refuza sa aduca pe lumea asta alte fiinte ! Puitul in sine , este un act complet iresponsabil, restul e poveste. Mda, puitorii care isi cresc plozii " responsabil", ii motiveaza sa-si descopere abilitatea sa poata avea un job care sa li se potriveasca. Grozav ! Deci m-au condamnat pe viata la sclavie, dupa care vin cu perversitate si imi spun ca trebuie sa-mi aleg un loc de sclavie, de munca fortata, unul ... care sa-mi placa ! Pai sa nu-i scuipi intre ochi, cu tot cu pretinsa lor " responsabilitate " ? !

      Da,majoritatea oamenilor au IQ de babuin si astia sunt cei care puiesc cu spor. Prosti, da' multi. Singura sansa a omenirii de a scapa din prostie, este ingineria genetica ( sa inginereasca nasterea doar a plozilor cu un IQ foarte mare ), insa nu se doreste asta, pentru ca stapanilor de sclavi le convine sa aiba o turma de sclavi prosti ca noaptea, pe care sa-i manipuleze cum doresc. De asta, in societatea umana, cea mai profitabila este prostia ( dealtfel e incurajata mentinerea oamenilor in starea de prostie, pe toate caile posibile. Mass media si consumerismul sunt celemai eficiente. ).
      ---------------------------
      http://filosofiepebordura.blogspot.ro/2014/06/generatia-distrusa.html

      Ștergere
  2. Nu știu ce vă veni să postați un articol preluat de la Tzipi. Fetei ăsteia îi pute și țâța suptă de la mă-sa. Toată filozofia ei constă din compilații de prin ziare și reviste îmbucate în așa fel încât să-i susțină aberațiile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sti cati au citit aceasta POSTARE pana acum?
      ...peste 1000...!

      Ștergere
    2. Mă bucur că lumea vă citește. Știu că sânteți în blogroll-ul ei cu România Megalitică.
      I-am citit blogul pentru că era sau mai e rezident sau cetățean canadian. Am încercat să comentez pe blogul ei cu argumente dar nu mi s-a permis. In plus am discutat cu o persoană care a cunoscut-o personal. Nu-mi stă în caracter să atac pe nimeni dar în cazul de față am dreptate.
      Pot spune ca mi-a plăcut celălalt blog VEVERITE, RATONI and CO.
      Dacă vi se pare comentariul deplasat îl puteți sau îl pot șterge, fără nici o supărare.



      Ștergere
    3. karadeniz, iti respect opinia, remarcabil efortul pentru documentare! Vin doar cu doua precizari:
      1.blogul a fost inchis/din pacate/... de peste un an.
      2.Tzipi... este grav bolnava/prea mandra sa discute asta!

      Ștergere
    4. Știam că blogul a fost închis. Nu știam că Tzipi este grav bolnavă și îi doresc sincer însănătoșire grabnică.
      Pe unul din holurile spitalului Bagdasar-Arseni am văzut acum vreo 20 de ani un citat al unui medic, căruia nu-i mai rețin numele, care spune așa ” Boala nu poate fi separată de atitudinea bolnavului față de ea ”

      Ștergere
    5. Eu sunt Tzipi in cauza, te asigur ca in afara de o mare durere in coor n-am nici pe dracu', sunt sanatoasa tun si asa am fost intreaga mea viata. Nu stiu de unde ai scos asta cu boala. Azi mi-a spus cineva pe email ca dezinformati lumea pe aici ca imi vine a muri.

      Ștergere
    6. Karadeniz, inteleg ca ma vrei moarta si impaiata, ca sa ma dai drept exemplu pe net ca mvai, uite ce patesc cei care nu sunt cuminti si au tupeul sa critice ceea ce nu e in regula cu lumea asta ! Vai -vai, stati linistiti in patratelul vostru si visati Cai Verzi pe pereti, floricele-pasarele, norisori roz, pentru ca daca indrazniti sa scoateti capul din cutie si sa ganditi cu mintea voastra ... o sa patiti ca Tzipi, cimitirul va mananca cu zile.

      Ntz-Ntz, nu mor caii cand vor cainii si nici tampeniile alea cu gandirea pozitiva si gargara cu sentimente si iubiri nu se confirma in viata reala.

      Ștergere
  3. Ai di pulea mea ! Fusei sa-mi puna astia de la S5 stampela pe legetematie si nu mai nimerii drumul inapoi ! Ajunsei dreaq tocma prin Bucurestii Noi, de ma gasira jandarii prin parcul Bazilescu si m-or depus la garnizoana, pana venii hoscaita de ma lua akeas !
    Ioi !
    Despre ce vorbiti voi p-aciulea ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Am venit cu buna dimigreatza, cracanatilor !
    O zi mirobolanta tutulor !
    Si hop, si hop...

    RăspundețiȘtergere
  5. Buei TPM ule, vezi c- ai calcat in tasta RND. Ori ai liber din saloon doar cand ii seful fugit din tara?

    RăspundețiȘtergere
  6. Datorita evolutiei de cacat a unor probleme medicale, care me-au tot futat existenta in ultima perioada, sunt nevoit (obligat) sa-mi intrerup activitatea de comentac (analist principal 1 si sofer), pe acest blog. De fapt, singurul blog al existentei mele, pe care mi-am chinuit talentul.
    La Multi Ani tutulor si Sarbatori Fericite !
    Multumesc adminului Burcu Vasile.

    Sa traiti bineeee !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti MULTUMESC, PMT!
      Multa sanatate si SPERANTA ca poate candva... vom reveni in forta!
      Nici eu... nu ma simt prea bine!
      Tuturor, numai de bine!

      Ștergere
  7. Hristos a Înviat !
    Hristos a Înviat! Ce vorba Sfântă!
    Iți simți de lacrimi calde ochii uzi
    Și-n suflet parcă serafimii-ți cântă
    De câte ori creștine o auzi.

    Hristos a Înviat în firul ierbii,
    A înviat Hristos în Adevăr;
    În poienița-n care zburdă cerbii,
    În florile de piersic și de măr.

    În stupii de albină fără greș,
    În vântul care suflă mângâios
    În ramura-nflorită de cireș
    Dar vai, în suflet ți-nviat Hristos?

    Ai cântărit cu mintea ta creștine
    Cât bine ai făcut sub cer umblând,
    Te simți măcar acum pornit spre bine
    Măcar acum te simți mai bun, mai blând?

    Simți tu topită-n suflet vechea ura?
    Mai vrei pieirea celui plin de Har?
    Ți-ai pus zăvor pe bârfitoarea-ți gura?
    Iubirea pentru semeni o simți jar?

    O, dacă-aceste legi de-a pururi sfinte
    În aur măcar azi te-au îmbrăcat
    Cu serafimii-n suflet imn fierbinte
    Ai drept să cânți: Hristos a Înviat!

    Vasile Militaru

    RăspundețiȘtergere
  8. @ admin
    După cum vedeți ”dama cu Canada” e fizic sănătoasă tun și se pare că sunteți o victimă a dezinformărilor respectivei persoane.

    @ Tzipi
    Dacă ai fi citit comentariul meu ai fi înțeles că-ți doresc binele, dar oamenii narcisiștii ca tine chiar dacă pot citi au probleme cu înțelesul.
    Nu doresc răul nimănui și nici nu te pot da exemplu atât timp cât nu excelezi în nimic, nici in bine nici in rău.
    E treaba ta ce si cum gândești despre viață, oricum faptul ca nu ai prozeliți ar trebui să-ți dea de bănuit că ești cam departe de adevăr.
    Am aproape doi ani de stat in Canada și pot să afirm în cunoștință de cauză că mare parte din ce afirmi pe blog nu este real, că transformi propriile angoase in filozofie de viață si vrei sa transmiți această marotă și altora .
    Sper ca într-un final să-ți găsești un loc al tău și oarece mulțumire în această viață.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tzipi si narcisismul.... Stai jos, te pricepi la oameni cum ma pricep io la chineza! Femeia a argumentat cu dovezi ce "bine" e in Cacanada. Ce nu ai inteles sau nu vrei sa intelegi? Da, este posibil sa fi avut o experienta pozitiva vizavi de sederea ta in aceasta tara, dar asta nu inseamna ca totul e OK acolo, e exact pe dos. In afara de Tzipi, am si eu prieteni care imi confirma spusele ei. Restul e ipocrizie/retardare masiva. Iar romanistanezul, de felul lui, e ipocrit de nu se vede. Societatea umana este intemeiata pe minciuna, minciuna sfruntata, ordinara, incepind cu cele mai mici chestii si terminind cu cele mai mari. Greu de acceptat/imposibil daca esti timpit.

      Ștergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ah, ce dor mi-era de Tzipi. Dau cautare pe google dupa Tzipi', caci blogul "Filozofie pe bordura' nu mai exista :(, 'poate poate dau de ea'.
    Blogul ei era terapie pentru mine.
    Pe unde mai scrii Tzipi? Asa as fi vrut sa continui sa scrii, dar inteleg ca nu e tocmai usor sa faci fata snobilor si ipocritilor. Oho, si cati sunt, caci mama lor e tot timpul gravida.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu as vrea sa mai scrie, blogul ei era intr-adevar o gura de oxigen, dar asta a fost alegerea ei, ce putem sa facem?

      Ștergere
    2. Si eu as vrea sa mai scrie, blogul ei era intr-adevar o gura de oxigen, dar asta a fost alegerea ei, ce putem sa facem?

      Ștergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri