Google Translate

vineri, 29 septembrie 2017

SUA & Rusia se aliaza...

SUA si Rusia se aliaza pentru construirea unei statii spatiale pe orbita Lunii

Rusia s-a alaturat miercuri proiectului american de construire a unei statii orbitale in jurul satelitului natural al Pamantului, Luna, in ciuda climatului de razboi rece care domneste intre Moscova si Washington, scrie AFP.

In cadrul programului american "Deep Space Gateway", agentia spatiala ruseasca Roskosmos si NASA se vor servi de Statia Spatiala Internationala (ISS) drept baza pentru o "explorare mai avansata a spatiului" si pentru crearea acestei platforme internationale locuite care ar urma sa orbiteze in jurul Lunii, a anuntat Roskosmos, intr-un comunicat.

Semnarea acestui acord a avut loc la Adelaide, in Australia, unde are loc al 68-lea Congres international de astronautica intr-un context in care actorii incearca sa dea un nou suflu cuceririi spatiului, pe fondul finantarilor limitate si al probabilului sfarsit de viata a ISS.

NASA anuntase in urma cu cateva luni la proiectul "Deep Space Gateway" pentru a trimite astronauti pe orbita lunara, cu ajutorul noilor rachete dezvoltate pentru agentia spatiala americana.

Si Rusia si-a anuntat ambitia de a deschide o baza stiintifica pe Luna si a anuntat ca doreste sa efectueze primele sale zboruri lunare pana in 2031.

Cele doua agentii "au intentia de a dezvolta norme tehnice internationale care vor fi folosite pe viitor" si "s-au inteles deja asupra normelor viitoarei statii", a precizat Roskosmos.

"Cel putin cinci tari lucreaza la dezvoltarea propriilor nave spatiale cu echipaj uman. Pentru a evita probleme in termeni de cooperare tehnica, normele trebuie unificate", a declarat Igor Komarov, directorul agentiei spatiale rusesti.

Rachetele rusesti Angara si Proton-M ar putea fi folosite in paralel cu lansatorul american greu SLS, al carui prim zbor este prevazut in 2018, pentru a "crea infrastructura statiei lunare", potrivit Roskosmos, care adauga ca infiintarea acestei statii orbitale nu va debuta inainte de mijlocul anilor 2020.

Evocand un proiect in stadiul de "formulare a conceptului", NASA se declara intr-un comunicat "incantata sa vada un interes international in crestere spre deplasare spre orbita lunara ca viitoare etapa in dezvoltarea explorarii spatiale".

Spatiul este unul dintre rarele domenii de cooperare bilaterala neafectate inca de tensiunile puternice dintre SUA si Rusia.

Cele doua tari coopereaza in special in cadrul ISS, unde Rusia furnizeaza principalul modul si dispune de singura nava capabila sa trimita astronauti dupa oprirea zborurilor navetelor spatiale americane. 

Si Agentia Spatiala Europeana este intereasta de Luna. Directorul sau general, germanul Jan Woerner, pledeaza de la numirea sa in functie, in 2015, pentru crearea unui "sat lunar".
Agentia de stiri HotNews
 
 http://www.jurnalulbtd.ro/articol-SUA-si-Rusia-se-aliaza-pentru-construirea-unei-statii-spatiale-pe-orbita-Lunii-2-4264.html

21 de comentarii:

  1. Ma doare drept la epiderma de pe puță de alianța lu SU ale A cu Rusia !
    Precum vedeți, prostanii nostri n-au invatat nika din tragedia de la Colectiv ! Din nou aceeasi placa de prost gust: ies astia de la ISU, PIȘU si FÂSU pe posturi ca sa ne spuna ca azilul de moșnegi nu avea avize, ca nu era inregistrat, ca functiona ilegal, ca bla-bla !
    Astea-s autoritatile din țara lu Dorele !
    Si cate cosmelii din astea n-or mai fi prin colonia asta de mana a 3a, viitoare gubernie !
    Auzi, azil de mosnegi țintuiți la pat fara avize de functionare ! Buey, și atunci pentru ce pula mea mai platim, din bani publici, sute de parlamentari, cohorte intregi de otoritați de belit pula la urs si alte organe de astea de prin primarii ?

    RăspundețiȘtergere
  2. De cateva zile tot da la PRO TV un serial intitulat „Un fluviu de prostie” !
    Dezastru național ! Incredibil ce s-a ales de țara asta, sub umbrela democrației ! Praf si pulbere. Te strange in spate cand vezi ce s-a ales din TOT ce au construit parintii si bunicii nostri !
    Iar pe Ceausescu l-au pușcat veneticii, cică, pentru subminarea economiei naționale !

    RăspundețiȘtergere
  3. Din ciclul „Țara lu Dorele” : stâlp de electricitate plantat fix in mijlocul drumului ! Drum proaspat asfaltat, cu simț de raspundere in jurul stalpului, insa cu lipsuri pe ici pe colo, dupa cum a vrut pula șmekerilor de la asfaltari !
    Locația: Clung Muscel.
    Protagoniști: firma de asfaltari „Dorele SRL SA SC”, primaria si consiliul local de belit pula la cal Clung si renel de belit pula la mel, care, toate, arunca pisica de la unii la altii !
    In colonia asta de mana a 3a si viitoare gubernie, fiecare face ce vrea si cum il taie capul ! Nu raspunde nimeni de nimic, iar durerea in pulă este profunda, incepand de la organu local si pana la a 3a putoare in stat !
    Adica, si ce daca am plantat un stalp exact in mijlocul drumului, pe care circula jde tovehicule ! Sau, si ce daca am construit un drum peste un stalp de electricitate, care poate produce o adevarata tragedie, daca e pus la pamant de frun cocalar de asta cu Audi Chiu 7 !
    Ei, atunci sa vedeti cum apare ISU, FÂSU, PIȘU si alte organe si otoritati competente ale statului care sa ne zica ca stâlpul nu avea aviz de plantare si ca nu era cu vizita medicală la zi !
    Ioi !
    Zeii sa ne apere, pe mana cui am ajuns ! Vai de jenerațiile viitoare !
    Sa le sujeți pula comunistilor, pe care tot ii ponegriti si ii huliti pe unde apucati, pentru ca nu sunteti nici macar la nivelul unghiei de la degetul mic de la piciorul lor din stânga !
    Avea dreptate Nicu Ceausescu cand a zis ca voi, rahatii de-ati imputit aceasta tara cu politica voastra de clan, n-o sa fiti in stare nici macar sa zugraviti ce-a construit tat-su, d-apoi sa mai si lasati ceva in urma voastra, in afara de duhoare si prostie fara margini !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: si, mai avem pretentia la nuș ce autostrazi de la Bucuresti la Brasov, ori pe V.Oltului, iar noi nu suntem in stare sa facem cum trebuie nici macar o alee ca-n palma, de cateva sute de metri !
      Hai sictir !
      Va dati seama ce autostrada ar iesi prin inima muntilor, daca aia la care tot lucreaza de fro 20 de ani, prin podisul Transilvaniei, se surpa ca in legenda mesterului Manole !
      Ioi !

      Ștergere
  4. La Multi Ani cu ocazia scumpirii carburantilor, energiei electrice si a gazelor naturale !
    Traiasca si infloreasca zguvernul neo-cripto bolsevico-fesenist Terente Intâiul !
    Ura !
    Jos dusmanii rai !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: asteptati sa va indexeze penziile, de la 1 ianoare, cu rata gonflației !
      Feseneu ati vrut, Feseneu aveti !

      Ștergere
  5. Numa ce fosei la peață, ca sa-mi fac coșu septemânal !
    S-au dus in pulă aproape toate prețurile ! Iar cei de-aveți credite pe la banci ați futat-o in fericire ! Lindicele ROBOR-OMOR-COAFOR a explodat !
    Stai sa vezi cand or veni si facturili la gaz si corent ! O sa faceti imprumuturi la ceare ca sa va platiti intretinerea la iarna !
    Feseneu ati vrut, feseneu aveti, caca-v-ati sa va cacati pe mainile cu care ati votat !
    Stai sa vezi cand v-o si indexa penziile cu rata gonflației, pe minus !
    Ioi !

    Loați de va reveniți:

    „Pentru îndeplinirea datoriei sacre de apărare a patriei înscrisă în Constituţie, eu IDIOTUL PULII, cetăţean al Republicii Socialiste România, intrând în rândurile forţelor armate, jur credinţă nestrămutată poporului român şi patriei mele socialiste.
    Jur să respect legile ţării, să execut întocmai ordinele comandantului suprem, cerinţele regulamentelor militare şi ordinele comandanţilor şi şefilor mei, atât în timp de pace cât şi în timp de război.
    Jur să nu-mi precupeţesc sângele şi viaţa pentru a apăra pământul strămoşesc, independenţa şi suveranitatea patriei, cauza socialismului.
    Dacă voi călca jurământul meu, să suport pedeapsa aspră a legilor Republicii Socialiste România”.

    RăspundețiȘtergere
  6. Macel in SU ale A ! Asa se intampla cand toti descreieratii au acces la arme !
    Deh, democratie, nu ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Pregatiti-va sa v-o beliti, de epidermă !
    In curând urmeaza sa simțim, din plin, efectele mirobolante ale programului de zguvernare Terente Intâiul, sustinut cu incapatanare de niste exponenti tristi-muisti ai politicii de tip „ tocana de legume”, intitulata Fesene ”Inima zburdalnica” !
    Zeii hie cu noi !
    Vine, vineeeeeeee....

    RăspundețiȘtergere
  8. Fifor ANUNȚĂ anchetă la MApN după scandalul reînhumării în CUTII de CARTON a eroilor căzuţi la Stalingrad
    ===============================================
    http://evz.ro/fifor-ancheta-mapn-reinhumare-soldati-cutii-carton.html
    ===============================================
    OMG ! OMG in ce hal fara de hal a ajuns si ministerul asta al dezbinarii nationale ! Ca sa-ti ingropi eroii in cutii de galoși de Drăgasani, iti trebo multa minte !
    Ce a facut Ministerul Dezbinarii Nationale ? Pai s-a dus in Rusia, cu o cohorta de poki imbâcsiti, au facut o bortă mare cu excavatorul, au pus oasele de-a valma in cutiile de carton, le-au legat cu niste șfoară loata de la biroul Dese, d-aia de legat dosarele, or intonat Vesnica Pomeneala, bla-bla, si bla-bla, și gata cu eroii neamului, de au crepat ca prostii prin cele pustie ale lumii, ca sa aibe ei functii calduțe cu atributii de belit pula la urs !
    Doamne feri, unde am ajuns !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese:
      rectificare: s-a dus in Rusia doar cu un popă imbâcsit, insa mai șmekeraș, cu okelari dă soare dă ăia bengoși !
      Uite popa, uite groapa, uite si cutiile cu eroii neamulu !

      https://once.mapn.ro/pages/view/73

      Ștergere
    2. Peseul de mai sus se refera la un comentar despre Ministerul Dezbinarii Nationale, care a reosit marea performanta sa-si reinhumeze eroii neamulu, aia de-au murit pentru țara ca sa aibe imbuibatii de azi functii de belit pula la urs, in niste cutii de carton, din alea folosite la impachetarea galosilor de Dragasani !
      Insa, comentariul a disparut in neant !

      http://evz.ro/fifor-ancheta-mapn-reinhumare-soldati-cutii-carton.html
      ------------------------------
      Ca de obicei, o comisie va analiza cu maxima responsabilitate !

      Ștergere
    3. Pese: s-a umplut si meapeneul dezbinarii nationale de Dorele !
      Buey, acolea la voi nu e Cultul Eroilor, ci Cultul Erorilor, buey !
      Dadea Ilie Ceausescu cu voi de pamant, de va sarea cacatul drept in cerul gurii ! Toti erati zburati, in frunte cu ministrul si alti secretari de astia, adusi de pe la ape si paduri, ori de pe la fabricile de impachetat fum, care habar nu au ce inseamna ostirea si rigoarea militara !
      Rusine, baaaaa muiangiilor !

      Ștergere
  9. Astazi a avut loc Marsul Tacerii, desfasurat cu participarea extraordinara si plenipotentiara a unor apevisti basinoso-cracanati, prin care, cică, ei a vrut sa atraga atentia organului NATO despre umilintele la care e supusa rezerva armatei in ultimii ani, indeosebi de la boc incoace !
    Asa de tacut o fo marsul, de nu l-a auzit nimenea !
    Ii doare la bașkeți pe astia de se fac ca zguverneaza pe aciulea de marsul vostru ! La cat de dezbinati sunt rezervistii si impartiti pe la jde asociatii, era si normal sa nu-i bage nimenea in seama !
    Stai ca urmeaza cracanatii lui Zdrongaru !

    RăspundețiȘtergere
  10. http://www.click.ro/news/national/ilie-nastase-i-oferit-flori-printesei-de-monaco-imagini-de-la-inaugurarea-statuii-de-8
    =====================================================
    Buey acestia de-ati ajuns sa va reinhumati eroii neamului in cutii de carton, sa-l opreasca cineva pe maimutoiul asta lățos sa-si mai bata joc de haina militara !
    Buey cracanatilor, astia de i-ati dat dreptul maimuțoiului sa poarte haine militare, i-a explicat cineva, vreodata, cum si cand se face lucrul asta ? Ori, regulamentele alea mai valoreaza fix pula !
    Buei, chemati-l dreacu pe maimutoi la raport si, ori il instruiti si-l tundeti, ori ii luati dreptul de a mai purta haina militara !
    Cine dreaq i-a dat voie sa mearga imbracat tobosar la nuș ce intalnire cu nuș ce pațakină curvistina, dintralea de s-a fript cu juma de mapamond ?
    Buey, mai e careva prin colonia asta, care sa puna ordine prin casa ?
    Ori, face fiecare cum vrea pulicica lui, fie el popă, ori primar, ori milițian, ori politician, ori tilicar, ori denea, ori serei, ori sepepe, ori utece !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: sa mai discutam si despre cele 8 milioane (!!! milioane noi, buey) de lei date pe un cacat de statuie, numa buna de loat muie ?
      Uitati-va la poza, cat de fericita e coțoharla aia de Gabi, de se joaca de-a primarul general, pentru marea realizare a mandatului ei !
      In timp ce tranvaiele put, iar strazile prin cartierele marginase sunt inca desfundate, ca pe timpul ciobanului Bucur, primaria se tine de cioace cu statui ! Gunoaiele colcaie pe strazile pline de gropi, autobuzele se rup in doua, infrastructura pentru distributia agentului termic este putreda, potaile fara stapan colcaie printre blocuri, ghiorțanii au cocalarizat capitala, țiganii isi fac de cap, iar tanti Găbuța se tine de inaugurat statui ! Pe aleea CIRCULUI !
      Ce circu dreaq, buey !
      Aloooo, mai e careva prin tara asta care sa puna mana pe haturi ?

      Sute de scoli din tara inca nu au apa curenta si cacastori de secol 21, iar noi dam banii pe cacaturi !
      Aloooo, dom Terente, dom Zdragnea, apucati-va bre de otostrazi, de spitale, de scoli moderne si lasati dreaq statuile, ca avem cu miile de astea, si prin parcuri, si prin parlament, si prin cimitire...

      Ștergere
  11. Miting devastator al tilicarilor bășinoso-crăcănați, made in SCMD (Societatea Comerciala Mircea Dogaru)
    Imagini laiv si alte poze, de la fața loculu, aveți ici șea:

    https://www.huhurez.com/2017/10/trimiteti-imagini-de-la-mitingul.html
    ===========================
    Teveurile n-au transmis nika.
    Am sunat si eo la Mestemeul Meapeneului sa văz care e șpilul si daca s-a facut prezența (apelul solemn) si mi-a raspuns un domn jeneral, care era un fel de OS pe Em o suta, ca pe ei ii doare exact la epiderma de pe puță de tilicarii din fața Universitații Mondiale de Doctori Hororis Clauza in stiinte militare !
    Vai di capu si de zilele prostovanilor, care iar au pus botul la brașoavele Zdrongarului Nemuritor !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: bueyy Nea Fasolea Istoriceanu, parca te laudai cu fro 5000 de participanti nervosi, care sa arate ei lu NATO cum e cu flancul asta de lupta slabit, din caoza lu OG 57-59 ! Si, cand colo, din 5000 se facura fro 200 de bășinosi, din care 20 de la Legiunea a 9a Pitesti, fro 15 de la Costanța, cate o grupa de infanterie de pe la fiecare sector, iar restul, cam de-un microbuz de 8 locuri+1 sofer, de pe la Botosani, care or fo uitati in capitala, prin boskeți, de la mitingul anterior ! Ala de asta iarna, cand i-au inghețat mucii lui Zdrongaru, de urla solo voce impotriva zguvernului tehnocrat !
      Sireacii !

      Ștergere
    2. Pese:
      uite ici sea, ca sa nu zica cineva ca am scos informatia din context
      ===========================
      Sa aprobati desfasurarea unui miting al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), cu participarea membrilor sai si a unor invitati din structurile aliate, cu ocazia desfasurarii lucrarilor Adunarii Anuale Parlamentare NATO la Bucuresti si a Zilei Internationale a Muncii Decente, in ziua de 7 octombrie 2017, intre orele 11.00-18.00, in Piata Eroilor din fata Universitatii Nationale de Aparare (Academia Militara). Vor fi circa 5000 de participanti, rezervisti si aliati.
      Am onoarea sa va salut,
      Presedintele SCMD,

      Col. (r) dr. Mircea DOGARU
      ===============================

      Buey, ieri Marsul Tacerii, adica un fâs profund, azi Mitingul Durerii, adica alt fâs profund si tot asa !
      Pai, voi nu v-ati prins de ce le-a bagat doamna jeneral Lupul banii restanta, pe carduri, tilicarilor de armata, exact cu o zi inainte de mult trâmbitatele marsuri si mitinguri ?
      Pai ei, tilicarii, cum s-a vazut cu cardurili pline, cum a dat eama la Mec Donald, de uitara dreaca de mitinguri !
      Ioi !
      Buey, mai sunteti si altii ? Căcu astia de la AORR si SCMD ne-am rezolvat !

      Ștergere
  12. Bine ca s-au gasit bani ca sa-i faca statuie unui labagiu, insa pentru reinhumarea eroilor neamului, cu onoruri militare, asa cum se cuvine, nu s-au gasit ! Doar câțiva firfirei pentru achizitionarea unor cutii de carton, pentru impachetat galoși de Dragasani, care au tinut loc de copârșeie !
    Buey, mai e careva prin gubernia asta, care sa puna mana pe hațuri ?
    Ai di pula noastra de prostani ! Rusine mai mare nici ca se poate !
    Da țapul ăl batran si inalt prea cufurit, cum de-a permis o asemenea nazdravanie ? Ori, daca n-o fo cazul si de vro pomana, ceva, de vro buneciune, pe BORul nostru l-o durut drept la șapkă !
    Doamne feri !
    ==========================
    http://recorder.ro/video-paine-circ-si-gabriela-firea-prezenta-dumneavoastra-ne-demonstreaza-ca-circul-romanesc-are-viitor/
    ======================================================

    si, uitati-va aciulea, ce bascalie

    =====================================
    http://www.mediafax.ro/social/corpul-de-control-al-mapn-cerceteaza-cum-s-a-facut-reinhumarea-soldatilor-romani-la-rossoska-osemintele-depuse-in-cutii-de-carton-foto-16756088
    =========================================

    Huoooooooo, demisia buey !
    Pai cu niste penali osândiți* la carma coloniei, la ce dreaq sa te astepti !
    Vai, pe ce maini a ajuns sireaca tarisoara ! Si, vai, cine a ajuns sa se joace dea harmata !

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna dimigreața, crăcănaților !
    Pace voo !

    Vine, de fro cateva zile, un miros persistent de cacat, dinspre zona Kiselef ! Am sunt si eo la zgarda de mediu, sa văz care-i problema, si mi s-a comunicat ca duhoarea de fosa proaspat barbotată vine exact de la nr.10, de la sediul central al Fesene, fost Pecere si actual Pesede=tot un cacat e !
    Pfoaiii, ce pute !
    Asta-i viața ! La ce sa te astepti cand, de ani buni, au ajuns sa ne conduca ba infractori, ba plagiatori, ba penali, ba analfabeti, ba osanditi la ocnă-cu sau fara suspendare, ba borfasi, ba pițipoance, ba oportunisti, ba curve si alti manelisti muisti trițti !
    Traiasca ai nostri !
    Ura ! Sus !

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri