Google Translate

vineri, 28 aprilie 2017

China este de neoprit! China va începe să îşi construiască propria staţie spaţială în 2019


China va începe să îşi construiască propria staţie spaţială, ce va fi locuită în permanenţă de un echipaj uman, în anul 2019, după ce a reuşit de curând o misiune de realimentare cu carburant a unui laborator spaţial, pe orbită, cu ajutorul unui vehicul de tip cargo, denumit Tianzhou-1, au anunţat vineri oficialii chinezi care coordonează acest proiect spaţial, citaţi de Reuters.

Tianzhou-1, primul vehicul spaţial de tip cargo construit de China, lansat pe 20 aprilie, a realizat deja prima dintre cele trei andocări programate cu laboratorul orbital Tiangong-2, la două zile după lansare.

Acea realimentare cu carburant pe orbită, coordonată de tehnicienii chinezi de la sol, finalizată joi, reprezintă un element central al planurilor Chinei de a putea să trimită echipaje de astronauţi pe viitoarea ei staţie spaţială, ce va fi ocupată permanent începând din 2022.

”Potrivit planurilor noastre, vom începe asamblarea şi construirea staţiei spaţiale a Chinei între 2019 şi 2022”, a declarat Wang Zhaoyao, coordonatorul proiectului viitoarei staţii spaţiale chineze.

Preşedintele Xi Jinping a spus că dezvoltarea programului spaţial al Chinei reprezintă o prioritate pentru a întări securitatea naţională.

Comisia Militară Centrală, prezidată de Xi Jinping, a trimis o scrisoare de felicitare echipei care a coordonat misiunea Tianzhou-1, pentru ”împlinirea visului spaţial”, potrivit agenţiei de presă Xinhua.

Dezvoltarea programului spaţial al Chinei reprezintă o prioritate pentru autorităţile de la Beijing, iar preşedintele Xi Jinping a cerut compatrioţilor lui să facă eforturi susţinute pentru ca naţiunea chineză să devină o putere spaţială.

China va lansa ”modulul central” al viitoarei staţii spaţiale în jurul anului 2018, a spus un oficial chinez în luna aprilie, care a dezvăluit planul ţării sale de a avea pe orbită o staţie spaţială deplin funcţională în 2022.

China vrea să reducă ecartul care o separă de Statele Unite şi UE, dar şi de India, devenită în 2014 prima ţară din Asia care a plasat cu succes o sondă pe orbita planetei Marte.

Roverul ei lunar, Iepurele de Jad, a aselenizat la sfârşitul anului 2013, generând articole elogioase în întreaga Chină, însă acel vehicul a suferit la scurt timp după aselenizare o serie de avarii tehnice.

Iepurele de Jad şi Chang'e 3, sonda care l-a transportat până pe orbita lunară, au realizat prima ”coborâre lentă şi controlată” pe Lună după anul 1976. Atât Statele Unite, cât şi fosta U.R.S.S., au reuşit anterior această performanţă.

Sursa: https://www.news.ro/cultura-media/china-va-incepe-sa-isi-construiasca-propria-statie-spatiala-in-2019-1922403628002017041116933054

-------------------------------------------------------

9 comentarii:

 1. Populația, istoria multimilienară, răspândirea în arealul geografic planetar și adaptabilitatea chinezilor fac din ei viitorii campionii planetari inclusiv in cazul unui cataclism nuclear generealizat.

  RăspundețiȘtergere
 2. PMT, PMT ...!!
  Cine PM e?
  Dan Dumitriu din Falticeni e.

  https://www.facebook.com/dumitriu.dan.3?fref=ts

  RăspundețiȘtergere
 3. Voi vreti sa-mi omorati cateaua.

  RăspundețiȘtergere
 4. @ Anonim
  Înseamnă că e chinez ?

  RăspundețiȘtergere
 5. LA MULTI ANI REZERVISTILOR DE LA A.P.V. P`!
  La multi ani la 9+ZOO!
  La multi ani si cazmalelor cu laser!
  "Prima unitate de geniu din Armata României a fost înfiinţată la 31 mai 1859, data la care domnitorul A.I. Cuza punea rezoluţia "Se încuviinţează" pe raportul nr. 1902 înaintat de Guvernul Moldovei, prin care se cerea aprobarea constituirii şi întreţinerii unui batalion de geniu, necesar pentru "înaintarea lucrărilor publice".
  Hai PA si PU`!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. LA MULTI ANI, PULARAI CRACANATI !
   Cazmaua cu laser, ranga cu luneta si tarnacopul cu percutie: armamentul principal al genistilor-specialitatea militara "diribau" constructii, de numele carora se leaga, in principal, Transfagarasanul si Canalul Dunare-MN !

   Ștergere
 6. Unul dintre cele mai frumoase monumente din capitala il au eroii genisti, situat in Dealu'Cotrocenilor, in coasta Academiei "Stefan Gheorghiu", la intersectia fostelor bulevarde Armata Poporului cu Geniului !
  Este vorba despre faimosul "Leul", sub ale carui monumentale coaie sta scris: "Spuneti generatiilor otravitoare ca noi ne-am jertfit la max pentru reintregirea neamulu' " ! Mai exact, ca sa aiba ele, generatiile otravitoare, la ce da cu jmangla, constitutional, legal si profund moral !
  Cat respect si consideratiune emana faimosul Leu, pe vremuri, cand politia era Militie, iar legea era respectata, ca sa ajunga, in prezent, loc de refugiu si de pisat, pentru basinosii revolutionari a lui Dogaru, cu prostatele in pioneze !
  La multi ani genisti, din toate specialitatile !

  RăspundețiȘtergere
 7. Sincer si fara patima!
  Eftimie Croitoru a fost sau nu erou?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eftimie Croitoru este o alta poveste, legata de arma Geniu. Oficial, isprava acestui pontonier este descrisa, pe scurt, pe Uikipedia, insa, circula si o legenda potrivit careia, tilicarul neinstruit, cica nu ar fi respectat procedurile si, de muci ce era, a lovit din greseala mina cu o cange !
   Cum-necum, podul de pontoane nu s-a rupt, iar tilicarul a devenit erou !
   Tilicarii care si-au satisfacut stagiul militar in Regimentul de Pontonieri din Turnu Magurele, care i-a purtat numele eroului genist, sigur isi aduc aminte ca, in fiecare seara, apevistul de serviciu pe rejiment incepea apelul strigandu-i numele, iar un tilicar din formatie ii raspundea ca e cazut la datorie, bla-bla, bla-bla !
   Din pacate, din rejiment s-a ales praful si pulberea. Ca de altfel, de intreaga ostire, activa si de rezerva, ajunsa de batjocura politrucilor.

   Ștergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

Alegeri locale 5 iunie 2016. Veniti la vot! Click here:

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Facebook, Click here:

Lista mea de bloguri

COUNTERsite